نمي تونم با حجاب باشم | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
نمي تونم با حجاب باشم
کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
فارسی
کتاب الکترونیکی
میانگین امتیازات:
امتیاز شما :
تعداد امتیازات :
0
نمي تونم با حجاب باشم
ویرایش اثر
کلید واژه اصلی :
اخلاق جنسی
,
بی حجابی
,
نتایج بی حجابی
,
حجاب
,
مقام حجاب
سوال:
من دختري۱۸ ساله هستم متاسفانه به خاطر كسايي كه باهاشون سركار دارم روزانه. نميتونم مذهبي باشم نميتونم بوشش مناسب داشته باشم احساس ضعف ميكنم اكركنارشو ن فقط من جادرببوشم مجبورم خودمومثل انها درست كنم ازطرفي هم مجبورم دركنارشون باشم زيراباهم كارمي كنيم.
پاسخ تفصیلی:
خواهر گرامي؛ توجه شما به مسائل مذهبي و رعايت ارزشها و هنجارهاى دينى و اخلاقى در قالب رعايت مسأله حجاب قابل تقدير و تحسين است.از آن جا كه تمايل به پوشش و حجاب از درون فطرت زن سرچشمه مي گيرد، بنابراين تمايل شما به حجاب و پوشش امري فطري است كه خداوند در درون انسان ها به وديعه نهاده است.اما اينكه فرموده ايد نمي توانم مذهبي باشم و...! شما يك انسان داراي اراده واختياريد ونگوييد نمي توانم! ومجبور نيستيد به كاري دست بزنيد كه خدا را ناخشنود مي كند، شايد اگر مطالب زير را با حوصله بخوانيد بتواند به اراده شما قوت بيشتري ببخشد!
شكي نيست كه پوشش حجاب تنها زماني كه برخواسته از زيرساختهاي فكري و عقيدتي سالم باشد، مي توان اميدوار بود كه فرد نسبت به رعايت كامل و همه جانبه آن از خود همّت بيشتري نشان داده و انگيزه اي عالي در پايبندي به آن داشته باشد؛ لذا نكته اصلي و مهم آن است كه در اين زمينه بكوشيد.
از سويي پي بردن به اهميت هر موضوع يا مسأله اي اولين گام در گزينش راههاي مناسب پرداخت به آن مسأله است؛ لذا با توجه به اين اصل در جهت علاقه مند نمودن شما براي استفاده بيشتر از پوشش اسلامي، در ادامه به نكاتي در اين زمينه اشاره كرده سپس راهكارهايي را به عنوان نمونه به محضرتان ارائه مي نماييم.
ترديدى نيست كه حجاب و پوشش زن يكى از احكام ضرورى اسلام به شمار مىرود. زن با عنصر حجاب اسلامي، به تهذيب و تزكيه نفس و ملكات نفساني پرداخته و قرب الهي را فراهم ساخته و زمينه رشد معنوي مردان را در اثر حفظ نگاه تأمين ميكند؛ همچنان كه خداوند سبحان خطاب به پيامبر ميفرمايد: «به مردان مؤمن بگو تا چشمهاي خود را از نگاه ناروا بپوشانند و فروج و اندامشان را محفوظ دارند، كه اين بر پاكيزگي جسم و جان ايشان اصلح است» (سورهي نور، آيه30)؛
همچنين ميفرمايد: «به زنان و دختران خود و زنان مؤمن بگو كه خويشتن را به چادرهاي خود فرو پوشند كه اين كار براي اين است كه آنها به عفت شناخته شوند تا از تعرض و جسارت آزار نكشند؛ خداوند در حق خلق، آمرزنده و مهربان است». (سورهي احزاب، آيه59 ) حجاب، بهترين ارزش براى يك زن مسلمان بوده و چيزى است كه باعث خرسندى و خوشحالى خداى متعال، اولياى الهى و به ويژه حضرت زهرا سلام الله عليها مى باشد و پرواضح است كه براي يك زن متدين كسب رضايت آنان از هر چيز ديگر بهتر و شايسته تر است.در اين زمينه دو راهكار وجود دارد:
1- راهكار اساسي تغيير و اصلاح باورها است تا خود شما به صورت اختياري راه صحيح را انتخاب كنيد
2- راهكار ديگر، دادن اطلاعات در خصوص ضرورت و فلسفه پوشش در اسلام است.
