جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7102
بیرون از تاریخ/ الهیات دیالکتیک و تاریخ
نویسنده:
ماریا سوستر؛ مترجم: پریش کوششی
نوع منبع :
ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
پرش در مدار تاریخ/ تاریخ طبیعی و ماهیت تاریخ
نویسنده:
ریچارد یورک، برت کلارک؛ مترجم: فیروزه فروردین
نوع منبع :
ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
روابط فقیه و سلطان: در دو آزمون «عثمانی» و «صفوی - قاجاری»
نویسنده:
وجیه کوثرانی، رضوان السید؛ مترجم: مقصود فراست خواه
نوع منبع :
ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
غرب معاصر؛ ادیان و اسلام
نویسنده:
چارلز آدامز؛ مترجم: مصطفی رخ صفت
نوع منبع :
ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
منابع دیجیتالی :
تبیین تجربه های دینی
نویسنده:
محمدگری لگنهاوزن؛ مترجم: محمدرضا اثنی عشری
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
مارکسیسم یک سیستم باز است
نویسنده:
و.ژ. کله؛ مترجم: محمدجواد غلامرضا کاشی
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
خوانش نواندیشان مسلمان:  با تاکید بر روش شناسی عبدالمجید شرفی و محمد ارکون
نویسنده:
محمد حمزه؛ ترجمه: مجید منهاجی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
انتشارات میراث فرهیختگان,
چکیده :
کتاب «خوانش نواندیشان مسلمان»، شرح کتاب «اسلام المجددین»، اثر «محمد حمزه»، نویسنده تونسی است. نویسنده در این کتاب به دنبال نشان دادن مدرنیته فکری و فلسفی است که در قرن 19 به وقوع پیوسته و در قرن 21 متبلور شده و وضعیت فلسفی، وجودی و تاریخی جدید است. خوانش نواندیشان مسلمان از اسلام براساس نگاه محمد حمزه، نتیجه تعامل میان اسلام و دیگر فلسفه‌ها و رهیافت‌های علمی و روش‌شناختی است.
الهیات
عنوان :
نویسنده:
نویسنده: محمدحسین فاضل تونی؛ مترجم: محمد خوانساری, مهناز رئیس زاده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران - ایران: مولی,
چکیده :
در کتاب حاضر، نویسنده پس از بیان تعریف و موضوع و فایده‌ی الهیات، آن را در چند بخش امور عامه، الهیات به معنی اخص و مقولات عشر، بررسی می‌کند. نویسنده، غایت و فایده‌ی الهیات را نیل به سعادت حقیقی می‌داند که از راه اتصال نفس انسانی به عقل فعال حاصل می‌شود. وی در بخش امور عامه مباحثی چون وجود و عدم، اصالت وجود یا اصالت ماهیت، دلایل توحید و... را مطرح می‌سازد. وی هم‌چنین در بخش الهیات به معنی اخص از موضوعاتی چون اثبات واجب‌الوجود، صفات واجب الوجود، علم خداوند و... سخن می‌راند. وی در این بخش، صفات خداوند را بر دو دسته می‌داند؛ اول، ثبوتیه و دوم سلبیه. بر همین اساس، وی صفات ثبوتیه را صفاتی می‌داند که برای خدا محقق هستند و صفات سلبیه را صفاتی می‌داند که ذات باری تعالی از آن‌ها منزه و مبرا است. در پایان نیز شرح حال و مشرب فلسفی ملاصدرا به عنوان تکمله ذکر شده است.
تهافت الفلاسفه یا تناقض گویی فیلسوفان
نویسنده:
ابوحامد محمد غزالی طوسی؛ مترجم: علی اصغر حلبی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: زوار,
چکیده :
کتاب, ویرایش جدیدی است از ترجمه 'تهافت الفلاسفه' اثر 'ابوحامد غزالی' که طی آن مترجم کوشیده است مطالب را ساده‌تر بازگو کند؛ ضمن آن که وی توضیحات بیشتری در حواشی کتاب آورده است. تهافت الفلاسفه شامل چهار مقدمه, بیست مساله و یک خاتمه است. 'مقدمه اول در این باب است که ریاست فیلسوفان به ارسطو ختم می‌گردد, چه اوست که آرای فلاسفه را به نیکی تلخیص کرد, و بنابراین برای رد فلاسفه کافی خواهد بود اگر اندیشه‌های او را رد بنویسیم. مقدمه دوم در این است که برخی از آرای فلاسفه با دین سر و کاری ندارد و متعرض آن نمی‌شود. زیرا این آرا مربوط به علوم طبیعی است مانند بحث در کسوف و خسوف و آمدن باران و غیره که مستلزم بحث و مدح و دم هم نمی‌شود؛ اما برخی از آرای آنها متعرض دین می‌گردد مانند قول به قدم عالم و جز آن, و اینجاست که باید توقف کرد. مقدمه سوم, در بیان تناقض گویی فیلسوفان است, اما بیان عقاید صحیحه را باید در کتب دیگری یافت. مقدمه چهارم, در بیان این نکته است که تمسک فیلسوفان به ریاضیات و منطق, دو روش فکری, به نسبت با اصول دین ضروری نیست, با وجود این که ریاضیات در ذات خود صحیح است و عبارت است از علم حساب و هندسه. اما منطق, ادات فکر است که فلاسفه آن را به کار می‌برند... اما مسائل بیست گانه‌ای که غزالی ـ به نظر خود ـ فیلسوفان را در آن مسائل تعجیز یا تفکیر کرده می‌توان به طرز زیر تقسیم کرد: 1 ـ اتصال خدا با عالم, و آن شامل چهار مسئله اول کتاب می‌گردد یعنی: 1) قدم عالم, 2) ابدیت عالم و زمان, 3) خدا فاعل صانع عالم است, و 4) عجز فیلسوفان از اثبات وجود صانع. 2 ـ یگانگی خدا و عجز فیلسوفان از اثبات آن ـ مساله پنجم‌؛ 3 ـ صفات خدا که از مساله ششم تا دوازدهم کتاب را در بر می‌گیرد. 4 ـ علم خدا به جزئیات, که مساله سیزدهم کتاب است. 5 ـ مسائل فلکی و طبیعی ـ که شامل مسائل کتاب تهافت از شماره چهاردهم تا شانزدهم می‌گردد. 6 - سببیت مساله هفدهم. 7 ـ نفس انسانی ـ مساله هجدهم و نوزدهم. 8 ـ بعث اجساد و حشر ارواح ـ مساله بیستم. و در پایان کتاب, که متجاوز از یک صفحه نیست, فیلسوفان را در سه مساله تکفیر می‌کند: قدم عالم, علم نداشتن خدا به جزئیات, و انکار بعث اجساد و حشر ارواح, و می‌گوید: 'این سه عقیده کفر صحیح است و هیچ یک از فرقه‌های اسلامی بدین امور اعتقاد ندارد'.
بقاء روح پس از مرگ (6)
نویسنده:
خواجه نصرالدین طوسی؛ مترجم: زین الدین کیایی نژاد
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 7102