ظلم به حيوانات | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
ظلم به حيوانات
کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
فارسی
کتاب الکترونیکی
میانگین امتیازات:
امتیاز شما :
تعداد امتیازات :
0
ظلم به حيوانات
ویرایش اثر
کلید واژه اصلی :
حقوق حیوانات و گیاهان و جمادات
,
حقوق حیوانات
,
شبهات متفرقه
سوال:
چگونه ما انسانها به خود اجازه مي دهيم که در مورد گروهي از حيوانها ظلم نشان دهيم و به راحتي زندگي آنها را در اختيار گرفته و از خدمات آنها بهره بريم و در مواردي حتي آنان را ذبح کرده و مصرف کنيم، هر چند که خداوند اين اختيار را به انسان داده، اما چه حکمتي موجود است که اين امکانات بدين طريق به ظاهر ظالمانه و استثمارگرانه به انسان داده شود؟
پاسخ تفصیلی:
انسان به عنوان یکی از موجودات این طبیعت تابع قانون طبیعت است ؛ لذا می تواند برای ارتزاق خود مثل دیگر حیوانات شکارچی دست به شکار بزند. شیر آهو را می خورد ، آهو گیاهان را می خورد و گیاه از خاک ارتزاق می کند. آنگاه بدن شیر و آهو دوباره به خاک برمی گردند و دوباره غذای گیاه می شوند ؛ و به این ترتیب خاک محدود کره ی زمین می تواند بدن میلیاردها میلیاردها موجود را تشکیل دهد.پس این جریان ارتزاق موجودات زنده از همدیگر ، اختصاصی به انسان ندارد و یک روند گسترده ی طبیعی است ؛ که برای بقاء حیات بر روی زمین ، امری است الزامی.
امّا توجّه شود که هیچ انسانی تاکنون گوسفند نخورده است ؛ یا هیچ پلنگی ، آهو نخورده است. آنچه خورده می شود گوشت است نه گوسفند یا آهو. حیوان تا زنده است که خورده نشده و زمانی که خورده شد ، دیگر حیوان نیست بلکه گوشت می باشد. گوسفند و آهو گوشت نیستند بلکه صورتهایی هستند که بر قامت گوشت پوشانده شده اند. لذا زمانی که حیوانی مرد ، صورت زنده ی او از بدن مادّی جدا گشته و وارد عالم برزخ می شود ؛ همان گونه که انسانها هنگام مردن ، خاک نمی شوند بلکه به عالم برزخ عروج می کنند که عالمی است جسمانی ولی غیر مادّی. توجّه شود که موجودات ، هنگام مرگ تنها روحشان نیست که به برزخ می رود ، بلکه جسم آنها نیز وارد برزخ می شود لکن ، بدون مادّه.
یک حیوان یا انسان به طور طبیعی نیز دائماً در حال از دست دادن مادّه ی بدن خود می باشد. چون سلولها دائماً می میرند و سلولهای جدیدی که غذا حاصل شده اند ، جای آنها را می گیرند. لذا در مدّت یک عمر ، چندین بار بدن یک موجود زنده با موادّ دیگر جابجا می شود. امّا در این روند ، چیزی همواره ثابت است ؛ که عبارت است از صورت زنده ی آن موجود. هنگام مرگ ، این صورت زنده از موجود زنده جدا گشته و در برزخ ادامه ی حیات می دهد. امّا روح موجودات زنده ، امری است فوق برزخی که توسّط همین صورت برزخی ، بدن مادّی را تدبیر می کند.
پس مردن به معنی نیست شدن نیست تا ظلمي صورت گيرد.موجودات چه خورده شوند ، چه تصادف نمایند و چه توسّط میکروبها بیمار شده و تلف شوند و چه به مرگ طبیعی بمیرند ، فرقی برایشان نخواهد داشت ؛ و در همه حال وارد عالم برزخ خواهند شد ؛ و مادّه ی آنها دوباره به چرخه طبیعت برخواهد گشت تا صور زنده ی دیگری را حمل نماید.