در راهكار اول شما سعي مي كنيد, نگاه تازه اي نسبت به زندگي و هدف آن ايجاد كنيد و مسير زندگيتان را به سوي خدايي شدن اصلاح نماييد و در راهكار دوم با فوايد و چرايي هاي حجاب آشنا مي شويد.
اجازه دهيد در ابتداي بحث، توضيحي در باره هدفمندي انسان در زندگي داشته باشيم. - داشتن هدف در زندگي :
انسان موجودي خداگونه است. خداي متعال انسان را به صورت خويش آفريد؛ «ان الله خلق آدم علي صورته» و خليفه خود در زمين قرارش داد؛ «اني جاعل في الارض خليفه». به خاطر همين ملائكه بر او سجده كردند؛ «و سجد الملائكه كلهم اجمعون الا ابليس»، و براي او پيامبران فراوان فرستاد با كتاب هاي آسماني، تا اين خداگونگي از مرحله استعداد به فعليت درآيد و انسان آينه تمام نماي خدا در روي زمين گردد. در اين راستا زندگي نيز فرصتي است براي خدايي شدن و عمر انسان اگر در اين مسير هزينه نشود، خسارت است؛ «ان الانسان لفي خسر الا الذين آمنوا و عملوا الصالحات»
هر انساني در زندگي خود، اهدافي را دنبال مي كند. حتي كساني كه اهل گناهند، هر دم هدفي را مي جويند؛ ولي چون اين اهداف گوناگون است و جهت خاصي ندارد، قانع كننده نيست و فرد همواره احساس مي كند بايد به دنبال هدفي راضي كننده بگردد. براي اين كه انسان هدف واحد و مناسبي براي زندگي خود انتخاب كند، بايد ببيند «چرا آفريده شده است؟». آن كس كه هدفش در زندگي، متناسب با هدف از آفرينش باشد، به آرامش و سعادت دست يافته است و همه جنبه هاي وجودي خود را در مسير صحيح حيات قرار خواهد داد. براي اين منظور نكته اساسي كه وجود دارد شناسايي هدف نهايي و اصلي آفرينش است.
از ديدگاه قرآن كريم هدف نهايي انسان در زندگي، قرب الي الله يا همان خدايي شدن انسان از طريق عبادت توحيدي و انس با خداوند است؛ «و ما خلقت الجن و الانس الا ليعبدون؛ و جن و انس را نيافريدم مگر براي عبادت». فايده و اثر عبادت نيز انس با معبود و نزديك شدن به صفات و كمالات او است. براي هدف گذاري در زندگي بايد به گونه اي برنامه ريزي نمود كه تمامي اهداف جزئي زندگي در مسير قرب الي الله توجيه و سازمان دهي شود، تا انسان بتواند در اين مسير به كمال و سعادت واقعي خودش دست يابد.- فلسفه حجاب در اسلام:
براى روشن شدن فلسفه حجاب زن و راز تفاوت آن با پوشش مردان، توجه به مطالب ذيل لازم است:
1- توجه به رابطه پوشش با فرهنگ دينى
بر اساس فرهنگ اسلامى، انسان موجودى است كه براى رسيدن به كمال و معنويت خلق گرديده است. اسلام با تنظيم و تعديل غرايز به ويژه غريزه جنسى و توجه به هر يك از آنها در حدّ نياز طبيعى، سبب شكوفايى همه استعدادهاى انسان شده و او را به سوى كمال سوق داده است. پوشش مناسب براى زن و مرد عامل مهمى در تعديل و تنظيم اين غريزه است.
