جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7060
ترجمه کتاب "بيت الاحزان" به زبان اردو
نویسنده:
‫سيدشاه‌حسين موسوي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫نوشتار حاضر، ترجمه کتاب بيت الاحزان تأليف شيخ عباس قمي به زبان اردو است، که به تشريح زندگي نامه غمبار حضرت فاطمه زهرا(س) از آغاز تولد تا زمان شهادت به ويژه از زمان وفات پيامبر اسلام تا رحلت حضرت فاطمه زهرا(س) مي‌پردازد و مصايب و مظلوميت آن حضرت را به تصوير مي‌کشد. کتاب مزبور در چهار فصل تدوين شده است. فصل اول به ماجراي ولادت فاطمه زهرا(س) و معجزات مقارن با ميلاد آن حضرت اختصاص دارد. در فصل دوم اندکي از فضايل بي‌شمار فاطمه زهرا(س)، مقام و منزلت والاي آن حضرت در بهشت، ارادت خاص پيامبر اسلام به ساحت آن حضرت، خدمت‌کاري فرشتگان به بانوي دو عالم، و ابعادي از عبادت، اخلاق، نورانيت، همسرداري، خانه‌داري، بچه‌داري و سيره معنوي ايشان بيان گرديده است. در فصل سوم که طولاني‌ترين فصل کتاب نيز محسوب مي‌شود، ماجراهاي پس از رحلت پيامبر اکرم( از جمله: ماجراي سقيفه بني‌ساعده و پيامدهاي غمبار آن همچون: حمله کردن به خانه امام علي(ع) و بيعت گرفتن اجباري آن حضرت، مسأله غصب خلافت، سوزاندن خانه فاطمه زهرا(س) توسط عمر بن خطاب و جراحت شديد فاطمه زهرا(س) بر اثر حمله به بيت ايشان، خطبه فاطمه زهرا(س) در باره غصب فدک و استدلال ايشان بر حقانيت امام علي(ع) و دفاع از ولايت و امامت آن حضرت، بي‌حرمتي ابوبکر به فاطمه زهرا(س) در باره نامه فدک و بي‌وفايي مردم به فاطمه زهرا(س) شرح و بررسي مفصل مي‌شود. نگارنده در فصل چهارم و پاياني نوشتار خويش به وصف گريه‌هاي فراوان فاطمه زهرا(س) پس از رحلت پيامبر اکرم(، مستمر بودن گريه ايشان تا زمان وفات آن حضرت، احداث بيت الاحزان فاطمه زهرا(س) در بيرون از شهر مدينه و نحوه شهادت ايشان، چگونگي غسل، کفن، تشييع و دفن آن بانوي بي‌نظير اسلام مي‌پردازد و ضمن ترسيم ابعادي از مظلوميت و مصايب فراوان ايشان، جلوگيري کردن امام علي(ع) از نبش قبر فاطمه( توسط ابوبکر و عمر و نزاع آن حضرت با آن‌ها را بيان مي‌کند.
ترجمه و تحقيق «تفسير غريب القرآن» ابنقتيبه
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫تفسير غريب القرآن در شرح لغات مشكل قرآن و متعلق به ابومحمد عبدالله بن مسلم بن قتيبه دينورى (213 ـ 276 ق) است. در اين پايان نامه متن اين كتاب ترجمه و با دو تفسير معتبر شيعى مجمع البيان شيخ طبرسى و الميزان علامه طباطبائى تطبيق شده و در مواردى كه اين اثر با دو تفسير يادشده تفاوت داشته مطالب هر دو تفسير نقل شدهاست.
در ب‍اب‌ ه‍س‍ت‍ی‌ و ذات‌
نویسنده:
ن‍وش‍ت‍ه‌ ت‍وم‍اس‌ آک‍وئ‍ی‍ن‍ی‌؛ ت‍رج‍م‍ه‌ ف‍روزان‌ راس‍خ‍ی‌؛ وی‍راس‍ت‍ه‌ م‍ص‍طف‍ی‌ م‍ل‍ک‍ی‍ان‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ت‍ه‍ران‌: ن‍گ‍اه‌ م‍ع‍اص‍ر,
ترجمه کتاب چالش هاي فکري نظريه ولايت فقيه تأليف مصطفي جعفر پيشه، به زبان اردو
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين پايان نامه، ترجمه کتاب چالش‌هاي فکري ولايت فقيه تأليف مصطفي جعفر پيشه به زبان اردو و حاوي مهم ترين شبهه ها در زمينه نظريه ولايت انتصابي فقيه و انتقادهاي صورت گرفته به مفهوم ولايت، انتصاب و فقاهت، همراه با پاسخ آن ها است. کتاب مذکور در سه بخش تنظيم شده است. بخش اوّل به اعتراض ها و شبهه هايي درباره مفهوم ولايت مبني بر تحقّق ناپذير بودن نظام مبتني بر ولايت، نامعقول بودن و تناقض نما (پارادوکس) بودن ولايت جمهوريت، مُحال و غير عقلاني انتخاب ولي از سوي مولّي عليه، وِلايت به مثابه مالکيت، و نامعقول دانستن نظام مبتني بر ولايت اختصاص دارد. بخش دوم با ارائه چالش‌هاي فکري مفهوم در انتصاب آغاز مي‌شود و در دو انتقاد مهم در اين زمينه، مطرح مي‌گردد: يکي اين که: اگر حکومتي مشروعيت را از بالا گرفته و با نصب الهي استقرار يافته باشد، نظامي غير معقول بوده که مردم هيچ نقشي در آن ايفا نمي‌کنند و سرانجام منجر به ديکتاتوري مي‌شود و با نظام سلطنتي تفاوتي نخواهد داشت. ديگر اين که: انتصاب مطرح شده در ولايت فقيه، به شکل نصب عام است، که ثبوتاً مقوله‌اي مُحال و متناقض محسوب شده و از شارع حکيم هرگز چُنين نصبي صادر نمي‌شود. بخش سوم به بررسي شبهه هايي درباره فقه و فقاهت، مفهوم فقيه و اختيارها و شؤون مختلف ديني، اجتماعي و سياسي وي اختصاص دارد؛ پرسش‌هايي همچون: فقيه کيست و فقه چه خصوصيتي دارد؟ مباني و منابع فقه و عناصر تشکيل دهنده آن چيست؟ تفاوت قضاياي حقوقي و قضاياي فقهي، ارتباط ولايت فقيه با سياستمداري، متخصّص نبودن فقها در سياست و ناکارآمدي فقه در عصر مدرنيسم، از ديگر شبهه هاي مطرح شده در اين بخش محسوب مي‌شود.
ترجمه کتاب "پندهاي امام صادق( به ره جويان صادق" آيت‌الله مصباح يزدي، به زبان اردو
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫نوشتار حاضر، ترجمه کتاب پندهاي امام صادق( به ره جويان صادق تأليف آيت‌الله محمدتقي مصباح يزدي به زبان اردو است، که نصايح امام صادق( به يکي از اصحاب خويش عبدالله بن جندب را بيان مي‌کند و در آن وظايف و مسؤوليت‌هاي شيعيان در بيست و هشت گفتار گردآوري و ارائه شده است. عناوين و مباحث مهم نصايح امام صادق( به عبدالله بن جندب که به نوعي وصايا و تقاضاي امام صادق( به شيعيان خويش محسوب مي‌گردد، چنين است: دوستان واقعي اهل بيت، ضرورت پيروي از اهل بيت(ع)، خطر شيطان براي از راه به در کردن مؤمنان و شيعيان، اجتناب از دنيا و انس با خدا، ويژگي‌هاي دوستان اهل بيت(ع)، ضرورت محاسبه نفس، مراحل محاسبه نفس، عبادت و استغفار شبانه، وسعت نظر در عبادات، دعوت به اهل بيت با گفتار و رفتار، نشانه‌هاي ايمان و مؤمن حقيقي، رابطه ابزارانگاري و جهل ديني، ثمرات استقامت در دين‌داري، شرط نجات بخش بودن ولايت، ولايت اهل بيت(ع)، خوف و رجا داشتن همزمان به خداوند، دام‌هاي گسترده شيطان و توجه به آن‌ها، رفع کردن کاستي‌هاي اخلاقي، پاداش‌هاي بزرگ الهي براي شيعيان واقعي، ويژگي‌هاي شيعه واقعي از منظر امام صادق(، گناه مفغور و نيکي مقبول نزد خدا، برحذر بودن از تملق جاهلان، رابطه مؤمن با دنيا و متعلقات مادي، رابطه مؤمن با مؤمنان ديگر، پندهاي امام صادق( براي خردورزان، سفارش‌هاي عيسي بن مريم به حواريون مبني بر لزوم عيب پوشي از ديگران و مبارزه با خواهش‌هاي دنيوي، اخلاق سالکان، خدا و آخرت، غايت افعال مؤمنان و شيعيان، ويژگي‌هاي نماز مقبول و آثار آن، بحثي درباره حيا و محبت اهل بيت(ع) پايه محکم اسلام و... که عمل به وصايا و پندهاي امام صادق( ضامن سعادت و خوشبختي مؤمنان در دنيا و آخرت است.
