اعجاز علمي قرآن کريم (زمين، جايگاه امن و آرامش) | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
اعجاز علمي قرآن کريم (زمين، جايگاه امن و آرامش)
کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
فارسی
کتاب الکترونیکی
میانگین امتیازات:
امتیاز شما :
تعداد امتیازات :
0
اعجاز علمي قرآن کريم (زمين، جايگاه امن و آرامش)
ویرایش اثر
کلید واژه اصلی :
اصطلاحنامه علوم قرآنی
پاسخ تفصیلی:
(اللَّهُ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ قَراراً): خدا كسي است كه زمين را جايگاه امن و آرامش شما قرار داد.(غافر، آية 64)اين موضوع دوبار در قرآن ذكر شده است؛ يك بار در سوره نمل كه ميفرمايد: (أَمَّنْ جَعَلَ الْأَرْضَ قَراراً وَ جَعَلَ خِلالَها أَنْهاراً وَ جَعَلَ لَها رَواسِيَ وَ جَعَلَ بَيْنَ الْبَحْرَيْنِ حاجِزاً أَ إِلهٌ مَعَ اللَّهِ بَلْ أَكْثَرُهُمْ لا يَعْلَمُونَ)(1)؛ آيا آن كس كه زمين را جايگاه امن و آسايش شما قرار داد، در درون آن رودها گذاشت، كوهها براي آن قرارداد و ميان دو دريا مانعي نهاد آيا معبود ديگري همراه خدا هست؟ بلكه اكثر مردم نميدانند.
بار دوم اين حقيقت در سوره غافر آمده و ميفرمايد: (اللَّهُ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ قَراراً وَ السَّماءَ بِناءً وَ صَوَّرَكُمْ فَأَحْسَنَ صُوَرَكُمْ وَ رَزَقَكُمْ مِنَ الطَّيِّباتِ ذلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ فَتَبارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعالَمِينَ)(2)؛ خدا كسي است كه زمين را جايگاه امن و آسايش و آسمان را همچون سقفي بالاي سرتان قرار داد، شما را صورتگري كرد و صورتتان را نيكو آفريد و از نعمتهاي پاك، شما را روزي داد؛ اين است خداوند، پروردگار شما كه بلند مرتبه و بزرگ است. خداوندي كه پروردگار جهانيان است. واضح است كه تعبير (جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ قَراراً) به معناي امن بودن خود زمين و امنيت حيات بر سطح آن ميباشد؛ اين دو مسأله هر چند با هم تفاوت دارند، ولي كاملاً با هم مرتبط هستند.
1. (جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ قَراراً) به معناي امن بودن ذاتي زمين است.
زمين سومين سيارهاي است كه به دور خورشيد ميگردد. دو سياره عطارد و زهره به ترتيب از زمين به خورشيد نزديكترند و سيارات دورتر از خورشيد نسبت به زمين به ترتيب عبارتند از: مريخ، مشتري، زحل، اورانوس، نپتون و پلوتو. علاوه بر اينها مداري مربوط به سياراتي كوچك ميان مريخ و مشتري وجود دارد كه گمان ميرود بقاياي دهمين سياره منظومه شمسي باشد كه مدتها قبل منفجر شده است.
همچنين محاسبات نجومي تعدادي از ستاره شناسان روسي احتمال وجود يازدهمين سياره با نام بروسوپينا يا برينا را مطرح كرده كه البته هنوز چنين سيارهاي رصد نشده است.
زمين سيارهاي صخرهاي و شبه كروي با ابعاد زير است:
ميانگين قطر زمين: 742/12 كيلومتر، ميانگين محيط زمين: 42/400 كيلومتر، مساحت سطح زمين: 000/000/510 كيلومتر مربع است كه 149 ميليون كيلومتر مربع آن خشكي و 361 ميليون كيلومتر مربع آن را آب تشكيل ميدهد. حجم زمين: 000/000/108 كيلومتر مكعب، متوسط چگالي زمين: 52/5 گرم بر سانتي متر مكعب، جرم زمين: 520/5 ميليون ميليون ميليون تن، ميانگين چگالي سنگهاي پوسته زمين: 2/5 گرم بر سانتيمتر مكعب، ميانگين چگالي سنگهاي گرانيتي تشكيل دهنده قارات: 2/7 گرم بر سانتيمتر مكعب، ميانگين چگالي سنگهاي بازالتي تشكيل دهنده كف اقيانوسها :2/9 گرم بر سانتيمتر مكعب است.
آيا كسي زمين را جايگاه امن قرار داده است؟
ميانگين چگالي سنگهاي تشكيل دهنده پوسته زمين بين 2/5 تا 2/9 گرم بر سانتيمتر مكعب است. مقايسه اين ميانگين با ميانگين چگالي كلي زمين (25/5 گرم بر سانتي متر مكعب) نشان ميدهد كه چگالي ماده تشكيل دهنده زمين دائماً در حال افزايش از سطح به مركز زمين است؛ به گونهاي كه چگالي مركز زمين 10 تا 5/13 گرم بر سانتي متر مكعب است. علت بالا بودن ميانگين چگالي در نزديكي مركز زمين، وجود مقدار زيادي آهن و عناصر سنگين در دل زمين است، در حالي كه ميزان اين عناصر سنگين به تدريج به سمت پوسته زمين، روند نزولي به خود ميگيرد.
آهن تقريباً 9/35 از مجموع جرم زمين را تشكيل ميدهد؛ بنابراين ميزان آهن موجود در زمين نزديك به هزار و پانصد ميليون ميليون ميليون تن ميرسد. اين مقدار آهن به شكل يك گلوله عظيم از آهن (90%) و نيكل (9%) و برخي عناصر سبك مانند سيليكون، كربن، فسفر و گوگرد (1%) در دل زمين جا گرفته است. اين قسمت، هسته زمين ناميده ميشود و جرم آن معادل 31% جرم زمين و قطر آن حدود 5/5 قسمت از طول قطر زمين ميباشد؛ اما بقيه آهن زمين (9/5 از وزن زمين) در ساير قسمتهاي زمين با ضخامت تقريبي سه هزار كيلومتر (895/2 كيلومتر) پراكنده است. اين مقدار آهن (9/5) مدام در حال كاهش بوده و ميزان آهن در پوشش صخرهاي زمين را به 6/5 ميرساند. تمركز اين مقدار عظيم آهن و ساير عناصر سنگين در دل زمين يكي از عوامل استقرار و امن بودن سياره زمين است.
اشاره قرآني به حقيقت امن بودن زمين نشان ميدهد كه قرآن كلام الهي بوده و پيامبر خاتم9 در دعوي خود مبني بر ارتباط با وحي، صادق بوده است؛ زيرا هيچكس در زمان پيامبر و تا قرنهاي متمادي پس از ايشان اطلاعي از اين حقيقت علمي نداشت؛ حقيقتي كه انسان قرن بيستم آن را كشف نمود. خداوند در اين مورد ميفرمايد: (إِذا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزالَها * وَ أَخْرَجَتِ الْأَرْضُ أَثْقالَها)(3)؛ آنگاه كه زمين به شدت بلرزد و بارهاي سنگين خود را بيرون ريزد. هرچند منظور از زلزله در اينجا زلزله آخرت به هنگام برانگيخته شدن انسانهاست اما واقعيت همراه با زلزله يكسان ميباشد. مفسرين در گذشته ميپنداشتند كه منظور از بارهاي سنگين در اين آيه، اجساد مردگان و بار گناهان آنهاست كه زمين آنها را براي حساب و كتاب الهي از درون خود بيرون مياندازد؛ اما بايد گفت منظور از (أثقالُ الأرض: بارهاي سنگين زمين) تنها مورد مذكور نميباشد، بلكه بر طبق كشفيات علمي جديد، زمين در درون خود بارهايي سنگين دارد. آية مذكور هم نشان دهنده پيشي گرفتن قرآن بر علوم بشري است؛ زيرا تا قرن بيستم هيچكس نميدانست که زمين در درون خود بارهاي سنگين دارد.