2- توجه به ساختار فيزيولوژى انسان
نوع پوشش زن و تفاوت آن با لباس مرد رابطهاى مستقيم با تفاوتهاى جسمى و روحى زن و مرد دارد. در تحقيقات علمى در مورد فيزيولوژى و نيز روانشناسى زن و مرد ثابت شده كه مردان نسبت به محرّكهاى چشمىِ شهوتانگيز حساس ترند و چون تأثير حس بينايى زيادتر است و چشم از فاصله دور و ميدان وسيعى قادر به ديدن است، و از سوى ديگر ترشّح هورمونها در مرد صورتى يكنواخت و بدون انقطاع دارد، مردان به صورتى گسترده تحت تأثير محرّكهاى شهوانى قرار مىگيرند اما زنان نسبت به حس لمس و درد حساس ترند و به محرّكهاى حسى پاسخ مىدهند. حس لامسه بروز زيادى ندارد و فعاليتش محدود به تماس نزديك است. از اين گذشته چون هورمونهاى جنسى زن به صورت دورهاى ترشح مىشوند و به طور متفاوت عمل مىكنند، تأثير محرّكهاى شهوانى بر زن صورتى بسيار محدود دارد و نسبت به مردان بسيار كمتر است.
استاد مطهري در زمينه وجوب پوشش زنان مي فرمايد : «اما علت اين كه در اسلام دستور پوشش، اختصاص به زنان يافته، اين است كه ميل به خود نمايى و خودآرايى مخصوص زنان است. از نظر تصاحب قلبها و دلها مرد شكار است و زن شكارچى، همچنان كه از نظر تصاحب جسم و تن، زن شكار است و مرد شكارچى. ميل زن به خود آرايى از حس شكارچىگرى او ناشى مىشود. در هيچ جاى دنيا سابقه ندارد كه مردان لباسهاى بدن نما و آرايشهاى تحريك كننده به كار برند. اين زن است كه به حكم طبيعت خاص خود مىخواهد دلبرى كند و مرد را دل باخته و در دام علاقه خود اسير سازد. بنابراين انحراف تبرّج و برهنگى، از انحرافهاى مخصوص زنان است و دستور پوشش هم براى آنان مقرر گرديده است».( مرتضي مطهري، مجموعه آثار، ج19، ص 436)
با توجه به مطالب فوق مىتوان گفت: حجاب در اسلام از يك مسئله كلّى و اساسى ريشه گرفته است. اسلام مىخواهد انواع التذاذهاى جنسى (چه بصرى و لمسى و چه نوع ديگر) به محيط خانواده و در چهارچوب شرع و قانون اختصاص يابد و اجتماع تنها براى كار و فعاليت باشد، بر خلاف سيستم غربى كه حضور در جامعه را با لذت جويى جنسى به هم مىآميزد و تعديل و تنظيم امور جنسى را به هم مىريزد.
اسلام قائل به تفكيك ميان اين دو محيط است و براى تأمين اين هدف، پوشش و حجاب را توصيه نموده است، زيرا بى بند و بارى در پوشش به معناى عدم ضابطه در تحريك غريزه و عدم محدوديت در رابطه جنسى است كه آثار شوم آن بر كسى پوشيده نيست.ترديدى نيست كه حجاب و پوشش زن يكى از احكام ضرورى اسلام به شمار مىرود. زن با عنصر حجاب اسلامي، به تهذيب و تزكيه نفس و ملكات نفساني پرداخته و قرب الهي را فراهم ساخته و زمينه رشد معنوي مردان را در اثر حفظ نگاه تأمين ميكند؛ همچنان كه خداوند سبحان خطاب به پيامبر ميفرمايد: «به مردان مؤمن بگو تا چشمهاي خود را از نگاه ناروا بپوشانند و فروج و اندامشان را محفوظ دارند، كه اين بر پاكيزگي جسم و جان ايشان اصلح است»(سورهي نور، آيه 30)؛
همچنين ميفرمايد: « به زنان و دختران خود و زنان مؤمن بگو كه خويشتن را به چادرهاي خود فرو پوشند كه اين كار براي اين است كه آنها به عفت شناخته شوند تا از تعرض و جسارت آزار نكشند؛ خداوند در حق خلق، آمرزنده و مهربان است».( سورهي احزاب آيه 59).
