جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1322
ﮔﺰﺍﺭﺵ ﻧﺸﺴﺖ ﻧﻘﺪ ﮐﺘﺎﺏ ﻣﻨﺰﻟﺖ ﻋﻘﻞ ﺩﺭ ﻫﻨﺪﺳﻪ ﻣﻌﺮﻓﺖ ﺩﯾﻨﯽ ﺍﺛﺮ ﺁﯾﺖ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﺟﻮﺍﺩﯼ ﺁﻣﻠﯽ
نویسنده:
سعید جوادی آملی؛ محمدتقی سبحانی
نوع منبع :
مقاله , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
مروری بر کتاب «متافیزیک واقعیت مجازی» اثر مایکل هایم
نوع منبع :
مقاله , صوت , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
رأس المال والأيديولوجيا
نویسنده:
عبد الحميد عبيدي
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
بررسی شبهات کتاب نقد قرآن در زمینه‌ی ازدواج‌های پیامبر(ص)
نویسنده:
نویسنده:محمدحسین اکرمی؛ استاد راهنما:محمدحسین محمدی؛ استاد مشاور :محمدهادی یوسفی غروی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد و بررسی کتاب
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این پژوهش، بررسی شبهات کتاب نقد قرآن پیرامون ازدواج‌های پیامبر(ص) و یک موضوع میان رشته‌ای و بدون پیشینه‌ی اختصاصی می‌باشد که با روش توصیفی-تحلیلی، ابتدا اطلاعات مورد نیاز را از منابع تفسیری، روایی، فقهی، کلامی و تاریخی گزارش کرده و سپس به جمع‌بندی و نقد شبهات سها پرداخته است؛ شبهات سها عبارت است از: اتّهام شهوت‌رانی به پیامبر(ص) از طریق تجویز بی حدّ و حصر زنان؛ تصاحب زنان از طریق هبه و برده گیری؛ تصاحب نمودن زن شوهردار؛ بی‌عدالتی نمودن در بین همسران؛ ارتکاب نقض حقوق در ازدواج با عایشه؛ ارتکاب بی‌عدالتی در تحریم ماریه؛ بشری بودن قرآن به دلیل وقوع نسخ در آن؛ ورود جواز چندهمسری در قرآن از فرهنگ زمانه؛ سود نداشتن امور خصوصی پیامبر(ص) در هدایت انسان؛ عدم لزوم بودن آیات افک جزء قرآن؛ پاسخ‌های ارائه شده به ترتیب عبارت می‌باشد از: بودن آیه‌ی پنجاه سوره احزاب در مقام بیان جواز ازدواج پیامبر(ص) با هفت صنفی از زنان؛ ثابت نبودن پذیرش هبه از جانب پیامبر(ص) از نظر تاریخی؛ جایز بودن برده گیری در جنگ شرعی و تصرّفات مترتّب بر آن؛ صورت گرفتن ازدواج با زینب به‌منظور باطل نمودن سنّت جاهلی؛ بودن سنّ عایشه بین ۱۳–۱۷ سال در هنگام ازدواج با پیامبر(ص) و صورت گرفتن این ازدواج به‌منظور جلب حمایت قبیله‌ی تیم؛ خلط نمودن سها بین «حقّ قَسم» و «حقّ مجامعت» و واجب نبودن رعایت اوّلی بر پیامبر(ص)؛ نبودن محروم نمودن پیامبر(ص) خودش را از امر مباح از مسقطات عدالت؛ نفی شدن عدالت حقیقی در آیه ۱۲۹ نساء و شرط قرار گرفتن عدالت تقریبی عملی در آیه ۳ نساء و بودن حقیقت نسخ تقیید زمانی در اطلاق حکم؛ تجویز شدن تعدّد زوجات برای حلّ معضلات اجتماعی و پذیرفته شدن آن در اسلام به‌صورت محدود و مشروط؛ بودن تخییر زنان پیامبر(ص) دلیلی بر نفی تعدّد زوجات او به‌منظور شهوت‌رانی؛ بودن نزول آیات ۱۱–۲۶ سوره نور در دفاع از پیامبر(ص) در قضیّه‌ی افک به ماریه؛ در نهایت به این نتیجه رسیده است که این شبهات مخلّ به عصمت و نبوّت پیامبر(ص) و وحیانیّت قرآن نیست.
