جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 30257
مبانی زبانی در اصول فقه و تأثیر آنها بر استدلال حقوقی در حقوق اسلامی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Sukri Husayn Ramic
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : پژوهش حاضر به مبانی زبانی می پردازد که در فرآیند استدلال حقوقی در حقوق اسلامی مورد استفاده قرار می گیرد. این مبانی زبانی شاخه مهمی از علم فقه را نشان می‌دهد، از سویی که مبانی نظری شریعت و مبانی مسلمی است که کل ساختار شریعت اسلام بر آن بنا شده است. این یک مطالعه منحصر به فرد است به این معنا که تا آنجا که می دانیم اثر مشابهی در دسترس نیست و رویکرد تطبیقی و تحلیلی آن قبلا ارائه نشده است. این پژوهش به چهار بخش تقسیم شده است. بخش اول به مبانی زبانی مربوط به روش های اشاره متنی احکام حقوقی می پردازد. در این بخش این مبانی بر اساس رویکرد حنفی و شافعی مورد تحلیل قرار گرفته است. در بخش دوم این پژوهش به مبانی زبانی مربوط به وضوح و ابهام کلمات می پردازد. بررسی تطبیقی رویکرد حنفی و شذفی به این موضوع است. بخش سوم، کلیات و کیفیات خاص کلمات را برجسته می کند و در بخش چهارم، امکان تفسیر متون معتبر را نه بر اساس معانی آشکار آنها (تعوی7) مورد تحلیل قرار می دهد. به طور کلی این مطالعه تطبیقی روش شناسی تفسیر متون معتبر در حقوق اسلامی است که از طریق بررسی اصول زبانی در اصول الفقه و تأثیر آنها بر استدلال حقوقی در حقوق اسلام ارائه شده است.
تشکیل دانش آموز-شهروند تونس: آموزش مدنی و آموزش اسلامی در مدارس دولتی از 1958 تا 2002: مسلمانان یونانی زبان مقدونیه غربی: نمونه ای از گرویدن جمعی به اسلام (قرن 16 تا 19) در منطقه بالکان عثمانی [پایان نامه فرانسه]
نویسنده:
Hanene Farhat Ben Nasr
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
چکیده :
ترجمه ماشینی : در این پایان نامه به دنبال تحول الگوی آموزشی و الگوی شهروندی است که توسط مدارس تونس بین سال های 1958 تا 2002 برای رویکردهای مختلف در زمینه آموزش مدنی و اسلامی و از طریق اصلاحات تجربه شده توسط سیستم آموزشی منتقل شده است. اصلاحاتی که ابتدا با اصلاحات 1958 و پس از خودآزمایی اجتناب ناپذیر ناشی از ظهور جنبش اسلام گرایی و بحران سیاسی اواخر دهه هشتاد (اصلاحات 1991) و سپس مقایسه با چالش های جدید جهانی شدن و مقایسه آن با چالش های جدید جهانی شدن و 1958، اتفاقات حاد خود را به همراه داشت. خواسته های زندگی مشترک در جهان (رفرم 2002). ما دوره بیش از نیم قرنی را برای آموزش مدنی و اسلامی در مدارس دولتی در تونس تحلیل می کنیم. دوره ای که انتخاب وضعیت را به چالش می کشد و روش هایی که در آن اصول و ارزش ها به محتوای آموزشی ترجمه می شوند، انجام شد. این بازتابی است در محتوا، اتخاذ رویکردی مقایسه ای بین تداوم و مخالفت. رویکرد ما مبتنی بر تحلیل مجموعه‌ای است که شامل کتاب‌های درسی و برنامه‌های رسمی آموزش مدنی و اسلامی در مدارس دولتی تونس است.
ناسازگاری خداباوری باز با نظریه بی خطا بودن [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Stuart M. Mattfield
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : هدف اصلی این پایان نامه نشان دادن این است که آموزه خداباوری باز، آموزه بی اشتباهی را انکار می کند. به طور خاص خداباوری باز، ارجاعات کتاب مقدس به علم و حاکمیت الهی خداوند را به دروغ تفسیر می کند، و برعکس، ارجاعات وزین کتاب مقدس به آن دو ویژگی را که کمال و کامل بودن را به گونه ای که خداباوری آشکار صراحتاً انکار می کند، نادیده می گیرد. در حالی که از دوران روشنگری، و عمدتاً در دوران مدرن و پست مدرن، آموزه خطاکاری به شدت مورد بحث بوده است، ممکن است استدلال شود که درک سنتی از خطای کتاب مقدس وجود داشته است که از کتاب مقدس استخراج شده است، و از زمان پدران اولیه کلیسا تا دین شناسان محافظه کار امروزی. این دیدگاه در اکتبر 1978 در قالب بیانیه اشتباه کتاب مقدس شیکاگو تدوین شد. این سه منبع بیش از درک کافی از خطای کتاب مقدس ارائه می دهند که با آن می توان دیدگاه های خداباوری آشکار را اندازه گیری کرد. خداباوری باز دیدگاه سنتی در مورد صفات خداوند را مورد انتقاد قرار می دهد، که حداقل آن دانایی و حاکمیت خداوند است. دستور کار اساسی برای تلاش های آنها حفظ دیدگاه عالی از اراده آزاد انسان است. نتیجه نهایی تلاش های آنها انکار صریح دانایی و حاکمیت کامل و کامل الهی خداوند است که در کتاب مقدس ارائه شده است، که به نوبه خود باعث نقض آموزه خطاکاری می شود. پیامدهای چنین انکاری برای آموزه خدا و دیدگاه عالی به کتاب مقدس قابل توجه است.
جلسات حدیث-امالی: بررسی تاریخی یک سنت فراموش شده در اسلام کلاسیک [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Marzoug A M Alsehail
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : انگیزه این پایان‌نامه کمبود تحقیق درباره پدیده تاریخی جلسات املای حدیث (الامالی) است. این اولین باری است که موضوع جلسات املای حدیث، پدیده فکری فوق‌العاده و بسیار ارزشمند در تاریخ فرهنگی اسلامی را بررسی می‌کند. این کتاب بر نوشته‌های خطیب و السمجانی تمرکز دارد و آنها را با نسخه‌های خطی دیگر موجود در امالی که در کتابخانه‌های مناطق مختلف جهان اسلام نگهداری می‌شود، مقایسه می‌کند. در این پژوهش سعی شده است تعداد زیادی نسخه خطی گرد هم آورد تا جنبه‌های این حوزه، املاة الحدیث بررسی شود. هدف اصلی این پژوهش، روشن کردن این ژانر مهم و کشف ویژگی‌ها، ساختارها و ارزش‌های اصلی آن و در نهایت رفع غفلت نسبی است که این حوزه پژوهشی متحمل شده است. یافته اصلی این پژوهش این است که امالی بسیار مورد توجه و مورد اعتمادترین روش در انتقال، حفظ و تحلیل احادیث در محافل علمی بوده است. همچنین این مطالعه نشان داده است که رویکردهای خطیب بغدادی و سمجانی توصیفی و فاقد دقت در اصول اصلی امامت است، روشی که به ویژه روشی قوی برای مستندسازی حدیث معتبر بود. این مطالعه همچنین نشان می دهد که ادعای چندین محقق مبنی بر احیای این روش صحیح نیست. به ویژه، مطالعه نشان می دهد که سیوطی پس از ابن الصالح، نهضتی را برای احیای جلسات املای حدیث رهبری نکرده است. این اولین مطالعه اختصاصی در مورد ائمه به زبان انگلیسی یا عربی است و باید برای دانشجویان حدیث و دانشمندان علاقه مند به روش های تربیتی در شرق و غرب قرون وسطی جالب باشد.
رفاه نامتقارن در مورد معنای زندگی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Chad Mason Stevenson
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
چکیده :
ترجمه ماشینی : این پایان نامه با این سؤال هدایت می شود: چه چیزی یک زندگی را معنادار می کند؟ پاسخ من به این سوال، رفاه نامتقارن درباره معنای زندگی است. بر اساس رفاه نامتقارن، معنای زندگی به دو عامل بستگی دارد. اولاً، به زندگی تا آنجایی معنا داده می شود که رفاه سایر افراد رفاه را ارتقاء دهد یا از آن محافظت کند. ثانیاً، زندگی تا آنجا بی معنا می شود که رفاه سایر افراد رفاهی را کاهش یا به حداقل برساند. معنای زندگی با تعادل خالص بین این دو عامل تعیین می شود. هر چه خوب بیشتر از بد باشد، زندگی معنادارتر است. من استدلال می کنم که رفاه نامتقارن معقول ترین نظریه در مورد معنای زندگی است. برای انجام این کار، من نشان می‌دهم که چگونه چنین دیدگاهی شهودهای مختلفی را در مورد معنای زندگی به تصویر می‌کشد و در عین حال از آن در برابر مخالفت‌ها دفاع می‌کند. این موضوع مربوط به فصل‌های 1، 2 و 3 است. به‌طور خاص، فصل 1 زمینه را ایجاد می‌کند، فصل 2 پرونده را به نفع رفاه‌گرایی نامتقارن پیش می‌برد، در حالی که فصل 3 از رفاه نامتقارن در برابر ایرادات دفاع می‌کند. اما برخی از ایرادات را نمی توان به این راحتی با یک استدلال صرف کرد. چنین اعتراضاتی نه تنها در برابر رفاه نامتقارن حساب می شود، بلکه از نظریه های رقیب نیز حمایت می کند. برای غلبه بر هر دو، نشان می‌دهم که چگونه چنین مخالفت‌ها و نظریه‌هایی که برانگیخته می‌شوند، به‌عنوان ردیابی بعد ارزیابی متفاوت، اما مرتبط، یک زندگی بهتر درک می‌شوند. این موضوع مربوط به فصل‌های 4، 5، و 6 است. به‌طور خاص، فصل 4 استدلال می‌کند که نظریه‌های ذهنی به بهترین شکل در مورد تحقق درک می‌شوند، فصل 5 استدلال می‌کند که نظریه‌های هدف به بهترین شکل در مورد هدف درک می‌شوند، و فصل 6 استدلال می‌کند که دیدگاه‌های متفاوت در مورد نقش اخلاق، اخلاق و اهمیت را با معنا اشتباه می گیرند. این ابعاد ارزیابی دیگر که در کنار معنا در زندگی قرار دارند عبارتند از: تحقق، هدف، اهمیت، اخلاق و ارزش احتیاطی.
راهبه‌های پروتستان به‌عنوان تصویری از تقوا در خطبه‌های تشییع جنازه لوتری [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Kathryn Dillinger
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
خوارج در گذشته و حال با تأکید ویژه بر حضورشان در سومالی [پایان نامه عربی]
نویسنده:
Ahmed Sheikh Mohamed Osman
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : هدف این پژوهش، ارائه به شیوه ای جامع، حقایق مربوط به فرقه خوطیرج، تاریخ، عقاید و فعالیت های آن، و رویدادهای عمده ای است که آن را تجربه کرده است، همراه با دانش و اصول زیرگروه های مختلف آن. این تحقیق همچنین فعالیت‌های لما عتفیر و هجره را چه در مصر و چه در سومالی روشن می‌کند. این پایان نامه به بررسی دقیق تعریف افراط گرایی و تروریسم در مقابل پیام اسلام مبنی بر مدارا و عدالت می پردازد. در این زمینه، اختلاف نظرهایی را که اسلام مذموم می داند نیز روشن می کند. این مطالعه نشان داد که اسلام از آنجایی که دین اعتدال و مدارا است، ترویج وحدت و محکومیت اختلافات، تعصب، افراط گرایی و جناح بندی است. خوارج یک گروه انحرافی است که در اصطلاح امروزی می توان آن را یک سازمان تروریستی توصیف کرد. امام عترت تکفیر و هجرت چیزی نیست جز یک نسخه مدرن از خاوین که در اینجا به همان باورهای سلف خود می پردازد و در سومالی حضوری مشهود دارد و اقدامات آن مؤید ایدئولوژی ارتدادی اولیه است. خاویریج این گونه کارها پیش پا افتاده نیست، قبل از شروع باید شرایط و مقررات سختگیرانه ای رعایت شود، پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و علمای مسلمان در صورت زیر پا گذاشتن رویه صحیح نسبت به این اعمال هشدار داده اند. واژه های مورد استفاده عبارتند از: اسلام، دین، نات جان، سومالی، خاویریج، فرقه، ایمان، اصول، اختلاف، ارتداد، الله، حضرت محمد، قرآن و حدیث.
تغییر روایت‌های شهادت در آثار چاپخانه‌های هوگنوت در طول جنگ‌های مذهبی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Byron J. Hartsfield
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : هدف پروژه من این است که نشان دهم چگونه زندگی، استراتژی ها و نگرش چاپگران هوگنوتی اواخر قرن شانزدهم، تصویر اروپاییان پروتستان را از خود منعکس کرده و تحت تاثیر قرار داده است. مورخان این کتاب مانند راجر چارتیه و آدریان جانز استدلال کرده‌اند که فرآیند چاپ شامل اجزای متعددی است که مورخان علاقه‌مند به کاوش در افکار و نگرش‌ها به راحتی از آن چشم پوشی می‌کنند. پروژه من تلاش می کند تا با نشان دادن اینکه چگونه چاپگرها به همان اندازه خوانندگان و نویسندگان در فرآیند خواندن یکپارچه هستند، از این بینش ها استفاده عملی کند. من زندگی، شبکه‌های اجتماعی و استراتژی‌های تجاری یک جفت چاپگر موفق هوگونو در ژنو، ژان کرسپن و اوستاش ویگنون را بررسی می‌کنم. تحقیقات من نشان می دهد که چگونه آنها برای انجام تجارت خود به شبکه های تعاونی و بین المللی متکی بودند و این امر باعث ایجاد یک نگرش عملی و جهانی در بین آنها شد. سپس معروف‌ترین اثر ژان کرسپن را بررسی می‌کنم که نشان می‌دهد چگونه نیازهای خوانندگانش را برای درک معنای جامعه تامین می‌کند. من نشان می‌دهم که چگونه این اثر در طول زمان در پاسخ به نیازها و شرایط در حال تغییر تغییر کرد، همانطور که در نسخه‌ای که Eustache Vignon پس از مرگ شریک زندگی‌اش تولید کرد، به طرز چشمگیری دیده می‌شود. در نهایت، من بررسی می‌کنم که ویگنون – همراه با دیگر چاپگران پروتستان زمان خود – چگونه شروع به تولید کتاب‌هایی درباره دنیای جدید کرد. من استدلال می‌کنم که این آثار دنیای جدید، که منعکس‌کننده دیدگاه جهان‌وطنی چاپخانه‌ها است، دیدگاهی جهانی‌تر از مسیحیت و اخلاق جهانی مبتنی بر مهربانی و عدالت را ترویج می‌کند.
در جستجوی احترام سیاست اتحادیه سازمانهای اسلامی فرانسه [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Margot Hélène Lizika Dazey
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
چکیده :
ترجمه ماشینی : سخنگویان جوامع مسلمان اروپای غربی با ضرورت کسب مشروعیت در میان مخاطبان متمایز و نامتقارن با قدرت روبرو هستند. آنها نیاز به تایید عموم مردم دارند، که عقایدشان بر اساس اصول لیبرال سکولار حاکم است، و آنها نیاز به حمایت رای دهندگان مسلمان متدین خود دارند که از هنجارهای اصالت اسلامی حمایت می کنند. هدف این پایان نامه بررسی واکنش بازیگران سیاسی مسلمان به این نسخه های هنجاری رقیب است. برای انجام این کار، مبادلات ظریفی را که آنها برای مذاکره بین فشارهای سیاسی برای اسلام مدنی و انتظارات درون جامعه از اصالت دینی نیاز دارند، از هم جدا می کند. این وضعیت دوگانه از طریق مطالعه موردی اتحادیه سازمان‌های اسلامی فرانسه (UOIF)، که احتمالاً برجسته‌ترین سازمان در منظر اسلامی فرانسه است، آشکار می‌شود. UOIF که در سال 1983 توسط دانشجویان مذهبی نزدیک به اخوان المسلمین تأسیس شد، به سرعت به یک گروه ذینفع مسلمان با نفوذ تبدیل شد که به دنبال شناسایی سیاستگذاران بود. مطالعه من با تکیه بر سه سال کار میدانی قوم‌نگاری و همچنین مطالب دست‌نخورده برگرفته از مصاحبه‌ها، آرشیوهای دولتی و تحلیل رسانه‌ها، استدلال می‌کند که رهبران UOIF به تدریج از تلاش برای احترام سیاسی استقبال کردند. برای این منظور، آنها به دنبال رفع سوء ظن در مورد وابستگی اسلام گرایانه خود بودند و با متن های غالب سکولار-جمهوری در مورد چگونگی ظاهر و رفتار «مسلمانان خوب» موافق بودند. این استراتژی مجموعه‌ای از سازگاری‌های ایدئولوژیک، سازمانی و تاکتیکی را در بر می‌گیرد که برای ایجاد اعتبار سازمان طراحی شده‌اند - از ساختن یک نمای محترم تا تحریم اعضای سرکش، و از همکاری با مقامات دولتی تا اصلاحات الهیاتی. با این حال، همسویی با هنجارهای مسلط فرآیندی پرهزینه بود، و در نتیجه رهبران UOIF، جناح‌هایی را در میان پیروان مسلمان خود بیگانه کردند و اغلب خود را متهم به مصالحه با اصول اعتقادی و «فروختن» اسلام می‌دانستند. برای درک این استراتژی دوسویه، من مفهوم سیاست احترام را از مطالعات موردی عمدتاً آمریکای شمالی در مورد نخبگان سیاه پوست به زمینه های اسلامی اروپایی منتقل می کنم. چنین فرمول‌بندی مفهومی به من اجازه می‌دهد که عاملیت سیاسی مسلمانان را در محیط‌های متخاصم مستند کنم و معضلاتی را که آنها با آن مواجه هستند روشن کنم. در نوشتن اولین مطالعه عمیق تاریخی و قوم‌نگاری UOIF، جاه‌طلبی من دو جنبه است: کمک به درک اساسی از سیاست مسلمانان در زمینه‌های اقلیت و ترسیم یک چارچوب کلی‌تر برای حسابداری سیاست‌های محترمانه گروه‌های به حاشیه رانده شده.
تأثیر خواندن سرودهای مقدس بر سطح ادراک شده اضطراب [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Sam Presley Brodsgaard
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : هدف از این مطالعه بررسی تأثیر خواندن سرودهای مقدس از مذهب خود در مقابل خواندن سرودهای مقدس از مذهبی متفاوت از خود بر سطح اضطراب حالت در بزرگسالان معمولی بود. متغیرهای مستقل وابستگی مذهبی و ترتیب آهنگ بودند. این طرح چهار گروه را به دست آورد: (الف) مسیحیان که ابتدا آهنگ های مسیحی و سپس آهنگ های بودایی را می خوانند، (ب) مسیحیان ابتدا آهنگ های بودایی و سپس آهنگ های مسیحی را می خوانند، (ج) بودایی ها ابتدا آهنگ های بودایی و سپس ترانه های مسیحی را می خوانند، و (د) بودایی ها ابتدا ترانه های مسیحی و سپس آهنگ های بودایی را می خوانند. متغیرهای وابسته نمرات پرسشنامه اضطراب حالت- صفت اسپیلبرگر (فرم Y-1) بود که بعد از گروه اول آهنگ ها و دوباره بعد از آهنگ های گروه دوم گرفته شد. نمرات پیش آزمون در STAI، قبل از هر گونه فعالیت آواز خواندن، به عنوان متغیرهای کمکی در تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. همه گروه ها پس از خواندن سرودهای مقدس از مذهب خود، اضطراب کمتری داشتند. دو گروه از چهار گروه پس از خواندن سرودهای مقدس خارج از مذهب خود مضطرب تر بودند.
  • تعداد رکورد ها : 30257