حجاب، بهترين ارزش براى يك زن مسلمان بوده و چيزى است كه باعث خرسندى و خوشحالى خداى متعال، اولياى الهى و به ويژه حضرت زهرا (سلام الله عليها) مى باشد و پرواضح است كه براي يك زن متدين كسب رضايت آنان از هر چيز ديگر بهتر و شايسته تر است.اما چرا چادر (حجاب برتر)؟
در ابتدا نكاتي را يادآور ميشويم:
1- در حجاب مانند بسياري از تكاليف ديگر، حد واجب و مستحب وجود دارد. حد واجب آن پوشاندن اعضاي بدن غير از وجه و كفين (دستها تا مچ و گردي صورت) است. علاوه بر اين پوشش بايد به گونهاي باشد كه پستي و بلنديهاي بدن را نمايان نسازد و موجب جلب نظر و تحريك نگردد. به طور كلي فلسفه حجاب نوعي اعلام و هشدار دورباش در برابر نامحرم است، تا بدينوسيله حرمت زن و عفت و سلامت معنوي جامعه تضمين شود. ازاينرو هر چه پوشش زن متينتر و با وقار بيشتر باشد بهتر است. با توجه به اين مسأله روشن ميشود كه حجاب برتر هم در حد پوشش و هم كيفيت آن و هم از نظر رنگ مهم است. افزون بر آن وقار رفتاري زن نيز در اين رابطه بسيار مؤثر و مفيد است. اكنون به خوبي روشن است كه چادر زن با طريق پوشش متين و به ويژه با رنگ مشكي و سلوك موقرانه زن قويترين اعلام دورباش و تأمينكننده حقيقي فلسفه حجاب ميباشد. حد مستحب آن هر شكلي است كه اين پوشش به سبك متينتر و سنگينتري رعايت گردد.
2- فلسفه حجاب: اولا: چون ما درعقايد خويش براي وحي جايگاهي ويژه قائل هستيم آنچه را كه از اين طريق به ما برسد با منت مي پذيريم؛ زيرا مي دانيم كه خداوند جز به مصلحت بندگان خويش فرمان نمي راند.
ثانيا: بسياري از حكمتها و فلسفههاي حجاب امروزه روشن شده است:
الف) پوشش، امري غريزي و فطري براي بشر است؛ كاوشهاي باستان شناسي نشان ميدهد كه از دير زمان بشر در حد امكان نسبت به مساله پوشش اهتمام ورزيده است و همه صاحبان اديان نيز آن را سرلوحه عمل قرار دادهاند.
ب ) مستور بودن زيباييها و جاذبههاي جنسي زن و مرد آنها را از معرض ديد و طمع ورزي شهوت پرستان هرزه محافظت ميكند و امنيت و بهداشت رواني جسمي آنان را تامين مينمايد.
ج ) برهنگي، راهبر به سوي بي بند و باري و لجام گسيختگي جنسي است كه عواقب شوم و زيانباري دارد. مكتب گرانقدر اسلام در پرتو هدايتهاي نوراني اش همچون حجاب از اساس با اين جريان ويرانگر به مبارزه برخاسته و حجاب را دژي استوار براي صيانت فرد وجامعه از آسيبهاي بيشمار قرار داده است. از همين روست كه استعمارگران براي تخدير جوانان، در بند كشيدن آنان و گسترش اهداف ظالمانه خويش از بي حجابي و برهنگي به عنوان ابزاري قوي سود ميجويند.
3- يكي از ويژگيهاي انسان كمالطلبي و كمالخواهي اوست و هر چه بيشتر به مظاهر دنيوي مثل مال و ثروت، قدرت و رياست، علم و... دست يابد، خواهان بيشتر آن است و به آن قناعت نميكند و چه بسا رمز و راز ممنوعيت برخي امور در احكام شرعي همين نكته باشد كه اگر انسان در مسيري قرار گرفت و لذت چيزي را احساس و درك كرد، ميخواهد به لذت بالاتر و بيشتري دست پيدا كند و در هيچ حدي توقف ندارد مثلاً اگر اسلام قطرهي اندكي از شراب را حرام فرموده حتي اگر به مستي نينجامد شايد به همين علت است كه انسان زيادهخواه نميگويد يك قطره ضرر ندارد اندكي بيشتر بخورم و همينطور ميل و اشتياقش بيشتر ميشود، بنابراين از همان ابتدا به طور جد حتي يك قطره آن را حرام كرده است.