ميانگين فاصله زمين از خورشيد حدود صدو پنجاه ميليون كيلومتر برآورد شده است. وزن زمين با تدبير عظيم الهي بر اساس قانون جاذبه اين فاصله را مشخص كرده است. قانون جاذبه ميگويد: نيروي جاذبه ميان دو جسم با وزن هر دوي آنها رابطة مستقيم و با مربع فاصله ميان آن دو رابطه معكوس دارد. اين امر با فرمول زير قابل نمايش است:بدين معني كه در صورت افزايش وزن هر كدام از دو جسم، قوه جاذبه ميان آن دو افزايش و در صورت افزايش فاصله، نيروي جاذبه ميان آن دو كاهش مييابد. هماهنگي ميان نيروي جاذبه و نيروي گريز از مركز كه زمين اوليه را به سمت خورشيد سوق داد موجب شد تا با مشيت الهي فاصله زمين از خورشيد مشخص گردد.
ارتباط مستحكم و منظم ميان وزن زمين و خورشيد بدين معناست كه هرچقدر وزن يكي از اين دو تغيير يابد وزن ديگري هم همان مقدار تغيير مييابد. اين امر از جمله عوامل تثبيت فاصله زمين از خورشيد، استقرار زمين در چرخش به دور محور خود و چرخش آن به دور خورشيد در يك مدار معين است. موارد مذكور سبب تثبيت ميزان انرژي دريافتي زمين از خورشيد ميشود و همين امر به نوبه خود موجب آمادگي و امنيت و ثبات زمين براي حيات ميشود؛ زيرا ميزان انرژي دريافتي سيارات از خورشيد با فاصله آنها از خورشيد و سرعت حركت آنها به دور خورشيد رابطه معكوس دارد؛ چنانكه ويژگيهاي فيزيكي، شيميايي و فلكي بي نظير زمين سبب شده تا مهد حيات گياهان، حيوانات و انسانها شود.
مطالعات فيزيك زمين ثابت كرده است كه زمين از تعدادي لايههاي متمركز پيرامون گلولهاي از آهن و نيكل به نام هسته زمين يا هسته داخلي زمين ساخته شده است. اين لايهها بر اساس تركيب شيميايي يا صفات مكانيكي آنها به اين صورت تقسيمبندي ميشود. 1. پوسته زمين
پوسته زمين از صخرههاي آتشين و محكمي تشكيل شده كه در بيشتر مواقع با روكشي نازك از سنگهاي رسوبي يا رسوبات (خاك) پوشانده شده است. سنگهاي اسيدي و فوق اسيدي مانند گرانيت و صخرههاي گرانيتي (با ميانگين چگالي 7/2 گرم بر سانتي متر مكعب) بيشتر در سطح قارهها يافت ميشود همچنانكه صخرههاي بازيك و فوق بازيك مانند بازالت و گابرو (با ميانگين چگالي 9/2 گرم بر سانتي متر مكعب) كف درياها و اقيانوسها را پوشاندهاند. ميانگين ضخامت پوسته زمين در سطح قارهها بين 35 تا 40 كيلومتر است؛ هرچند اين عدد در زير بلنديهاي زمين و كوهها افزونتر ميباشد. ميانگين ضخامت پوسته تشكيلدهنده كف درياها و اقيانوسها بين5 تا 8 كيلومتر است.