ترجمه و نقد کتاب «نزول القران الکریم وتاریخه وما یتعلق به»
نویسنده:
نویسنده:حمیده کوچکی میبدی؛ استاد راهنما:مجتبی محمدی مزرعه شاهی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , نقد و بررسی کتاب
چکیده :
کتاب نزول القرآن و تاریخُه و ما یتعلقُ به" کتابی است در زمینه ی نزول قرآن و تاریخ آن که توسط محمد عمر حویه به رشته ی تألیف درآمده است و انتشارات مدینه ی منوره در عربستان سعودی آن را به چاپ رسانیده است. از آن جا که خدای تعالی در مصحف شریف همواره توصیه به تدبّر در آیات وحی نموده پس لازم است که در این آیات بیندیشیم و عقل و وجدان را جهت درک معانی عمیق به کار برده، قلب هایمان را به نور ایمان و آرامش آراسته کنیم. هدف از ترجمه ی این کتاب و نقد آن وجود مطالبی است که در زمینه ی نزول آیات وحی، کیفیت نزول، تفاوت نزول قرآن با سایر کتب آسمانی و حکمت نزول تدریجی بیان شده و مولف با شواهد قرآنی آن ها را مزیّن نموده است. توجه به ترتیب نزول وحی و تاریخ آن به عنوان یک اصل می تواند باعث تفسیر بهتر و فهم و درک عمیق تر این معجزه ی جاویدان الهی بشود و مخاطب با پشتوانه ی عقل، شواهد قرآنی و بررسی روایات، تفاسیر سره از ناسره را تشخیص داده و حتی سیره و سنت نبوی را از میان آیات شریفه ی قرآن استخراج کند. توجه به تفسیر تاریخی آیات و اسباب نزول خصوصا سیاق آیات از مهمترین عوامل موثر در تفسیر و درک درست آیات وحی است؛ به خصوص در آیات متحد الموضوع این تاثیر بیشتر جلوه نمایی می کند. این تحقیق که به روش کتابخانه ای گردآوری شده است، به ترجمه و نقد کتاب "نزول القرآن و تاریخُه و ما یتعلقُ به" میپردازد. نتیجه این که هدف اصلی قرآن و نزول وحی هدایت بشر است؛ پس نباید به متون دینی بیرون از حوزه ی انسانی و بشری نگریست و متون دینی نیز جدا از تاریخ و فرهنگ انسان نیست. هدف از نزول تدریجی قرآن هم بزرگداشت مقام انسان و استوار کردن قلب او و هدایت او به راه سعادت است و شناخت علل و اسباب نزول و تاریخ مربوط به آن و حوادثی که به دنبال آن آیات وحی نازل گردیده راهی بسیار قوی و موثر و خاص برای فهم بهتر آیات و رفع ابهام و سردرگمی از آیات وحی می باشد و ثابت می کند که آیات شریفه ی وحی نه فقط مختص به زمان پیامبر (ص) بلکه برای همه ی انسان ها و دوران ها نازل شده است. از جمله‌ی نقدها عدم توجه مولف به ترتیب نزول، تاریخ صدر اسلام، سیاق آیات، نبود ادله‌ی تاریخی محکم و تحلیل منطقی در این اثر است.
گزارش، بررسی و نقد کتاب: دوازده معصوم، امامان وشکل دهی تشیع نوشته متیو پیرس دین پژوه امریکایی
نویسنده:
نویسنده:زهرا مسافر؛ استاد راهنما:محمد غفوری نژاد, حسین عبدالمحمدی؛ استاد مشاور :محمد زرقانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد و بررسی کتاب
چکیده :
متیو پیرس، شیعه پژوه امریکایی در کتاب «دوازده معصوم» به نقش پنج مؤلف هاگیوگراف شیعی و کتاب‌های ایشان در هویت بخشی به شیعه پرداخته است. این کتاب ها عبارتند از: اثبات الوصیه مسعودی، دلایل الامامه طبری، الارشاد شیخ مفید، اعلام الوری طبرسی ومناقب آل ابی‌طالب ابن شهرآشوب. وی در این کتاب، به نقش اصلی و مؤثر این هاگیوگراف‌ها، در هویت بخشی به جامعه‌ی شیعه، تقدس و معصومیت بخشی به امامان و ایجاد تاریخ مقدس تشیع، مرزبندی‌های اعتقادی- عملی شیعه از غیر شیعه و شکل‌گیری تاریخ شفاهی و مقدس شیعی به‌وسیله‌ی داستان ‌پردازی‌ها و حکایات این مؤلفان، پرداخته است. موضوع نوشتار متیوپیرس، تاریخ فکر و اندیشه است که سعی نموده است با استفاده از روش تاریخی، شکل گیری حافظه تاریخی شیعی را به قدیس‌نگاران شیعی نسبت دهد. طرح این دیدگاه از سوی وی، ریشه در مبانی-ای دارد که نویسنده برای خود برگزیده و براساس آن، به چنین اظهارنظری دست‌یازیده است. پژوهش حاضر، سعی نموده است علاوه بر گزارشی از کتاب، مبانی و روش مؤلف را ، نقد و بررسی نماید.
نقد کتاب "السنه النبویه و السنه الرسولیه" محمد شحرور با اتکاء بر آراء آیت الله جوادی آملی
نویسنده:
نویسنده:محمد صدیقی اسکی؛ استاد راهنما:مرضیه محصص؛ استاد مشاور :مریم خوشدل روحانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد و بررسی کتاب
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
محمد شحرور به عنوان یکی از فعالان گفتمان قرآن بسندگی معاصر، بر این باور است که پیروی و تبعیت از پیامبر فقط از بُعد «رسالت» صورت می‌گیرد و شامل بُعد «نبوت» نمی‌شود و آیاتی که دربردارنده خطابی به پیامبر با گزاره‌ی«یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ» است، دلالت بر آن دارد که این فرمان مختص معاصرین آن‌حضرت بوده است و به نسل های پس از ایشان تسرّی نمی‌یابد. در پژوهش حاضر، با روش توصیفی-تحلیلی، به این مسئله پرداخته می‌شود که مبانی شحرور و استاد عظیم الشأن آیت الله جوادی آملی(قدس سره) در تحلیل اقتضائات سنّت نبوی و رسولی در تفسیر آیات قرآنی چه بوده و چه ناهمسویی هایی در تعیین اقتضائات سنّت رسولی و سنت نبوی استنباط می‌شود. یافته های پژوهش حاکی از آن است که شحرور با مخدوش دانستن مجموعه روایات و همچنین محدودسازی دامنه سنّت نبوی به انکار شئون فرابشری و ویژگی های امتیازبخش نبی مکرم اسلام سوق یافته است، حال آنکه منزوی سازی سنّت نبوی به سبب تاریخی گروی، تنافی های بسیاری با سلسله عقاید و باورهای امامیه داراست. اما استاد جوادی آملی، با تاکید بر جایگاه نبی در اخبار بی واسطه از خدا و ساماندهی حیات معنوی و اجتماعی مردم و همچنین برخورداری ایشان از کمال معرفت یقینی و مصونیت از گناه و خطا در عرصه اعمال شخصی و اجتماعی، تبعیت مطلق از نبی را ضروری می‌دانند.
ارتدوکس سنی و مسئله تفاوت‌ها؛ رواداری عربی به چه معناست؟
نویسنده:
محمد آسیابانی
نوع منبع :
مقاله , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مهر,
چکیده :
رایزنی فرهنگی ایران در تونس در تازه‌ترین مطلب ارسالی خود به مهر به معرفی یک کتاب مهم درباره مسئله رواداری در عرب، از تولیدات موسسه مومنان بدون مرز، پرداخته است. این مطلب را در ادامه بخوانید:
آثار کلاسیک فلسفه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Nigel Warburton ( نایجل واربرتون)
نوع منبع :
کتاب , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اکنون در ویرایش چهارم خود، Philosophy: The Classics یک گشت و گذار سریع و نیروبخش در میان کتاب های بزرگ فلسفه غرب است. نایجل واربرتون در سبک روشن مثال زدنی خود سی و دو اثر کلاسیک فلسفی را از جمهوری افلاطون تا نظریه عدالت رالز معرفی و ارزیابی می کند. نسخه چهارم شامل مطالب جدیدی در مورد: مقالات مونتین توماس پین حقوق انسان R.G. کالینگوود اصول هنر کارل پوپر جامعه باز و دشمنان آن توماس کوهن ساختار انقلاب های علمی با داشتن واژه نامه و پیشنهاداتی برای مطالعه بیشتر در پایان هر فصل، این یک نقطه شروع ایده آل برای هر علاقه مند به فلسفه است.
  • تعداد رکورد ها : 1322