نسبت به موضوع حجاب نيز وضعيت به همين شكل است و اگر اندكي بي توجهي شود، ميل به بي توجهي و بي بند و باري گسترش پيدا ميكند تا جايي كه شايد اصل موضوع به زير سؤال رود. پس بايد از همان ابتدا اهميت مسأله روشن شود تا خطرات ناشي از بي بند و باري دامنگير فرد نشود و در لغزشگاههاي حساس زندگي و روابط اجتماعي سقوط نكند.
با توجه به اين 3 نكته بايد به عرضتان برسانيم كه فضاي فرهنگي و اجتماعي جامعه كنوني و كثرت ارتباطهاي افراد و وجود وسايل ارتباط جمعي و... به گونهاي است كه اگر افراد به خودشان اطمينان و اعتماد دارند نميتوان از ناحيه خطرات، نگاههاي شهوتآلود ديگران، دامهاي شيطاني افراد شيطانصفت، در امان بود چه بسا با افرادي روبرو مي شويم كه ظاهري آراسته دارند ولي باطني خراب و مخرّب. از همه گذشته يكي از قواي نيرومند و سركش انسان به خصوص در دوران جواني و بلوغ جنسي همين غريزه جنسي انسان است كه هرگز نميتوان از آن در ايمني كامل به سر برد و هر لحظه حتي قويترين افراد ممكن است فريب آن را بخورند.
به هر حال اگر هم اطمينان به خود داريم، اطمينان به اطراف و اطرافيان نمي توان پيدا كرد و بايد به بهترين شكل (كه امكان طمعورزي ديگران نيز سركوب شود) با اين موضوع برخورد كرد.
اگر كسى بتواند به شكل صحيح از چادر استفاده كند، مسلماً چادر حجاب برتر است زيرا حكمتهاى حجاب در چادر بيشتر يافت مىشود، گرچه پوشيدن چادر واجب نيست. حجاب منحصر در چادر و حتى مانتو نيست، بلكه هر لباسى كه غير از وجه و كفين (دستها تا مچ) را بپوشاند و موجب تحريك و جلب توجه نامحرم نگردد كافى است ولى بايد توجه داشت كه همان طور كه بقيه واجبات داراى مراتب مختلفى مىباشند حجاب نيز داراى مراتب خوب، متوسط و خوبتر است و چادر حجاب برتر بانوان محسوب مىگردد.
هر چيزي كه باعث شود بيشتر، ميل و رغبت هوسبازان را دفع نمايد حجاب برتر به حساب مي آيد اما در مورد مشكي بودن آن بهتر است با ديد روانشناسي به موضوع بنگريم و آن اين است كه در روانشناسي رنگها ميخوانيم كه رنگ سياه نمايانگر مرز مطلق است. لذا كسي كه رنگ سياه ميپوشد، ميخواهد نشان دهد كه مرزي را ايجاد كرده است . اما اين كه اين مرز براي چيست، در موقعيتهاي مختلف ممكن، است متفاوت باشد. گاه لباس سياه را در ماتم و عزا ميپوشند، براي آن كه نشان دهند بين آنها و عزيزشان فاصله افتاده و مرز زندگي آنها را از هم جداكرده است. اما گاهي هم سياه ميپوشند، نه براي عزا و ماتم بلكه براي مشخص كردن مرزها و حريمهاي اجتماعي كه حجاب يك خانم مسلمان با چادر سياه از اين دسته است. وقتي كه خانمي چادر مشكي به سر ميكند و با وقار و متانت تمام قدم به عرصهي اجتماع ميگذارد، با اين نحوهي پوشش ميخواهد نشان دهد كه هر كسي حق ندارد به اين حريم پاك، مقدس و خصوصي وارد شود. اين حريم، حريم حرمت، حيا و احترام است، نه جاي هرزگي، آلودگي و هوس بازي، در واقع او با حجاب مشكي و چادر سياه، بين خود و مردان نامحرم مرزي عاقلانه ايجاد ميكند، او با اين سياهي ظاهري اما ريشه دار در درون خود ميخواهد نگاه تيز و برندهي هرزگي و ابتذال را بشكند و نگذارد در حريم عفاف، پاكي و نجابت او نامحرمي وارد شود و حرمت او را از بين ببرد. لذا چادر مشكي به منزلهي حرمت و احترام است. مرز ادب، كرامت، حيا و عفت است. مرز آداب است و نشان ميدهد كه در اين محدوده بايد حريم را نگه داشت و به صاحب حرم با ديدهي احترام و ادب نگريست.
روان شناسان امروز ميگويد: «سياه به معناي «نه» بوده و نقطهي مقابل «بله» يعني سفيد است» از اين رو كسي كه چادر مشكي ميپوشد، ميخواهد با رنگ سياه چادر دائما جلوه و نماي خود را نفي كند و خود را از نگاههاي ديگران دور نگه دارد. آن كس كه چادر مشكي ميپوشد، رنگ مشكي چادر او نشان گر ترك علاقه يا انصراف نهايي است، يعني چادر مشكي به نگاههاي نامحرم ميگويد هيچ جايگاهي براي نگاه شما در من وجود ندارد. بنابراين بايد به روانشناسي و جامع نگري زن ايراني آفرين گفت كه براي حفظ حرمت، عفت و پاكي خود و همچنين پاسداري از مرزهاي خويش و جامعهي خويش و براي سالم سازي محيط اجتماعي خود، بهترين حجاب، يعني چادر و مناسبترين رنگ يعني مشكي را انتخاب كرده است . - بهره هاى چادرپوشى
چادر بهترين پوششى است كه زن مى تواند همه اندام خود را با آن بپوشاند و جلو هر گونه تحريك جنسى را بگيرد در حالى كه پوشش هايى مانند مانتو اين ويژگى را به صورت كامل ندارند، زيرا وقار و معنويتى كه در چادر مخصوصا چادر مشكى هست در مانتو نيست. مانتو حتى اگر بلند و گشاد باشد باز مقدارى سبب نمايان شدن اندام و برجستگى هاى بدن مى شود.
از آنجايى كه حداقل حجاب شرعى بنا بر نظر مشهور فقها پوشاندن همه بدن به جز صورت و دست ها است، ترديدى نيست كه چادر بهترين مصداق براى تحقق حدّ شرعى و اسلامى حجاب است؛ به همين دليل برخى فقهاى برجسته معاصر مثل امام خمينى(ره) در پاسخ نزديك به ده استفتا و پرسش، تصريح كرده اند پوشيدن چادر بهتر است.
علاوه بر اين، چادر بيش از هر پوشش ديگرى بانوان را براى رو گرفتن در برابر نگاههاى آلوده نامحرم توانا مى سازد. روشن است در حجاب هايى مثل مانتو اين ويژگى وجود ندارد. همچنين چادر زيبايى هاى جسمانى و مادى زن را مى پوشاند و به او زيبايى معنوى و ملكوتى مى دهد و باعث آرامش بخشى بانوان است و اين واقعيتى است كه حتى افراد بى حجاب به آن اعتراف كرده اند.
خواهر گرامي، يكي از نيازهاي دوران جواني، دستيابي به استقلال است. گاه جوان تصور ميكند كه استقلال او با اختيارات و امر و نهي والدين در تعارض است و او نميتواند به طور مستقل براي خود تصميم بگيرد. با اين حال، به عقيده ما يك جوان مىتواند درعين استقلال و خودكفايى فكرى، هم رضايت والدين را تأمين كند و هم ازتجارب آنان بهره بگيرد و هيچ گونه تعارضى بين اين دو نيست. البته در اين جا نيز گاهى والدين دچار اشتباه مىشوند و استقلالطلبى فرزند خود را، نوعى طغيان، سركشى و لجبازى تلقى مىكنند. فرزندان نيز گاهى پيروى كردن از والدين را منافى با استقلالطلبى مىدانند و اين جا است كه درگيرى بين دو نسل (والدين و فرزندان) به وجود مىآيد و منشأ مشكلات جدى براى خانواده مىشود. بهترين راه براى حل اين مشكل، اين است كه والدين بايد از برخوردهاى آمرانه، اجتناب كنند و در مسائل زندگى با جوانان خود مشورت نمايند. و از نظرات آنان در مسائل خانوادگى كمك بگيرند. و به نظرات آنها اهميت بدهند تا جوانان احساس عزت نفس و ارزشمندى كنند و درعين حال اعتماد به نفس آنان افزايش يابد. جوانان نيز بايد حريم والدين را حفظ كنند و هيچ گونه بىادبى و بىحرمتى نسبت به آنان روا مدارند و به فرمودهى قرآن حتى به آنها «اف» نگويند؛ چه اين كه رضايت خداوند، در جلب رضايت والدين است.