2. پايينترين قسمت پوسته صخرهاي زمين
اين قسمت از صخرههاي سخت تشكيل شده است. در سطح قارهها اين سنگها بيشتر از نوع سنگهاي اسيدي و فوق اسيدي بوده و ضخامت آنها به 85 كيلومتر ميرسد؛ اين در حالي است كه بيشتر سنگهاي زير درياها و اقيانوسها از نوع سنگهاي بازيك وفوق بازيك است كه ضخامت آنها در حدود 60 كيلومتر ميباشد. سطح انقطاعي از امواج لرزشي به نام انفصال موهو(4) اين لايه را از پوسته زمين جدا ميكند. 3. سست كره
صخرههاي اين قسمت، نرم و شبه مذاب هستند (ذوب جزئي در حد 1/0) ضخامت اين لايه بين 280 تا 335 كيلومتر بوده و منبع بسياري از فعاليتهاي زمين مانند زلزله، آتشفشان، حركت صفحات پوسته سنگي زمين و تشكيل كوه و رشته كوه همين قسمت ميباشد. 4. گوشته مياني زمين
از مواد سخت و متراكم تشكيل شده و ضخامت آن حدود 270 كيلومتر است. در پايين و بالاي اين لايه، سطوح امواج لرزشي ناشي از زلزله قرار دارد؛ يكي از اين سطوح در عمق 400 كيلومتري و ديگري در عمق 670 كيلومتري از سطح زمين يافت ميشود. 5. قسمت پاييني گوشته زمين
اين قسمت از مواد سخت تشكيل شده و روي هسته مايع زمين قرار دارند. در بالاي اين لايه يكي از سطوح قطع امواج لرزشي ناشي از زلزله در عمق 670 كيلومتري از سطح زمين قرار دارد. در پايين اين لايه هم لايهاي انتقالي و شبه مذاب وجود دارد كه آن را از هسته مايع زمين در عمق 885/2 كيلومتري از سطح زمين جدا ميكند؛ بنا براين ضخامت اين لايه حدود 215/2 كيلومتر برآورد ميشود. 6. هسته مايع زمين (قسمت بيروني هسته زمين)
اين لايه، پيرامون هسته جامد زمين را احاطه كرده و تقريباً داراي همان تركيب شيميايي قسمت مذكور است. ضخامت اين لايه حدود 275/2 كيلومتر(از عمق 885/2 كيلومتري تا عمق 160/5 كيلومتري زير زمين) تخمين زده ميشود. دو لايه انتقالي شبه مذاب، آن را از دو لايه بالايي و پاييني جدا ميكنند؛ بزرگترين اين دو لايه، لايه پاييني است كه ضخامت آن حدود 450 كيلومتر برآورد ميشود. 7. هسته جامد زمين (هسته داخلي زمين)
اين لايه يك گلوله بزرگ از آهن (90%) و نيكل (9%) را شامل ميشود.
1% بقيه را عناصر سبكي مانند سيليكون، كربن، گوگرد و فسفر تشكيل ميدهند. اين تركيب تقريبا همان تركيب شهاب سنگهاي آهني است كه سالانه ميليونها تن از آن به زمين ميرسد؛ اين شهاب سنگها ناشي از انفجار برخي اجرام آسماني است. بررسي شهاب سنگهايي كه بر روي زمين فرود ميآيد اين ساختار داخلي زمين را تاييد ميكند؛ همچنان كه اندازهگيري جاذبه زمين و لرزشهاي ناشي از زلزله، تأييد كننده اين مسئله است.
اگر ساختار داخلي زمين به اين صورت نبود، نه ميدان مغناطيسي زمين و نه نيروي جاذبه آن شكل ميگرفت. در صورت عدم وجود نيروي جاذبه زمين، اتمسفر گازي و آبي اين سياره از آن دور ميشد و زندگي غير ممكن ميگشت. در صورت عدم وجود ميدان مغناطيسي زمين، پرتوهاي كيهاني و شتابان خورشيد و ساير ستارگان آسمان، اين سياره را نابود ميكرد.
زمين در مداري بيضي شكل با فاصله زاويهاي اندك و با سرعتي حدود 30 كيلومتر در ثانيه به دور خورشيد ميگردد. بنابراين حدود 25/365 روز طول ميكشد تا يك بار به دور خورشيد بچرخد. زمين با سرعتي حدود 30 كيلومتر در دقيقه در خط استوا به دور محور خود در حال گردش است و با اين سرعت در يك روز تقريباً 24 ساعته، يك بار به دور خود ميچرخد. روز و شب، اين 24 ساعت را ميان خود تقسيم ميكنند. به علت تمايل محور چرخش زمين بر صفحه مداري با زاويهاي تقريباً معادل 5/66 درجه (5/23 درجه)، ساعات روز و شب بر اساس فصول سال تغيير ميكند.
