اثبات معجزات انبيا(ع) | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
اثبات معجزات انبيا(ع)
کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
فارسی
کتاب الکترونیکی
میانگین امتیازات:
امتیاز شما :
تعداد امتیازات :
0
اثبات معجزات انبيا(ع)
ویرایش اثر
کلید واژه اصلی :
پیامبر شناسی
,
خالق معجزات
,
معجزات انبیا
سوال:
چگونه معجزات پيامبران را تاييد مي کنيد؟ آيا آنها را ديده ايد؟ چگونه عصاي موسي يا زنده کردن مردگان عيسي و شق القمر محمد را توجيه مي کنيد؟
پاسخ تفصیلی:
1. باید متوجّه بود که معجزات انبیاء(ع) اموری غیر معقول و ناممکن نیستند بلکه از نظر عقل ، امکان وقوع دارند ؛ لکن وقوع آنها از راهاي عادی غیر ممکن است. از اینروست که این امور را معجزه (عاجز کننده ی مردم از آوردن مثل آن) نامیده و آنها را گواهی بر اتّصال صاحبان آن معجزات به منبع قدرت مطلق (خدا) می گیریم. 2. این معجزات برای آنها که آن را از نزدیک دیده اند بی واسطه حجّت است امّا وقوع این خارق عادات برای آیندگان از راه خبر متواتر اثبات می شود. امّا خبر متواتر آن خبری را گویند که دارای سلسله سندهای فراوانی است به نحوی که عُقَلا امکان اجتماع راویان آن را بر کذب ،غیر ممکن بدانند. برای مثال وجود شخصی به نام نادرشاه یا کورش هخامنشی یا اسکندر مقدونی انکار ناپذیر است چرا که وجود این افراد از راه اخبار متواتر به ما رسیده است ؛ لذا اگر امروز کسی وجود تاریخی این اشخاص را انکار نماید از نظر عقلای عالم و دانشمندان تاریخ ، متّهم به کم خردي يا وسواس و شکاکيت رواني و يا غرض ورزی می شود. حال چگونه ممکن است بتوان در وقوع معجزات نبی اکرم (ص) شک نمود ، در حالی که اخبار رسیده از کلّ معجزات آن حضرت چه بسا دهها بار بيش ازاخباری است که درباره نادرشاه و کورش و اسکندر مقدونی به ما رسیده است.
پس اصل صدور معجزه از آن حضرت به اخبار متواتر ثابت است. مضاف بر این برخی از معجزات آن حضرت مثل شقّ القمر نیز به تنهایی متواترند ؛ به نحوی که انکار آن از نظر دانشمندان تاریخ ، انکار امری مسلّم بوده از انکار وجود تاریخی افرادی چون نادرشاه و اسکندر مقدونی و کورش هخامنشی نا پذيرفتني تر است. (ر.ک: راه سعادت ، علامه شعرانی) 3. به فرض محال اگر ما وقوع هیچکدام از معجزات نقل شده نبی اکرم را هم نتوانیم اثبات کنیم باز مشکلی برای اثبات نبوّت آن حضرت پیش نمی آید چرا که وجود قرآن کریم به تنهایی برای اثبات نبوّت آن حضرت کافی است. قرآن کریم با صراحت تمام در چندین آیه خود را معجزه نامیده مبارزه طلبی نموده است. و این مبارزه طلبی بیش از چهارده قرن است که دشمنان اسلام را عاجز کرده است. خداوند متعال می فرماید:« أَمْ يَقُولُونَ افْتَرَاهُ قُلْ فَأْتُواْ بِعَشْرِ سُوَرٍ مِّثْلِهِ مُفْتَرَيَاتٍ وَادْعُواْ مَنِ اسْتَطَعْتُم مِّن دُونِ اللّهِ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ : يا مىگويند اين [قرآن] را به دروغ ساخته است بگو اگر راست مىگوييد ده سوره برساختهشده مانند آن بياوريد و غير از خدا هر كه را مىتوانيد فرا خوانيد »(هود:13) « وَإِن كُنتُمْ فِي رَيْبٍ مِّمَّا نَزَّلْنَا عَلَى عَبْدِنَا فَأْتُواْ بِسُورَةٍ مِّن مِّثْلِهِ وَادْعُواْ شُهَدَاءكُم مِّن دُونِ اللّهِ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ : و اگر در آنچه بر بنده خود نازل كردهايم شك داريد پس اگر راست مىگوييد سورهاى مانند آن بياوريد و گواهان خود را غير خدا فرا خوانيد »(بقره:23) « أَمْ يَقُولُونَ افْتَرَاهُ قُلْ فَأْتُواْ بِسُورَةٍ مِّثْلِهِ وَادْعُواْ مَنِ اسْتَطَعْتُم مِّن دُونِ اللّهِ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ : يا مىگويند آن را به دروغ ساخته است بگو اگر راست مىگوييد سورهاى مانند آن بياوريد و هر كه را جز خدا مىتوانيد فرا خوانيد .»(یونس:38) اینها مبازه طلبی های قرآن کریم است که هیچ دانشمند تاریخی در صدور آنها از زبان نبی اکرم (ص) تردیدی به خود راه نمی دهد. حال این سوال جدّی را از منکرین نبوّت آن حضرت و منکرین معجزه بودن قرآن کریم باید پرسید که چرا در این مدّت چهارده قرن ، دشمنان قسم خورده ی اسلام یک سوره مثل سوره های قرآن را نتوانسته اند بسازند.
