جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2611
فرهنگنامه‌ی اندیشه مارکسیستی
نویسنده:
ویراستاران: تام باتامور, وی. جی. کیرنن, رالف میلی بند؛ مترجم اکبر معصوم بیگی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: بازتاب نگار,
چکیده :
فرهنگنامه اندیشه مارکسیستی، یک دایره‌المعارف مشروح و مفصل است درباره هرآنچه می خواهید از مارکسیسم بدانید. کتاب راهنمایی جامع و فراگیر درباره موضوعات بنیادین مارکسیسم است برای آنهایی که می خواهند مارکسیسم را بهتر بشناسند و مکتب های فکری که اندیشه مارکسیستی را شکل بخشیدند را منظم‌تر و فشرده‌تر بخوانند. ویراستاران این فرهنگنامه را به گونه ای تدوین کرده اند که برای بسیاری از دانشجویان و اساتیدی که در دوره تحصیلات و تحقیقات خود با مفاهیم مارکسیستی روبه رو می شوند سودمند و کارآمد باشد. البته فرهنگنامه به گونه ای نوشته و تدوین شده است که برای خواننده غیرمتخصص که تازه می خواهد از ته و توی مارکسیسم سردربیاورد هم قابل استفاده و فهم باشد.
معجم المصطلحات الأفلاطونية: مفهومها ودلالتها
نویسنده:
محمد جمال الكيلاني
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
اسکندریه - مصر: دار الوفاء لدنيا الطباعة والنشر,
معجم المصطلحات الأرسطية: مفهومها ودلالتها للألفاظ العربية والإنجليزية واليونانية القديمة
نویسنده:
محمد جمال الكيلاني
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
اسکندریه - مصر: دار الوفاء لدنيا الطباعة والنشر,
معرفت شناسی
نویسنده:
اسلام پدیا
نوع منبع :
مقاله , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اسلام پدیا,
چکیده :
معرفت‌شناسی که در گذشته قسمتی از فلسفه بود و در حال حاضر به علمی مستقل تبدیل شده است، پیرامون معرفت و ارزشیابی و ملاک صدق معرفت بشری سخن می گوید. ریشۀ مباحث معرفتی از گذشته های دور در متون فلسفی و کلامی پیدا می شود. روش معرفت شناسی اسلامی تحلیل عقلی است، در این که امکان معرفت هست یا نه، دیدگاه های متفاوتی موجود است، اندیشمندان اسلامی قائل به دریافت معرفت حقیقی که مطابق با نفس الامر است می باشند، و در این رابطه از علم حضوری خطاناپذیر سخن به میان می آورند.
مفهوم فلسفه نزد ویتگنشتاین متاخر
نویسنده:
قره گزلی تورج
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
چکیده :
ویتگنشتاین در خصوص فلسفه نظرگاه کاملا متفاوتی دارد. او در رساله گزاره‌های فلسفه را مهمل می‌خواند و از این رو، برای فهم سیر تلقی او را از فلسفه، باید به نوشته‌های اولیه او رجوع کرد (او خود علاقه‌مند بود که رساله و پژوهشها با هم منتشر شوند.)ویتگنشتاین با طرح این دیدگاه پیشینی که زبان تصویر واقعیت است ، مجبور شد توابع و لوازم این نظرگاه را نیز بپذیرد: یعنی اینکه فقط گزاره‌های علوم تجربی با معنا خواهند بود و گزاره‌های منطق بی‌معنا و گزاره‌های فلسفه مهمل خواهند بود.
بنیادهای ماتریالیسم
نویسنده:
جورج نواک؛ ترجمه: پرویز بابابی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
وضعیت نشر :
تهران - ایران: آزادمهر,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بحث آغازین کتاب، بررسی ماتریالیسم در مقابل ایده‌آلیسم است که در پی آن مبانی واقعی ماتریالیسم معرفی می‌شود. نویسنده در این مبحث معتقد است: "پایه‌ی مادری، منبع تاریخی و مواد خام برای جهان‌بینی ماتریالیستی را در وهله‌ی نخست باید در کنش‌ها و نتایج کنش‌های جمعی، کنش‌های افراد انسانی جست. این‌ها شامل هم‌کنش‌های گذشته که در تاریخ ثبت شده‌اند و هم‌کنش‌های کنونی است. مبحث بعدی کتاب به جادو و اعتقادات فراطبیعی اختصاص یافته است. در این بخش تصریح شده است: "جادو و خرافات در جایی رونق می‌گیرد که مهار موثر بر طبیعت حاصل از فن‌آوری در دست انسان نیست. مردمان آغازین می‌دانند که مجبورند بذر بکارند و زمین را برای به دست آوردن خرمن کشت بکنند. در عین حال آنان از محدودیت‌هایی که بر کوشش‌های انسان تحمیل شده‌اند آگاهند. آنان برای جبران کمبودهای اقتصادی و اجتماعی‌شان چاره‌ای جز استفاده از روش‌های جادویی ندارند، شگردهای جادو فرض می‌کنند که نیروهای برتر و فراطبیعی وجود دارند که می‌توانند بر سیر رویدادها تاثیرگذارند و بنابراین خنثی می‌شوند یا مغلوب می‌گردند". مباحث بعدی کتاب عبارت‌اند از: خطر سیر فلسفه، انقلاب در تمدن اژه، نخستین فیلسوفان، کمک ملطی‌ها به ماتریالیسم، اتم‌گرایان نخستین، نظرات اتم‌گرایان، پزشکی و تاریخ یونان، سوفسطاییان، آتن و انقلاب سقراطی، افلاطون و ارسطو، دستاوردهای ایده‌آلیست‌ها، فلسفه‌ی اپیکور، ماتریالیسم در تمدن رومی، و کسوف ماتریالیسم.
شرح اصطلاحات تصوف
نویسنده:
سید صادق گوهرین
نوع منبع :
کتاب , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: زوار,
مکتب های سیاسی
نویسنده:
بهاءالدین پازارگاد
نوع منبع :
کتاب , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: اقبال,
پسا مدرنیته
نویسنده:
دیوید لایون؛ محسن حکیمی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
"نویسنده در این کتاب بر آن است میان پسا مدرنیسم و جامعه پسا صنعتی (اطلاعاتی) از یک سو، و پسا مدرنیسم و جهانی شدن، از جانب دیگر، نوعی ارتباط منطقی را جست و جو نماید .وی از مباحث کتاب چنین نتیجه می‌گیرد : ..."نخست، مفهوم پسا مدرنیته "معمای "ارزشمندی است که ما را در مقابل موضوعات کلیدی راجع به تحولات اجتماعی معاصر هوشیار و آگاه می‌سازد . من آن را مفهومی می‌دانم که ما را به مشارکت در جدالی بر سر ماهیت و جهت‌گیری جوامع عصر حاضر در یک زمینه جهانی دعوت می‌کند، ...دوم، این که بحث درباره پسا مدرنیته و مبحث پسا مدرنیسم به طور تفکیک ناپذیری درهم تنیده‌اند ...نظم اجتماعی در حال ظهور، چه به عنوان پسا مدرن و چه به عنوان مدرنیته متعالی، بیش از هر چیز به وسیله سبک‌ها و اشکال جدید ارتباطات توصیف و مشخص می‌شود .سوم بحث در مورد پسا مدرنیته، موجبات ارزیابی مجدد مدرنیته را به عنوان یک پدیده اجتماعی و فرهنگی فراهم می‌کند .واضح‌ترین نمونه...، رابطه بین کار و مصرف است ...چهارم، بحث پسا مدرن ما را وادار می‌سازد تا احکامی ـ هم تحلیلی و هم فلسفی ـ در خصوص خود مدرنیته صادر کنیم ...موضع انتقادی من از دعوت حضرت عیسی (ع) به عشق به همسایه و اخلاق مسئولیت ناشی می‌شود، اما اقتضای آن این است که ما نتایج مدرنیته خرد شده و واقعیت‌های اجتماعی در حال جهانی شدن، تکنولوژی زده و مصرف‌گرا را بپذیریم و با آن مواجه شویم ... پسا مدرنیته احتمالا بیانگر یک پدیده پایان هزاره است، و اگر چه این امر بی گمان معانی ممکن آن را تحلیل نمی‌برد، زیستن در دهه 1990ما را رهنمون می‌سازد که انتظار شکوفا شدن پدیده‌ای که بازتابگر رویکرد هزاره سوم است را داشته باشیم .به نظر می‌رسد که امیدها و بیم‌های آن هزاره‌ای که در این جهان تکنولوژی پیشرفته و جهانی شدن سریع بیان می‌شوند، تا حدودی به طور مصنوعی مورد مبالغه قرار می‌گیرند ."...عناوین اصلی کتاب بدین قرارند" : پسا مدرنیسم : تاریخ یک ایده"، "مدرنیته و ناراضیانش"، "از پسا صنعت‌گرایی تا پسا مدرنیته"، "مصرف گرایی : شکل یا بی شکلی چیزهایی که می‌آیند "و "پسا مدرنیسم، پایان هزاره و آینده .""
راهی نو در ترجمه قرآن: نگاهی به زندگی و روش ترجمه لاله بختیار
نویسنده:
زهرا مبلغ
نوع منبع :
مقاله , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 2611