جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 30257
الصلاة في اللباس المشکوک
نویسنده:
‫نجفی خوانساری، موسی بن محمد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهش حوزه های علمیه ,
چکیده :
---
روش های مدیریت بر جریان نفاق در قرآن کریم و سیره نبوی (مطالعه موردی: نظام جمهوری اسلامی)
نویسنده:
نویسنده:شبیر فیروزیان؛ استاد راهنما:محمدجواد نوروزی,هادی نصیری؛ استاد مشاور :محمدرضا جباری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
چکیده :
«نفاق» در ادبیات قرآن کریم، مفهومی کاملاً سیاسی و البته دارای ریشه های روحی و روانی است. پیچیدگی های روانی و رفتاری این پدیده، بخصوص در عصر حاضر، موجب می شود تا ولیّ خدا، از روش های متنوع و پیچیده ای برای مدیریت و کنترل منافقان بهره ببرد؛ که عدم درک و تحلیل این پیچیدگی ها می تواند موجب ریزش های غم انگیزی در میان مردم و خواص سیاسی گردد. دریک تقسیم بندی کلّی باید گفت مدیریت این جریان، زمانیکه «علناً» و «عملاً» به ایجاد «ناامنی» بپردازند، از نوع «جهاد سخت» و در سایر موارد، از نوع «جهاد نرم» خواهد بود. «جهاد نرم» که اصلی ترین روش مدیریت بر جریان نفاق است، خود شامل دو نوع رفتار مدیریتی است: اول، رفتارها و مواضع پرتکرار، صریح و غیرقابل تفسیر(«رفتارهای محکم»)، همچون: «تبیین»، «تهدید»، «تحقیر»، «سکوت و عدم کنش سیاسی»، «تقویت اقتدار»، «عزل و نصب های معنادار» و غیره؛ و دوم، رفتارهای موردی و سؤال برانگیز، که عامل «مصلحت» در شکل گیری آنها نقش اساسی دارد(«رفتارهای متشابه»)؛ رفتارهایی همچون: «عمل به دیدگاه ها و راهکارهای منافقان، علی رغم مخالفت با آن»، «مشورت با منافقان»، «اظهار اعتماد به منافقان»، «حمایت مالی و زبانی از منافقان»، «عدم افشاء اسامی منافقان» و غیره. در این پژوهش که با روش تحلیلی-توصیفی و جستجو در منابع کتابخانه ای صورت پذیرفته، تلاش شده است تا با استناد به آیات قرآن و سیره نبوی(ص)، از نحوه مدیریت بر جریان نفاق مدلسازی و منطق سازی صورت گیرد. بر اساس این مدل، باید گفت مدیریت جریان نفاق توسط امامین انقلاب در «اصول» و «اهداف»، کاملاً مبتنی بر مبانی قرآنی و نبوی است، امّا علی رغم شباهت «روش ها» در بسیاری موارد، به دلیل برخی تفاوت های زمانی، مکانی، ساختاری و حقوقی میان نظام جمهوری اسلامی با حکومت نبوی(ص)، در مواردی روش های امامین انقلاب، متفاوت از روش های قرآنی و نبوی بوده است.
بررسی نقش هستی شناسی نخبگان جدید در سیاست خارجی دولت نهم
نویسنده:
غلامرضا حداد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
چکیده ندارد.
ما جاء عن الرضا (ع) فی تفسیر القرآن
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهش حوزه های علمیه ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
---
تصحيح و بررسی و ترجمه و توضيح تفسير سوره اعلی از ابنسينا
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
‫در اين پاياننامه براساس دو نسخه خطى موجود در كتابخانه مركزى دانشگاه تهران و كتابخانه مجلس شوراى اسلامى از تفسير سوره اعلى متعلق به ابنسينا متن تفسير كه به زبان عربى است، بازنويسى و تصحيح شدهاست، سپس به فارسى برگردانده و آنگاه توضيحاتى بر آن افزوده شدهاست. موضوعات مورد بحث عبارتند از : محل نزول سوره، روش ابنسينا در تفسير اين سوره، اثبات خداوند، تقرير نبوت پيامبران و بيان امر معاد.