يكى از چيزهايى كه باعث مىشود انسان در رعايت حجاب كوتاهي كند، اين است كه فلسفه حجاب برايش جا نيفتاده و شناخت صحيحي از كاركردهاي حجاب (1. مصونيت زن در برابر طمعورزىهاى هوسبازان 2. پيشگيرى از تحريكات شهوانى خارج از ضوابط و هنجارهاى الهى و3. تأمين سلامت و بهداشت معنوى جامعه) ندارد, لذا شايسته است با مطالعه كتابهايى كه در اين زمينه به رشته تحرير درآمده ، آگاهى و شناخت خود را درباره فلسفه حجاب افزايش دهيد؛ زيرا اين مسأله عامل انگيزشي بسيار مناسبي در جهت حفظ حجاب برتر(چادر) خواهد بود.
براي اين كار در دو حيطه تلاش نماييد:
الف: در حوزه مبانى نظرى: سعي كنيد شناخت كافي از مبانى نظرى لزوم و ضرورت حجاب، فلسفه حجاب و آثار آن از جمله از بعد دينى و اخلاقى حاصل نماييد, بدين منظور مي توانيد از كتبي كه در ادامه بدان اشاره مي گردد، بهره مند شويد؛( به شرط آنكه به دور از پيش داوري و تعصب مطالعه كنيد ) زيرا شناخت و باور قلبي گام نخست براى عمل و پاى بندى به هر چيز از جمله حجاب است.
ب: در حوزه عمل و رفتار: شايسته است پس از روشن شدن مبانى نظرى و فلسفه حجاب و يا به همراه بررسى اين موضوع و كسب شناخت، به راهكارهاي زير عمل نماييد:
1. به جهت افزايش انگيزه و تقويت اراده در جهت رعايت پوشش حجاب به مطالعه روايتهايى در باب خوبىهاى حجاب و عاقبت افراد با حجاب و بدحجاب بپردازيد. براي اين كار مي توانيد از كتاب گناهان كبيره شهيد دستغيب ، مكارمالاخلاق و اصول كافى، استفاده نماييد.
2. با افرادى كه نسبت به حجاب كم توجهى مى كنند كمتر رفت و آمد نموده و با افرادى كه به موضوع حجاب به اندازه كافى توجه مى كنند و به آن اهميت مى دهند رابطه دوستانه و صميمانه داشته باشيد، مگر به قصد اينكه بخواهيد و بتوانيد روى افرادي كه چندان به حجاب ملتزم نيستند، تأثير مثبت بگذاريد.
3. به آثار منفى و پيامدهاى ناگوار عدم رعايت حجاب كامل به خوبى بيانديشد و آنها را براى خود برجسته كنيد.
4. درباره آثار مثبت حجاب، خوب تفكر كرده و حتى با دوستان خود در اين زمينه گفتگو نموده و ارزش آن را هر روز به خود تذكر دهيد.
5. با حضور در جلسات مذهبى و اخلاقى به تقويت باورهاى دينى و اخلاقى خود اقدام نماييد.
6. هر روز به خود تلقين كنيد كه «حجاب بهترين ارزش براى يك زن مسلمان بوده و چيزى است كه باعث خرسندى و خوشحالى خداى متعال، اولياى الهى و به ويژه حضرت زهرا( سلام الله عليها) مى شود».پپرسشگر گرامي؛
اگر واقعاً به پوشيدن چادر اعتقاد داريد به ايرادهاي ديگران اعتنا نكنيد و پوشش چادر را براي خود انتخاب كنيد. به تدريج كه در پوشيدن چادر استقامت ورزيد، از تمسخرهاي احتمالي ديگران كاسته مي شود و آنان نه تنها دست از اين كار برمي دارند بلكه كم كم جذب آن مي شوند؛ به خصوص هنگامي كه منافع و فوايد آن را ببينند و زيبايي آن را در تن يك خانم مشاهده كنند، خود نيز به سوي پوشيدن آن كشيده مي شوند.
توجه داشته باشيد كه كار با ارزش و مؤثر، هم سخت است و هم موجب ريشخند افراد سست ايمان مي شود و اين نشانهي استقلال فكري و رشد اجتماعي شماست كه مستقل فكر و عمل مي كنيد.
براي آرامش خاطر از حرفهاي اطرافيان و... ديدگاه هاي زير را در خود تقويت كنيد، تا به آساني و با آرامش خاطر از چادر استفاده كنيد:
- پوشيدن چادر، پيروي از فرهنگ قرآن (سوره احزاب، آيه 59) و اقتدا به بهترين زن عالم حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها است و به همين دليل نشانه تمدن، آگاهي و رشد فرهنگي است.
- چادر شعار مسلماني و نشانه اي براي اعلام به مردان هرزه است كه صاحب آن فردي با عفت و حياست و امكان سوء استفاده از وي منتفي است.
- شايد عده اي به جهت افكار اشتباهي كه دارند از چادر خوششان نيايد؛ ولي چه كسي گفته، همه بايد از من خوششان بيايد؟! علاوه بر اين كه اگر چادري هم نباشم عده اي خوششان نمي آيد.
- به علاوه من بايد كاري كنم از چشم خدا و پيغمبر و انسان هاي فهيم و با تقوا نيفتم نه از چشم افراد ضعيف الايمان و جاهل به احكام اسلام.خواهر مسلمان:
ممكن است برخي از دوستان و اطرافيان شما نسبت به چادري شدن شما عكس العمل منفي از خود نشان دهند؛ در مورد برخورد اين افراد، بايد خاطر نشان شويم كه توجه به اين راهكارها مي تواند مفيد باشد:
الف. در مورد برخورد آنها مي توانيد از اصل خاموشي كمك بگيريد. به طور مثال اگر آنها گفتند؛ اين خانم را ببين، شما واكنشي از خود نشان ندهيد و با يك سلام از اين مسئله عبور كنيد. اگر اين كار را انجام دهيد، بعد از چند وقت اطرافيان ، با حجاب شما خو مي گيرند و ديگر كاري ندارند. اما اگر واكنش از خود نشان دهيد، با اين كه از اين كار چه بسا قصد تمسخر شما را ندارند، اما براي شوخي با شما از اين كارها انجام مي دهند.
ب. از اصل تقويت رفتار مخالف نيز مي توانيد به خوبي استفاده كنيد. مثلاً وقتي آنها با رفتار مناسبي برخورد كردند، با آنها گرم و صميمي برخورد كنيد و اگر رفتارشان مناسب نبود، كم محلي كنيد. اين كار شما باعث تقويت رفتار درست آنها شده و باعث حذف رفتار نادرست آنان مي گردد.
ضمناً كتبي كه در ادامه معرفي مي گردد جهت اطلاعات افزايي شما در زمينه حجاب و مصمم شدنتان در انتخاب زيبايتان مفيد خواهد بود.
1-حجاب و آزادي، سيد علي خامنه اي
2- مساله حجاب، شهيد مطهري (رحمةالله عليه)
3- پوشش زن در اسلام، محمد اشتهاردي
4- حجاب شناسي، حسين مهديزاده
5- فرهنگ برهنگي و برهنگي فرهنگي، دكتر حداد عادل
6- اكبري ،محمود ،زندگي شيرين .انتشارات گلستان ادب ،بهار 1383
صاحب محتوی:
پرسمان دانشجویی
زبان :
فارسی
منبع اصلی :
http://akhlagh.porsemani.ir/content/%D9%86%D9%85%D9%8A-%D8%AA%D9%88%D9%86%D9%85-%D8%A8%D8%A7-%D8%AD%D8%AC%D8%A7%D8%A8-%D8%A8%D8%A7%D8%B4%D9%85
جنس منبع:
متن
پایگاه :
پایگاه پرسش و پاسخ های اخلاق و عرفان سایت پرسمان
یادداشت :
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
مخاطب :
بزرگسال
خروجی ها :
Mods
Doblin core
Marc xml
MarcIran xml
مشخصات مختصر فراداده
مشخصات کامل اثر
منابع مرتبط :
ثبت نظر
ارسال
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت