تقويت محبت امام زمان(عج) | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
تقويت محبت امام زمان(عج)
کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
فارسی
کتاب الکترونیکی
میانگین امتیازات:
امتیاز شما :
تعداد امتیازات :
0
تقويت محبت امام زمان(عج)
ویرایش اثر
کلید واژه اصلی :
وادی عشق (سلوک عرفانی)
,
مهدویت
سوال:
چه کنيم نسبت به وجود امام زمان(عج) اين قدر بي تفاوت نباشيم و محبت به ايشان در قلبمان جاي بگيرد؟
پاسخ تفصیلی:
با سلام به شما که مسير حقيقي را شناخته و نسبت به مولاي خود ارادت داري. با سلام به شما که با يکي از بالاترين دردها در جهان شيعه آشنا هستي و با سلامي گرم به شما که در پي درمان اين درد هستي. اميدوارم همه ما بتوانيم محبت اين يار مهربان را در دل و قلبمان ايجاد کنيم.
وقتي به محبت مادر به فرزند يا محبت هاي ديگر مي نگرم مي بينم که به صورت تحميلي نبوده و خود بخود در دل انسان جاي گرفته است. اصولا محبت امري تحميلي نيست. در مورد امام عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف نيز بايد به مرحله اي برسيم که اين محبت در دل ما جاي بگيرد و تحميلي نباشد. در اين صورت مشکل ما از ريشه حل خواهد شد.
برخي محبت ها ذاتي است و از دست انسان خارج است مانند محبت پدر و مادر به فرزند. هيچ گاه پدر يا مادر را مجبور نمي کنند تا فرزندش را دوست داشته باشد. به همين علت در قرآن کريم سفارش نشده که اي والدين شما فرزندانتان را دوست داشته باشيد اما به فرزندان سفارش فراوان شده که به والدين احترام گذارده و با آنان مهربان باشند. (23و24 سوره اسراء) اين بدان دليل است که پدر و مادر خواهي نخواهي فرزندان را دوست مي دارند زيرا فرزندان پاره تن والدين هستند.
برخي محبت ها نيز به مرور زمان و در اثر ارتباط و مأنوس شدن با افراد به وجود مي آيد مانند بسياري از دوستي هاي متداول در جامعه.
محبت اهل بيت و خصوصاً امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف به ما شيعيان ذاتي است. ما شيعيان پاره تن امامانمان هستيم. آن بزرگواران فرمودند: شيعتنا خلقوا من فاضل طينتا. شيعيان از باقي مانده گل ما خلق شدند. بنابراين ايراد و اشکال از ناحيه من و شماست که محبت حقيقي پدران معنوي خصوصا امام زمان خود را از دست داده ايم. امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف مي فرمايد: إنا غير مهملين لمراعاتکم و لا ناسين لذکرکم. يعني ما در مراعات شما کوتاهي نکرده و ياد شما را فراموش نمي کنيم.
وقتي فرزندي را قبل از به وجود آمدن علاقه بين او و والدينش از هم جدا کنند پدر و مادر آن فرزند را تا آخر عمر فراموش نمي کنند اما پس از مدت کوتاهي آن فرزند ياد والدين عزيز خود را از ياد خواهد برد. در مورد رابطه ما با امام زمان مشابه اين اتفاق رخ داده. آن قدر انس و ارتباط ما با حضرت کم شده که گويا ديگر محبتي در اين دل بي معرفت نمانده. جذبه و کشش از طرف آقا کم نشده، من و تو بي معرفت شده ايم. ايشان به ما نزديک است ما از ايشان دور هستيم. آية الله بهجت رحمة الله عليه مي فرمودند: «او « عين الله الناظرة و أذنه الواعية» است و جلوتر از ماها مي شنود حرف ما را! بلکه خودمان که حرف مي زنيم اين صدا از لب مي آيد به طرف گوش، فاصله اي دارد، او جلوتر از اين فاصله، حرف ما را مي شنود از خودمان، کلام خودمان را! آن وقت آيا ما مي توانيم کاري بکنيم که او نفهمد؟ مي توانيم کاري بکنيم که او نداند؟....چرا کاري نمي کنيد که هميشه خودتان را پيش آن حضرت ببينيد؟ او ما را مي بيند و ما او را نمي بينيم! پس چرا اين قدر دوريم؟» (بهارانه، سيد مهدي شمس الدين، ص59). يار نزديک تر از من به من است وين عجب تر که من از خود دورم
البته و صد البته اين ارتباط به يک باره آغاز نخواهد شد و اين شکاف بين مراد و مريدِ بي معرفت به سادگي پر نخواهد شد. اولين قدم، ايجاد يک سنخيت بين خودمان و امام زمان است. تا همانندي نسبي نباشد محبتي شکل نخواهد گرفت. وقتي فاصله روحي و فکري ما با اماممان زياد باشد چطور مي خواهيم توقع محبت دائمي داشته باشيم و محبت ايشان در دل ما جاي بگيرد. «سنخيت» نخستين و مهمترين شرط براي رسيدن به امام است . سنخيت، علت انضمام است؛ و دو شيء، تنها به اين شرط مي توانند به هم منضم شوند و پيوستگي يابند که از سنخيت نسبت به يکديگر بهره مند باشند. حال اگر کسي سنخيت با عالم ماده و ماديات داشته باشد، نمي تواند هم سنخ با برتر از فرشتگان( حضرت ولي عصر)بوده و با آنان ارتباط برقرار کند.
