جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7075
علم هرمنوتیک
نویسنده:
ون ای هاروی
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه امام صادق (ع),
چکیده :
در این نوشتار،مؤلف،پس از تعریف علم هرمنوتیک و تبیین پیوندهای ریشه‌شناختی آن، مسائل سه‌گانه‌ی اصلی این علم را مطرح می‌سازد.سپس،با نگاهی گذرا،به تحولات علم‌ هرمنوتیک نوین و منشأ آن،یعنی جریان‌های فکری معاصر(اعم از نظریه‌های جدید رفتار بشری در علوم روان‌شناسی و اجتماعی،تحولات شناخت‌شناسی و فلسفی و بالاخره، براهینی که توسط بعضی از فلاسفه همچون ویتگنشتاین ارائه شده)می‌پردازد.پس از آن، مؤلف با طرح سؤالاتی اساسی،شرح و تبیین چهار طریق متمایز تصور و تعریف علم‌ هرمنوتیک را در پی می‌گیرد،که عبارتند از: 1.علم هرمنوتیک نوین،ریشه در تلاش‌هایی دارد که برای حل مشکلات و اختلافات‌ مربوط به تفسیر متون صورت پذیرفته و به این مبحث می‌پردازد که نصوص مقدس،احتیاج‌ به هیچ نوع ویژه‌ای از رویه‌ی تفسیری ندارند.فهم دستوری تمام سبک‌های خاص بیان و اشکال زبان‌شناختی-فرهنگی مؤلف و نیز فهم روان‌شناختی ذهنیت منحصر به فرد او لازمه‌ی تفسیر هر نوع متنی است. 2.علم هرمنوتیک را به عنوان تأمین‌کننده‌ی یک نظام بنیادی برای علوم انسانی،در مقایسه با علوم طبیعی،نیز می‌توان تصور کرد که حدودی را برای تمایز انواع گوناگون عام‌ تفسیر بنیاد نهاده و روش‌ها و اصول قاعده‌مند ذهنیت و اعتبار را برای آن‌ها تأسیس می‌کند. 3.سومین دیدگاه درباره‌ی علم هرموتیک،به پیش‌ساختاری فهم در ساختار هرمنوتیکی وجود انسانی می‌پردازد. 4.در نگاهی دیگر،علم هرمنوتیک،به حل مسائل مفهومی مربوط به توضیح و تفسیر، تأسیس ارتباطات منطقی میان حقیقت و اعتبار و مسائلی از این دست می‌پردازد.طرح این‌ مسائل،لزوما به شکلی نظام‌مند صورت نمی‌گیرد.هرچند معمولا با نظریه‌ی کلاسیک‌ هرمنوتیکی پیوند می‌یابد.
صفحات :
از صفحه 253 تا 270
دفاع از حقانیت شیعه: ترجمه مقدمه کشف الغطاء
نویسنده:
شیخ جعفر کاشف الغطاء؛ مترجم: غلامحسن محرمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
قم: انتخاب اول, حماسه,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کَشفُ الغِطاء عَنْ مُبْهَماتِ الشّریعَةِ الغَرّاء کتابی فقهی و به زبان عربی تألیف عالم شیعه قرن سیزدهم شیخ جعفر کاشف الغطاء (متوفای ۱۲۲۷ق) است. وی این کتاب را در سه بخش اصول عقاید، اصول فقه و ابواب فقهی تألیف کرده است. این اثر دارای شهرت و امتیازات ویژه‌ای است به گونه‌ای که مؤلف آن به کاشف الغطاء مشهور گردید. کتاب «دفاع از حقانیت شیعه» ترجمه فن اول کتاب کشف الغطاء (الفن الاول: فی الاعتقادات) می باشد که در صفحات 49 تا 140 جلد اول آمده است. این بخش مشتمل بر اصول اعتقادیست که با دلیل و برهان و بصورت مختصر درباره مواردی مانند توحید، عدل، نبوت و معاد سخن گفته و درباره مسائلی چون ولایت و امامت به تفصیل بحث کرده است. او در بخش امامت، بیش از ۵۰ روایت نظیر احادیث ثقلین، منزلت، رایت، خاصف النعل، مؤاخات و طیر مشوی را از شیعه و اهل سنت آورده است.
