جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 30257
عوامل مؤثر در موفقيت دانشآموزان در درس قرآن سال دوم مدارس راهنمايی شهر مشهد
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫پژوهش حاضر با هدف شناسايى عوامل مؤثر در موفقيت دانشآموزان در درس قرآن و ميزان تأثير هر يك از عوامل به انجام رسيده است. نوع تحقيق علّى مقايسهاى و جامعه آمارى، كليه دانشآموزان سال دوم راهنمايى شهر مشهد است. تعداد 200 نفر از دانشآموزان نواحى 1 و 4 آموزش و پرورش مشهد به صورت خوشهاى چند مرحلهاى به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. براى جمعآورى اطلاعات از دو پرسشنامه (ويژه دانشآموزان و معلمين قرآن) استفاده شد. تجزيه و تحليل داده با استفاده از آزمون tبراى گروههاى مستقل و وابسته انجام گرديد. نتايج عبارت بودند از اين كه نقش عوامل مدرسهاى از عوامل خارج از مدرسه در موفقيت دانشآموزان در درس قرآن بيشتر است و در ميان عوامل خارج از مدرسه ميان نقش خانواده دانشآموز و كلاسهاى اضافى قرآن تفاوت معنادارى مشاهده نشد. نقش معلم خصوصى از نقش خانوده دانشآموز و كلاسهاى اضافى قرآن كمتر است. در ميان عوامل مدرسهاى نقش معلم بيشتر است و فعاليتهاى فوق برنامه و امكانات آموزشى مدرسه در مرتبه بعد قرار دارند.
بررسی فقهی و حقوقی تحصیل دلیل و اعتبار علم قاضی در امور مدنی
نویسنده:
‫عزیزی قورتانی، اصغر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهش حوزه های علمیه ,
چکیده :
---
مطالعه خاستگاه اجتماعی دیوارنگاره‌های اسلامی شمال ایران
نویسنده:
محمدمهدی اخوی‌یان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
پژوهش حاضر در پی مطالعه خاستگاه دیوار نگاره های اسلامی شمال ایران است .از این رو از روش تحقیق توصیفی –تحلیلی به شیوه ی کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است ، تا با اثبات شش فرضیه به دنبال پاسخ به پرسش های تحقیق در طول تاریخ ایران خاصه دوره ی قاجار که بیشترین دیوار نگاره های اسلامی از آن دوران در شمال ایران به جای مانده است باشد. این پژوهش با در نظر داشتن دیدگاه جامعه شناسی هنر (فرهنگ) و جامعه شناسی هنر (معرفت) به این نتیجه می رسد که دیوار نگاره های اسلامی محصول منش زیبا یی شناسانه ی هنرمند و موقعیت وی در میدان تولید هنر مردمی و دینی است .این آثار به سبب عرض ارادت به خاندان پیامبر اسلام (ص) و همچنین بازپیرایی و زیباسازی مکان مقدس انجام گرفته است .از سوی دیگر دیوار نگاره های دینی در مراسم مذهبی قبل از اسلام در ایران استفاده می شده و بعد از اسلام این سنت به عنوان دیوار نگاره های اسلامی و عاشورایی در شمال ایران تداوم داشته، و در طول تاریخ متغّیرهای اجتماعی در بسط و گسترش آن مؤثر بوده است .
نقد دیدگاه اندیشمندان غربی به زن با رویکرد دینی
نویسنده:
زهرا ابراهیمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
موضوع پژوهش « نقد دیدگاه اندشمندان غربی بهزن، با رویکرد دینی » است که شامل سه بخش است : بخش اول پژوهش که در دو فصل،کلیات موضوع و وموضوع شناسی را به خود اختصاص داده است . بخش دوم پژوهش در چهار فصل آورده شده که در فصل های اول تا سوم، نظر اندیشمندان اروپایی را در مورد زن در سه دوره ی باستان ،قرون وسطی و دوران کنونی مورد بحث قرار داده ایم و در فصل چهارم به مبحث« زن در نهضت های فمینیستی» پرداخته ایم. این مبحث عناوینی چون واژه شناسی فمینیسم، زمینه های پیدایش فمینیسم، مهمترین مکاتب فمینیستی، اهداف، دستاوردها، پیامدهای فمینیسم و در نهایت دیدگاه اسلام درباره این پیامدها را مورد بحث و بررسی قرار داده است.بخش سوم و پایانی،شامل سه فصل آفرینش زن، حقوق زن از دیدگاه غرب و اسلام و نقد دیدگاه های اندیشمندان غربی به زن با رویکرد دینی است.
نقش سرمایه اجتماعی در علایق دینی بین دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی واحد تهران مرکزی
(مطالعه موردی: دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی واحد تهران مرکزی)
نویسنده:
سمیه ولی زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
دین یکی از عوامل سازنده‌ی کارکردهایی است که سرمایه اجتماعی نیز به نوعی آنها را داراست. افراد بر حسب دین و مذهبی که دارند ممکن است منشأ مشارکت باشند . از اینرو، هدف از اجرای این تحقیق، شناخت نقش سرمایه اجتماعی در علایق دینی بین دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی واحد تهران مرکز بود. از اینرو، تحقیقی حاضر به صورت توصیفی تحلیلی و به روش پیمایشی و با استفاده از ابزار پرسشنامه اجرا شد. میزان روایی پرسشنامه تحقیق با استفاده از آلفای کرونباخ 748/0 محاسبه شد. جامعه آماری تحقیق حاضر، دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی واحد تهران مرکزی بودند که به دلیل گسترده بودن جامعه آماری، صرفاً دانشجویان سال آخر رشته علوم اجتماعی در نظر گرفته شدند و حجم نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران تعداد 150 نفر برآورد شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها و آزمون سوالات پژوهش از روش‌های آمار استنباطی و نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج نشان دهنده ارتباط نسبتا قوی میان مولفه های سرمایه اجتماعی (مشارکت اجتماعی، اعتماد اجتماعی، رضایت شغلی، انسجام اجتماعی، مشارکت سیاسی، اعتماد بین فردی، همکاری در جامعه) و علایق دینی دانشجویان بود. نهایتا اینکه نتایج، حاکی از نقش علایق دینی در توانمندسازی جامعه و لزوم توجه به کارکردهای آن در بالابردن سطح سرمایه های اجتماعی است.
بررسی شخصیت رجالی - حدیثی سهل بن زیاد
نویسنده:
‫مهدوی، حسن
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهش حوزه های علمیه ,
چکیده :
‫چکیده و 20 صفحه از متن الکترونیکی در پیوست ها و منابع دیجیتالی قابل رؤیت می باشد
غلاه اهل حق از منظر تاریخچه و فقه
نویسنده:
‫اکبری نیا، حسینعلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهش حوزه های علمیه ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
---
تبدیل سند
عنوان :
نویسنده:
‫گلی شیردار، محمدحسن
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهش حوزه های علمیه ,
چکیده :
---
ایده صدور انقلاب اسلامی و نسبت آن با واحد "سازمان نهضت های آزادی بخش"
نویسنده:
مصطفی بحرودی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
یکی از ویژگی‌های بارز انقلاب اسلامی ایران صدور انقلاب بوده است. در این پایان نامه واحد سازمان نهضت های آزادی بخش از جنبه ایدئولوژی،سازمان،رهبری،اهداف وفعالیت های آن مورد مطالعه موردی توصیفی قرار گرفته است.بخش عمده اطلاعات مبتنی بر مصاحبه با تعدادی از اعضای اصلی سازمان است که به منظور شناخت همه جانبه آن و فهمیدن این موضوع که ایده صدور انقلاب اسلامی که مبنای فعالیت این سازمان بوده است چه ارتباطی با ایده صدور انقلاب اسلامی از دیدگاه امام خمینی داشته است این سازمان در طول حیات خود دو دوره را پشت سر گذاشته است، دوره اول با نام سازمان نهضت های آزادی بخش و دوره دوم با عنوان نهضت جهانی اسلام که وظیفه حمایت نظامی و فرهنگی در دوره اول و حمایت فرهنگیرا در دوره دوم از نهضت های آزادی بخش خارج از کشوربر عهده داشتند.هر دو سازمان به دلیل انحراف از اندیشه امام و اخلال در سیاست خارجی جمهوری اسلامی منحل شدند.
تحلیل بنیانهای فکری رویکردهای دینی به زن در افغانستان معاصر (از دوره کمونیست‌ها تا عصر حاضر)
نویسنده:
نویسنده:سید کفایت الله رضوی؛ استاد راهنما:مهدی مهریزی طرقی؛ استاد مشاور :محمد آصف محسنی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
چکیده :
وضعیت سیاسی اجتماعی زنان افغانستان، در عصر حاضر از مباحث روز در مجامع داخلی و بین المللی است. با مطالعه وضعیت ایشان در می‌یابیم که آن، بسته به عملکرد و تفکر علما، سیاستمداران و عامه دینداران، که منبعث از رویکرد و مبانی دینی ایشان می‌باشد، است. در این نوشتار مسئله اصلی تحلیل بنیان‌های رویکردهای دینی به زن در افغانستان از دوره حکومت کمونیستی تا عصر حاضر است. برای این مهم ابتدا مباحث مقدماتی که می‌تواند پایه بحث قرار گیرد ذکر شده است. در ادامه دیدگاه‌های اندیشمندان، مجاهدان، سیاست‌مداران و عامه مردم در حوزه‌های هویت انسانی و توانمندی‌های معرفتی، هویت خانوادگی و ظرفیت‌های سیاسی- اجتماعی زن در سه دوره جهاد و حکومت مجاهدان، طالبان و جمهوری اسلامی بیان گردیده است. ضرورت این بحث از آن است که برخورد افراطی دولت دموکراتیک خلق، تفکر و رفتار تفریطی عصر طالبان و تا حدی دوره مجاهدان، هجمه جهانی به افغانستان را در پی داشت و ایشان با برجسته نمودن حقوق بانوان، تهاجم فرهنگی خود به افغانستان را آغاز کرده و تمام محرومیت‌های زنان را، به حکومت دینی نسبت دادند. از آن‌جایی که در طول این دوره دیدگاه‌های اسلامی وارد افغانستان شده و سعی در تأثیر داشتند، در جای جای رساله نشان داده شده است که، آیا دیدگاه‌ها در افغانستان با اندیشه اخوان المسلمین، دیوبندیه، وهابیت و اندیشه ولایتی قرابت و همانندی دارند یا خیر. با توجه به دیدگاه‌های اندیشمندان، مجاهدان و سیاست‌مداران، تعلق ایشان به جریان‌های جهان اسلام و قرار گرفتن ایشان در قالب گفتمان‌ها، در فصل نهایی ایشان را در قالب رویکردهای سنتی، سلفی و نوگرا در حوزه زنان مورد بررسی قرار دادیم. با بررسی نگاه این سه رویکرد به زن، به دست آمد که مبانی رویکردهای سلفی، سنتی و نوگرا، بر اساس نگاه ایشان به مبانی دینی؛ آیات و احادیث است. بنیان‌های دو رویکرد سنتی و سلفی تأکید بر نقل، محدود کردن دایره نفوذ عقل، ظاهرگرایی، عدم استفاده از مجاز و تأویل است. رویکرد سنتی بر تقلید و پایبندی به سنت‌ها تأکید دارد. رویکرد نوگرا با اصیل دانستن و پایبندی به قرآن و سنت، در پی استفاده از اجتهاد بر پایه عقل و تطبیق با زمان و مکان است. در نهایت دریافتیم که نگاه دین به مسائل زنان و دستورات آن در این حوزه، با بینش بر مبنای عقل و جامع نگری به آیات و احادیث بدست می‌آید. بهترین نظر در حوزه شخصیت و حقوق زنان، دیدگاه قرآن و رویکرد نواندیشی دینی است.
  • تعداد رکورد ها : 30257