جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 99124
تاریخ فلسفه: فیلسوفان انگلیسی از هابز تا هیوم
نویسنده:
فردریک‌ چارلز کاپلستون؛ ترجمه: امیر جلال الدین اعلم
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: شرکت انتشارات علمی و فرهنگی,
چکیده :
جلد پنجم این مجموعه، به شرح فلسفه های فیلسوفان انگلیسی (از هابز تا هیوم) مربوط می شود. برخی از عنوان های مطرح شده در این جلد بدین قرارند: هابز؛ افلاطونیان کیمبریج؛ لاک؛ نیوتن؛ مسایل دینی؛ مسایل اخلاقی؛ بارکلی؛ هیوم، موافقان و مخالفان هیوم.
تماشاگر رهایی‌یافته
نویسنده:
ژاک رانسیر؛ ترجمه: اشکان صالحی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
نشر نی,
چکیده :
نظریه پردازان هنر و فیلم معمولا مخاطب مدرن را از نظر زیبایی شناختی و سیاسی منفعل نشان می دهند. در پاسخ، هم هنرمندان و هم متفکران به دنبال تبدیل تماشاگر به یک عامل فعال و نمایش به یک اجرای جمعی بوده اند. رانسیر در ادامه فیلم تحسین‌شده «آینده تصویر» رویکردی کاملا متفاوت برای این تلاش برای رهایی دارد. او ابتدا با پرسیدن اینکه دقیقا منظور ما از هنر سیاسی یا سیاست هنر چیست، در ادامه به این می‌پردازد که سنت هنر انتقادی و میل به وارد کردن هنر در زندگی چه دستاوردهایی داشته است. آیا نقد ستیزه جویانه مصرف تصاویر و کالاها، از قضا، به تایید غم انگیزی از قدرت مطلق آن تبدیل شده است؟ رانسیر مقاله ی خود را چنین آغاز می کند: "منشا شکل گیری کتاب حاضر درخواستی بود که چند سال پیش از من شد تا بر اساس ایده هایی که در کتاب استاد نادان بسط داده بودم باب تأملات یک آکادمی هنرمندان را درباره تماشاگر بگشایم. این پیشنهاد در ابتدا قدری موجب سردرگمی ام شد. استاد نادان شرح نظریة نامتعارف و سرنوشت بی همتای ژوزف ژاکوتو است، کسی که در اوایل قرن نوزدهم جاروجنجال به پا کرد، چراکه مدعی شد فرد نادان می تواند آن چه را خود نمی داند به فرد نادان دیگر بیاموزد. بدین ترتیب ژاکوتو بر برابری هوش ها تأکید داشت و رهایی فکر را در مقابل آموزش رایج قرار داد. ایده های ژاکوتو در میانه قرنی که در آن می زیست به دست فراموشی سپرده شده بود. در دهه ۱۹۸۰ بر این باور بودم که جا دارد آن ایده ها را احیا کنم تا با طرح برابری هوش ها به بحث های اهداف آموزش همگانی جان تازه ببخشم. اما اندیشه مردی که میتوان مظاهر جهان هنری او را دموستن و راسین و پوسن دانست چه ربطی به تفکر امروزی در باب هنر دارد؟"
در ستایش عقل: چرا دموکراسی وامدار عقلانیت
نویسنده:
مایکل‌ پاتریک لینچ؛ ترجمه: یاسر میردامادی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: فرهنگ نشر نو,
چکیده :
کتاب "در ستایش عقل: چرا دموکراسی وامدار عقلانیت است" نوشته مایکل پاتریک لینچ یک بررسی فلسفی و اجتماعی است که به اهمیت عقل و تفکر منطقی در نظام‌های دموکراتیک می‌پردازد. لینچ در این کتاب به بررسی نقش حیاتی عقلانیت در حفظ و تقویت دموکراسی می‌پردازد. وی معتقد است که در دنیای امروزی که اطلاعات فراوان ولی گاها مغلوب‌ساخته‌ی تبلیغات و پیش‌قضاوت‌ها است، نیازمند تفکر منطقی و عقلانیت بیش از پیش است. لینچ با مرور تاریخچه فلسفی عقلانیت، به تحلیل و نقد وضعیت موجود می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه نادیده گرفتن اصول عقلانیت می‌تواند به افول دموکراسی منجر شود. وی از مثال‌های تاریخی و معاصر استفاده می‌کند تا نشان دهد که چگونه عقلانیت می‌تواند به مواجهه با چالش‌های سیاسی و اجتماعی کمک کند. لینچ در "در ستایش عقل" با یک رویکرد هم فلسفی و هم عملی به بررسی موضوع می‌پردازد. او نه تنها به مفاهیم فلسفی عقلانیت پرداخته، بلکه نحوه‌ی کاربرد آن‌ها در زندگی روزمره و سیاست را نیز مورد بررسی قرار می‌دهد. در زمانی که اخبار جعلی، تئوری‌های توطئه و پیش‌قضاوت‌ها بخش بزرگی از گفت‌وگوهای عمومی را تشکیل می‌دهند، لینچ بر اهمیت بازگشت به عقلانیت و تفکر منطقی تاکید می‌کند. وی معتقد است که دموکراسی برای حفظ و تقویت خود به این نوع تفکر نیاز دارد. تاب "در ستایش عقل: چرا دموکراسی وامدار عقلانیت است" یک آثار ضروری برای کسانی است که به فهم بهتر نقش عقل در جوامع مدرن و چالش‌های دموکراتیک معاصر علاقه‌مند هستند. لینچ با استدلال‌های قوی و مثال‌های متنوع، به نقد وضعیت موجود می‌پردازد و راه‌هایی برای استفاده بهینه از عقل و منطق در زندگی سیاسی و اجتماعی ارائه می‌دهد.