ترجمه و تحقيق "الفقه علي مذاهب‌الخمسه" از بخش صوم تا پايان حج، به زبان اردو
نویسنده:
‫سيدمحمدصادق حسيني
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫پايان نامه حاضر، ترجمه چهار باب صوم، زکات، خمس و حج و عمره از کتاب الفقه علي المذاهب الخمسة تأليف علامه محمدجواد مغنيه به زبان اردو است. کتاب مذکور، اثري فقهي با موضوع فقه مقارن محسوب مي‌شود، که به بررسي آرا و نظريات فقهي فقه جعفري، فقه حنفي، فقه شافعي، فقه حنبلي و فقه مالکي مي‌پردازد. اين کتاب در دو جلد تدوين شده، که جلد اول آن شامل ابواب مربوط به عبادات، مانند نماز، روزه، زکات، خمس و حج و عمره و جلد دوم آن حاوي احکام و ابواب معاملات همچون: ازدواج، طلاق، وصايا، ارث، وقف و حجر است، که نگارنده بر اساس اهميت وحدت و تقريب بين مذاهب اسلامي، آن را با رويکردي تقريبي و مقارني نگاشته است. طرح مباحث مهمي مانند اهميت روزه ماه مبارک رمضان، احکام يوم‌الشک و رؤيت هلال ماه رمضان و ماه شوال، مستحبات روزه، کفاره روزه، واجبات روزه، مبطلات روزه، روزه‌هاي حرام، احکام زکات، نصاب زکات از غلات و چهارپايان، مصرف اموال زکات، مستحقين زکات اعم از فقرا و ابن‌السبيل، عاملين زکات، فروع زکات همچون: زکات فطر، احکام و فروع خمس، مصرف خمس، متعلقات خمس، احکام حج مانند احکام استطاعت، فوري بودن وجوب حج، احکام و اعمال عمره مفرده، احکام حج نيابتي، مواقيت احرام، محرمات احرام، احکام طواف، سعي، تقصير، وقوف در مشعر، منا و عرفات، احکام مزدلفه، مستحبات و مکروهات اعمال و مناسک حج، احکام رمي جمره، قرباني، آداب و رسوم مربوط به مکه و مدينه و مشاهد و اماکن شريف آن و انعکاس ديدگاه‌هاي فقهي اماميه، حنفيه، شافعيه، حنابله و مالکيه، از اصلي‌ترين مندرجات کتاب مذکور محسوب مي‌شود.
ترجمه قرآن به زبانهای آفریقایی و منابع فهم قرآن برای آفریقاییان (بخش سوم)
نویسنده:
حسن معایرجی
نوع منبع :
ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
ترجمه در زندگاني حضرت فاطمه زهرا? به زبان اردو، تأليف سيدهاشم رسولي محلّاتي
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعه المصطفي ,
چکیده :
‫اين نوشتار، ترجمه کتاب در زندگاني فاطمه زهرا? تأليف حجّت الاسلام سيدهاشم رسولي محلاّتي به زبان اردو و حاوي مباحثي از سيره و شخصيت حضرت فاطمه زهرا? و ابعادي در زندگاني آن بانوي با فضيلت اسلام است، که در آن الگوي انساني و تربيتي ايشان براي همه زنان عالَم ترسيم مي‌شود. نويسنده با استناد به آيات قرآن کريم، روايات معصومين (ع) و شواهد تاريخي، به سيره علمي، عبادي و اخلاقي فاطمه زهرا? پرداخته، عظمت شخصيت و معنويت وجودي آن حضرت را به تصوير مي‌کشد. وي به تبيين شخصيت آن حضرت به عنوان مادري براي حسنين و زينبين? همسري براي اميرالمؤمنين علي (ع) و دختري براي پيامبر اسلام (ص) پرداخته و اسوه بودن ايشان در انجام مسؤوليت‌ها و وظايف مادري، همسري و دختري را ترسيم مي‌کند. شدّت مَحبّت و احترام پيامبر اکرم (ص) به دخترش، تاريخ ولادت، اوصاف، کنيه‌ها، القاب و اسامي فاطمه زهرا?، وصف مراسم ازدواج با امام علي (ع) ، شرح گوشه‌هايي از اخلاق فاطمه? در زمينه سخاوت، عفّت و پاکدامني، عبادت ايشان و انجام تکاليف منزل، بيان جايگاه والاي فاطمه زهرا? در دنيا و آخرت و بررسي عصمت فاطمه زهرا? از ديگر مباحث فصول دوم تا پنجم کتاب مذکور محسوب مي‌شود. در فصل ششم به ابعادي از زندگاني فاطمه زهرا? پس از رحلت پيامبر اسلام (ص) اشاره شده و مصايب متعدّد ايشان پس از وفات پدر گراميشان، مانندِ حمله کردن به خانه آن حضرت، آتش زدن درِ خانه ايشان، غصب ارثيه فدک و محروم کردن فاطمه از آن، استناد به قرآن در حقّانيت خويش در مسأله فدک و در نهايت: کيفيت شهادت آن بانوي بزرگ، از مباحث پاياني کتاب مذکور به شمار مي‌آيد.
ترجمه، نقد وبررسی مقدمتان فیعلوم القرآن
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫كتاب مقدمتان فى علوم القرآن از جمله متون كهن در علوم قرآنى است كه در قرنهاى 5 و 6 هجرى به رشته تحرير درآمده است. مقدمتان مقدمه دو تفسير است. مقدمه نخست متعلق به تفسير «المبانى فى نظم المعانى» است كه به سال 4255 هجرى به تحرير درآمده است. اين كتاب مشتمل بر ده فصل است. با تمامى كوششهاى انجام گرفته، تا به حال از نويسنده آن اطلاعى به دست نرسيده است. مقدمه ديگر، مربوط به تفسير المحررالوحيز فى تفسير الكتاب العزيز كه نويسنده آن ابن عطيه (4880 ـ 5455) از مفسران و فقها و قاضى القضاة شهر قرطبه است.
ولايت قرآني کي روشني مين ترجمه و تحقيق کتاب: ولايت در قرآن
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫در اين پايان نامه که تحقيق و ترجمه کتاب "ولايت در قرآن" تأليف آية‌الله جوادي آملي به زبان اردو مي‌باشد، به شرح و بررسي ابعاد مختلف ولايت و مراتب و اقسام آن از ديدگاه قرآن کريم پرداخته شده است. نويسنده ابتدا به بررسي اهميت ولايت و معرفت يافتن نسبت به آن مي‌پردازد و سپس جايگاه ويژه ولايت در آموزه‌هاي اسلامي به ويژه قرآن کريم را تبيين مي‌نمايد. به اعتقاد وي، تمامي معارف اسلامي را در فرهنگ ولايت خلاصه شده است. مؤلف انديشمند، نخست به تبيين مفهوم لغوي و اصطلاحي ولايت پرداخته و معناي آن را از ديدگاه آيات و روايات، فقه، کلام و عرفان بيان کرده و سپس ابعاد فردي، اجتماعي و سياسي ولايت را بررسي مي‌کند. آن گاه به ولايت پيامبران الهي نسبت به مردم اشاره نموده و ظهور ولايت الهي به دست آنان را از جهات عقلي و فردي ضروري ارزيابي مي‌نمايد. وي منشأ اعتبار ولايت معصومين( را همانا ولايت خداوند متعال تلقي مي‌کند. در همين راستا به دو نوع کلي ولايت يعني ولايت تشريعي و ولايت تکويني پرداخته و نحوه تحقق ولايت الهي را ولايت معصومين اعم از پيامبر اسلام و ائمه( مي‌داند. اقسام ولايت‌هاي نام برده شده در قرآن کريم مانند ولايت خدا، ولايت شيطان، ولايت مؤمنان و ولايت کافران و چگونگي تحقق اين ولايت در مراتب مختلف آن از مباحث بعدي اين نوشتار است. نويسنده بر اين باور است که از جمله عوامل وموجبات تحقق ولايت در افراد، همانا معرفت خدا، اخلاص، معرفت نفس، محبت راستين به خدا در راستاي معرفت الهي و عبادت و بندگي است. وي عبادت را نردبان يقين و طريق کشف ولايت معرفي مي‌نمايد و آخرين درجه براي رسيدن به ولايت را تسليم و رضاي محض الهي عنوان مي‌کند. مباحث پاياني اين پژوهش، به تشريح ولايت انبيا و اهل بيت( و اثبات آن، معناي ولايت غير پيامبران و ائمه( مانند مريم(، مادر موسي( و اصحاب کهف و شرح و بررسي مفهوم ولايت فقيه به عنوان يکي از مراتب ولايت و دلايل عقلي و نقلي مترتب بر آن و همچنين اثبات ولايت مطلقه فقيه در عصر غيبت اختصاص دارد.
  • تعداد رکورد ها : 7060