پس مردن یعنی کوچ نمودن از عالم مادّه به عالم برزخ. بنا بر این انسان، گوسفند را نمی خورد، بلکه آن هنگام که زمان مرگ گوسفند می رسد، ملائک او را قبض می کنند و در نتيجه، انسان گوشت بدون روح را تناول می کند. تا اجل گوسفند نرسیده باشد هزاران انسان نیز نمی توانند او را بخورند. اکثر مردم در نگاه به مرگ، مانند کودکی هستند که وقتی می بیند قند در آب حلّ شد، دچار حیرت می شود و خیال می کند قند نابود شد. امّا انسان بزرگسال می فهمد که حلّ شدن به معنی نابود شدن نیست. اهل تعقّل نیز می یابند که مرگ نوعی تکامل و راه یابی به عالم بالاتر است. موجود برزخی ، هم روح دارد هم بدن؛ لکن بدن آنها مثل ابدان دنیایی محدود به مادّیّت و زمان و مکان نبوده، بدنی است مجرّد از مادّه ؛ همانند ابدانی که در خواب می بینیم یا در ذهنمان تجسّم می کنیم.
پس ظلم به حيوانات و بلکه به همه موجودات ، در جايي صدق پیدا مي کند که انسان از حد و مرزی که خداوند قرار داده تجاوز نمايد و با افراط در شکار و امثال آن ، نظام طبیعت را به هم بزند. امّا آنجا که خداوند اجازه داده، خوردن گوشت حیوانات ، ظلم محسوب نمي شود. مثلا اگر انسان به اندازه نياز و براي تهيه خوراک و نيازش از حيوانات حلال گوشت با شرايطي که شرع معين کرده استفاده نمايد هيچ اشکالي ندارد. زيرا خدا فرموده همه موجودات را براي انسان و درخدمت او قرار داده ام ؛ یعنی در روابط طبیعی بین موجودات ـ که نظام طبیعت را تشکیل می دهد ـ انسان به خاطر داشتن برترین رتبه ی حیات ، و به خاطر اینکه گذرگاه برترین کمالات می باشد ، در صدر هرم حیات قرار گرفته است ؛ لذا همه ی طبیعت در باطن خویش در تکاپوست تا خود را به این گذرگاه نزدیک نموده از راه صورت انسانی به عالم برزخ راه یابد ؛ چرا که آدمی در برزخ نیز عالی ترین رتبه ی حیات را خواهد داشت.
پس اگر کسي بدون جهت و با اينکه نيازي ندارد براي هوسراني و تفريح ، حيواني را شکار کند يا بکشد البته ستمکار است و شرعا جايز نيست و اگر توبه نکند مورد مواخذه قرار مي گيرد. و چنین نیست که بشر هر چه خواست بتواند با حیوانات بکند و مورد مؤاخذه ی الهی قرار نگیرد. کما اینکه طبق روایات ، حتّی حیوانات نیز حقّ ندارند دست به شکار بی رویه بزنند. لذا اگر شیری در حال سیری شکار نماید در قیامت مورد مؤاخذه خواهد بود. لذا اکثر شیران به هنگام سیری به حیوانی حمله نمی کنند حتّی اگر در نزدیکترین فاصله با آن باشند.
صاحب محتوی:
پرسمان دانشجویی
زبان :
فارسی
منبع اصلی :
http://www.maaref.porsemani.ir//node/3703
جنس منبع:
متن
پایگاه :
پایگاه پرسش و پاسخ های معارف سایت پرسمان
یادداشت :
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
مخاطب :
بزرگسال
خروجی ها :
Mods
Doblin core
Marc xml
MarcIran xml
مشخصات مختصر فراداده
مشخصات کامل اثر
منابع مرتبط :
ثبت نظر
ارسال
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت