جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 99089
پدیدارشناسی و چالش واقعیت مجازی
نویسنده:
اوشیل ، دانیل
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
فراهنر,
چکیده :
مجموعه «فراروز و مجازی‌سازی»، بخشی از مجموعه مقالات و گفتارهایی در باب چالش‌های حقیقت و مجاز در فضای علم، دانش، فلسفه و هنر است. هدف از این کتاب توضیح درباره مسائل اولیه اصلی برای پدیدارشناسی جامع واقعی مجازی و نشان دادن ارتباط چنین پروژه‌ای برای مسئله معاصر فناوری مجازی و گسترش فزآینده آن در زندگی است؛ از این‌رو ابتدا ماهیت پدیدارشناختی ادراک و خیال در آثار «هوسرل» بررسی می‌شود. سپس فرضیه هوسرل درباره تفاوت بین آگاهی از تصویر و خیال در کتاب «روا‌ن‌شناسی تخیل» اثر «سارتر» بررسی می‌گردد.
زیبایی‌شناسی فلسفی و تاریخ‌ زیبایی‌شناسی جدید
نویسنده:
گایر ، پل
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
موسسه تالیف ترجمه و نشر آثار هنری متن,
چکیده :
هنر حاصل ذوق، حس زیباشناختی هنرمند، تجربه‌ها و آموخته‌های او است. هنرمند در این مسیر، در تعامل با هنر ودانش اقوام و ملل دیگر، بر غنای تجربۀ خود می‌افزاید و افق دید خویش را می‌گستراند و از این رهگذر آثار و اندیشه‌های هنری به منصۀ ظهور می‌رسند و میراث هنری شکل می‌گیرد. این میراث هنری جلوۀ تلاش هنرمندان، اندیشمندان و انسان‌هایی است که در آفرینش اثری زیبا سهم داشته‌اند. در واقع، آن‌چه به منزلۀ دست ساخته‌ای انسانی در قالب بنایی عظیم، مجسمه‌ای زیبا، تابلوی نقاشی‌ای چشم‌نواز و خطوط اسرارآمیز خودنمایی می‌کند، تحت تاثیر انگاره‌ها و اندیشه‌های رایج در تمدن‌های گوناگون بشری است. مهم آن است که این میراث، شناخته شود و ابعاد گوناگون هنری، فلسفی، تاریخی، جامعه‌شناختی، انسان‌شناختی و... آن تحلیل و بررسی می‌شود. زیبایی‌شناسی آن بخشی از فلسفه است که به پژوهش مفهومی و نظری در زمینۀ هنر و تجربۀ زیبایی‌شناختی اختصاص دارد. کتاب حاضر حاوی دو مقاله از مجموعه مقالات زیبایی‌شناسی آکسفورد با موضوع مروری اجمالی بر زیبایی‌شناسی فلسفی (اثر جرولد لوینسون) و تاریخ زیبایی‌شناسی جدید (نوشتۀ پل‌گایر) است.
سیری در فلسفه و فلسفه‌ی تاریخ
نویسنده:
زرافشان ، ناصر
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
آزاد مهر,
چکیده :
درباره‌ی فلسفه عقاید گوناگونی وجود دارد. بسیاری از کسانی که به مطالعه‌ی فلسفه پرداخته‌اند، آن را علمی جالب، زنده و دارای مفاهیمی بسیار غنی می‌دانند. اما برخی دیگر معتقدند که چون موضوع فلسفه، مفاهیم مجردی است که با زندگی عملی فاصله دارد، می‌توان به راحتی از آن چشم پوشید. انسان ضمن زندگی اجتماعی با هزاران پدیده‌ی گوناگون سروکار پیدا می‌کند. به آن‌چه در کشورش یا در خارج از آن می‌گذرد، به آرزوی دست‌یابی به "اسرار" آفرینش جهان، و درباره‌ی پدیده‌های طبیعی می‌اندیشد. تمام این مسائل در همه‌ی اعصار و در همه‌جا برای انسان مطرح بوده‌اند، و جواب‌هایی که او به این سوال‌ها داده و می‌دهد، هرچه که باشند، همواره دارای یک راستای فلسفی معینی هستند. روند تکامل دانش و شناخت، روندی پیوسته و مداوم بوده و هست و بشریت عصر حاضر وارث میراث فکری تمامی نسل‌های گذشته است. تردیدی نیست که بسیاری از عقاید فلسفی گذشتگان، در جریان تکامل جامعه و اعتلای شناخت انسان نفی و به دست فراموشی سپرده شده‌اند. اما با این وجود هر دانشی از جمله دانش فلسفی عصر حاضر، سنتز نهایی آراء و اندیشه‌هایی است که تاکنون ابراز شده‌اند. آن‌چه در تفکر فلسفی پیشینیان درست‌تر و ارزشمندتر بوده و با دستاوردهای علوم عینی تایید شده است ابقا و آن‌چه در جریان پراتیک نادرست از آب درآمده نفی شده است و اندیشه‌ی فلسفی به این طریق تکامل یافته، با دستاوردهای علوم دیگر غنی‌تر شده و در مجموع امروز میراث فلسفی بشر را تشکیل می‌دهد. نویسنده‌ی کتاب حاضر در سه فصل به این مهم پرداخته و تاریخ تکامل تفکر فلسفی را به اجمال بررسی کرده است.
عقلانیت تجدد از منظر فلسفه اسلامی
نویسنده:
عظیمی ، محمدشریف
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مرکز بین المللی ترجمه و نشر المصطفی(ص),
چکیده :
این اثر باهدف بررسی چالش‌های عقلانیت مدرن و بررسی امتیازات و تمایزات عقلانیت اسلامی، ضعف‌ها و خطاپذیری خرد انسانی را نیز موردبحث و بررسی قرار می‌دهد. مؤلف با بررسی تفاوت عقل با عقلانیت، تاریخچه‌ی عقلانیت فلسفی و معرفی حکما و عقلانیت فلسفی در ادوار مختلف ازجمله فیثاغوریان و یونانی‌ها و ... انواع و ابعاد عقل‌گرایی را بررسی و نتیجه را برای علاقه‌مندان فلسفه ارائه می‌نماید. مؤلف بابیان کلیاتی در باب مدرنیته و فلسفه و عقلانیت عوامل فرهنگی، علمی، دینی و سیاسی و اقتصادی را بررسی نموده و مؤلفه‌های مدرنیته و مدرنیسم را ازنظر عقل‌گرایی ـ فردگرایی و نیز واکاوی می‌نماید. این اثر برای دانشجویان فلسفه درصدد یافتن منبعی برای بررسی تفاوت‌های تجدد و عقلانیت در علم فلسفه هستند این امکان را فراهم آورده است. مؤلف در فصل پایانی اثر تمایزات عقلانی اسلامی و عقلانی مدرنیته را ازنظر اصولی و روشی و ابزاری بررسی نموده و قلمرو عقلانیت اسلامی را در معرفت‌شناسی ـ عرصه‌های اقتصادی ـ معنوی و اخلاق و ... بررسی نموده؛ راهکارهایی که می‌توان با جمع بین عقلانیت مدرنیته (تجدد) با عقلانیت اسلامی مزایای بسیاری به دست آورد را نیز برای خواننده بیان می‌نماید.
مبانی روان‌شناسی رشد شناختی در برنامه فلسفه برای کودکان
نویسنده:
هدایتی ، مهرنوش
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
چکیده :
رويکرد آموزشي فلسفه براي کودکان، در بدو شکل‌گيري و در دوران ترويج، همواره با چالش امکان فلسفه‌ورزي براي کودکان تا قبل از دوران تفکر انتزاعي روبه‌رو بوده است. کتاب حاضر تلاش دارد ضمن معرفي انواع رويکردهاي رشد شناختي، با تأکيد بر نظريه فرهنگي- تاريخي ويگوتسکي، پشتوانه‌هاي نظري امکان و شايستگي اجراي برنامه فلسفه براي کودکان را از سنين خردسالي شرح دهد.
درآمدی بر مبانی نظری منظر
نویسنده:
اسدپور ، علی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
کتاب فکر نو,
فلسفه تحلیلی (مجموعه مقالات)
نویسنده:
آنژل ، پاسکال
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی,
جان مکداول: ذهن و جهان
نویسنده:
تورنتون ، تیم
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
زندگی روزانه,
چکیده :
نويسنده در اين كتاب كه بر پايه شش درس گفتار «مكداول» در سال 1991 م تدوين شده به پرسشي مي‌پردازد كه پرسش محوري فلسفه مدرن از زمان «دكارت» مي‌باشد و آن اين است كه «رابطه بين ذهن و جهان چيست؟» كتاب با اين ادعا شروع مي‌شود كه موضوع اصلي‌اش نحوه وساطت مفاهيم در رابطه ميان اذهان و جهان است. از نظر مكداول ما بايد همسو با كانت به يك ميزان بر اهميت مفاهيم و ورودي تجربي مستقيم يا شهودات در پيوند ميان انديشه و واقعيت تأكيد كنيم و از نوساني ناخوشايند ميان اسطوره داده و انسجام‌گرايي بپرهيزيم ... نويسنده در كتاب مهم‌ترين آثار و تاريخ فلسفه را معرفي مي‌كند و مخاطبان را براي مواجهه با اين متون آماده مي‌نمايد.
دیالکتیک و تفاوت: رئالیسم انتقادی دیالکتیکی و بنیان‌های عدالت
نویسنده:
ناری ، آلن‌ویلیام
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
علم,
چکیده :
در دیالکتیک، بسکار سه هدف عمده را شناسایی می‌کند. اولین هدف غنا و عمق بخشیدن دیالکتیکی رئالیسم انتقادی، هدف دوم توسعه یک نظریه عمومی دیالکتیک، و هدف سوم طرح یک نقد کل‌گرا بر فلسفه غرب است. این سه هدف مرتبط با یکدیگرند. رئالیسم انتقادی باید دیالکتیکی سود و دیالکتیک‌ها باید از طریق مواجهه با رئالیسم انتقادی دگرگون شوند. با مفهوم حقیقت وجودی، بسکار به مفهومی از درستی ارجاع می‌دهد که رئالیسم انتقادی می‌داند.
آن چه نیستیم که هستیم
نویسنده:
آریاوند ، شهرام
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شکوفه سیب,
  • تعداد رکورد ها : 99089