 زمين وتربت حسينى : ترجمه الارض والتربة الحسينية
نویسنده:
شيخ محمد حسين بن على بن محمد رضا كاشف الغطاء؛ مترجم: عزيز الله عطاردى
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: انتشارات جهان نو,
بهشت برین : ترجمه جنة الماوی
نویسنده:
محمد‌الحسین‌ ‌آل‌کاشف‌‌الغطاء؛ تعلیق: آیت الله سید محمد علی قاضی طباطبائی؛ مترجم: عمران علیزاده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , حاشیه،پاورقی وتعلیق , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تبریز: طلوع,
ترجمه کتاب "دين شناسي" تأليف آيت‌الله جوادي آملي، به زبان ترکي استانبولي
نویسنده:
‫علي عرفان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
‫نوشتار حاضر، ترجمه کتاب دين شناسي تأليف آيت‌الله عبدالله جوادي آملي به زبان ترکي استامبولي است، که انديشه‌هاي ايشان را درباره ماهيت دين، نسبتِ عقل و دين، معرفت ديني و تکثرگرايي ديني (پلوراليسم) را به تصوير کشيده و به شبهه‌هايي مربوط پاسخ مي‌دهد. نويسنده ابتدا تاريخچه دين و معرفت ديني در غرب در دوران قرون وسط و عصر رنسانس علمي را ارائه داده و ضمن طرح ديدگاه‌هاي غرب و فلاسفه غربي نسبت به دين، نظريات متفکران مسلمان را نيز در اين زمينه بيان مي‌کند. پس از آن وضعيت فکري و فرهنگي جامعه امروز و ديدگاه‌هاي معاصر در مقوله دين و معرفت ديني را شرح مي‌دهد. کتاب مزبور در شش فصل تدوين شده است. در فصل اول تعريف دين، تمايز بين دين حق و دين باطل و وحدت دين حق و تعدد دين باطل بيان مي‌شود. فصل دوم از نوشتار حاضر به منشأ و مبدأ دين اختصاص دارد و مشخص گرديده که دين، مبدئي الهي و ربوبي دارد و بر راه‌هاي اثبات و ضرورت دين از منظر عقل و نقل تأکيد شده است. نگارنده در فصل سوم مباحثي درباره گوهر و صدف دين ارائه داده و نتيجه مي‌گيرد که: گوهر همه اديان حقيقي واحد است، هر چند هر يک از اديان احکام و آموزه‌هايي مخصوص به خود دارد. فصل چهارم از اين تحقيق به ويژگي بارز زبان دين پرداخته و مشخص شده که: دين با چه زباني با مردم سخن گفته و مخاطبان مختلف را که داراي سطوح متفاوتي از درک و فهم از دين هستند، چگونه هدايت مي‌کند و: آيا همگان مي‌توانند درک صحيح و مناسبي از دين داشته باشند؟ فصل پنجم به بحث درباره نسبت بين عقل و دين و تعامل اين دو اختصاص دارد و نيز تفکرات و توهمات مربوط به جدايي يا بيگانه بودن آن‌ها از يکديگر ارزيابي شده است. نويسنده در فصل ششم و پاياني به تشريح کثرت‌گرايي ديني و ديدگاه‌هاي گوناگون مربوط پرداخته و آن‌ها را نقد مي‌کند.
رسالة الرد على الدهريين
نویسنده:
جمال الدين الأفغاني؛ ترجمه: محمد عبده؛ تحقیق: احمد ماجد
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دارالمعارف الحکمیة,
گفتمان فارابی در باب مقولات
نویسنده:
جعفر آل یاسین؛ ترجمه: امیر اهری
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
تعلیقات فارابی
نویسنده:
جعفر آل یاسین؛ ترجمه: امیر اهری
نوع منبع :
مقاله , حاشیه،پاورقی وتعلیق , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
ضوابط و قواعد علم احکام نجوم از منظر فارابی
نویسنده:
جعفر آل یاسین؛ ترجمه: امیر اهری
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فارابی و نظریه نیکبختی ( تحلیل محتوایی التنبیه علی المله )
نویسنده:
جعفر آل یاسین؛ ترجمه:محمد باهر
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 7075