جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 30268
بررسی موارد لغوی، صرفی، نحوی و بلاغی سوره مريم
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫در اين پاياننامه براساس تفاسيرى چون كشاف زمخشرى و جامعالبيان طبرى و الميزان طباطبايى ويژگيهاى لغوى، صرفى، نحوى و بلاغى سوره مريم بررسى و گزارش شدهاست. ترتيب مباحث آن بدينگونه است كه نخست ترجمه يك يا چند آيه، سپس نكات ادبى آن آورده شدهاست.
بررسی تفسير متداولترين آيات قرآنی در امهات كتب عرفانی فارسی
نویسنده:
‫سلطانی، منظر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهشی، دفتر تبلیغات اسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫از جمله مضامينى كه در ادبيان فارسى، به چشم مى خورد و بدان عمق ببخشيده است، انديشه هاى باريك و بلندى است كه از قرآن سرچشمه گرفته است. بدين سبب لازم بود ميزان و نوع تأثير قرآن در متون بررسى شود. براى اين منظور، ابتدا كتب عرفانى فارسى مطالعه و جدولى تنظيم شد كه نشان مى داد هر آيه، در هر كتاب چندبار به كار رفته است. بدين ترتيب، آياتى كه بيشتر از همه در اين كتابها به كار رفته بودند، مشخص شدند و تعداد 48 آيه به منزله متداول ترين آيه هاى قرآنى، از مهمترين متون عرفانى برگزيده شدند. در مرحله بعدى، نوع و برداشت عرفا از اين آيه ها بررسى و در نهايت دسته بندى شد و به شرح زير در متن پايان نامه قرار گرفت. ابتدا ترجمه و تفسير هر يك از آيات، از متون تفسيرى مختلف عربى و فارسى نقل شده و در خاتمه نظر شيخ ابوالفتوح رازى به منزله يك تفسير عرفانى شيعه آورده شده است تا خواننده بين تفسيرهاى عرفانى و عادى نيز بتواند مقايسه اى اجمالى انجام دهد. آنگاه، مطالب و شاهد مثالهاى مختلف از آثار عرفانى نقل شد و در نهايت، نظر عرفا درباره آن آيه ها، بررسى و دسته بندى شد.
منار؛ از نمادی مذهبی تا المانی شهری
نویسنده:
علی زنگنه,صادق صادقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
یکی از مهمترین عناصر معماری که جایگاه ویژه ای در فرهنگمعماری و آداب و سنن اجتماعی ایران دارد، میل و منار است که از پیش از اسلام تاکنون به حیات خود ادامه داده و در طول عمر طولانی خود، تحولات اساسی پیرامون کارکرد و معماری آن به وقوع پیوسته است. هدف اصلی از نگارش این مقاله، پیگیری ریشه های پیدایش منار و بررسی نمونه های اولیه آن و نیز کاوشی پیرامون سیر ت حولات تاریخی پیش امده در خصوص کارکرد، مفهوم و معماری این عنصر م هم خصوصاً در معماری ایران است. روش اصلی این تحقیق، بررسی تاریخی موضوع با بهره گیری از منابع کتابخانه ای و مقالات مرتبط معتبر در نشریات علمی می باشد. این عنصر معماری در طی سالهای گذشته و در طول تاریخ شکل گیری خود، به واسطه تحولاتی ک در زندگی مردم و خاصه در پی تغییر درک انسان از مفهوم دین صورت گرفت، با اشکالی متفاوت در کشورهای مختلف مورد استفاده و بهره برداری قرار رگفته است. منابر خصوصا پس از ظهور و بسط اسلام در کشورهای مختلف و ایجاد معماری ای با جهان بینی اسلامی از اهمیت زیادی برخوردار شد تا جایی که به همراه گنبد، به عنوان م همترین نشانه های شهری جهت معرفی مسجد و مرکز شهر اسلامی مورد استفاده قرار می گرفت. مقاله در نهایت به این نتیجه می رسد که؛ به ویژه در بناهای مذهبی، منار به عنوان عنصری نمادین و مرتفع، یکی از کهن ترین عناصر ساختمانی بوده و همواره بخشی از بار نمادین کالبدی مفهوم ماورایی الوهیت را بر دوش داشته است و علیرغم گذشت سالیان متمادی، تا هم اکنون نیز منار- با اعمال تغییرات اساسی در سیما و کالبد خود- موجودیت خویش را حفظ کرده است.
