رجعت ؛ واقعه بزرگ آینده | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
رجعت ؛ واقعه بزرگ آینده
کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
فارسی
کتاب الکترونیکی
میانگین امتیازات:
امتیاز شما :
تعداد امتیازات :
0
رجعت ؛ واقعه بزرگ آینده
ویرایش اثر
پاسخ تفصیلی:
امروزه هرچیزی که درباره آینده وشناخت رویدادها و حوادث آینده باشد ، برای خیلی از مردم مهم و قابل توجه است و بازار آینده بینان و پیشگویان و خبرسازان از آینده داغ داغ است و البته دانش آینده پزوهی نیز شکل گرفته و در صدد است به صورت روشمند و نظام مند آینده را مورد مطالعه و پژوهش خود قرار دهد و دراین راه هر سیگنال و علامت و اطلاعات و مطلبی را مورد توجه و بررسی قرار داده و در صورت نیاز در شناخت و تصویر سازی از آینده از آن استفاده می کند . در واقع آیندهپژوهی از جمله حوزههای مطالعاتی میان رشتهای است که تلاش میکند افراد حقیقی و حقوقی را برای رویارویی با آیندههای ممکن، رخدادهای غیر منتظره، مسائل نوظهور و عدمقعطیتهای آينده آماده کند تا از آهنگ غافلگیری آنها کاسته شود و بتوانند هوشمندانه و کنشگرایانه به استقبال آينده بروند.» این دانش با هدف پيش بيني و خلق مطلوب ترين آينده هاي ممكن، از مجموعه وسيعي از ابزارها و روش هاي علمي و حتّی هنري بهره مي برد .
این در حالی است که اسلام با معارف و ذخایر بیکران خود ، سرشار از اخبار و اطلاعات و مطالب مهم و موثر درباره آینده است . سه کانون محوری اسلام درباره آینده ، عبارت است از : ظهور موعود ، رجعت و قیامت . یکی از معارف شگفت دینی و یکی از خبرهای غیبی مهم و سرنوشت ساز از آینده جهان ، وقوع رجعت در گستره زمین است . این واقعه چنان با اهمیت ، ارجمند و سترگ است که در روایات ، از آن تحت عنوان « یوم الله » نام برده شده است ؛ چنان که امام صادق(ع) فرمود: «
ايام الله ثلاثة: يوم يقوم القائم ويوم الکرة ويوم القيامة ؛ روزهاى خداوند سه تاست: روزى که قائم [آل محمد] قيام کند و روز رجعت و روز قيامت » .
مهدویت ، مقدمه و طلیعه رجعت است و رجعت ، طلیعه و ورودی رستاخیز و قیامت ( که خود دارای عوالم و مراحل مختلفی است ) فرجام نهایی جهان . به یقین و قطع می توان گفت حرکت جهان به سمت این سه واقعه و رویداد بزرگ آینده است و غیر از این چیز دیگری نمی تواند محقق شود . این ماهستیم که باید با مراجعه جدی به میراث گرانبهای دینی خود ، به شناخت آینده دست بزنیم و خود را برای این سه یوم الله آماده کنیم.
آنچه که در رجعت مهم است ، این است که باید بدانیم : خداوند گروهی از مردگان را در هنگام ظهور مهدی و پس از آن به همان صورتی که قبلا در دنیا بودهاند به دنیا بر میگرداند: گروهی را عزیز و گروهی را ذلیل میکند و اهل حق را بر اهل باطل غلبه داده، داد مظلومان را از ستمگران میگیرد. سيد مرتضى در بيان معناى اصطلاحى رجعت مىفنویسد: «معناى رجعت چنين است که خداى تعالى به هنگام ظهور امام زمان حضرت مهدىعليه السلام، گروهى از شيعيان را که پيش از قيام آن حضرت از دنيا رفتهاند، به دنيا باز مىگرداند تا آنان به پاداش ياورى و همراهى و درک حکومت آن وجود مقدس نائل آيند، و نيز برخى از دشمنان حضرتش را زنده مىکند تا از ايشان انتقام گيرد، بدين ترتيب که آشکارى حق و مرتبه بالاى پيروان حق را بنگرند و اندوهگين شوند.»
این مساله مهم و سترگ چنان در محاق غفلت و کم التفاتی قرار گرفته و شمار فراوانی از آیات و روایات مربوطه مورد بی توجهی و بی اعتنایی واقع شده که حیرت و شگفتی ، سراسر وجود انسان را فرا می گیرد و در برابر انبوه منابع و مصادر قرآنی و روایی آن ، این سوال ایجاد می شود که چرا این باور و اندیشه دینی کمتر مورد بحث و بررسی علمی قرار گرفته است :
« افغير دين الله يبغون... طوعاً و كرهاً واليه يرجعون »(آل عمران - 83) ؛ « ولئن قتلتم فى سبيل الله او متم... »(آل عمران - 157) ؛ «كل نفس ذائقة الموت »(آل عمران – 185) ؛ « و ان من اهل الكتاب الا ليومننن به قبل موته (نساء - 159) » ؛ « و من قوم موسى امة يهدون بالحق و به يعدلون(اعراف - 159) » ؛ « ولو ان لكل نفس ظلمت ما فى الارض لافتدت به »(يونس - 54) ؛ « ولئن اخرنا عنهم العذاب الى امة معدودة ليقولنّ ما يحبسه » (هود - 8) ؛ « و ذكرهم بايام الله » (ابراهيم - 5) ؛ « فانظرنى الى يوم يبعثون قال فانّك من المنظرين الى يوم الوقات المعلوم » ( حجر - 37) ؛ « ثم رددنا لكم الكرة و امددناكم با عوال و بينن و جعلناكم اكتر نصيراً » (اسراء - 6) ؛ « واذا وقع القول عليهم اخرجنا لهم دابة من الارض تكلمهم ان الناس كانوا بآياتنا لايوقنون » (نمل - 82) ؛ « و يوم نحشر من كل امة فوجاً ممن يكذب باياتنا فهم يوزعون »(نمل - 83) ؛ « سيريكم آياته فتعرفونها » (نمل - 93) ؛ « ولنذيقنهم من العذاب الادنى دون العذاب الاكبر لعلهم يرجعون» (سجده - 21) ؛ « قالوا ربنا امتنا اثنتين و احييتنا اثنتين فاعتروفنا بذنوبنا فهل الى خروج من سبيل » (مؤمن - 11) ؛ « فارتقب يوم تأتى اسماء بدخان مبين يغشى الناس » (دخان - 10) « قل للذين آمنوا يغفروا للذين لايرجون ايام الله لیجزى قوماً بماكانوا يكسبون » (جاثيه - 14) ؛ « واستمع يوم ينادى المناد من مكان قريب يوم يسمعون الصيحة بالحق ذالك يوم الخروج » (ق - 41 و 42) ؛ « يوم هم على النار يفتنون ذوقوا فتنتكم هذا الذى كنتم به تستعجلون » (ذاريات - 14 و 13) ؛ « قالوا تلك اذاً كره خاسرة » (نازعات - 12) ؛ « و انّه على رجعه لقادر » و...
دهها آیه دیگر که غیر از رجعت ، هیچ تفسیر و تبیینی نمی توانند داشته باشد.
رجعت در احاديث نیز - که شامل صدها روایت و با تعابیر و اصطلاحات مختلف است – به صورت خیلی صریح و شفاف مطرح شده است . احادیث فریقین ، همگان را متوجه آینده ای قطعی و فاخر نموده اند که اتفاقات بزرگ و عجیبی در آن زمان رخ خواهد داد و حق و ایمان به پیروزی مطلق و نهایی خواهد رسید :
« هر کس به هفت چيز اعتقاد داشته باشد، مؤمن است و در ميان آن هفت چيز ايمان به رجعت را ذکر فرمودند.» و « کسى که ايمان به رجعت ما نداشته باشد از ما نيست » و « تنها كسانى رجعت مىكنند كه ايمان يا كفرشان خالص باشد » (امام صادق ) . « رجعت حق است و در امتهاى گذشته نيز بوده و قرآن آن را بيان کرده است. و رسول خدا فرمودند: آنچه در امت هاى گذشته واقع شده در اين امت نيز بدون کم و کاست واقع خواهد شد.» ( امام رضا ) . « رجعت اين از قدرت خدا است و جز «قدريه» کسى آن را انکار نمىکند.» (امام باقر) « به خدا سوگند که روزها و شبها به سر نيايد و قيامتبر پا نشود تا آنکه خداوند مردگان را زنده کند و زندگان را بيمراند و حق را به اهلش برگرداند و دين برگزيده خود را بر پا دارد » ( امام صادق ) و... .
آیا رواست ما این همه ذخایر گرانبهای دینی خود را به کناری نهیم و کمتر درباره موضوعات مهم دینی خود صحبت کنیم ؟؟ آیا شایسته است از مهم ترین حوادث آینده چشم پوشی کنیم و خود را با احتمالات و حدس ها و گمان ها سرگرم سازیم ؟؟ آیا بجا نیست که پژوهشکده های مهدویت و رجعت و معاد شکل دهیم و در مراکز علمی خود به صورت جدی این موضوعات را مورد بررسی و پژوهش قرار دهیم ؟؟ وقت آن رسیده که از این مزیت علمی و دینی به نحو احسن استفاده کنیم و گوی سبقت را از دیگران برباییم و پیشتاز آینده باشیم . بیاییم اطلاعات و مهارتها و تفکرات و یافته های خود را در خدمت معارف دینی قرار دهیم و با استناد به آنها ، آینده ای روشن و متعالی برای خود رقم بزنیم .مهدویت ورجعت ، آینده های روشن ما هستند ؛ آینده های حتمی و یقینی که ما را به قلل رفیع سعادت و کما خواهند رساند .دکتررحیم کارگر – مدیر گروه آینده پژوهی پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی و مدیر سایت مهدویت وظهور ( پرسمان دانشجویی )
صاحب محتوی:
پرسمان دانشجویی
زبان :
فارسی
منبع اصلی :
http://www.mahdaviat.porsemani.ir//content/%D8%B1%D8%AC%D8%B9%D8%AA-%D8%9B-%D9%88%D8%A7%D9%82%D8%B9%D9%87-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF-%D8%A2%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87
جنس منبع:
متن
پایگاه :
پایگاه پرسش و پاسخ های مهدویت سایت پرسمان
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
مخاطب :
بزرگسال
خروجی ها :
Mods
Doblin core
Marc xml
MarcIran xml
مشخصات مختصر فراداده
مشخصات کامل اثر
منابع مرتبط :
ثبت نظر
ارسال
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت