جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 99201
نظریه معرفت در پدیدارشناسی؛ هوسرل، هیدگر، مرلوپونتی
نویسنده:
هنری پیترسما؛ ترجمه: فرزاد جابرالانصار
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: کرگدن,
چکیده :
اين کتاب تلاشي است نظري و تاريخي براي فهم و تبيين ديدگاه‌هاي معرفت‌شناسانه سه تن از بزرگ‌ترين چهره‌هاي اخير در تاريخ فلسفه غرب: هوسرل، هايدگر و مرلو پونتي. نويسنده کتاب مي‌کوشد با کنار هم قرار دادن آراي اين سه متفکر و توجه به شباهت‌ها و تفاوت‌هاي آراي آنان و همچنين قرار دادن اين آرا و آموزه‌ها در پس‌زمينه معرفت‌شناسي استعلايي كانت، آراي معرفت‌شناسانه هيوم، بارکلي، لاک و دکارت و همچنين تلقي ارسطو و افلاطون از معرفت، گزارشي تازه از معرفت‌شناسي در سنت پديدارشناسي عرضه کند. او علاوه بر بررسي ارتباط آراي معرفت‌شناسانه اين فيلسوفان با مباحث معرفت‌شناسي معاصر از آراي متافيزيکي آنان نيز غافل نيست و مي‌کوشد نشان دهد چگونه هستي‌شناسي اين فيلسوفان در نقاطي مهم با معرفت‌شناسي آنان پيوند خورده است.
علیت و تبیین
نویسنده:
استاتیس پسیلوس؛ ترجمه: امیر رضا صادقی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: کرگدن,
چکیده :
فیلسوفان، دیرزمانی است بر سر ماهیت «علیت» و «تبیین» با هم اختلاف‌نظر دارند. آن‌ها نظریه‌های مختلفي ذیل برنامه‌های متافیزیکی یکسان یا رقیب، ارائه کرده‌اند. اغلب فیلسوفان فکر می‌کنند این مفاهیم برای تفکر ما در حوزه علم و روابط روزمره محوریت دارند، اما برخی نیز اهمیت آن‌ها را منکرند و می‌گویند بهتر است هرچه زودتر آن‌ها را کاملا کنار بگذاریم. این کتاب درباره مبانی فلسفی علیت و تبیین است، اما به‌ تدریج در آن روشن می‌شود که اندیشیدن به این دو مفهوم نمی‌تواند به‌ نحوی شایسته انجام شود، مگر اینکه پای قوانین طبیعت نیز به بحث باز شود. بنابراين، کتاب به سه بخش تقسیم می‌شود: «علیت»، «قوانین طبیعت»، و «تبیین». در این کتاب، شرحی تجربه‌گرایانه از قوانین و علیت و شرحی درکل «وحدت‌گرا - قیاسی‌گرا» از تبیین به دست داده شده است.
تجربه‌گرایی: قدم اول
نویسنده:
دیو رابینسون؛ ترجمه: علی سیاح
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: شیرازه کتاب ما,
چکیده :
دانش ما اساسا از تجربه برمی آید. اما آیا تجربه واقعا آن چیزی است که به نظر می رسد؟ آیا می توان به اعتبار آن مطمئن بود؟ فلاسفه تجربه گرا دیدگاهی مبتنی بر “عقل سلیم” را از پدیده ها می پذیرند که ما مشاهده می کنیم و با این حال نتیجه گیری می کنند که آنچه هرگز نمی توان ادعای دانستن آن را داشت، آرای ما است. واقعیت فیزیکی ممکن است اصلا موجودیت نداشته باشد! بررسی تجربی از اندیشه و آثار کپلر، گالیله و نیوتون- با یک چشم انداز بنیادی جدید از دانش قرن هفده- که منشا این سنت عظیم انگلیسی در زمینه فلسفه است. کتاب حاضر خلاصه ای از استدلال های لاک، برکلی، هیوم، جان استوارت میل، برتراند راسل و آخرین تجربه گرای بریتانیایی یعنی ای جی آیر را گردآوری کرده است و در عین حال به نقدهایی که نسبت به تجربه گرایی در کارهای کانت، وینکن اشتاین، کارل پوپر و دیگران صورت گرفته نیز نگاه می اندازد. دیو رابینسون سال های متمادی به تدریس فلسفه پرداخته و مولف عناوین متعدد کتاب های قدم اول می باشد.
منطق ویتگنشتاین
نویسنده:
اسکات سومز؛ ترجمه: رحمت عاشوری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
آمل: اودیسه,
چکیده :
فلسفه «لودويگ يوزف يوهان ويتگنشتاين»، فيلسوف نامدار اتريشي، پژواكي از تحولات زباني است كه از اواخر سده نوزدهم پديدار شده است. زبان در اين دوره تبديل به موضوعي فلسفي شد و بعدها با رويكرد تأليفي ظهور كرد كه امروزه از آن به عنوان فلسفه زبان ياد مي‌شود. اين كتاب مشتمل بر مجموعه مقالات «اسكات سافر» درباره محوري‌ترين مفاهيم و آموزه‌هاي منطقي حاكم بر نوشته‌هاي ويتگنشتاين است.
آنتراکت در کافه چرا
نویسنده:
جان‌ پی استرلکی؛ ترجمه: مهوش خرمی پور
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: کتابسرای تندیس,
چکیده :
«آنتراكت در کافه چرا» و «بازگشت به کافه چرا»، دو عنوان اول این ‌مجموعه هستند که پیشتر چاپ شده‌اند. در جلد اول، شخصیت اصلی این ‌مجموعه روان‌شناختی، وارد کافه‌ای به اسم «چرا» می‌شود و در جلد دوم دوباره به همان مکان بازمی‌گردد. جلد سوم هم به ‌نوعی بازگشت دوباره شخصیت اصلی این‌کتاب به کافه چراست. کافه چرا، محلی برای پرسش‌های معرفتی و انسان‌شناختی است که مسیر زندگی شخصیت اصلی این ‌مجموعه را تغییر داده است. ابتدای سومین جلد مجموعه «کافه‌ چرا» آمده است: «گاهی اوقات ما کمترین انتظار و بیشترین نیاز را داریم خودمان را در مکانی غریب و میان افرادی غریبه پیدا می‌کنیم و آنجا به مسائل و موضوع‌های جدیدی دست می‌یابیم و آن‌ها را تجربه می‌کنیم. حال اگر کسی شانس داشته باشد زمانی که بیشترین نیاز را دارد دوباره به آن مکان بازمی‌گردد...».
تاریخ فلسفه: قرون وسطی
نویسنده:
فردریک‌ چارلز کاپلستون؛ ترجمه: ابراهیم دادجو
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: سروش,
چکیده :
فردریک چارلز کاپلستون در «تاریخ فلسفه (جلد دوم)» کاوشی استادانه از یکی از پرجنب‌و‌جوش‌ترین دوره‌های فکری در فلسفه غرب ارائه می‌دهد. این جلد، که بخشی از تاریخ جامع چند‌جلدی کاپلستون است، به دنیای غنی و پیچیده تفکر قرون وسطایی می‌پردازد و توسعه ایده‌های فلسفی را از دوران اولیه مسیحیت تا اواخر قرون وسطی دنبال می‌کند. کاپلستون با بررسی عمیق آگوستین قدیس، که با ترکیب الهیات مسیحی و فلسفه افلاطونی پایه‌های بسیاری از تفکرات قرون وسطایی را پایه‌گذاری کرد، آغاز می‌کند. تأملات عمیق آگوستین در‌مورد موضوعاتی مانند ماهیت خدا، مسئله شر و رابطه بین ایمان و عقل با جزئیات دقیق بررسی شده است. کاپلستون به‌طرز ماهرانه‌ای نشان می‌دهد که چگونه ایده‌های آگوستین نه‌تنها بر معاصران او تأثیر گذاشت، بلکه زمینه را برای تحولات فلسفی بعدی فراهم کرد. با پیشرفت کتاب، نویسندگان خوانندگان را از طریق مناظر پیچیده فلسفی که توسط متفکرانی مانند بوئتیوس، آنسلم و پیتر آبلارد شکل گرفته است راهنمایی می‌کند. بوئتیوس، با اثر مهم خود «تسلای فلسفه» شکاف بین دوران باستان کلاسیک و جهان قرون وسطی را پر می‌کند و بینش‌هایی را در‌مورد ماهیت خوشبختی و نقش مشیت الهی ارائه می‌دهد. آنسلم