جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1580
امام المهدي عجل الله تعالی فرجه عند أهل السنّة المجلد 1
نویسنده:
مهدی فقيه ايمانی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , شرح اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اصفهان: مکتبة الامام امیرالمومنین علیه السلام العامة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «الأمام المهدى عند اهل السنة» اثر مهدى فقيه ايمانى، به بررسى مجموعه‌ اى از كتب اهل سنت است كه در آن‌ها به موضوع مهدويت اشاره شده است. كتاب به زبان عربى و در سال 1402 ق نوشته شده است. انگيزه مؤلف، اثبات مهدويت با بهره‌ گيرى از اعترافات و منابع و مآخذ مخالفين ذكر شده و براى سنديت بيشتر، عين مطلب آنها را بدون حروف‌ نگارى مجدد، در كنار هم آورده است. كتاب، با دو مقدمه از مؤلف آغاز شده و مطالب در دو جلد، دربردارنده شصت و هفت گفتار كوتاه، درباره حيات امام مهدى (عج)، اثبات مهدويت، ردّ مخالفين، روايات مربوط به مهدى (ع)، وجود واقعى امام و ظهور وى است كه از نگاشته‌ هاى علماى اهل سنت برگزيده شده است. جلد اول، گفتار اول، مربوط است به روايات و مطالبى كه عبدالرزاق بن همام نافع حميرى پيرامون حضرت مهدى (ع) در كتب خويش آورده است. او كه از اهالى صنعاء مى‌ باشد، از مشاهير محدثين بوده و بخارى از او نقل حديث كرده است. وى حدود هزار و هفده حديث روايت كرده و السنن فى الفقه، المغازى، تفسير القرآن، الجامع الكبير فى الحديث، از جمله آثار او مى‌ باشند.
علی علیه السلام  إمام البررة (شرح السيد محمد مهدي الخرسان) المجلد 2
نویسنده:
ابوالقاسم خوئی؛ مقدمه نویس: علی حسینی بهشتی؛ شارح: حسن موسوی خراسانی
نوع منبع :
کتاب , شرح اثر
منابع دیجیتالی :
امام المهدي عجل الله تعالی فرجه عند أهل السنّة المجلد 2
نویسنده:
مهدی فقيه ايمانی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , شرح اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اصفهان: مکتبة الامام امیرالمومنین علیه السلام العامة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «الأمام المهدى عند اهل السنة» اثر مهدى فقيه ايمانى، به بررسى مجموعه‌ اى از كتب اهل سنت است كه در آنها به موضوع مهدويت اشاره شده است. كتاب به زبان عربى و در سال 1402 ق نوشته شده است. انگيزه مؤلف، اثبات مهدويت با بهره‌ گيرى از اعترافات و منابع و مآخذ مخالفين ذكر شده و براى سنديت بيشتر، عين مطلب آنها را بدون حروف‌ نگارى مجدد، در كنار هم آورده است. كتاب، با دو مقدمه از مؤلف آغاز شده و مطالب در دو جلد، دربردارنده شصت و هفت گفتار كوتاه، درباره حيات امام مهدى (عج)، اثبات مهدويت، ردّ مخالفين، روايات مربوط به مهدى (ع)، وجود واقعى امام و ظهور وى است كه از نگاشته‌ هاى علماى اهل سنت برگزيده شده است. مقدمات، به ارائه نكاتى پيرامون كتاب و نحوه نشر آن پرداخته است. دوم، جلد دوم كتاب سنن ابن ماجه را بررسى و به باب خروج المهدى اين كتاب اشاره كرده است. محمد بن يزيد بن ماجه ربعى قزوينى، يكى از ائمه حديث و عالم به آن بوده كه در طلب يافتن احاديث و شنيدن آنها، از زادگاه خويش قزوين، به بغداد، بصره، كوفه، مكه، شام و مصر مهاجرت كرده است.
أخبار الدولة العباسیة و فيه أخبار العباس و ولده
نویسنده:
محققان: عبد العزيز دوري، عبد الجبار مطلبي
نوع منبع :
کتاب , شرح اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت لبنان: دار الطليعة للطباعة و النشر ,
چکیده :
أخبار الدولة العباسية و فيه أخبار العباس و ولده، اثری است تاریخى از مؤلفى ناشناخته، احتمالاً مربوط به نیمه نخست سده 4ق، که به سبب داشتن اخبار دعوت عباسى، از اهمیت بسیاری برخوردار است. کتاب به زبان عربی نوشته شده و در سال 1971م، به کوشش عبدالعزیز دوری و عبدالجبار مطلبى در بغداد منتشر شده است. این اثر، بى‌گمان یکى از مهم‌ترین نوشته‌های برجای‌مانده از سده‌های نخستین هجری درباره عباسیان و به‌ویژه اخبار مربوط به دعوت عباسى است. مى‌توان گفت از زمان انتشار این کتاب، بسیاری از زوایای تاریک آن دوران روشن شده و محققان، جزئیات اخبار آن را بررسى کرده‌اند.
ت‍ل‍خ‍ی‍ص‌ ال‍م‍ح‍ص‍ل‌ ال‍م‍ع‍روف‌ ب‍ن‍ق‍د ال‍م‍ح‍ص‍ل
نویسنده:
‌ت‍ال‍ی‍ف‌ ال‍خ‍واج‍ه‌ ن‍ص‍ی‍رال‍دی‍ن‌ ال‍طوس‍ی‌
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , شرح اثر , حاشیه،پاورقی وتعلیق , خلاصه اثر , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ب‍ی‍روت‌: دار الأضواء,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
اين كتاب تلخيص و تحليل انتقادى كتاب« محصل أفكار المتقدمين و المتأخرين» امام فخر رازى مى‏باشد. خواجه نصير الدين طوسى در مقدمه كتاب علت تأليف كتاب را اين‏گونه بيان مى‏كند:«در اين زمان از كتب اصولى كه بين مردم متداول است جز كتاب محصل كتابى در دست نيست و آن نيز برخلاف نامش مشتمل بر غث و سمين بسيار مى‏باشد. خواستم كه آنرا از زوائد خالى و مهذب نمايم و آنچه بحث در آن واجب است ذكر كنم اگرچه عده‏اى از افاضل بر اين كتاب شروحى نوشته‏اند و براى توضيح و تبيين مطالب آن جهد و كوشش فراوانى كرده‏اند ليكن هيچ‏يك چنانكه بايد موفق نگشته و از عهده آن چنانكه قاعده انصاف است برنيامده‏ اند». كتاب به‏ طور كلى به چهار ركن و هرركن گاه به اقسام و مسائلى تقسيم مى‏شود كه در ذيل مى‏آيد: الركن الاول فى المقدمات: مولف در اين ركن 3 مقدمه بيان مى‏كند. مقدمه اول در بيان علوم بديهيه و مباحث مربوط به آن مى‏باشد. مقدمه دوم در موردنظر و احكام آن مى‏باشد. در مقدمه سوم مولف به دليل و اقسام آن مى‏پردازد. او دليل را به ادله نقليه و عقليه و مركب از اين دو تقسيم مى‏كند و استدلال را تقسيم مى‏كند به قياس، استقراء و تمثيل. سپس در توضيح هريك از آنها و اينكه كدام‏يك از آنها افاده علم مى‏كند سخن مى‏گويد. الركن الثانى فى تقسيم المعلومات: مولف حول موجودات، معدوم و حال بحث مى‏كند. او موجودات را در تقسيمى به واجب و ممكن تقسيم كرده و خواص واجب لذاته و ممكن لذاته را طى مسائلى بيان مى‏كند. او در تقسيمى ديگر موجودات را به قديم و محدث تقسيم كرده و محدث را به عرض و جوهر تقسيم مى‏كند. او اعراض را به دو قسمت اصلى تقسيم مى‏كند: الاعراض فى غير الحى و الاعراض التى لا يتصف بها غير الحى و هركدام از اين دو را هم به اقسامى ديگر تقسيم كرده و احكام هريك ازآنها و احكام كلى اعراض را بيان مى‏كند. او اجسام را به جواهر فلكيه و عنصريه و مركبات تقسيم مى‏كند و ملائكه و جن را از جواهر مجرده مى‏داند. و در خاتمه اين ركن بحث مى‏كند از احكام موجودات كه عبارت است از مباحث وحدت و كثرت و علت و معلول. الركن الثالث فى الالهيات: مولف مباحث الهيات را به چهار قسم تقسيم مى‏كند. قسم اول در بيان ذات خداوند و اثبات وجود بارى تعالى مى‏باشد. در قسم دوم ابتداء بحث مى‏كند از صفات سلبيه خداوند عز و جل، سپس در مورد صفات ثبوتيه او سخن مى‏گويد. در قسم ثالث مولف بحث مى‏كند از افعال خداوند و از قضاء و قدر و اثبات مى‏كند حسن و قبح عقلى را و اينكه خداوند عادل است. در قسم رابع از اسماء بارى تعالى بحث مى‏كند. الركن الرابع فى السمعيات: مولف بعضى از مباحث اعتقادى را از سمعيات شمرده و در چهار قسم آنها را بيان كرده است( البته بايد توجه داشت كه تقسيم‏بندى ابواب كتاب از فخر رازى است) القسم الاول فى النبوات: مولف در اين مبحث از معجزات و فوائد بعثت، ضرورت نبوت، عصمت انبياء( ع) و افضليت انبياء از ملائكة بحث مى‏كند. القسم الثانى فى المعاد: در اين مبحث از معاد، نفس، تناسخ، وعد و وعيد بحث مى‏شود. القسم الثالث فى الاسماء و الاحكام: مولف در اين مبحث از ايمان و كفر و مسائل مربوط به اين دو بحث مى‏كند. القسم الرابع فى الامامة: مولف در اين مبحث ابتداء اقوال فرق مختلف را حول وجوب امامت بيان كرده سپس فرق مختلف شيعه را به اماميه، كيسانيه، زيديه و غلاة تقسيم كرده و عقائد آنها را بيان مى‏كند. او فرق مختلف كيسانيه و زيديه را شمرده و عقائد هريك از آنها را بيان مى‏كند و در پايان مبحثى را اختصاص مى‏دهد به مذهب اماميه و شرح عقائد و اثبات حقانيت آن.
ترجمه و تحقیق کتاب شرح هدایه الاثیریه
نویسنده:
حسن افتخارزاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , شرح اثر , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
درس های شرح منظومه حکیم سبزواری جلد 2
نویسنده:
سیدرضی شیرازی؛ ویرایش و تنظیم: ف.فنا
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , شرح اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: موسسه انتشارات حکمت,
چکیده :
کتاب مجموعه درس‌های « آیت‌الله رضی شیرازی » درباره «شرح منظومه حکیم سبزواری»، از سوی «انتشارات حکمت» در دوجلد برای دومین‌بار به چاپ رسید. به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) «حاج ملاهادی سبزواری» از فلاسفه و حکمای اسلامی اواخر قرن سیزدهم هجرت (1212- 1290ه.ق) است که در فن شعر نیز از توانایی بالایی برخوردار بود و «اسرار» تخلص می‌کرد. آثار باقی مانده از او به دو زبان فارسی و عربی هستند که در لغتنامه دهخدا 21 اثر تألیفی از وی نام برده شده است؛ از جمله: دیوان شعر فارسی، اسرارالحکم، اصول‌الدین، اسرارالعباده در فقه، الجبر و الاختیار، حاشیه بر اسفار ملاصدرا، حاشیه بر زبدةالاصول شیخ بهایی، حاشیه مثنوی ملای رومی، شرح غرر الفرائد مذکور، شرح غرر‌الفرائد(منظومه‌ایست در حکمت و بالآلی منتظمه،در یک‌جا چاپ شده و به منظومه سبزواری معروف است.) «حسن شیرازی »در «پیگشفتاری» که بر کتاب حاضر نوشته و آن را این‌گونه معرفی می‌کند: «حکماء متقدم حکمت را به دو قسمت کرده‌اند، نظری و عملی. حکمت عملی منقسم به اخلاق، تدبیر منزل و سیاست مدن، و حکمت نظری منقسم به ریاضیات‌، طبیعیات و الهیات می‌شود. در تقسیم بعدی، ریاضیات منشعب به هیئت‌، موسیقی‌، هندسه و حساب‌ و الهیات تقسیم به الهایت بالمعنی الاعم و الهیات بالمعنی الاخص می‌شود. قسمت الهیات از حکمت نظری، به نام حکمت الهی شناخته می‌شود. آن‌چه که از دیگر اقسام حکمت به تعمیق و بسط درک مباحث حکمت الهی یاری می‌رساند‌، قسمت طبیعیات است. اخلاق نیز به عنوان مبحثی که از مقدمات حکمت الهی مدد فراوان می‌گیرد‌، ارتباطی وثیق با حکمت الهی دارد. شرح منظومه حکیم سبزواری یک کتاب جامع در «مبحث الهیات» شامل الهیات بالمعنی الاعم، الهیات بالمعنی الاخص، طبیعیات و اخلاق است. حکیم الهی،«حاج ملاهادی سبزواری‌» را باید از اعظم حکماء متأخر دانست. در میان تصنیفات این حکیم، ابیات ایشان در حکمت الهی و مباحث مرتبط با آن، (1049) تحت عنوان منظومه شناخته می‌شود. همچنین شرح جامع او بر همین ابیات‌ به «شرح منظومه‌»، در نزد اهل حکمت شناخته شده است. «شرح منظومه» مشتمل بر هفت مقصد است: امور عامه، جواهر و اعراض، الهیات بالمعنی الاخص، طبیعیات، نبوات و منامات، معاد و اخلاق. هر مقصد مشتمل بر چند «فریده» و هر فریده مشتمل بر تعدادی «غرر» است. به همین مناسبت است که این شرح را‌، «شرح منظومه غررالفرائد» نیز خوانده‌اند. اکنون سال‌های درازی است که «شرح منظومه» جزو متون رسمی حوزه‌های علمی شمرده می‌شود و هیچ طالب حکمت الهی از فراگیری آن بی‌نیاز نیست. نوشتار حاضر، مجموعه تقریرات دروس ایشان (آیت‌الله رضی شیرازی) است. در این کتاب، به‌منظور شرح متن ابتدا توضیحات لازم و ضروری پیرامون فهم هر قطعه بیان شده است، سپس با ذکر ترجمه قطعه مزبور، به تطبیق توضیحات اولیه بر عبارات متن پرداخته می‌شود.» این کتاب به‌کوشش «ف.فنا» (فا‌طمه فنا) در 2303 صفحه ویرایش و تنظیم شده است که هم‌اکنون با قیمت 37 هزار تومان در بازار کتاب عرضه می‌شود. منبع: http://www.bashgah.net/fa/content/show/23352
درس های شرح منظومه حکیم سبزواری - جلد 1
نویسنده:
سید رضی شیرازی؛ ویرایش و تنظیم: ف.فنا
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , شرح اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: موسسه انتشارات حکمت,
چکیده :
کتاب مجموعه درس‌های « آیت‌الله رضی شیرازی » درباره «شرح منظومه حکیم سبزواری»، از سوی «انتشارات حکمت» در دوجلد برای دومین‌بار به چاپ رسید. به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) «حاج ملاهادی سبزواری» از فلاسفه و حکمای اسلامی اواخر قرن سیزدهم هجرت (1212- 1290ه.ق) است که در فن شعر نیز از توانایی بالایی برخوردار بود و «اسرار» تخلص می‌کرد. آثار باقی مانده از او به دو زبان فارسی و عربی هستند که در لغتنامه دهخدا 21 اثر تألیفی از وی نام برده شده است؛ از جمله: دیوان شعر فارسی، اسرارالحکم، اصول‌الدین، اسرارالعباده در فقه، الجبر و الاختیار، حاشیه بر اسفار ملاصدرا، حاشیه بر زبدةالاصول شیخ بهایی، حاشیه مثنوی ملای رومی، شرح غرر الفرائد مذکور، شرح غرر‌الفرائد(منظومه‌ایست در حکمت و بالآلی منتظمه،در یک‌جا چاپ شده و به منظومه سبزواری معروف است.) «حسن شیرازی »در «پیگشفتاری» که بر کتاب حاضر نوشته و آن را این‌گونه معرفی می‌کند: «حکماء متقدم حکمت را به دو قسمت کرده‌اند، نظری و عملی. حکمت عملی منقسم به اخلاق، تدبیر منزل و سیاست مدن، و حکمت نظری منقسم به ریاضیات‌، طبیعیات و الهیات می‌شود. در تقسیم بعدی، ریاضیات منشعب به هیئت‌، موسیقی‌، هندسه و حساب‌ و الهیات تقسیم به الهایت بالمعنی الاعم و الهیات بالمعنی الاخص می‌شود. قسمت الهیات از حکمت نظری، به نام حکمت الهی شناخته می‌شود. آن‌چه که از دیگر اقسام حکمت به تعمیق و بسط درک مباحث حکمت الهی یاری می‌رساند‌، قسمت طبیعیات است. اخلاق نیز به عنوان مبحثی که از مقدمات حکمت الهی مدد فراوان می‌گیرد‌، ارتباطی وثیق با حکمت الهی دارد. شرح منظومه حکیم سبزواری یک کتاب جامع در «مبحث الهیات» شامل الهیات بالمعنی الاعم، الهیات بالمعنی الاخص، طبیعیات و اخلاق است. حکیم الهی،«حاج ملاهادی سبزواری‌» را باید از اعظم حکماء متأخر دانست. در میان تصنیفات این حکیم، ابیات ایشان در حکمت الهی و مباحث مرتبط با آن، (1049) تحت عنوان منظومه شناخته می‌شود. همچنین شرح جامع او بر همین ابیات‌ به «شرح منظومه‌»، در نزد اهل حکمت شناخته شده است. «شرح منظومه» مشتمل بر هفت مقصد است: امور عامه، جواهر و اعراض، الهیات بالمعنی الاخص، طبیعیات، نبوات و منامات، معاد و اخلاق. هر مقصد مشتمل بر چند «فریده» و هر فریده مشتمل بر تعدادی «غرر» است. به همین مناسبت است که این شرح را‌، «شرح منظومه غررالفرائد» نیز خوانده‌اند. اکنون سال‌های درازی است که «شرح منظومه» جزو متون رسمی حوزه‌های علمی شمرده می‌شود و هیچ طالب حکمت الهی از فراگیری آن بی‌نیاز نیست. نوشتار حاضر، مجموعه تقریرات دروس ایشان (آیت‌الله رضی شیرازی) است. در این کتاب، به‌منظور شرح متن ابتدا توضیحات لازم و ضروری پیرامون فهم هر قطعه بیان شده است، سپس با ذکر ترجمه قطعه مزبور، به تطبیق توضیحات اولیه بر عبارات متن پرداخته می‌شود.» این کتاب به‌کوشش «ف.فنا» (فا‌طمه فنا) در 2303 صفحه ویرایش و تنظیم شده است که هم‌اکنون با قیمت 37 هزار تومان در بازار کتاب عرضه می‌شود. منبع: http://www.bashgah.net/fa/content/show/23352
فروغ حکمت جلد دوم
نوع منبع :
کتاب , شرح اثر , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
فروغ حکمت جلد اول
نوع منبع :
کتاب , شرح اثر , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
  • تعداد رکورد ها : 1580