زمين حركات متعددي دارد از جمله: وضعي، انتقالي، نوسان دوران آن حول محور خود، دوري و نزديكي آن به خورشيد در حركت مداري و تغيير تدريجي حركت آن برايايجاد توازن حركاتش با حركت ماه و ساير سيارات منظومه شمسي و همچنين توازن حركت آن با خورشيد پيرامون مركز كهكشان، با كهكشان و پيرامون مركز كهكشاني؛ همه اين حركات به كنترل و دقت نياز دارد تا هم خود زمين آرام و امن باشد و هم محل استقرار حيات بر سطح آن. در اين مورد كافي است به نقش كوهها در تثبيت زمين و كاهش نوسان آن هنگام چرخش به دور محور خود اشاره كنيم، نقش كوهها در اين امر دقيقاً همانند نقش تكههاي سرب پيرامون لاستيك ماشينهاست كه موجب كاهش ميانگين نوسان آنها ميشود.
2. (جَعَلَ الْأَرْضَ قَراراً) به معناي امنيت زمين براي موجودات ساكن در آن: يكي از معاني امن بودن زمين ايجاد شرايط مناسب براي حيات در سطح آن است؛ در بين اين شرايط ميتوان به مقدار جاذبه زمين اشاره كرد كه هم اتمسفر گازي و آبي اين سياره و هم موجودات زنده سطح آن را نگه ميدارد. آب نيز كه عنصر حيات به شمار ميرود به وفور در زمين يافت ميشود تا جايي كه دانشمندان، اين سياره را سياره آبي نام نهادهاند. ميزان آبهاي موجود در سطح زمين 1360 ميليون كيلومتر مكعب برآورده ميشود. آب 71% سطح زمين را به خود اختصاص داده است در حالي كه خشكيها تنها 29% مساحت زمين را پوشاندهاند.
همچنين گاز اكسيژن يكي از عوامل اساسي حيات بر روي زمين به شمار ميرود. خداوند براي سياره ما يك اتمسفر گازي با جرم تقريبي پنج هزار ميليون ميليون تن و ضخامت چندين هزار كيلومتر از سطح دريا آفريده است؛ فشار موجود در اين اتمسفر حدود يك كيلوگرم بر سانتيمتر مربع است كه همراه با افزايش ارتفاع فشار آن تا يك ميليونم ميزان مذكور كاهش مييابد. قسمت پاييني اين اتمسفر گازي (از ارتفاع 6 كيلومتري از سطح دريا تا ارتفاع 20 كيلومتري) حدود 66% كل جرم اتمسفر را به خود اختصاص داده است. اين قسمت از گازهاي نيتروژن (1/78)، اكسيژن (21%)، آرگون (093%) و دياكسيد كربن (03%) تشكيل شده است؛ البته مقادير بسيار اندكي بخار آب و گازهاي ديگر هم در آن يافت ميشود.
اگر اتمسفر گازي زمين از چنين تركيبي برخوردار نبود زندگي بر روي زمين شكل نميگرفت. همچنين جرم، ابعاد و فاصله زمين از خورشيد با نهايت دقت تنظيم شده است به گونهاي كه اگر زمين اندكي كوچكتر از اندازه فعلي آن بود، از خورشيد دور شده، بسياري از انرژي خود را از دست ميداد و نميتوانست اتمسفر گازي و آبي خود را حفظ كند؛ در نتيجه ادامه حيات بر روي زمين غيرممكن ميشد. اگر زمين اندكي بزرگتر از مقدار كنوني آن بود به خورشيد نزديك شده و حرارت خورشيد آن را ميسوزاند؛ در اين صورت قدرت اين سياره براي جذب اشيا آنچنان افزايش مييافت كه مانع حركت شده، از رشد كامل موجودات زنده جلوگيري و توازن دمايي سطح آن را مختل ميكرد.
طول مدت هر سال در زمين به فاصله آن از خورشيد بستگي دارد. مقدار ساعات شبانه روز هم ناشي از سرعت چرخش زمين به دور محور خود و اندازه و ابعاد آن است. جابجايي فصول نيز به تمايل محور گردش زمين بر صفحه مداري بستگي دارد؛ در صورت عدم تمايل اين محور، جابجايي فصلها رخ نميداد و سيستم زندگي دچار اختلال ميشد.
اگر شكاف پوسته قارهاي زمين و دور شدن صفحههاي آن از يكديگر و برخورد با ساير صفحات نبود نه كوهي شكل ميگرفت، نه آتشفشاني رخ ميداد و نه زمين لرزهاي به وقوع ميپيوست. همه اين موارد از نشانههاي پويايي زمين و از عوامل نوشدن و تثبيت و تشكيل فلزات در پوشش صخرهاي آن به شمار ميروند؛ همچنانكه تشكيل خاك، چرخه آب و صخرهها، ايجاد قارهها و نابودي آنها ، تشكيل اقيانوسها، گسترش وآنگاه بسته شدن و نابودي آنها، همه وهمه ناشي از موارد فوق الذكر است. اين حركات، نقشي اساسي در آماده كردن زمين براي پذيرش حيات و آباداني ايفا كرده و ميكنند.
پس امنيت ذاتي زمين و آماده شدن آن براي حيات از همين مسائل نشأت ميگيرد؛ امري كه با وجود حركات متعدد زمين، سير آن در پهنه گيتي و خطرات فراواني كه آن را در بر گرفته است، سبب شده تا با اراده الهي حيات در سطح اين سياره شكل گيرد. همة اينها آيات الهي هستند تا مردم متوجه حمايت خداوند شده و نيازمندي خود به رحمت و عنايت او را در همه حال احساس كنند. پس پاك و منزه است خداوندي كه هزار و چهارصد سال پيش اين آيات را نازل كرد:
(أَمَّنْ جَعَلَ الْأَرْضَ قَراراً وَ جَعَلَ خِلالَها أَنْهاراً وَ جَعَلَ لَها رَواسِيَ وَ جَعَلَ بَيْنَ الْبَحْرَيْنِ حاجِزاً أَ إِلهٌ مَعَ اللَّهِ بَلْ أَكْثَرُهُمْ لا يَعْلَمُونَ)(5)؛ آيا آنكس كه زمين را جايگاه امن وآسايش شما قرار داد، در درون آن رودها گذاشت، كوهها براي آن قرارداد و ميان دو دريا مانعي نهاد آيا معبود ديگري همراه خدا هست بلكه اكثر مردم نميدانند.
(اللَّهُ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ قَراراً وَ السَّماءَ بِناءً وَ صَوَّرَكُمْ فَأَحْسَنَ صُوَرَكُمْ وَ رَزَقَكُمْ مِنَ الطَّيِّباتِ ذلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ فَتَبارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعالَمِينَ)(6)؛ خدا كسي است كه زمين را جايگاه امن و آسايش شما قرار داد و آسمان را همچون سقفي بالاي سرتان قرار داد و شما را صورتگري كرد و صورتتان را نيكو آفريد و از نعمتهاي پاك شما را روزي داد، اين است خداوند پروردگار شما. پس بلند مرتبه و بزرگ است خداوندي كه پروردگار جهانيان است.پي نوشت ها:
1) سوره نمل: آيه 61.
2) سوره غافر: آيه 64.
3) سوره زلزال: آيات 2-1.
4) The moho Discontinviy.
5) سوره غافر: آيه 64.
6) سوره نمل: آيه 61.
-------------------------
منبع: mokatebe.com
صاحب محتوی:
پرسمان دانشجویی
زبان :
فارسی
منبع اصلی :
http://www.quran.porsemani.ir//content/%D8%A7%D8%B9%D8%AC%D8%A7%D8%B2-%D8%B9%D9%84%D9%85%D9%8A-%D9%82%D8%B1%D8%A2%D9%86-%DA%A9%D8%B1%D9%8A%D9%85-%D8%B2%D9%85%D9%8A%D9%86%D8%8C-%D8%AC%D8%A7%D9%8A%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%85%D9%86-%D9%88-%D8%A2%D8%B1%D8%A7%D9%85%D8%B4
جنس منبع:
متن
پایگاه :
پایگاه پرسش و پاسخ های قرآن و حدیث سایت پرسمان
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
مخاطب :
بزرگسال
خروجی ها :
Mods
Doblin core
Marc xml
MarcIran xml
مشخصات مختصر فراداده
مشخصات کامل اثر
منابع مرتبط :
ثبت نظر
ارسال
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت