جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1593
شرح فصوص الحكم لابن عربي
نویسنده:
مصطفی بن سلیمان بالی زاده الحنفی؛ حاشیه: فادی اسعد نصیف
نوع منبع :
کتاب , شرح اثر , حاشیه،پاورقی وتعلیق
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دارالکتب العلیة,
کلیدواژه‌های اصلی :
شرح الجامي على فصوص الحكم
نویسنده:
الشيخ الأكبر محیی الدین ابن عربي؛ شارح:الملا عبد الرحمن جامي؛ تحقیق: عاصم ابراهيم الكيالي
نوع منبع :
کتاب , شرح اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دار الكتب العلمية,
ذخائر الأعلاق: شرح ترجمان الأشواق
نویسنده:
الشیخ الاکبر محیی الدین بن عربی؛ تحقیق و تعلیق: محمد عبدالرحمن الکردی
نوع منبع :
کتاب , شرح اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پاریس - فرانسه: دار بیبلیون,
ترجمه و تحقیق و شرح اشعارجلد اول و دوم نهج البلاغه ابن ابی الحدید
نویسنده:
محمود گمار
نوع منبع :
رساله تحصیلی , شرح اثر , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مباحث مطرح شده در این پایان نامه عبارتند از: 1- اشعار ابن ابی الحدید بعد از پایان یافتن شرح نهج البلاغه 2- اشعار ابن ابی الحدید دربارة علی علیه السلام 3- اشعار عزّالدین عبدالحمید در رثای ابن ابی الحدید 4- اشعار پسر سیّد رضی در رثای پدر خود و تعیین سن او 5- اشعار سید رضی دربارة خودش 6- اشعار ابواسحاق صابی دربارة شریف رضی 7- اشعار دربارة امتناع ابلیس از سجده برای آدم 8- اشعار دربارة فضیلت کعبه 9- در باب لزوم مالایلزم 10- اشعاری که دربارة وصایت علی علیه السلام می باشد 11- اشعار خزیمة من ثامت انصاری در جنگ جمل 12- اشعار علی علیه السلام در جنگ صفین 13- اشعار جریر بن عبدالله تجلی به شُر جمیل بن سمط 14- اشعار دربارة استعاره 15- اشعاری که بصورت رجز در جنگ حمل گفته شده است 16- اشعار حارث اعور همدانی دربارة اینکه هرکس که بمیرد علی علیه السلام را در شب اول قبر می بیند. 17- اشعار دربارة نکوهش حسود و حسادت 18- اشعار دربارة شکیبایی و انتظار فرج 19- اشعار دربارة ریاء 20- اشعار دربارة کمک خواستن از عشیره و زیادی قبیله 21- در حسن ثناء و نام نیک 22- در یاری دادن به یکدیگر و صلة رحم
انعکاس آفتاب و جلوه تاریخ (شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید و ترجمه آن)
نویسنده:
بخشعلی قنبری
نوع منبع :
مقاله , شرح اثر , ترجمه اثر , مدخل آثار(دانشنامه آثار)
منابع دیجیتالی :
نقد و بررسی شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید
نویسنده:
علی اکبر عباسی
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , شرح اثر
منابع دیجیتالی :
روش لغوی ابن ابی الحدید در شرح نهج البلاغه
نویسنده:
فراتی علی اکبر
نوع منبع :
مقاله , شرح اثر , کتابخانه عمومی
چکیده :
از آنجا که نهج البلاغه، متنی ادبی در حد اعلای بلاغت است، و از سویی واژه، بن مایه ادبیات به شمار است، ناگزیر، شارح می‌ بایست، پیش از هر اقدامی، به تفسیر الفاظ غریب و بیان مفردات آن همت ورزد. ابن ابی الحدید نیز به عنوان بزرگترین و مشهورترین شارح این کتاب ارزشمند و ماندگار، به تفسیر واژگان و بیان الفاظ غریب آن توجه ویژه ای مبذول داشته، و اساس شرح خود را بر آن نهاده است. از این رو، در این مقاله، به بررسی روش لغوی شرح ابن ابی الحدید، از میان دو شیوه تقلید و اجتهاد پرداخته شده است. منابع لغوی که شارح، در شرح مفردات بر آن تکیه کرده است، گرچه در آغاز به شیوه تقلید مربوط است، ولی تقلید و نقل صرف را در بر نمی ‌گیرد؛ زیرا در شرح، بیشترین نمود با اجتهاد است. وی مفردات را چونان یک مجتهد منتقد تفسیر کرده است، آرا و نظرات لغوی دیگران را در بوته نقد گذارده، برخی را بر برخی ترجیح می ‌دهد، و در اجتهادش به قرآن و حدیث و صرف و نحو و بلاغت و سیاق و فروق اللغه و دیگر موارد از این دست، استناد می‌ ورزد. همچنین، اثرپذیری وی از مکتب کلامی ‌اش، در شرح واژگان نیز به وضوح دیده می ‌شود.
صفحات :
از صفحه 95 تا 120
بنای مشتقات در شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید
نویسنده:
مهدی خرمی
نوع منبع :
مقاله , شرح اثر
منابع دیجیتالی :
شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید
نویسنده:
محمدتقی سبحانی نیا
نوع منبع :
مقاله , شرح اثر
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در میان کتب به یادگار مانده از پیشینیان، برخی آثار، دارای ویژگی های بارز و متمایزند، که آنها را برای آیندگان مهم می کند. شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید نیز از آثاری است که ویژگی های منحصر به فردی دارد. برخورداری مؤلف از ذوق ادبی، و آگاهی گسترده او از وقایع تاریخی عصر صدور خطبه ها و سخنان امام علی، از ویژگی های بارز این شرح است که شناخت این اثر نفیس را بر دانش پژوهان علوم اسلامی، ضروری ساخته است.
شرح ابن ابی الحدید بر نهج البلاغه
نویسنده:
محمد دزفولی
نوع منبع :
مقاله , شرح اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
از تعمق دانشمندان، سخن پردازان و شارحان بزرگ دنیا، در اقیانوس بیکران نهج البلاغه قرن ها می گذرد، اما هنوز جان کلام مولا امیرالمونین امام علی(ع) به کمال، توصیف و تبیین نشده است، چراکه نهج البلاغه، دانشنامه الهی، درون کلام خالق و والاتر از کلام مخلوق است و دو امتیاز ویژه دارد: یک فصاحت و بلاغت و دیگری چند بعدی بودن آن؛ گنجینه ای بی پایان که از امیر بی بدیل ملک سخن علی بن ابی طالب(ع) سرزده است؛ همو که فرمود: «به راستی ما فرماندهان سپاه سخنیم؛ ریشه درخت سخن در میان ما دویده و جا گرفته و شاخه هایش بر سر ما آویخته است»(خطبه 233). تلاش کرده اند نهج البلاغه را به دقت مورد بررسی و کنکاش قراردهند؛ کنه سخن مولا را به فراخور معرفت خود دریابند و به خواننده منتقل نمایند. ابن ابی الحدید یکی از ده ها شارح بزرگترین شاهکار ادبی بشر میان عرب و عجم می باشد که در تفسیر «اخو القرآن» قلم فرسایی کرده است. این مقاله برآنست ضمن معرفی معروفترین شرح نهج البلاغه (شرح ابن ابی الحدید) و شخصیت خالق آن، روش وی در این اثر را مورد نقد و بررسی قرار دهد و به این سوال پاسخ دهد که: آیا شرح بیست جلدی ابن ابی الحدید، به واقع، تبیین دقیق کلام نورانی و روشنگر امیرالمومنین امام علی – علیه السلام – هست یا نه.
صفحات :
از صفحه 67 تا 78
  • تعداد رکورد ها : 1593