بررسی و تحلیل مبانی معرفت‌شناسی برنامه درسی فلسفه برای کودکان با توجه به سبک لیپمن و فیشر
نویسنده:
فرانک مهرگان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
فلسفه تلاش انسان برای جستجوی حقیقت و عشق به خردورزی و فرزانگی است ؛جستجویی تأملی و کل نگر در هستی و خویشتن خویش از راه گفتگو ؛ گفتگویی درونی وبرونی که جولانگاه اندیشه برای کشف معناست ؛ این نیاز همیشگی بشر که هوش فلسفی با طرح پرسش های مبنایی و اساسی زندگی انسانی ، تفکر را به سوی تفکری متعالی و فرا تفکر سوقمی دهد .فلسفه برای کودکان تلاشی برای بازسازی فلسفه در متن زندگیست ، برای اندیشیدن و کندوکاوی مشترک در حلقه ی تعاملات فکری ، عاطفی ، رفتاری و نگرشی کودکان با همراهی و هدایتمعلم برای دستیابی به تفکری انتقادی ، خلاق و مسئولانه . کنکاشی که به کشف خویشتن خویش و درک مفاهیم فلسفی از راه گفتگویی صادقانه ، مستدل و هدفمند که منجر به رشد مهارت های ارتباطی زبانی و فکری افرادمی شود .این پژوهش به لحاظ اهمیت نظریه دانش و شناخت به مطالعه مبانی معرفت شناسی برنامه ی درسی فلسفه با / برای کودکان بر اساس سبک فیشر و لیپمن می پردازد . با نظر به هدف پژوهش پرسش های ویژهی ذیل مبنای تحقیق قرار گرفته اند :1-
مبانی قرآنی بیانیه «گام دوم انقلاب» اسلامی با محوریت اقتصاد،عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزدی
نویسنده:
نویسنده:زینب دانایی‌فر؛ استاد راهنما:عظیم عظیم‌پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
چکیده :
انقلاب کبیر اسلامی در حالی چهلمین سالگرد پیروزی خود را پشت سر گذاشت که دشمنان زیادی علیه انقلاب توطﺌﻪ کردند. «صدور بیانیه گام دوم انقلاب» که توسط مقام معظم رهبری مطرح شد بیانگر وضعیت انقلاب اسلامی در آستانه چهل سالگی بوده، این بیانیه تجدید مطلعی است خطاب به ملت ایران و به ویژه جوانان که به مثابه منشوری برای «دومین مرحله خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی» خواهد بود. معظم له با دور اندیشی و آینده نگری، بیانیه گام دوم انقلاب را در بهمن ماه سال 1397 ارائه کردند. در این تحقیق با توجه به اهتمام خاص به آینده انقلاب اسلامی، مبانی قرآنی آن با محوریت های اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال آزادی که ادامه دهنده راه نبوت و امامت است بررسی و تبیین خواهد شد. روش تحقیق ازنوع توصیفی-تحلیلی و استفاده از منابع کتابخانه ای است. هدف از نگارش این پایان نامه ارائه و تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که برگرفته از آموزه های قرآنی و سنت حضرات معصومین(ع) است و مایه حفظ و تداوم و استمرار انقلاب اسلامی در مسیر اصلی مبتنی بر آموزه های وحیانی است را بیان کند. عواملی چون تحجر، تجمل گرایی، مشکلات اقتصادی و معنوی و ..از جمله مواردی هستند که مانع حفظ و پیشرفت انقلاب اسلامی می شود. معظم له در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی برایشان راه حل هایی که برگرفته از قرآن و سنت پیامبران (ص) را بیان می فرمایند ازجمله اقتصاد مقاومتی. ضرورت و اهتمام ارائه این بیانیه از آن روست که با تبیین آموزه های انقلاب بهره مندی از کلام الهی که مایه دست یابی به حیات واقعی دنیا و آخرت اوست به دست آید. روح این بیانیه ایمان به خدا و اعتقاد به امت و امید بخشی است. نتیجه می گیریم که صدور این بیانیه که مقام معظم رهبری مطرح کردند ارائه نوین و کاربردی برای استمرار انقلاب اسلامی است که دارای مبانی قرآنی و روایی می باشد.
الاعلال و الابدال فی ‌القرآن كريم
نویسنده:
‫برزگر، مرتضی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهشی، دفتر تبلیغات اسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫در اين پايان نامه كلمات قلب يا ابدال بررسى و به ترتيب حروف الفبا آورده شده اند. هر كلمه نخست به فارسى ترجمه شده، سپس نكات صرفى آن مانند فعل، اسم، مجرد، مزيد، نوع حرف عله و نوع ابدال يا قلب بيان شده است.
تاريخ تشيع در بنگال هند (از آغاز تا دوره معاصر)
نویسنده:
‫محمد زين‌العابدين
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعة المصطفی العالمیة,
چکیده :
‫با وجود اينکه شيعيان بنگال هند 163 سال(1717م – 1880م) در اين کشورحکومت داشتهاند؛ ليکن تا کنون شناخته نشدهاند. پژوهش حاضر به بررسي تاريخ تشيع در بنگال هند و معرفي دانشمندان وشخصيتهاي معروف شيعه پرداخته است و علاوه بر اين، اشارهاي به وضعيت کنوني ايشان نيز داشته است. اين تحقيق داراي پنج فصل است. فصل اول به تاريخ، جغرافياي ايالت بنگال، و وضعيت ديني، اقتصادي وسياسي بنگال احتصاص يافته است. دين رسمي اين ايالت هندوئيسم است. از نقطه نظر قومي، بنگال هويت منحصر به فرد دارد و از نقطه نظر فرهنگي، بنگال هند نژادي جدا از همسايگان خود ندارد. در فصل دوم، چگونگي ورود اسلام به بنگال و تاريخ پس از آن بيان شده است. نخستين بار در سال 615م تبليغ اسلام در سرزمين بنگال توسط گروهي از اصحاب پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم که در مسير چين در سواحل بنگال اقامت کوتاهي داشتند، انجام پذيرفت. پس از آن، ورود بازرگانان، مبلغان، عارفان و جهانگردان به اين سرزمين آغاز گرديد و با سفر دانشمندان عرب به ايران تحرک بيشتري يافت. محمد اختيار الدين بن بختيار خلجي، اولين دولت اسلامي را در بنکال تأسيس کرد. در فصل سوم، تاريخچه تشيع در بنگال بيان شده است. در مورد ورود شيعيان به بنگال، اطلاع دقيقي در دست نيست. امًا اين نکته قطعي است که آنها از طيف بازرگانان، علما، عارفان و جهانگردان عرب و ايران بودند. مذهب تشيع در قرن شانزدهم ميلادي توسط صوفيان در اين سرزمين گسترش يافت. در فصل چهارم، دانشمندان، شاعران، مساجد، مراکز ديني، و مراکز علمي و هنري بنگال که به دوران حکومت شيعيان اختصاص دارد، معرفي شدهاند. در فصل پاياني وضعيت فعلي شيعيان در بنگال بررسي شده است. شيعيان بنگال در حال حاضر از تمام فرقهها و مذاهب موجود در بنگال،در تمام زمينهها عقب ماندهاند. علت اصلي عقب ماندگي ايشان بيسوادي آنان است. همچنين آنها از نظر اقتصادي، از سايرين عقب ماندهاند. تهاجم فرهنگي هم بر جامعه شيعيان غالب شده است.
تحریم اقتصادی و اصل عدم مداخله در حقوق
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره),
چکیده :
---
صیغه البیع و ما یعتبر فیها
نویسنده:
‫علی بیرانوند
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهش حوزه های علمیه ,
چکیده :
‫چکیده و 20 صفحه از متن الکترونیکی در پیوست ها و منابع دیجیتالی قابل رؤیت می باشد
بررسی تطبيقی روش‌های تفسيری مجمع‌البيان و تبيان
نویسنده:
‫بورغانى فراهانى، ابوالفضل
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهشی، دفتر تبلیغات اسلامی,
چکیده :
‫اين پايان نامه در شش فصل تنظيم شده و حاوى مباحث ذيل است: تعريف لغوى و اصطلاحى تفسير، موضوع و فائده علم تفسير، مراحل تفسير، طبقه بندى مفسران، معرفى شيخ طوسى، مؤلف تفسير تبيان و شيخ طبرسى صاحب تفسير مجمع البيان و تأليفات آن دو، منابع آن دو تفسير و استادان و شاگردان آنان، زمان و شرايط حاكم در عصر هر يك از آن دو مفسر، روش تفسيرى دو مفسر، ترتيب مطالب هر يك از دو تفسير، تفاوت اين دو تفسير با ساير تفاسير.
  • تعداد رکورد ها : 30268