در زمان ما که دشمنان اسلام هر ساله میلیاردها دلار خرج مبارزه با اسلام می کنند و صدها و هزاران کتاب و مقاله برضدّ اسلام می نویسند و صدها فیلم ضدّ اسلامی می سازند ، چرا اینها تمام همّت خود را جمع نمی کنند تا یک سوره همپایه ی سوره های قرآن بیاورند و برای همیشه صدای مبارزه طلبی قرآن را خاموش نمایند.
خود قرآن راه مبارزه را آموخته و گفته است: هر که را می خواهید جمع کنید و حتّی از جنّها نیز کمک بگیرید و سوره ای مثل سور قرآن ، به هر زبان که می خواهید بسازید و آنگاه گواهان منصفی را گرد آورید تا میان قرآن و ساخته ی دست شما داوری کنند. آیا معجزه از این محکمتر که همه ی مردم عالم را به مبارزه می طلبد.
اگر کسی در معجزه بودن قرآن کریم شک دارد پس چرا سوره ای مانند سوره کوثر نمی آورد. 4. امّا در مورد معجزات انبیای سابق ، تنها دلیل موجّه ما آیات قرآن کریم و اخبار متواتر نبی اکرم (ص) و اهل بیت(ع) است. لذا اگر قرآن کریم و نبی اکرم (ص) از وجود آن بزرگواران و معجزات آنها خبر نمی دادند ، در زمان ما راهی برای اثبات وجود آنها نبود چه رسد به معجزات آنها. بنا بر این ، ما ابتدا وجود نبی اکرم (ص) را از راه اخبار و اسناد قطعی تاریخی می پذیریم و آنگاه از راه اخبار متواتر وقوع معجزات آن حضرت را قبول می کنیم ؛ و همچنین قرآن را معجزه ی باقی می یابیم ؛ و به واسطه ی این معجزات متواتر و معجزه ی باقی (قرآن) ، نبوّت آن حضرت را تصدیق می کنیم. آنگاه از راه اخبار متواتر آن حضرت و نیز از راه آیات قرآن کریم ، وجود و نبوّت انبیای سابق همچون آدم و نوح و ابراهیم و موسی و عیسی(ع) را تصدیق می کنیم. 5. همچنین بعد از اثبات معجزه بودن قرآن کریم ، وقوع معجزه ی شقّ القمر از طریق قرآن نیز به اثبات می رسد ؛ چرا که خداوند متعال در قرآن کریم ، اوّل سوره ی القمر از آن خبر داده است. اگر واقعاً چنین معجزه ای رخ نداده بود یقیناً اعراب آن زمان در برابر این آیه موضع گیری می کردند ؛ در حالی که هیچ سند تاریخی وجود ندارد که از موضع گیری منفی اعراب درباره ی این آیه حکایت نماید. 6. امّا اگر خواسته شود که شق ّالقمر را از لحاظ علمی توجیه کنیم جواب این است که معجزه ، گرچه خلاف قانون عمومی علّیّت نیست و اراده ی خدا علّت آن است ؛ ولی خارج از مدار قواعد عادی علمی و تابع قوانين عام تر فرافيزيکي است ؛ لذا هیچ کس جز نبی قادر به انجام آن نخواهد بود. البته نبی نیز آن را به اذن خدا انجام می دهد و اگر اذن الهی نباشد حتّی خود نبی نیز از انجام آن عاجز است. لذا معجزه ، امضای خدا بر نبوّت پیامبری است که خود ، او را به سوی فرستاده است. برای مطالعه بیشتر درباره نبوّت نبی اکرم(ص) و معجزات آن حضرت رجوع شود به کتاب « راه سعادت ، نوشته ی علامه میرزا ابوالحسن شعرانی»
صاحب محتوی:
پرسمان دانشجویی
زبان :
فارسی
منبع اصلی :
http://www.maaref.porsemani.ir//node/4371
جنس منبع:
متن
پایگاه :
پایگاه پرسش و پاسخ های معارف سایت پرسمان
یادداشت :
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
مخاطب :
بزرگسال
خروجی ها :
Mods
Doblin core
Marc xml
MarcIran xml
مشخصات مختصر فراداده
مشخصات کامل اثر
منابع مرتبط :
ثبت نظر
ارسال
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت