جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 30276
تحقيق و ترجمه کتاب اسرار غدير، گزارشي تحليلي از واقعه غدير خم به زبان اردو
نویسنده:
‫نقوي، سيد اصغررضا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫اين تحقيق، ضمن بازخواني واقعه غدير به تحليل مفاد خطبه پيامبر اسلام( در غدير مي‌پردازد. نوشتار حاضر، ترجمه کتاب اسرار غدير، تأليف آقاي محمدباقر انصاري به زبان اردو است، که در آن حوادث پس از پايان آخرين حج پيامبر اسلام، مسمّا به حجه الوداع که در آن آيات غدير (آيه اکمال، ابلاغ و آيه اتمام نعمت) نازل شده و پيامبر اکرم به ابلاغ امامت و ولايت امام علي( بر اساس اين آيات مأمور شده بود. نويسنده کتاب مذکور ضمن بررسي سند و دلالت حديث غدير و خطبه معروف رسول خدا در غدير خم، برخي از شبهه‌هاي مغرضانه مربوط به سند و دلالت اين روايت را مطرح کرده و پاسخ مي‌دهد. آن‌گاه به بحث درباره زمينه وقوع غدير و مناسب بودن زمان و مکان ابلاغ پيام مهم غدير در آن محل خاصّ پرداخته و به شرح چگونگي پديد آمدن اين واقعه هنگام بازگشت مسلمانان از حجه الوداع مي‌پردازد. سپس با اشاره به بزرگداشت روز غدير توسط شيعيان، نحوه مراسم روز غدير و معرفي امام علي( به عنوان اميرالمؤمنين به مسلمانان و تهنيت گفتن به آن حضرت را شرح داده است. نگارنده در ادامه به توطئه‌هاي بعضي منافقان پس از واقعه غدير اشاره کرده و توطئه قتل پيامبر اسلام، تخلف از حضور در لشکر اسامه بن زيد و عملکرد آنان در روز غدير و بعد از آن را بررسي مي‌کند. وي در فصول بعدي کتاب مذکور، مباحثي مانند خلاصه و چکيده خطبه پيامبر اسلام در روز غدير را مطرح کرده و به تقسيم بندي موضوعي مطالب آن مي‌پردازد و ضمن تحقيق در سند و متن و صحت آن، کلمه "مولا" در اين خطبه و مفهوم ولايي اين واژه را شرح مي‌دهد. متن عربي خطبه غدير، ترجمه اردوي اين خطبه طبق متن عربي، اهداف خطبه غدير، تحليل مفاد اعتقادي اين خطبه به ويژه مسأله ولايت، اهميت جشن گرفتن روز غدير و نگاهي به تاريخچه غدير و اتمام حجت کردن اهل بيت( و صحابه خاص پيامبر اسلام به وسيله غدير و اثبات مسأله امامت و ولايت با آن، از مهم‌ترين مندرجات کتاب مزبور در فصول پاياني به شمار مي‌آيد.
ارزیابی مبانی نظریه توازن در عدالت اقتصادی اسلام
نویسنده:
علی‌رضا لشکری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
عدالت اجتماعی از پایه های مهم نظام اسلام در ابعاد گوناگون آن و به خصوص در حوزه اقتصاد است.هدف اندیشمندان از بررسی های ژرف پیرامون مفهوم عدالت تنها شناخت این مفهومجریان آن در سطح جامعه و در حقیقت اجرای آن است. یک مرحله خطیر و سرنوشت ساز برای اجرایعدالت چگونگی شناخت و معرفی اصولی است که از طریق آن، مفهوم عدالترا در روابطمیان مردم و برخورداری آنان از مواهب و رفاه موجود در جامعه را تعین می بخشد. توازن اجتماعی ، بنابر تبیینی که شهید محمد باقر صدر از آن ارائه کرده اند، از جمله قواعدی است که قابلیت کاربرد در تنظیم عادلانه مناسبات اقتصادی در نظام اسلامی دارد. در تبیین ایشان، توازن دارای دو محور اساسی است. 1- از انباشت ثروت و تمرکز آن در دست عده و یا طبقه ای خاص در جامعه جلوگیری شده و تلاش شود فرصت های شغلیو تولیدی برای همه افراد جامعه فراهم آید. 2- امکان دستیابی به حداقلی از سطح رفاه و آسایش برای همه افراد جامعه فراهم شود. این سطح از زندگی در اقتصاد اسلامی به نام سطح کفاف شناخته می شود. این رساله با توجه به اهمیت جایگاه توازن در اجرای عدالت اقتصادی در جامعه اسلامی به تفاوت هایی که از ناحیه تفاوت مبانی اندیشه ای عدالت در بررسی توازن اقتصادی تأثیر داشته توجه می کند و ارزیابی مجددی ازمبانی توازن و محورهای اساسی آن انجام می دهد. در این مسیر در وهله نخست مبانی عدالت در اسلام به طور منطقی مورد بررسی قرار می گیرد.بررسی این مبانی، که واقعی بودن عدالت و اصالت جامعه در کنار اصالت فرد می باشند، نشان می دهدکه توازنبا مبانی عدالت در اسلام سازگار می باشد. در مرحله بعد و بر اساس روش شناسی کشف و فهم مفاهیم اقتصادی از طریق بررسی های مبتنی بر شیوه های معتبر، اقدام به ارزیابی سازگاری محورهای توازن با ادله موجود در منابع اسلامی صورت گرفته است. یافته های تحقیق نشان می دهد که «واقعی بودن عدالت» و «تأیید وجود عینی جامعه» و اعتقاد به شخصیت مستقل جامعه در قبال فرد، توازن را به خوبی پشتیبانی می کنند و از سویی ادله و احکام اجتماعی و اقتصادی موجود در منابع معتبر، آن را مورد تأیید قرار می دهند. فرآیند تحقیق حاضر دارای دو جنبه نسبتاً جدید می باشد. اول؛ در تعریف عدالت اجتماعی، علاوه بر فرد، وجود جامعه و حق جمعی نیز لحاظ شده و کمبودی که که در این زمینه وجود دارد مرتفع می گردد و دوم؛ بحث توازن، که در بیشتر مطالعات گذشته معطوف به بازتوزیع بوده است، در جایگاه مناسب خویش یعنی توزیع قرار می گیرد.
بررسی عوامل مؤثر در رضایت و عدم رضایت شغلی معلمان زن و مرد مدارس دوره ابتدایی آموزش و پرورش شهرستان قم
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره),
چکیده :
---
بررسی تعین معنی در علم اصول و هرمنوتیک با تأکید برآراء شهید صدر و ریکور
نویسنده:
سید مرتضی خاتمی سبزواری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
از دیرباز زبان به عنوان ابزاری برای نقل و انتقال معنی به کار می‌رفته است، بدین جهت، بحث از معنی و انتقال صحیح آن به دیگری ، از آغاز تا به امروز، اندیشه بشر را به خود معطوف داشته و انسان پیوسته در جستجوی روشی مناسب برای کشف معنی، تلاش-های گسترده ای را انجام داده است.