گادامر: هرمنوتیک، سنت و عقل
نویسنده:
جورجیا وارنک؛ ترجمه: اصغر واعظی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نشر نی,
چکیده :
هرمنوتیک فلسفی با هایدگر پایه‌ریزی شد و با گادامر به اوج رسید. گادامر با انتشار کتاب حقیقت و روش در سال ۱۹۶۰ فصلی نو را در تاریخ هرمنوتیک رقم زد و طیف گسترده‌ای از مسائل مرتبط با فهم و تفسیر را بررسی کرد. اندیشه‌های نو و چالش‌برانگیز او بازتاب وسیعی در علوم مختلف و حتی ارزیابی دوباره‌ی خود فلسفه داشت. این کتاب از آثار ارزشمندی است که روایتی دقیق و معتبر از مهم‌ترین آرای هرمنوتیکی گادامر ارائه می‌کند. نویسنده‌ی کتاب، جورجیا وارنکه، با ایجاد تقابل میان مواضع هرمنوتیکی گادامر و دیگر فیلسوفانی چون شلایرماخر، دیلتای، هرش، اپل، هابرماس و رورتی، نقاط اشتراک و اختلاف گادامر با آن‌ها را برجسته می‌کند. کتاب حاضر می‌تواند کاستی منابع معتبر و روزآمد درباره‌ی هرمنوتیک فلسفی و آرای گادامر را تا حدی جبران کند و برای دانشجویان و دانش‌پژوهان رشته‌هایی چون فلسفه، الهیات، هنر، حقوق، تاریخ و جامعه‌شناسی سودمند باشد.
پیاده‌روی با بیست فیلسوف: در جست‌وجوی درکی نو از انسان و جهان
نویسنده:
سوزانا رایت؛ ترجمه: شهاب الدین عباسی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: خزه,
چکیده :
آنچه امروزه علم می‌نامیم در اصل بخشی از فلسفه بود. در واقع رشته‌های علمی مانند نجوم، فیزیک، پزشکی، جامعه‌شناسی، روان‌شناسی، اقتصاد و زبان‌شناسی روزگاری همه جزو فلسفه بودند. فلسفه ما را به مطالعه‌ی کیهان، به مطالعه‌ی سیاره‌مان، ذهن‌مان، احساساتمان، باورهایمان، سبک زندگی‌مان، و تصوری که از خوب و بد داریم راهنمایی می‌کند. با تفکر فلسفی این حیرت به ما دست می‌دهد و از خودمان می‌پرسیم آیا آنچه در طی این جست‌و‌جوها درک کرده‌ایم «واقعی» است یا نه؛ و اساسا «واقعی» به چه معناست. فلسفه سفری ماجراجویانه در دل معنای وجود است. کتاب «پیاده‌روی با بیست فیلسوف» تعریفی ساده و مختصر از فلسفه به دست می‌دهد و بخش‌هایی الهام‌بخش از دستاوردهای فکری بیست اندیشمند بزرگ را معرفی می‌کند. این کتاب با عکس یا طرحی از این فلاسفه هم همراه است تا علاوه بر خواندنی بودن، دیدنی هم باشد.
تاریخ فلسفه: فلسفه اواخر قرون وسطا و دوره رنسانس: از اوکام تا سوئارس
نویسنده:
فردریک‌ چارلز کاپلستون؛ ترجمه: ابراهیم دادجو
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: شرکت انتشارات علمی و فرهنگی,
چکیده :
)از مجموعۀ ۹ جلدی)مجلد سوم از مجموعة «تاریخ فلسفه» نوشتة کاپلستون، به سیر اندیشة اروپا از قرن چهاردهم تا اوایل قرن هفدهم اختصاص دارد که دورة تجدید حیات علمی و ادبی اروپا (رنسانس) را دربرمی‌گیرد. سیر فلسفی در قرن چهاردهم، که به نوعی ادامة حیات اندیشه‌های قرن سیزدهمی است، با حرکت تازه‌ای گسترش یافت. یکی از مشخصه‌های قرن چهاردهم رشد علم و تفکر علمی و ترجمة آثار ریاضی‌دانان یونانی بود که راه را برای کشفیات گالیله و عرضة نظریه‌های تازة آلبرت کبیر و راجر بیکن و در نهایت برای تفکر علمی فرانسیس بیکن هموار ساخت. عصر نوزایی یا رنسانس یادآور دورانی است که دانش و ادبیات روم و یونانیان باستان از نو جان گرفت و نهضت آموزش رسمی آغاز شد، اختراع دستگاه چاپ موجب شد تا علم و معرفت در دسترس تودة مردم قرار گیرد؛ کشف سرزمین‌های تازه، افق دید آدمی را بسیار گسترده‌تر و کشفیات علمی موهبت بی‌پایانی برای بشریت فراهم ساخت. مجلد حاضر در ۲۴ فصل با موضوعاتی از این دست تنظیم شده است: بررسی اندیشه‌های دور اندوس و پتروس آورئولی؛ پژوهش دربارة زندگی و آثار و عقاید گوناگون ویلیام اوکام؛ شرح جنبش اوکامی همراه با بیان عقاید پیروان او؛ جنبش علمی با تاکید بر دانش طبیعی در قرن ۱۳ و ۱۴؛ بحث دربارة مارسیلیوس پادوئایی؛ شرح عرفان نظری و عقاید نمایندگان نامدار آن؛ احیای افلاطون‌گرایی و رنسانس ایتالیا؛ و ارسطوگرایی، رواق‌گرایی، شکاکیت و نقد منطق ارسطویی.
بدن در ذهن: مبنای جسمانی معنا، تخیل و استدلال
نویسنده:
مارک جانسون؛ ترجمه: جهانشاه میرزابیگی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: آگاه,
چکیده :
در این کتاب راه هایی مورد کاوش قرار می گیرد که در آن ها معنا، فهم و عقلانیت از الگوهای تجربه بدنی انسان برمی خیزد. نویسنده در تاکید بر نقش جسم، نارسایی های فلسفه عین گرا را در دو پارگی میان ذهن و بدن، شناخت و عاطفه و خرد و تخیل خاطرنشان می سازد. او با نشان دادن اینکه مفاهیم پایه ای چون توازن، مقیاس، نیرو و چرخه ناشی از تجربه های فیزیکی هستند، نظریه ای را مطرح می کند که نشان می دهد تخیل چگونه ساختارهای شناختی و بدنی را با هم مربوط می سازد.
ناخودآگاه استتیک
نویسنده:
ژاک رانسیر؛ ترجمه: مجید نظری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: ناهید,
چکیده :
«ناخودآگاه زیباشناختی» شامل هشت فصل به ترتیب با این عناوین است: «فروید چه ارتباطی با زیباشناسی دارد؟»، «سوژه ناقص»، «انقلاب زیباشناختی»، «دو شکل از گفتار خاموش»، «از یک ناخودآگاه به ناخودآگاه دیگر»، «تصحیحات فروید»، «درباره گوناگونی استفاده از جزئیات» و «تضاد میان دو نوع پزشکی». رابطه «ناخودآگاه از منظر فروید» و ارتباط آن با فلسفه، از عمده مباحث رانسیر در این کتاب است که پیشتر از سوی هیچ اندیشمندی تا این اندازه مورد توجه قرار نگرفته بود
هنر چیست؟: مواضع زیبایی‌شناسی از افلاطون تا دانتو
نویسنده:
میشائیل هاوس‌ کلر؛ ترجمه: رحمان افشاری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: مهراندیش,
چکیده :
آیا وظیفه ی هنر نمایش حقیقت نیکی و زیبایی است یا رسالت دیگری دارد؟ میشائیل هاوس کلر در این کتاب مهم ترین مواضع زیباشناسی را از عهد باستان تا روزگار ما در مقالاتی کوتاه و با نثری روشن و درخشان توضیح می دهد. کتاب حاضر تاریخ مختصر زیباشناسی است موجز نوآورانه و قابل فهم برای همه.
رساله‌ای درباره طبیعت انسان: درباره احساس‌ها، تلاشی در ارائه شیوه تجربی استدلال در امور انسانی
نویسنده:
دیوید هیوم؛ ترجمه: انسیه گویا
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نشر نی,
چکیده :
کتاب حاضر در واقع ترجمه‌ کتاب دوم از این رساله است که در آن هیوم به تحلیل احساس ‌های گوناگون انسان و تأثیر روابط بین ‌انسانی بر آن‌ ها می‌ پردازد. کتاب حاوی ایده ‌ها و نکات روانشناختی ژرفی است که اگرچه در زمان حیاتِ هیوم و نیز مدت‌ های مدیدی پس از آن، مردم و حتی متفکران توجه چندانی به آن‌ ها نکردند، گذر زمان پرتو جدیدی بر آن‌ ها افکنده و آن‌ ها را به میزان بیشتری به حیطه‌ توجه کشانده است.
  • تعداد رکورد ها : 99124