جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 37570
علما المنطق و آداب البحث و المناظرة لرواد العلم بمختلف المعاهد العلمیة
نویسنده:
سید علی حیدرة
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
مختصر در علم منطق (الموجز فی المنطق)
نویسنده:
محمد بن نام‌آور بن عبدالملک خونجی
نوع منبع :
کتاب , آثار مخطوط(خطی) و طبع قدیم , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
عقائد النسفيه
نویسنده:
عمر بن محمد النسفي
نوع منبع :
کتاب , آثار مخطوط(خطی) و طبع قدیم
منابع دیجیتالی :
الحجة في الكلام (منظومه‌ای در اعتقادات)
نویسنده:
محمد بن موسي بن محمد الجمازي الحسيني المالكي
نوع منبع :
کتاب , آثار مخطوط(خطی) و طبع قدیم
منابع دیجیتالی :
شرح قوشچی بر تجرید العقائد خواجه نصیر الدین طوسی - جلد 2
نویسنده:
ابو جعفر نصير الدين الطوسي؛ شارح: علاء الدين علي بن محمد الكوشجي
نوع منبع :
کتاب , شرح اثر , آثار مخطوط(خطی) و طبع قدیم , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
شرح تجرید الکلام للمحقق الطوسی (شرح قوشچی بر تجرید الکلام خواجه نصیرالدین طوسی مشهور به شرح جدید) نسخه دوم
نویسنده:
المحقق الطوسی؛ شارح:علاء الدين علي بن محمّد قوشجي
نوع منبع :
کتاب , شرح اثر , آثار مخطوط(خطی) و طبع قدیم , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
تجريد العقائد
نویسنده:
محمد بن محمد النصير الطوسي
نوع منبع :
کتاب , آثار مخطوط(خطی) و طبع قدیم
منابع دیجیتالی :
ایران در آستانه یورش تازیان (یران در آستانه سقوط ساسانیان)
نویسنده:
آ. ای. کولسنیکف؛ مترجم: محمدرفیق یحیایی؛ ویراستار: ن. و. پیگولولفسکایا
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: آگاه/کند و کاو,
چکیده :
بررسی دوران ساسانیان در تاریخ ایران (۶۵۱ ـ ۲۲۶ میلادی) یکی از پیچیده‏‌ترین مباحث در خاورشناسی است. دشواری کار در آن است که پیش از تسخیر ایران به دست اعراب مسلمان، ایرانیان تاریخ‏‌نویسی را به معنای کامل این واژه نداشتند، زیرا تاریخ رسمی (واقعه‏‌نگاری درباری) بیشتر انباشته از حماسه رسمی بود. پابه‏‌پای واقعه‏‌نگاری، ادبیات وسیعی نیز در سبک‏های گوناگون وجود داشت که در تحریر نخستین تقریبا باقی نمانده است. حجم کوچکی از آثار خطی به زبان پارسی‌میانه که تا اندازه‏‌ای تحت تأثیر مجموعه‏‌های سرشار سکه‏‌شناسی و اطلاعات و منابع بیگانه، که معاصر وقوع رویدادها بوده‏‌اند؛ و همچنین به‏‌وسیله اطلاعاتی که از آثار مؤلفین عرب و فارسی اسلامی متأخر به دست می‌آیند، غنی‌تر شده است. موضوع این پژوهش عبارت است از بررسی ایران ساسانی در آستانه سقوط کامل این خاندان، یعنی از هرمزد چهارم تا دوران بر تخت نشستن یزدگرد سوم (از ۵۷۸ تا ۶۳۲ میلادی). دوران مورد بررسی از آن رو بیشتر شایان توجه است که بلافاصله پس از اصلاحات خسرو اول انوشیروان و رویدادهایی که در دوران جانشینان او رخ داد و تا اندازه زیادی پی‌آمد این اصلاحات بود آغاز می‌گردد. از سویی دیگر، در همان زمان بود که روشن گردید دیگر دین زرتشتی حاکم، قادر به رقابت با جریان‏‌های گوناگون مسیحیت نیست؛ و همین امر بود که پیروزی و استقرار اسلام را نیز آسان کرد. ناکامی‌های سیاست خارجی و تغییر و تحولات داخلی دولت ساسانیان، زمینه را برای پیروزی اعراب مسلمان فراهم گردانید.