این تحقیق با بررسی اجمالی دیدگاه‏ هرمنوتیست‏ها و عالمان اصول در مبحث تعین معنای متن ‏آغاز می شود و در ادامه، به بررسی متمرکز و مقایسه دیدگاه‌های پل ریکور، هرمنوتیست شهیر معاصر با دیدگاه‌های شهید صدر از برجسته ترین اصولیان زمان حاضر پرداخته می شود. در نهایت روشن می‌شود که دیدگاه‏های قائل به تعیّن معنای متن، به‏رغم اختلاف‏هایی که میانشان وجود دارد، در این امر با یکدیگر اتفاق نظر دارند که هدف از فهم متن، درک و کشف مراد مولف به‏صورت معتبر است. از دیدگاه هرمنوتیک رمانتیک، مسیر رسیدن به این معنای متعیّن با بازسازی ذهنیت و زندگی مولف در مفسر میسر می‏شود و نزد اصولیان این امر با توجه به سیره مستقر بین انسان‏ها که ظاهر کلام یکدیگر را وافی به مقصود قلمداد کرده اند، امکان‏پذیر می‏شود. در این بین هرمنوتیک پل ریکور که به دنبال رهایی از ورطه نسبیت‏گرایی بود، نسبت به هرمنوتیک فلسفیبه ویژه گادامر، گامی به جلو محسوب می‏شود، اما به نظر می‏رسد اگر مراد وی از فاصله‏مندی و استقلال متن از مولف، به قطع کامل متن از مراد مولف بینجامد، نتیجه‏ای جز نسبیت‏گرایی در معنی و عدم تعین به دنبال نخواهد داشت؛ این در حالی است که شهید صدر و دیگر اصولیان، هم جایگاه رفیعی برای مولف به مثابه خالق متن، قائل هستند؛ هم جایگاه متن را به مثابه امری عینی و حامل پیام مولف، پاس می‏دارند؛ و هم موقعیت مفسر را به عنوان کسی که با اتخاذ روشی عرفی و اصول زبانی، در پی کشف مراد مولف و دست‏یابی به فهمی معتبر از متن است، محفوظ می‏دارند.
اسلامی شدن علوم (از نظر تصوری و از حیث تصدیقی)
نویسنده:
‫زرقانی، محمد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
---: ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی ، معاونت پژوهش حوزه های علمیه,
چکیده :
‫عنوان از روي صفحه نمايش عنوان
نقد استدلال به آيه بيعت رضوان در اثبات عدالت صحابه
نویسنده:
‫محمد جواد حاجي ابوالقاسم دولابي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت آموزش حوزه هاي علميه ,
چکیده :
---
الحج الأکبر و الشعب
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهش حوزه های علمیه ,
چکیده :
---
بررسي کتاب «مودة‌القربي» و تخريج احاديث آن
نویسنده:
‫سيدشمس‌الدين موسوي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعة المصطفی العالمیة,
چکیده :
‫کتاب «مودةالقربي» اثر مير سيدعلي همداني? است که به بيان فضايل اهل بيت? اختصاص دارد. هدف اين پژوهش، تخريج احاديث اين کتاب از منابع فريقين پيش از دوران مير سيدعلي همداني است. مير سيدعلي همداني زاد? 714 قمري در همدان و متوفاي 786، مبلغ و عارفي بزرگ بود که افزون بر تبليغ اسلام، در مناطقي مانند کشمير و بلتستان، تأليفات مهمي از خود به جاي گذاشت که يکي از آنها کتاب «مودةالقربي» است. علامه مجلسي? و ديگر محدثين بزرگ، به اين کتاب استناد کردهاند. در مورد مذهب ايشان، ديدگاههاي مختلفي وجود دارد؛ ولي آثار ايشان نشان ميدهد که وي امامي مذهب با روش صوفيه بوده است. ايشان اين کتاب را در چهارده باب با 279 حديث، به اهل بيت? هديه نموده و آن را وسيله شفاعت خود در روز قيامت ميداند. وي اطاعت معصومان? را اطاعت خدا ميداند. در اين کتاب احاديث زيادي تقطيع شده و برخي احاديث تکرار شده و اين تکرار به خاطر اختلاف راوي يا زيادي کلمات حديث است. نويسنده در بخش اصلي اين پژوهش، سلسله سند احاديث کتاب را بررسي نموده است. همچنين احاديث کتاب را از منابع حديثي فريقين بررسي و تخريج کرده است. سعي بر اين بوده که سند کامل احاديث قيد شود و اگر در منبع اصلي سندي وجود نداشته، خود حديث آورده شده است. برخي احاديث تقطيع شده، به طور کامل ذکر شده و اگر حديثي در نسخهاي نبوده، براساس نسخه ديگر ذکر شده است. در صورت اختلاف نسخهها در عبارت حديث، هر دو عبارت ذکر شده است. نويسنده تعداد کمي از احاديث کتاب را در منابع نيافته است. برخي احاديث، در منابع نخستين نبوده و در کتب همزمان با دوران مير سيد علي وجود داشته است که از همان منابع نقل شده است. همه ابواب چهاردهگانه کتاب بررسي شده و اکثر احاديث اين کتاب، در منابع معتبر حديثي يافت شده است.
ارزیابی ساختاری هستان شناسی با استفاده از الگوریتم گراف
نویسنده:
عثمان اشکانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
چکیده ندارد.
تجربیات والدین سالمند از داشتن فرزند معلول ذهنی-پژوهشی به روش پدیدارشناسی
نویسنده:
آریا همدان‌چی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
هدف تحقیق : هدف از مطالعه حاضر توصیف تجربیات والدین سالمند از داشتن فرزند معلول ذهنی می باشد.روش بررسی : این مطالعه کیفی با استفاده از روش فنومنولوژی به توصیف تجربیات سالمندان دارای فرزند معلول ذهنی می پردازد. شرکت کنندگان با استفاده از انتخاب هدفمند برگزیده شدند و با آنان مصاحبه بدون ساختار انجام گرفت. این مصاحبه ها تا رسیدن به اشباع داده ها، ادامه یافت. داده ها با روش 7 مرحله ای کلایزی آنالیزشدند. معانی استخراج شده در قالب خوشه مضامینی سازمان دهی شد که منتج به مضامین اصلی گردید. سپس این مفاهیم به صورت یک شرح جامع نوشته شد که شامل توصیف تجربه داشتن فرزند معلول ذهنی توسط سالمند می باشد. خلاصه این توصیف به صورت ساختار اصلی پدیده ارائه گردیده است . یافته ها: 4 مضمون اصلی که از یافته ها حاصل گردید به شرح زیر می باشد: "تلخکامی" های تجربه شده توسط والدین سالمند دارای فرزند معلول ذهنی،"دلبستگی" ، "معنویت تجربه شده" ،"رضایت از حمایت". علاوه بر مشکلاتی که همه والدین بطور معمول ممکن است با آن مواجه شوند، والدین سالمند دارای فرزند معلول ذهنی رنج ها و تلخی های زیادی را تجربه نموده اند. آنان اگرچه سختی های زیادی را در زندگیداشته اند ولی فرزند معلول را مقصر و عامل آن نمی دانند. آنها بیشتر عدم حمایت های اجتماعی موثر را به عنوان علت مشکلات معرفی می کنند. در این مطالعه شواهدی دال براینکه انسجام و روابط خانوادگی به علت حضور مددجو متزلزل شده است بدست نیامد .از طرف دیگر یک وابستگی عاطفی مشخص بین والدین و مددجو وجود دارد. والدین از سویی به این واقعیت توجه دارند که مددجو نمی تواند زندگی مستقل داشته باشد و از سویی دیگر کمبود حمایت های اجتماعی را حس می کنند و خود را تنها مراقبت کننده از مددجو می یابند. این وضعیت موجب نگرانی شدید آنها از آینده مددجو بعد از فوت والدین می گردد. والدین عمدتاً دارای دیدگاه معنوی می باشند به صورتی که حضور مددجو را خواست خداوند می دانندو هنگام مواجهه با مشکلات به خداوند توکل می کنند.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه می تواند به محققین در بررسی بیشتر نیازها و درخواست های سالمندان دارای فرزند معلول ذهنی کمک نماید. توصیه می شود، فرایند حمایت ها ازخانواده های این گروه از سالمندان مورد بررسی دقیق تری قرار گیرد. همچنین فرایند کمک به این سالمندان در کنار آمدن با مشکلات، از طریق افزایش باور های معنوی ، می تواند موضوع یک مطالعه جداگانه با رویکرد گراندد تئوری باشد.
  • تعداد رکورد ها : 30276