عوامل استمرار انقلاب اسلامی از نگاه امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری(حفظه الله)
نویسنده:
‫هوشیاری، اکبر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم: ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی؛ معاونت آموزش حوزه های علمیه,
چکیده :
---
الگوها و راهکارهای قرآنی و روایی در مدیریت زمان
نویسنده:
مرضیه ابویسانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
نعمت عمر و حیات گوهر ارزشمندی است که رسیدن به سعادت جز از مسیر آن محقق نخواهد شد. از این رو در سال های اخیر پژوهش برای شناسایی ارزش واقعی، نحوه استفاده، و مدیریت زمان، مورد توجه اندیشمندان غربی قرار گرفته است. این در حالی است که این موضوع در میان مسلمانان و رهبران ایشان همزمان با عصر نزول قرآن و دوران امامت از اهمیت برخوردار بوده است. در قرآن و روایات از یک سو، با هدفگذاری در رسیدن به اهداف دنیوی و سعادت اخروی نگاهی جامع به مدیریت عمر شده است، و از سویی دیگر با برنامه ریزی های دقیق و کاربردی راهکارها وشیوه های مدیریت عمر بیان شده است.این پایان نامه با جمع آوری آیات و روایات مربوط، تحلیل و دسته بندی موضوعی آنها، در صدد بیان راهکارهای برگرفته از منابع اسلامی در حوزه مدیریت زمان و ارائه الگوهای کاربردی در این زمینه می باشد. در این تحقیق ابتدا هدف اسلام از توجه به زمان مطرح شده است؛ در این راستا به هدفگذاری برای سعادت اخروی انسان، با در نظر گرفتن دیدگاه اسلام نسبت به اهداف و موفقیت های مادی و دنیوی پرداخته شده است. در ادامه راهکارها و الگوهای اسلام در موضوع مدیریت زمان، ارائه شده و میزان کاربردی بودن آنها مورد بررسی قرار می گیرد. در پایان ضمن مقایسه بین مبانی دینی و غیر دینی مدیریت زمان، ارتباط بین وقت شناسی و دینداری انسان بیان می گردد .
راه های برقراری عدالت و معنویت در تحقق حیات طیبه با استناد به متون عرفان شیعی بر مبنای گام دوم انقلاب
نویسنده:
نویسنده:سیده رضوان ملیحی؛ استاد راهنما:فرشته ندری ابیانه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
چکیده :
جهان خلقت مظهر رحمت پروردگار است و رحمت الهی مسیری است که از طریق آن هر موجودی به کمال خویش و به قرب الهی می رسد. انسان خلیفه الهی و مظهر همه اسماء الهیه دانسته شده است. نبات و حیوان و انسان به حیات نباتی و حیوانی و انسانی زنده می باشند اما حیاتی که خداوند،به آن تأکید دارد تا انسان ها از آن بهره مند شوند، حیات طیبه است که مظهری از حیات حقیقی خداوند است. حیات طیبه، فراهم‌سازی خواسته‌های واقعی در راستای قرب الهی است و هدف انسان‌ها فقط رسیدن به رفاه فانی در زندگی نیست؛ بلکه سامان‌دادن زندگی دنیوی بر اساس اختیار انسانی در جهت رسیدن به قرب الهی است؛ هدف اصلی در این پژوهش بررسی راه های برقراری عدالت و معنویت در تحقق حیات طیبه با استناد به متون عرفان شیعی بر مبنای گام دوم انقلاب است. روش انجام این تحقیق توصیفی تحلیلی، با استفاده از منابع کتابخانه‌ای است . نتایج پژوهش نشان می دهد که مى توان فهمید قرآن حیات دنیا و استفاده از نعم و امکانات آن را نفى نمى کند، بلکه دنیایى مورد مذمت قرآن است که بدون در نظر گرفتن آخرت در جهت برآورده کردن هوا و هوس هاى زندگى زودگذر دنیا سپرى شود. ازاین رو، پویندگان حیات طیبه، به زندگى دنیا و جلوه هاى آن از مال و زن و فرزند بى توجه نیستند. در نظر اینان، رسیدن به این دسته از مطلوب ها نیز دوست داشتنى است؛ اما به دست آوردن آنها، نهایت هدف زندگى محسوب نمى شود، بلکه آنها از این مطلوب هاى دنیایى به عنوان نردبان ترقى براى نیل به حیات برتر و رسیدن به حقایقى والا استفاده مى کنند که داشته هاى دنیایى، قدرت برابرى با آنها را ندارد.
پیشرفت اقتصادی با تأکید بر تعالی فرهنگی و دینی (پیش درآمد الگوی اسلامی توسعه)
نویسنده:
رسول تقی خواه قره بابا,وهاب بدری آذغان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
تعاریف متعددی که از فرهنگ ارائه شده، بیشتر در پی تعیین گستره فرهنگ در موضوعات مختلف بوده است.همین امر، کارکرد و اثربخشی فرهنگ را با تناقض مواجه کرده است. در این پژوهش، فرهنگ به معنای پذیرش هایهنجار یافته )باورهای ارزش یافته که با التزام عملی همراه است( مورد تلقی قرار گرفته. با این تعریف، کارکرد مشخص و اثربخش برای فرهنگ می توان تصور کرد. تا مدت ها پیش تصور می شد که توسعه تنها جنبه اقتصادی دارد، امّا باشکست کشورهای به ظاهر توسعه یافته، فقدان فرهنگ بیشتر احساس شد و کارکرد فرهنگ در مقوله توسعه مورد توجه قرار گرفت. از طرفی با قبول پذیرش های هنجار یافته برای توسعه، نقش دین در فرهنگ و فرهنگ ساز بودن آنمحسوس تر گشت. با نظریاتی که از سوی متفکران غرب در مورد توسعه مطرح گشت، نیاز به تعریف الگویی مناسب ازسوی اسلام بیشتر احساس گردید. جهان بینی حاکم بر غرب ایجاب می کرد که توسعه تنها بر پایه اقتصاد گردش کند و موضوعات دیگر تحت تأثیر اقتصاد قرار گیرند امّا جهان بینی مبتنی بر آموزه های اسلامی ایجاب می کند تا محدودهاندیشه ما منحصر به این دنیا نباشد و به طبع آن ملاک های توسعه نیز متفاوت با ملاک های توسعه بر مبنای نگرش غرب باشد. بر این اساس توسعه مد نظر اسلام از مولفه ایمان، تقوا، علم و اقتصاد تشکیل شده و محدوده دیدی به مراتبوسیع تر و کامل تر نسبت به توسعه غربی را در بر می گیرد
رابطه اضطراب امتحان، باورهای معرفت شناختی و حل مسئله در بین دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان
نویسنده:
زینت بامری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه اضطراب امتحان، باورهای معرفت شناختی و حل مسئله در بین دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان شهر زاهدان انجام گرفت. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده است و جامعه آماری شامل کلیه ی دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان شهر زاهدان در سال تحصیلی 92- 1393 به تعداد 19750 نفر می‌باشند. . ابزار پژوهش پرسشنامه می-باشد. که روایی آن توسط استاد راهنما و اساتید محترم گروه تایید شد و پایایی آن‌ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 852/0 برآورد گردید. برای تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها از ضریب همبستگی پیرسیون و آزمون t تک نمونه ی وtمستقل و تحلیل واریانس یک‌ طرفه استفاده شده است یافته‌های پژوهش حاکی از آن است که دانشجویان در ارتباط با اضطراب امتحان پایین از حد متوسط هستند و از لحاظ باورهای معرفت شناسی( بعد ساده بودن دانش، قطعی بودن دانش، تواتایی ذاتی داشتن و بعد توانایی وقوف بر همه چیز) در سطح بالایی هستند ولی (بعد توانایی یادگیری سریع) در سطح پایینی هستند و به طور کلی در حوزه باورهای معرفت شناختی در وضعیت مطلوبی قرار دارند. از لحاظ حل مسئله (در روشن شدن مسئله، تولید ایده ها، توسعه راه حلها و اجرای برنامه ها) در سطح بالایی هستند و به طور کلی در حوزه ی حل مسئله دانشجویان در وضعیت مطلوبی قرار دارند. همچنین بین اضطراب امتحان، باورهای معرفت شناختی رابطه معناداری وجود دارد. ولی بین اضطراب امتحان و حل مسئله رابطه معناداری وجود ندارد. همچنین بین متغیرهای اضطراب امتحان، باورهای معرفت شناختی و حل مسئله بر حسب ویژگی های جمعیت شناختی جنسیت، رشته تحصیلی و مقطع تحصیلی تفاوت معنادار در بین دانشجویان وجود ندارد. ولی بر حسب سن فقط در متغیر حل مسئله تفاوت معنادار بود.
  • تعداد رکورد ها : 30257