آية الله بهجت رحمة الله عليه درمورد راه ايجاد ارتباط با اهل بيت عليهم السلام مي فرمودند:» راه ايجاد ارتباط با اهل بيت عليهم السلام و مخصوصاً حضرت ولي عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف عبارت است از:
1- معرفت خداوند متعال
2- اطاعت محض از پروردگار
اين دو موجب حب به خداوند و محبت نسبت به همه آن ها که خدا آنان را دوست مي دارد- مثل انبياءو اوصياء- مي شود. مخصوصاً موجب علاقه و ارتباط با محمد و آل محمد صلي الله عليه و آله و سلم مي شود که نزديک ترين آن ها به ما حضرت صاحب الامر است.» (بهارانه، سيد مهدي شمس الدين، ص58)
حقيقت اين است که آن قدر از اماممان دور شده ايم که اعتقاد درستي هم برايمان نمانده. آية الله بهجت رحمة الله عليه مي فرمودند:« چنان چه در اطاقي در بسته باشيم و بدانيم که قدرت بزرگي مثل آمريکا پشت در ايستاده و سخنان ما عليه و له خود را مي شنود و ضبط مي کند و به موقع عليه ما به اجرا مي گذارد، چقدر حال ما فرق مي کند و مواظب سخنان خود مي شويم! با اين که آن ها را نمي بينيم ولي علم داريم و مي دانيم که پشت در هستند. پس چرا حال ما نسبت به امام زمان چنين نيست در انجام آن چه بر له و عليه اوست!؟ و هيچ با اهل تسنن که چنين اعتقادي ندارند فرق نداريم!؟» (بهارانه، سيد مهدي شمس الدين، ص54)
بنابراين بسياري از مشکلات ما از بي معرفتي است. آيا شده يک روز از خواب که برمي خيزيم اولين کاري که مي کنيم اين باشد که به مولايمان سلام کنيم. مگر ما او را ارباب خود نمي دانيم ما چه بنده اي هستيم که اين قدر بي ادب مي باشيم و حتي از يک سلام کردن به مولاي مهربانمان دريغ مي کنيم. اين مطلب علتي ندارد به جز « کمي معرفت». آية الله بهجت رحمة الله عليه مي فرمودند:« طبيبي در نزديکي وفاتش به همه انوار معصومين سلام کرد و تعظيم نمود ولي هيچ کدام از حضار کسي را نمي ديدند! آن بزرگواران که در وقتش به ان ها احتياج داريم نبايد کاري کنيم که دم آخر بگويند: ما اين شخص را نمي شناسيم!» (بهارانه، سيد مهدي شمس الدين، ص65)
پس در آغاز راه بايد قلب نازنين ايشان را با اعمال نادرست خود به درد نياوريم. ، اگر ما در انجام واجبات و ترک محرمات که عصاره بندگي است کوتاهي نکنيم قطعا امامي که ياد ما را فراموش نخواهد کرد نيز به ما نظر لطف خواهد کرد
پدر آيت الله سيستاني در مشهد مقدس براي تشرف به محضر امام زمان عليه السلام ختم زيارت عاشورا را چهل جمعه، هرهفته در مسجدي از مساجد شهر آغاز کرده بود. ايشان مي فرمود:» در يکي از جمعه هاي آخر ناگهان شعاع نوري را مشاهده کردم که از خانه اي نزديک به آن مسجدي که من در آن مشغول به زيارت عاشورا بودم مي تابيد. از جاي برخاستم و به دنبال آن نور به در آن خانه رفتم. خانه کوچک و فقيرانه اي بود که از درون آن نور عجيبي مي تابيد. در زدم وقتي در را باز کردند مشاهده کردم که حضرت ولي عصر امام زمان عليه السلام در يکي از اتاق هاي آن خانه تشريف دارند و در آن اتاق جنازه اي را مشاهده کردم که پارچه اي سفيد روي آن کشيده بودند. وقتي وارد شدم و اشک ريزان سلام کردم، حضرت به من فرمودند: « چرا اين گونه به دنبال من مي گردي و اين رنج ها را متحمل مي شوي؟ مثل اين باشيد تا من به دنبال شما بيايم. بعد فرمود: اين بانويي است که در دوره بي حجابي ( دوره رضا خان پهلوي) هفت سال از خانه بيرون نيامد تا مبادا نامحرم او را ببيند.» (پرچم بر افراشته، اتحاديه انجمن اسلامي دانش آموزان، ص53)
با توجه به مطالب بالا آن چه مهم است و بايد اتفاق بيافتد ايجاد محبت است. يک محبوب، اگر ببيند که محبّ او در پي بر آوردن خواسته اوست حتما به محبوب خود نگاه خواهد کرد و نگاه محبوب محبت او را به ارمغان خواهد آورد. آن حضرت (عج) مىفرمايد:« پس بايد هر يك از شما (شيعيان)، كارهايى را كه موجب جلبِ محبّت مىگردد، انجام دهيد و بايد از كارهاى ناپسندى كه خشم و غضب ما را در پى دارد، اجتناب كنيد. پس (آگاه باشيد كه) مرگ آدمى ناگهان مىرسد كه در آن، ديگر توبه سودى نمىرساند و ندامت، نمىتواند او را از عذاب برهاند».
امام زمان که محبوب حقيقي ما شيعيان است از ما چيزي نمي خواهد مگر اطاعت از پروردگار متعال که محبوب امام زمان است. اصولا ميان محبوب بودن خداوند و امام زمان تفاوتي نيست زيرا خواست امام زمان نيز چيزي جز خواست خداوند نمي باشد.
براي رسيدن به معرفت و محبت امام زمان موارد زير نيز مدد کار ما خواهد بود. البته اين موارد نيز جداي از موارد بالا نمي باشد. بيشتر موارد بالا به حوزه شناخت برمي گشت اما آن چه در ذيل مي آيد بيشتر مربوط به حوزه عمل است.
1- طهارت نفس:
اولين طريق عالي براي ارتباط با حضرت مهدي (عج) انجام دادن واجبات و ترک معاصي و گناهان است. يكى از عوامل دورى انسان از امام زمان(عج) و قطع ارتباط روحى و معنوى و ناخشنودى آن حضرت، ارتكاب محرّمات الهى و گناهان است.
آن حضرت در توقيع شريف به شيخ مفيد(ره) مىفرمايد: «شما مكلّف هستيد كه اوامر و دستورات ما را به دوستانمان برسانيد، با اينكه ما بر اساس فرمان خداوند بزرگ و صلاح واقعى خود و شيعيانمان - تا زمانى كه حكومت بر دنيا در اختيار ستمگران است - در نقطهاى دور و پنهان از ديدهها به سر مىبريم ؛ ولى از تمام حوادث و ماجراهايى كه بر شما مىگذرد، كاملاً مطّلع هستيم و هيچچيز از اخبار شما بر ما پوشيده نيست. از خطاها و گناهانى كه بندگان صالح خداوند، از آنها دورى مىكنند ؛ اما شما آنها را مرتكب مىشويد نيز با خبريم. از عهدشكنىها و پشت سر گذاشتن عهد و پيمانها با اطلاعيم... پس از خداوند بترسيد و تقوا پيشه كنيد و ما خاندان رسالت را مدد رسانيد... سعى كنيد اعمالتان به گونهاى باشد كه شما را به ما نزديك سازد و از گناهانى كه موجبات نارضايتى ما را فراهم مىنمايد، بترسيد و دورى كنيد...»