کانتربری، که به‌دلیل برهان هستی‌شناختی خود برای وجود خدا شهرت دارد، نمایانگر سنت مکتبی در‌حال رشدی است که به‌دنبال هماهنگ کردن عقل و ایمان بود. پیتر آبلارد با تأکید بر استدلال دیالکتیکی و پرسش‌های اخلاقی، روحیه‌ای انتقادی و تحلیلی را معرفی می‌کند که عمیقا بر مطالعات قرون وسطایی بعدی تأثیر می‌گذارد. مرکز این جلد از کتاب، شرح مفصل کاپلستون از ظهور مکتب است، روشی برای یادگیری که با استدلال دیالکتیکی دقیق مشخص می‌شود. او مشارکت‌های فیلسوفان مهم مکتبی، به‌ویژه توماس آکویناس و دونس اسکاتوس را بررسی می‌کند. آکویناس، که «الهیات فلسفی» او سنگ‌بنای الهیات کاتولیک است، به‌عنوان متفکری معرفی می‌شود که فلسفه ارسطویی را استادانه با دکترین مسیحی ادغام کرده و به طیف گسترده‌ای از مسائل متافیزیکی، اخلاقی و الهیاتی می‌پردازد. برخورد کاپلستون با آکویناس هم کامل و هم قابل‌دسترس است و تأثیر پایدار او بر تفکر غربی را برجسته می‌کند. این جلد با کاوشی از جان دانز اسکوتوس، فیلسوفی که بعدا با استدلال‌های ظریف و پیچیده‌اش لقب «دکتر سوبتیلیس» را برای او به ارمغان آورد، به اوج خود می‌رسد. کاپلستون سهم اسکوتوس در متافیزیک، به‌ویژه درک ظریف او از هستی و فردیت‌ و همچنین دیدگاه‌های پیچیده او درمورد ماهیت وجود خدا و محدودیت‌های دانش بشری را بررسی می‌کند. خروج اسکوتوس از برخی از موقعیت‌های کلیدی آکویناس، لحظه‌ای مهم در فلسفه قرون وسطی است و ماهیت پویا و در‌حال تکامل تفکر مکتبی را نشان می‌دهد. کتاب «تاریخ فلسفه (جلد دوم)» صرفا گزارشی زمانی از ایده‌های فلسفی نیست، بلکه تابلویی غنی است که تأثیر متقابل دین، عقل و فرهنگ را در طول دوره قرون وسطی نشان می‌دهد. روایت کاپلستون هم جذاب و هم آموزنده است و درک عمیقی از دستاوردهای فلسفی قرون وسطی در اختیار خوانندگان قرار می‌دهد. در پایان، «تاریخ فلسفه (جلد دوم)» فردریک کاپلستون یک راهنمای ضروری برای هر‌کسی است که به‌دنبال درک پیشرفت فلسفه قرون وسطی است. این جلد با مطالعات دقیق، پوشش جامع‌ و توضیح واضح خود، گواهی بر اهمیت ماندگار تفکر قرون وسطایی در تاریخ گسترده‌تر فلسفه است. چه دانشجوی فلسفه، چه یک مورخ یا صرفا یک خواننده کنجکاو باشید، کار کاپلستون سفری عمیق و پرارزش را به قلب زندگی فکری قرون وسطی ارائه می دهد.
تاریخ فلسفه: افلاطون - ارسطو - دگماتیسم - نوافلوطونیان - فلسفه رواقی - فلسفه اصحاب شک - فلسفه اسکندریه - آکادمی اخیر
نویسنده:
گئورک فریدریش‌ ویلهلم هگل؛ ترجمه: زیبا جبلی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: شفیعی,
چکیده :
در جلد دوم از مجموعه کتاب‌های «سخنرانی‌های مربوط به تاریخ فلسفه»، اثر «گئورک ویلهلم فریدریش هگل»، به ارائة چکیده‌ای از تاریخ فلسفه‌های: «افلاطونی»؛ «ارسطویی»؛ «دگماتیسیمی»؛ «نوافلاطونی»؛ «رواقی»؛ «اصحاب شک»؛ «اسکندریه» و «فلسفة آکادمی اخیر»، پرداخته می‌شود و آرای فلسفی برخی از فیلسوفان این مکتب‌ها همچون: «توماس آکونیاس»؛ «رازوران»؛ «راجر بیکن»، «روسلین» و...، به اختصار بررسی می‌گردد.
پایان مجازی؟ یک رویکرد تشریحی برای دیجیتالی بودن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
آلبرتو رومل
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
Conceiving Virtuality,
چکیده :
مجموعه «درک مجازی»، بخشی از مجموعه مقالات و گفتارهایی در باب چالش‌های حقیقت و مجاز در فضای علم، دانش، فلسفه و هنر است. در این کتاب به سه مبحث پرداخته می‌شود. در مبحث اول، نویسنده نظریه‌های مربوط به پایان مجازی را توضیح می‌دهد و بین کسانی که فکر می‌کنند واقعیت به مجازی حمله کرده است و کسانی که می‌گویند برعکس است، تمایز ایجاد می‌کند. در بحث دوم به «فیلیپ کی» و ایده عجیب وی ادای احترام می‌کند که امپراتوری روم هرگز به پایان نرسیده است، دیجیتال از طریق تمایز بازنمایی و تخصیص عملکردی کار می‌کند و دقیقا این فرآیندی است که مجازی را به یک مفهوم معتبر تبدیل می‌کند که اجازه می‌دهد تا علم تفسیر در حوزه دیجیتالی استفاده شود.در مبحث سوم، نویسنده به اختصار مزایای معرفت‌شناختی و هستی‌شناختی چنین دیدگاهی را مورد بررسی قرار می‌دهد.
پایان مجازی؟ یک رویکرد تشریحی برای دیجیتالی بودن
نویسنده:
آلبرتو رومل؛ ترجمه: علی اصغر تقوی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: فراهنر,
چکیده :
مجموعه «درک مجازی»، بخشی از مجموعه مقالات و گفتارهایی در باب چالش‌های حقیقت و مجاز در فضای علم، دانش، فلسفه و هنر است. در این کتاب به سه مبحث پرداخته می‌شود. در مبحث اول، نویسنده نظریه‌های مربوط به پایان مجازی را توضیح می‌دهد و بین کسانی که فکر می‌کنند واقعیت به مجازی حمله کرده است و کسانی که می‌گویند برعکس است، تمایز ایجاد می‌کند. در بحث دوم به «فیلیپ کی» و ایده عجیب وی ادای احترام می‌کند که امپراتوری روم هرگز به پایان نرسیده است، دیجیتال از طریق تمایز بازنمایی و تخصیص عملکردی کار می‌کند و دقیقا این فرآیندی است که مجازی را به یک مفهوم معتبر تبدیل می‌کند که اجازه می‌دهد تا علم تفسیر در حوزه دیجیتالی استفاده شود.در مبحث سوم، نویسنده به اختصار مزایای معرفت‌شناختی و هستی‌شناختی چنین دیدگاهی را مورد بررسی قرار می‌دهد.
پدیدارشناسی و چالش واقعیت مجازی
نویسنده:
دانیل اوشیل؛ ترجمه: علی اصغر تقوی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: فراهنر,
چکیده :
مجموعه «فراروز و مجازی‌سازی»، بخشی از مجموعه مقالات و گفتارهایی در باب چالش‌های حقیقت و مجاز در فضای علم، دانش، فلسفه و هنر است. هدف از این کتاب توضیح درباره مسائل اولیه اصلی برای پدیدارشناسی جامع واقعی مجازی و نشان دادن ارتباط چنین پروژه‌ای برای مسئله معاصر فناوری مجازی و گسترش فزآینده آن در زندگی است؛ از این‌رو ابتدا ماهیت پدیدارشناختی ادراک و خیال در آثار «هوسرل» بررسی می‌شود. سپس فرضیه هوسرل درباره تفاوت بین آگاهی از تصویر و خیال در کتاب «روا‌ن‌شناسی تخیل» اثر «سارتر» بررسی می‌گردد.
  • تعداد رکورد ها : 99201