تاریخ و فرهنگ ایران در دوران انتقال از عصر ساسانی به عصر اسلامی (جلد ششم)
نویسنده:
محمد محمدی ملایری
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: توس,
چکیده :
يوست‌ها (بخش اول)، در واقع تكمله‌اي است بر مجموعه تاريخ و فرهنگ ايران در دوره انتقال از عصر ساسانی به عصر اسلامی و مجموعه‌اي از ۲۸ مقاله،‌ مصاحبه، سخنراني و جستار در زمينه‌هاي ايران‌شناسي،‌ زبان‌شناسي، ريشه‌يابي واژگان فارسي دخيل در زبان عربي و پاره‌اي آيين‌ها و جشن‌هاي ايراني كه زير عناوين مختلف فراهم آمده است. این جلد در ابتدا به معرفی مجله “الدراسة العربیة” و تاکید بر لزوم مطالعات مشترک فارسی و عربی می‌پردازد. مولف در مقاله‌ای دیگر از همین مجلد از لزوم هماهنگی بین زبان عربی و فارسی به خاطر آمیختگی دو زبان سخن به میان می‌آورد. در ادامه از دربار ساسانی و رسائل و مکاتبات و عهدها و خطبه‌ها وتوقیع و تذکره و انتقال آن‌ها به فرهنگ اسلامی ایرانی تا مقالاتی در موضوعات مختلف از رسم الخط فارسی و سیر اندیشه و علم در جهان اسلام، سپس مباحث ادیان و دیوان‌ها صحبت شده است. گفتارهای بعدی این جلد مباحثی چون سیر و گستره زبان فارسی قبل و بعد از اسلام در میان کتب تاریخی و نیز گفتارهایی پیرامون لزوم مطالعات منابع عربی و اسلامی به منظور بررسی زبان فارسی و نگاهی به تاریخ ادبیات عرب و رسوخ کلمات فارسی در زبان عربی را در بر می‌گیرد. قسمت‌های آخر کتاب به ارائه نمونه‌ای از متون عهد ساسانی و به طور مشخص جاودان خرد یا نامه هوشنگ و ترجمه آن، نیز کتاب‌های حکم لبهمن الملک و اندرزهای بهمن و کتاب المسائل منسوب به انوشیروان و ذکر حکمت‌هایی از آنها می‌پردازد. در اين مجموعه گفتار،‌ بسياري از ابهامات و ناشناخته‌هاي تاريخ ايران باستان و تاثير مستقيم و بلافصل آن بر تمدن اعراب مسلمان روشني گرفته و نقش دانشوران ايران عهد ساساني از يك سو و دانش ايرانيان و ايران و ايراني از مشاغل گوناگون ديواني و لشكري و تاثير آن بر شكل‌گيري نهايي نظام حكومتي اعراب از سوي ديگر پيگيري شده است.
تاریخ و فرهنگ ایران در دوران انتقال از عصر ساسانی به عصر اسلامی (جلد پنجم)
نویسنده:
محمد محمدی ملایری
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: توس,
چکیده :
جلد پنجمِ مجموعه تاریخ و فرهنگ ایران در دوران انتقال از عصر ساسانی به عصر اسلامی با زیرعنوان نظام دیوانیِ ساسانی در دولت خلفا در هفده گفتار با استناد به كتابهايی چون البيان و التبيين جاحظ، فارسنامه ابن بلخی،‌ نوشته‌هاي مسعودي، آثار ابن قتيبه و … به بررسي با نظام ديوانی يا سازمان مالی و اداری ساسانی در دولت خلفا می پردازد. در واقع اين مجلد پس از درگذشت مولف در سال ۱۳۸۱،‌ منتشر شده است. لذا مقدمه آن را فرزند مولف، “شاهرخ محمدی” نوشته است. وي هدف پدرش از تاليفِ “تاريخ و فرهنگ ايران در دوران انتقال” را در دو مورد خلاصه مي‌كند: «يكي بسط و گسترش آگاهي عمومي درباره جنبه‌هايي از تاريخ فرهنگي ايرانيان كه آن را “دوران انتقال” خوانده، و تاكنون پنهان مانده و يا در يك قالب بيگانه گم شده بود، و دومي علاقمند كردن ديگران به اين زمينه از تحقيق و تشويق آنان به دنبال كردن آن …» (ج ۵، ص ۸).
  • تعداد رکورد ها : 37570