بايد دانست كه امام هر زمان، مظهر رحمت و رأفت الهى و واسطه فيض بين خالق و مخلوق است. تمام نعمتها به بركت وجود امام و حجّت هر زمان به مردم مىرسد و تمام بلاها نيز به بركت وجود او رفع مىشود و با اندكى اشتباه و خطايى، اين الطاف و بركات از انسان دريغ نمىگردد. او مظهر رحمت الهى است و هيچ سود و منفعتى را از ديگران توقّع ندارد و جز در راه منافع آنان قدم بر نمىدارد. در عنايت و لطف او، هيچ بخل و كاستى راه ندارد.به همين جهت امام زمان دست گناه كاران را مىگيرد و آنان را از غرقاب گناه نجات مى دهد وبا هدايتهاى باطنى و خدايى خود،آنها را به خدا نزديك مىكند
2- توسل به ائمه اطهار: يکي از شاه کليد هاي ارتباطي ما براي رسيدن به قرب الهي ارتباط با ائمه اطهار است. اگر ما در کنار خود سازي که انجام مي دهيم از اين بزرگواران نيز مدد بجوييم آن گاه در کار ما نه تنها تسريع خواهد شد بلکه عنايت ويژه امام عصر نيز ما را فرا خواهد گرفت. در ميان معصومين توسل به حضرت ابا عبد الله الحسين بيشتر سفارش شده و خود ائمه فرموده اند: ما کشتي نجات هستيم اما [امام] حسين (عليه السلام) از ما سريع تر است. توسل به امام حسين و خود امام زمان در طول اين را ه ياري گر ماست.
3- مطالعه احوالات خوبان و مرتبطين با حضرت: شناخت احوالات اين عزيزان و بزرگواران به ما انگيزه اي مضاعف مي دهد. گاهي اوقات مطالعه و دانستن حالات عاشقان امام زمان به انسان نيرويي مي دهد که مي تواند ادامه راه را راحت تر بپيمايد.
4- همساني با امام
منتظران واقعى، وضعيت فكرى، روحى و عملى خود را به گونهاى سامان مىبخشند كه همساني زيادي با امام زمان(عج) داشته باشد. به طور كلى هر انسانى داراى سه مرتبه وجودى (افكار، صفات و اعمال) است و هيچ انسانى از اين قاعده مستثنا نيست. اگر كسى بخواهد به انسان ديگرى نزديك شود، چارهاى ندارد جز اينكه بكوشد نوع اعتقاد، باورها، صفات و رفتار خود را به ايشان نزديك سازد تا از اين طريق شيعه و پيرو واقعى او باشند.
5- كسب فضايل اخلاقي
يكى ديگر از راه هاي ارتباط معنوي با امام، آراستن درون با فضايل انسانى و اخلاقى است ؛ يعنى، همان طور كه قرآن مىفرمايد: «اگر مىخواهيد محبوب خدا باشيد، تقوا پيشگى كنيد» ؛ اين قانون در مورد حضرت مهدى(عج) نيز هست.
از امام صادق«ع» نقل شده است: «براى صاحب الامر، غيبتى طولانى است ؛ در اين دوران هر كس بايد تقوا پيشه سازد و به دين خود چنگ زند ) الغيبة النعمانى، ص 250، باب 14، ح5)
6- ذكر هميشگي امام
كسي كه خواهان ارتباط قلبي با امام عصر است از ياد و نام محبوب خود غافل نمىشود و پيوسته در فكر و انديشه او است. شخص مؤمن، در هيچ حالى از حالات و هيچ وقتى از اوقات و هيچ مكانى از مكانها، از ياد امامش و انتظار قدوم مبارك او، خالى و فارغ نيست.
روايت شده است: وقتى امام موسى بن جعفر«ع» از امام غايب و نعمت باطنى خدا ياد كرد، فردى پرسيد: آيا از امامان كسى غايب مىشود؟ فرمود: «بلى، شخص او از ديدگاههاى مردم غايب مىشود ولى ياد او از دلهاى مؤمنان نهان نمىشود و او دوازدهمين نفر از ما است» بحارالانوار، ج 51، ص150
7- عشق سرشار ، اظهار اشتياق و چشم به راه بودن
يكي ديگر از راه هاي ارتباط روحي با امام زمان (عج)، مهرورزى و محبّت سرشار به آن حضرت است. البته اين محبت و مهرورزى دو طرفه است ؛ زيرا امام معصوم نيز شيعيان و ياران خود را دوست دارد و شفيق و دلسوز آنها است. الامام الانيسُ الرفيق و الوالدِ الشفيقُ و الاخُ الشفيق ؛«امام همدم و رفيق، پدر مهربان و برادر دلسوز است». (كافى، ج 1، ص 191، ح 1)
پيامبر اكرم«ص» درباره لزوم دوستى حضرت مهدى(ع) مىفرمايد:
«هر كس دوست دارد خدا را ملاقات كند ؛ در حالى كه ايمانش كامل و اسلامش نيكو باشد، پس بايد دوستدار حضرت حجّت، صاحب الزمان منتظر باشد.» ( بحارالانوار، ج 36، ص296، ح 125)
شور طلب و علاقه ديدار يار و اظهار شيدايى و اشتياق به محبوب، از ويژگىهاى بارز منتظران است ؛ چنان كه در دعاى ندبه آمده است: ليتَ شِعرى اَينَ استَقرّت بِكَ النّوى بَل اَىُّ ارض تُقِلُّك اَو ثَرى ابرضوى ام غيرها ام ذى طوى ( اقبال الاعمال، ص 298 («اى كاش مىدانستم در چه جايى منزل گرفتهاى و چه سرزمين و مكان تو را در بر گرفته است! آيا در كوه رضوى هستى و يا در جاى ديگر و يا در ذىطوى هستى...»
