جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 347
نویسنده:
اصغری مقدم محمدعلی, گلک ناصر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
درد مزمن پدیده ای چند وجهی (زیستی، روانی و اجتماعی) است که هر فرد آن را به شیوه خاص خود درک و تجربه می کند. در این چارچوب، اطلاع متخصص بالینی از چگونگی ارزیابی بیمار از درد، آگاهی از میزان تاثیر درد بر فعالیت های روزمره بیمار و دست یابی به چگونگی واکنش اطرافیان مهم بیمار، نسبت به رفتارهای درد وی، حایز اهمیت است. «سیاهه چند وجهی درد» ابزار سنجشی است که این مهم را به انجام می رساند (کرنز و همکاران، (1985. هدف مطالعه حاضر بررسی ویژگی های روانسنجی 8 خرده مقیاس های بخش اول و دوم این ابزار در میان جمعیت ایرانی مبتلا به درد مزمن بود. در این مطالعه 231 مرد مبتلا به درد مزمن با میانگین سنی 41.43 سال 10.39)= انحراف معیار) شرکت داشتند و با تکمیل این ابزار، اطلاعاتی را در مورد ویژگی های مردم شناختی، تاریخچه درد، شدت درد،‌ میزان افسردگی و کیفیت زندگی خود فراهم آورده و با پاسخ به عبارات «سیاهه چند وجهی درد»، ارزیابی خود را از درد، تاثیر درد بر زندگی و چگونگی واکنش دیگران نسبت به رفتارهای درد خود را گزارش کردند. بر اساس یافته های این مطالعه، ضرایب آلفای کرونباخ خرده مقیاس های ابزار بین 0.77 تا 0.92 و میانگین ضرایب همبستگی بین ماده ای هر خرده مقیاس بین 0.25 تا 0.40 متغیر بود؛ لذا تمام خرده مقیاس های این ابزار دارای اعتبار مطلوبی است. روایی افتراقی تمام خرده مقیاس ها هم از طریق مقایسه ضرایب همبستگی بین هر خرده مقیاس و عبارات تشکیل دهنده اش با ضرایب همبستگی بین همان خرده مقیاس و سایر عبارات سیاهه، مورد تایید قرار گرفت. علاوه بر این، روایی افتراقی تمام خرده مقیاس سیاهه از طریق مقایسه ضرایب همبستگی درونی بین خرده مقیاس های سیاهه با ضرایب همسانی درونی (آلفای کرونباخ) آنها مورد تایید قرار گرفت. سرانجام روایی ملاک 5 خرده مقیاس از 8 خرده مقیاس سیاهه (شدت درد، اختلال در زندگی روزانه، مهار بر زندگی، پریشانی عاطفی و واکنش منفی همسر یا اطرافیان مهم بیمار نسبت به تجربه درد) با بررسی رابطه بین این خرده مقیاس ها با سازه هایی چون شدت درد، افسردگی و مولفه جسمی و روانی کیفیت زندگی تایید شد. عدم تایید روایی ملاک سه خرده مقیاس حمایت، دلسوزی و انحراف توجه، احتمالا می تواند حاکی از نقش عوامل فرهنگی در رابطه با این سه خرده مقیاس و یا به کارگیری متغیر ملاک نامناسب باشد. برخی از کاربردهای بالینی این یافته ها در مقاله حاضر مورد بحث قرار گرفته است.
صفحات :
از صفحه 50 تا 71
نویسنده:
خداپناهی محمدکریم, خوانین زاده سریزدی مرجان
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 185 تا 204
نویسنده:
احمدی نوده خدابخش, فتحی آشتیانی علی, اعتمادی احمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این پژوهش با هدف «ارزیابی اثربخشی روش مداخله ای حل مشکل خانوادگی بر کاهش ناسازگاری زوجین» انجام شده است. جامعه آماری پژوهش را زوجین ساکن شهر تهران تشکیل داده اند. برای اجرای پژوهش ابتدا وضعیت سازگاری زناشویی 450 زوج که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند با استفاده از «مقیاس رضایت زناشویی انریچ» بررسی شد. سپس در مرحله دوم تعداد 80 زوج که دارای ناسازگاری زناشویی بودند از بین آنها انتخاب و بطور تصادفی به دو گروه آزمایشی و کنترل تقسیم شدند. آنگاه روش حل مشکل خانوادگی به مدت 15 ساعت طی 11 جلسه بر روی گروه آزمایشی اجرا شد. اطلاعات لازم برای بررسی نتایج از طریق پیش آزمون و پس آزمون پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ و «پرسشنامه حل مشکل خانوادگی» جمع آوری شد. داده های تحقیق با استفاده از آزمون t گروههای مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که روش مداخله ای حل مشکل خانوادگی به ترتیب در ابعاد ارتباط دوتایی، حل تعارضات، روابط جنسی، موضوعات شخصیتی و ارتباط با اقوام و دوستان موجب کاهش ناسازگاری زناشویی می شود. بر اساس نتایج این تحقیق پیشنهاد می شود مشاوران و درمانگران در کمک به زوجین، روش مداخله ای خود را بر حسب نوع ابعاد ناسازگاری انتخاب کنند.
صفحات :
از صفحه 389 تا 403
نویسنده:
امیری شعله
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 84 تا 101
نویسنده:
نریمانی محمد, روشن چسلی رسول
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف اصلی این مطالعه، شناسایی موارد افسردگی در میان دانش آموزان شاهد و غیرشاهد دبیرستانهای دخترانه شاهد (اردبیل) و آگاهی از میزان بروز افسردگی در میان دانش آموزان این مدارس بوده است. ضمن آنکه دستیابی بر میزان اثربخشی روش درمان شناختی رفتاری در کاهش افسردگی دانش آموزان هدف دیگر این مطالعه بوده است. برای رسیدن به این اهداف آزمون افسردگی بک، روی 70 دانش آموز دختر شاهد و 127 نفر دانش آموز دختر غیرشاهد و به صورت گروهی و در کل مدرسه (شاهد) اجرا شد. نتیجه مطالعه نشان می دهد که میزان شیوع افسردگی شدید و عمیق در میان دانش آموزان شاهد دختر 20 درصد می باشد در حالیکه این میزان در بین دانش آموزان غیرشاهد 5 درصد می باشد. بعلاوه میانگین نمرات در گروه آزمایش و گواه در پس آزمون، تفاوت معنی داری را نشان می دهد که نمایانگر اثر بخشی بیشتر روش درمانگری شناختی رفتاری، در کاهش افسردگی دانش آموزان است.
صفحات :
از صفحه 244 تا 254
نویسنده:
مظاهری محمدعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این تحقیق رابطه بین دلبستگی بزرگسالان و کنش وری ازدواج در 52 زن و شوهر ایرانی مورد بررسی قرار گرفته است. زوجین پرسشنامه هایی در خصوص سبک دلبستگی ساختار خانواده و سازگاری زناشویی خود تکمیل کردند. تحلیل نتایج نشان داد که رابطه قوی و مهمی بین سبک دلبستگی (خصوصا جفت شدن سبکهای دلبستگی زن و شوهر با یکدیگر)، ساختار خانواده و سازگاری زناشویی وجود دارد به نحوی که نشان دهنده اهمیت دلبستگی زوجین به عنوان مولفه ای مهم در شکل گیری روابط خانوادگی است. روابط بین سبک دلبستگی ساختار خانواده و سازگاری زناشویی برای زنان قوی تر از مردان بوده و چنین به نظر می رسید که زنان بیشتر تحت تاثیر شوهرانشان قرار گرفته باشند تا شوهران تحت تاثیر زنانشان. بحث و نتیجه گیری مقاله عمدتا بر دو موضوع اهمیت کشمکش فاصله در روابط ناسازگار زناشویی و تعبیر و تفسیر تفاوتهای جنسی مشاهده شده متمرکز شده است.
صفحات :
از صفحه 286 تا 318
نویسنده:
صادقی احمد, احمدی سیداحمد, عابدی محمدرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این پژوهش به بررسی اثر بخشی آموزش گروهی مهار خشم به شیوه عقلانی، رفتاری، عاطفی، بر کاهش پرخاشگری دانش آموزان پسر دبیرستانی شهر اصفهان می پردازد. برای انجام پژوهش 24 دانش آموز که در آزمون پرخاشگری نمره بالایی آورده بودند به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه آزمایش (12 نفر) و گواه (12 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش ده جلسه آموزش گروهی مهار خشم به شیوه عقلانی، رفتاری، عاطفی، را دریافت کردند و پس از اتمام جلسات گروه، پس آزمون و بعد از یک ماه آزمون پیگیری اجرا شد. فرضیه های تحقیق عبارت بودند از: 1- آموزش گروهی مهار خشم به شیوه عقلانی، رفتاری، عاطفی رفتار پرخاشگرانه دانش آموزان را کاهش می دهد. 2- بین خصوصیات جمعیت شناختی دانش آموزان و میزان پرخاشگری آنها رابطه وجود دارد. برای آزمون فرضیه ها از آزمون t و تحلیل واریانس چند متغیری استفاده شد. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که آموزش گروهی مهار خشم رفتار پرخاشگری دانش آموزان را کاهش داده است (P<0.005, t=3.34) همچنین بین خصوصیات جمعیت شناختی دانش آموزان و میزان پرخاشگری رابطه معناداری مشاهده نگردید.
صفحات :
از صفحه 52 تا 62
نویسنده:
حکیمی حسن, نشاط دوست حمید, نوری ابوالقاسم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
هدف از پژوهش حاضر بررسی تجربی تاثیر سر و صدای مداوم، سر و صدای متناوب، بوی خوشایند و بوی ناخوشایند بر حل مسئله بود. آزمودنیها شامل 156 نفر از دانشجویان ترم دوم رشته های مختلف تحصیلی از 6 گروه آموزشی دانشگاه اصفهان بودند که به صورت نمونه گیری خوشه ای انتخاب و به صورت تصادفی در گروههای پنجگانه آزمایشی: سر و صدای مداوم، سر و صدای متناوب، بوی خوش، بوی ناخوشایند و ترکیب سر و صدای متناوب و بوی ناخوشایند و گروه گواه قرار گرفتند. از ماتریسهای پیشرونده ریون، پاره آزمون مسئله های آزمون هوش و کسلر و مسئله های انتخابی به عنوان مسئله استفاده شد. متغیرهای مستقل سر و صدای متناوب، بوی خوشایند، بوی ناخوشایند و همچنین ترکیب سر و صدای متناوب و بوی ناخوشایند برای هر یک از گروههای آزمایشی به صورت جداگانه در یک طرح آزمایشی پس آزمون چند گروهی با گروه گواه ارائه شد. زمان و مکان انجام آزمایش برای همه گروهها یکسان بود. نتایج نشان داد که گروههای آزمایشی سر و صدای متناوب، بوی خوش و ترکیب سر و صدای متناوب و بوی ناخوشایند نسبت به گروه گواه عملکرد ضعیفتری در آزمون حل مسئله داشتند (p<0.05) تعامل جنس و سر و صدا، جنس و بو، رشته تحصیلی و سر و صدا و رشته تحصیلی و بو معنادار نبود.
صفحات :
از صفحه 31 تا 43
نویسنده:
فرامرزی سالار, افروز غلامعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 272 تا 288
نویسنده:
خداپناهی محمدکریم, صالح صدق پور بهرام, اصغری آرزو, حریرچی ایرج, کتیبایی ژیلا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 284 تا 298
  • تعداد رکورد ها : 347