جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 30257
محکم و متشابه، پژوهشی در چیستی و چندگونگی و چرایی محکم و متشابه
نویسنده:
‫حیدری فر، مجید
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم: ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی؛ معاونت آموزش حوزه های علمیه,
چکیده :
---
آسیب شناسی سیاسی جامعه از دیدگاه نهج البلاغه
نویسنده:
‫لطفی مهروئیه، حسین
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
---: ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی ، معاونت پژوهش حوزه های علمیه,
چکیده :
---
شيوه‌هاي تحقّق عدالت اجتماعي در جامعه اسلامي (با تأکيد بر مورد افغانستان)
نویسنده:
‫قربانعلي اميني
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين نوشتار به راهکارهاي تحقّق عدالت اجتماعي در جامعه اسلامي با تأکيد بر نمونه افغانستان و توجه به ويژگي‌هاي سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اجتماعي اين کشور مي‌پردازد و موانع تحقّق عدالت در ابعاد مختلف را تبيين مي‌سازد. پژوهش حاضردر سه فصل تدوين شده است. فصل اول مفاهيم و مباحث نظري موضوع تحقيق، عدالت از ديدگاه فلاسفه غربي، اسلامي و فقها، شاخصه‌هاي مهمّ عدالت، انواع عدالت اجتماعي و آثار و برکات تحقّق آن در جامعه اسلامي اختصاص دارد. نگارنده در فصل دوم موانع تحقّق عدالت اجتماعي را ارزيابي مي‌کند؛ به اين صورت که ابتدا موانع سياسي، مانندِ سياستِ فريب از سوي دولت‌ها، سلطه‌گري اجانب، استبداد حاکمان، تبعيض و وجود شکاف‌هاي عميق طبقاتي و تعارض نژادي را تبيين مي‌سازد. سپس موانع فرهنگي همچون: ضعيف بودن افکار و انديشه‌هاي قومي، نژادي، زباني و ناهمگوني فرهنگي در جامعه را عامل عقب‌ماندگي وتحقّق نيافتن عدالت بر مي‌شمارد. آن گاه در قالب موانع اقتصادي، علل تحت فشار قرار گرفتن اقلّيت‌هاي محروم جامعه و تضييع حقوق آنان را از لِحاظ اقتصادي و تأمين حدّاقل معيشت بررسي مي‌کند. فصل سوم به راهکارهاي تحقّق عدالت اجتماعي از لِحاظ سياسي، فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي اختصاص دارد. اِحياء هويت ملي، اصلاحات همه جانبه، آزادي سياسي در چارچوب قانون اساسي کشور و تقسيمات کشوري به طور عادلانه را آن گونه که امکانات مملکت در ميان همه گروه‌ها به صورت يکسان تقسيم شده ومناطق مرّفه و محروم وجود نداشته، از راهکارهاي سياسي تحقّق عدالت اجتماعي برمي شمارد. وي در ادامه به راهکارهاي فرهنگي تحقّق عدالت اجتماعي اشاره کرده ومعتقد است بايد نوعي هماهنگي و همگوني فرهنگي در جامعه پديد آيد و فرهنگ‌هاي گوناگون در قالب واحد گرد هم آيند و همديگر را درک و تحمّل نمايند. وي همچنين توسعه علم وعلم‌محوري در جامعه را يک عامل مهمّ فرهنگي براي تحقّق عدالت اجتماعي معرفي مي‌کند. راهکارهاي اقتصادي تحقق عدالت اجتماعي، مانندِ توزيع عادلانه درآمدهاي عمومي و صرفه جويي در اداره هاي دولتي، از مباحث پاياني اين نوشتارمحسوب مي‌شود. نويسنده با توجه به بافت فرهنگي، اجتماعي، سياسي و اقتصادي کشور افغانستان، تحقّق موضوعات و راهکارهاي مذبور را در اين کشور بررسي کرده است.
نقد و بررسی نظریه جان مارتین فیشر درباره مسئولیت اخلاقی
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره),
چکیده :
---
تفسیر ابوالفتوح رازی و تفسیر ملا فتح الله کاشانی
نویسنده:
‫جعفری ، جهانرخ
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم,
چکیده :
‫دراین پژوهش در صدد پاسخگویی به این سؤال بودیم که آیا از دیدگاه متون دینی تربیت دختران متمایز از تربیت پسران است؟در این باره ابتدا به بیان دلایل و ضرورت‌های تمایز تربیت دختران از پسران از قبیل شرایط جسمی و روحی و شرایط اجتماعی آن‌ها پرداخته شد و سپس حیطه‌های تمایز تربیت آن‌ها که شامل اهداف و اصول و روش‌ها می‌باشد بیان شد. قبل از هر چیز این نکته روشن شد که در نظام تربیتی اسلام بین اهداف و اصول و روش‌های تربیت یک نوع سنخیت‌ و هماهنگی خاصی وجود دارد. در بررسی اهداف تربیتی به این نکته رسیدیم که دسته‌ای از اهداف به انسانیت انسان جدای از جنسیت او بر‌می‌گردد، لذا این اهداف برای تربیت همه انسان‌ها اعم از زن و مرد باید دنبال شود، ولی دسته‌ای از اهداف بنابر شرایط جسمی و روحی دختران و نقش‌ها و وظایف ویژه آنها، در تربیت آنها ضرورت خاصی دارد. در رابطه با اصول تربیتی نیز، دسته‌ای از اصول برگرفته از اهداف عام تربیتی است و باز برای همه انسان‌ها اعم از زن و مرد کاربرد دارد ولی دسته‌ دیگری از آنها بنا بر شرایط ویژه دختران در تربیت آنها از اهمیت خاصی برخوردار است. همچنین این پژوهش روشن کرد که در امر تربیت، اتخاذ روش‌ها باید به گونه‌ای باشد که در برگیرنده‌ مقتضیات فطری و طبیعی و ضرورت‌های اجتماعی افراد باشد. بنابراین در عین حال که روش‌های واحدی برای تربیت دختران و پسران به کار می‌رود، در تربیت دختران ملاحضات خاصی از سوی متون دینی وجود دارد. واژگان‌ کلیدی: تربیت، دختران، مسائل، مشکلات، زنان، تعلیم،‌ آموزش و پرورش..
استخر در گذرگاه تاریخ (بررسی دوران های تاریخی و حوادث تاریخی در شهر استخر و قلاع سه گانه دشت مرودشت تا صدر اسلام)
نویسنده:
اشکان مختاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
در بررسی ادوارمختلف باستانی به صورت کلی همزمان با وجود آمدن تمدن‌های بزرگ در دنیا باستان، ماشاهد بوجود آمدن شهرهای بزرگ و مهم سیاسی، مذهبی و... در کناراین تمدن‌ها می‌باشیم و در حقیقت ارتباطی ناگسستنی بین بوجود آمدن شهرهای بزرگ باستانی وشکل‌گیری امپراطوری‌های بزرگ باستان همواره وجود دارد. شهرها و تمدن‌های شکل گرفته در ایران نیز از این چهار چوب خارج نمی‌باشند. یکی از این شهرها که در تاریخ ایران باستان و بخصوص سرزمین پارس نقش بسیار مهمی را ایفا نموده است شهر تاریخی استخر می‌باشد. آنچه که تا بحال در متون تاریخی و نیز کاوش‌ها وبررسی‌های باستان شناسی از شهر استخر بدست آمده، اهمیت این شهر را در دوران‌های مختلف تاریخی ایران حداقل از هخامنشیان تا پایان ساسانیان و حتی صدراسلام بخوبی مشخص می‌سازد. البته این اهمیت و ارزش در دوره‌های مختلف تاریخی متفاوت می‌باشدو نقش این شهر بعنوان یک مرکز مهم سیاسی ومذهبی دچار فراز و فرودهای بسیاری گردیده است.این فعل انفعالات در طول سالیان متمادی باعث ایجاد سوالات وفرضیه‌های مختلفدر ذهن اغلب محققان بخصوص مورخان وباستانشناسان گردیده است.سعی نگارنده در تدوین ونگارش این رساله(پایان نامه) مقطع کارشناسی ارشد با موضوع:استخر در گذرگاه تاریخ ( بررسی دوران‌های تاریخی و حوادث تاریخی در شهر استخر و قلاع سه گانه در دشت مرودشت تا صدر اسلام) بر آن بوده، که در حد توان و امکان به جمع آوری هر آنچه در مورد شهر استخر و قلاع سه گانه که در نزدیکی این شهر با نام‌های شکسته، استخر و شنکوان وجود دارد، بپردازد تا جایگاه این شهر و قلاع مذکور رادر دوره‌های مختلف تاریخی که در منابع مختلفاز قبیل منابع تاریخی، باستانشناسی، جغرافیائی و... وجود دارد، مشخص نماید وبدلیل قرار گیری این شهر در دشت مرودشت و ارتباط انکارناپذیر شهر استخر با جغرافیای تاریخی دشت مرودشت، سعی بر اثبات و چگونگی این ارتباط نماید و در ادامهم مروری کلی بر تاریخچه و شواهد باستانی موجود در این زمینه گردد. در این رساله،مواد تاریخی و شواهد و مدارک باستان شناسی در جهت روشن شدن بیشتر موضوع بصورت توامان در کنار یکدیگر قرار گرفته است و این شواهد و مدارک در 8 فصل تدوین یافته که عمده مطالب مندرج در این رساله مربوط به شهر استخر و جایگاه و اهمیت آن در دوره‌های مختلف تاریخی از هخامنشیان تا صدر اسلام می‌باشد و در فصل پایانی این رساله به صورت کلی و مختصر به بررسی و گردآوری و تدوین موارد تاریخی و باستانی قلاع سه گانه‌دشت مرودشت پرداخته شده است.
مدرنیسم و پسامدرنیسم در ادبیات داستانی معاصر فارسی
نویسنده:
منصوره تدینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
چکیده ندارد.
بررسی اختلاف‌ها و اشتراک‌های تصوف با تشیع
نویسنده:
‫غضنفری، سید مصطفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهش حوزه های علمیه ,
چکیده :
‫چکیده الکترونیکی در پیوستها موجود می باشد
اسلام اروپایی: پاسخی به چالش فرهنگی - هویتی در اروپای غربی
نویسنده:
محمدمهدی صادقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
در دهه های اخیر افزایش وزن جمعیتی مسلمانان در جوامع اروپای غربی، اذهان را متوجه تمایزات فرهنگی -هویتی آن ها از سایر شهروندان این جوامع نموده است. گرچه این روند به طور مستمر ادامه داشته اما وقوع حادثه یازده سپتامبر و حوادث متعاقب آن بر اهمیت موضوع افزوده است و به گونه ای تمایزات فرهنگی مسلمانان اروپایی را به انفکاک هویتی سوق داده است. در فضای مبارزه با تروریزم، تلقی ناپسند"خرده فرهنگ آشوب ساز" از اسلام، هویت جویی مسلمانان اروپایی را در پی داشت. گرچه مسلمانان جوامع اروپایی به لحاظ نژادی، اقتصادی و مذهبی تمایزاتی از سایر شهروندان اروپای غربی داشتند اما امواج اسلام هراسی این تفاوت های فرهنگی را به چالش هویتی تبدیل کرده است. مسیله اسلام هراسی که خود را در اشکال طرد و تبعیض و خشونت و پیش داوری و با ریشه های دو گرایش سیاسی متفاوت و نه لزوما متضاد تیومحافظه کاری و لیبرالی، نشان می دهد از اصلی ترین مسایل اروپای امروز است. از سوی دیگر، دولت های اروپایی در مواجهه با چالش هویتی - فرهنگی در کشورهای اروپای غربی، راهکارهای گوناگونی را در نظر گرفته و سیاست های متفاوتی را اتخاذ کرده اند، از آن جمله "اسلام اروپایی" به عنوان راه حلی برای کاهش تنش در جوامع داخلی اروپا پیشنهاد شده است. این مفهوم از طرف گروهی از متفکران مسلمان اروپایی، اسلام شناسان غربی و مسیولین حکومتی ترویج می شود. مولفه مفهومی اصلی "اسلام اروپایی" اسلام شناسان غربی و مسیولین حکومتی ترویج می شود. مولفه مفهومی اصلی " اسلام اروپایی" عبارت است از باز تعریف تفسیری از اسلام که با ارزش های اروپایی در تضاد نباشد. اسلام اروپایی دلالت بر گرایش لیبرال و سکولار از اسلام در اروپا دارد که با ارزش های اروپایی هماهنگی دارد. این تحقیق با تبیین وجوه چالش فرهنگی-هویتی مسلمانان در اروپای غربی، نقطه تمرکز خود را به شناخت و بررسی مفهوم اسلام اروپایی در آثار مکتوب مروجان شناخته شده آن قرار داده است و سپس به نقد و سنجش روایی و کارایی این مفهوم با توجه به واقعیات جاری در اروپای غربی پرداخته است.
مقاله شناسی انتقادی سنایی در مجلات دانشگاهی از ابتدا تا پایان سال 1390
نویسنده:
سمیه تکر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
چكيده رساله/پايان نامه : دربارۀ سنایی، آثار ، افکار و تأثیر وی بر دیگران تاکنون پژوهش‌های مختلفی صورت گرفته است، با توجّه به ضرورت آگاهی از مطالعات قبلی و نیز جایگاه ویژۀ کتاب‌شناسی‌ها و مقاله‌شناسی‌ها در بهبود امر تحقیق و پژوهش، این جستار با مراجعه به سایت‌های اینترنتی و منابع کتابخانه‌ای، مقالات منتشر شده در مجلّات دانشگاهی را از سال 1308 تا پایان سال 1390 شناسایی و بر اساس موضوع و زمان نشر در دوازده فصل، از قبیل: اندیشه‌های کلامی، عرفان سنایی، جامعه‌شناسی، مسائل زنان، تطبیق آثار سنایی با آثار فارسی و غیر فارسی، تأثیر و تأثر سنایی، شیوۀ شاعری، کارکرد نقد و نظریه، تحلیل اشعار، ائمه و پیامبر، تحلیل آثار و موارد دیگر، طبقه‌بندی نموده و به نقد و تحلیل آن‌ها می‌پردازد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیشتر مقالات دانشگاهی، در دهۀ هشتاد به چاپ رسیده است و از لحاظ کیفی نیز مطالعات قابل توجّهی هستند. از عوامل رشد تعداد مقالات این دهه، برگزاری دو همایش در سال‌های 1384 و 1387 وافزایش مجلات دانشگاهی بوده است. پس از مطالعۀ مقالات دانشگاهی نتایجی نیز در باب منابعی که بیشترین میزان استناد را داشته است، مصحّحان فعّال، نویسندگان فعّال، نشریات فعّال و جریان‌های مهمّ سنایی پژوهی بدست آمده و در جدول‌ها و نمودارهای زمانی و موضوعیارائه شده است.
  • تعداد رکورد ها : 30257