امام على«ع» وقتى از امام مهدى(عج) و صفات آن حضرت مىگويد ؛ ناگاه از درون سينه آهى مىكشد و شوق ديدار آن بزرگوار را ابراز مىدارد.
8- حزن و اندوه و ندبه
محزون بودن در فراق امام مهدى(عج)، ندبه و اظهار شوق به لقاى او ,باعث نزديكي انسان به امام خود مي شود.
امام حسن عسكرى«ع» فرمود ؛ «شيعيان ما در يك اندوه دائم به سر مىبرند تا فرزندم - كه پيامبر«ص» نويد ظهورش را داده است - ظاهر شود». ( يوم الخلاص، ج 1، ص 392، ح 445)
9- خواندن دعا وزيارت
در رابطه با امام زمان(عج)، دعاها و زيارتهاى فراوانى نقل شده كه در كتب ادعيه موجود است و در كتابى به نام صحيفه مهديه نيز گردآمده است. به بعضى از اين دعاها و زيارتها اشاره مىشود.
الف. دعاى ندبه ؛ مهمترين دعاها در عصر غيبت، دعاى ندبه است كه سفارش فراوانى به خواندن آن شده است.
صدرالاسلام همدانى در كتاب تكاليف الأنام مىگويد: از خواص دعاى ندبه اين است كه اگر در جايى با حضور قلب و اخلاص تمام و توجه به مضامين عالى آن خوانده شود، عنايت و توجه امام زمان(عج) را به آن مكان جلب مىكند، بلكه آن حضرت در آنجا حضور مىيابد، چنان كه در بعضى جاها اتفاق افتاده است. ( تكاليف الأنام فى غيبة الامام، ص197)
ب. دعاى فرج «الهى عظم البلاء» ؛ مرحوم كفعمى در كتاب البلد الامين دعايى را بر حضرتامام زمان(عج) نقلمىكند كه آنحضرت اين دعا را به مردى زندانى ياد داد و بعد از خواندن، او از زندان آزاد شد.«الهى عظم البلاءُ و بَرِحَ الخفاءُ وَانكَشَفَ الغطاءُ وانقطع الرّجاء... .» اين دعا در مفاتيح الجنان آمده است.
کتاب هاي زير را حتما تهيه کرده و مورد مطالعه قرار دهيد.
1- مهدويت (پس از ظهور), رحيم كارگر, نشر معارف
2- مهدويت (پيش از ظهور)، رحيم کارگر، نشر معارف
3- بهارانه، امام غائب در کلام حضرت آية الله بهجت(ره)، سيد مهدي شمس الدين، قم، انتشارات شفق
4- نگين آفرينش، مؤلفان، قم، مرکز تخصصي مهدويت
5- موعود شناسي (پاسخ به بيش از 500 پرسش و پاسخ در ارتباط با مهدويت)، علي اصغر رضواني، قم، انتشارات مسجد مقدس جمکران
ما را هم دعا کنيد.
صاحب محتوی:
پرسمان دانشجویی
زبان :
فارسی
منبع اصلی :
http://akhlagh.porsemani.ir/node/216
جنس منبع:
متن
پایگاه :
پایگاه پرسش و پاسخ های اخلاق و عرفان سایت پرسمان
یادداشت :
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
مخاطب :
بزرگسال
خروجی ها :
Mods
Doblin core
Marc xml
MarcIran xml
مشخصات مختصر فراداده
مشخصات کامل اثر
منابع مرتبط :
ثبت نظر
ارسال
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت