جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
نقش انتظار و نیروسازی در استمرار انقلاب
نویسنده:
علی جدید بناب
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نقش انتظار و تربیت نیرو با توجه به موقعیت و جایگاه­ مهدویت در پایایی انقلاب اسلامی، از منظر تحلیل‌گران تاریخی، از اهمیت خاصی برخوردار است. اما گستره نقش و تأثیرگذاری نیروسازی وسیع بوده و با وجود این گستردگی جایگاه، تحقیقی عمیق و یکپارچه در این عرصه صورت نگرفته است؛ بنابراین پرسش از اهمیت نقش نیروسازی و انتظاری در پویایی و تداوم انقلاب چه بوده است که نیازمند کاویدن تا مرحله پاسخی در خور است. به نظر می‌رسد نیروسازی در پایا بودن انقلاب اسلامی بسیار کارساز بوده و به پشتوانه علم اجمالی، نیاز به تتبع و تبیین تفصیلی آن دارد. این پژوهش با انگیزه شناخت نقش انتظار و نیروسازی در استمرار انقلاب، انجام گرفته است و نیل به این مقصد در سایه توصیف و تبیین اقدامات صورت گرفته در جهت نیروسازی و نقش آن در مقوله مهدویت و انقلاب اسلامی صورت گرفته و با گردآوری داده­های کتابخانه­ای میسر است که نتیجه آن، تبیین نقش انتظار و نیروسازی در پیشبرد اهداف انقلاب و استمرار آن بوده است.
صفحات :
از صفحه 77 تا 92
تحلیلی بر عملکرد یهود در عصر نبوی
نویسنده:
علی جدید بناب
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قم: مؤسسة آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره),
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این اثر به بررسی مهم‌ترین عملکردهای یهودیان در عصر حضرت رسول (ص) و کارشکنی‌ها و مخالفت‌هایشان برضد آن حضرت می‌پردازد. در این کتاب سعی شده است این کارشکنی‌ها براساس مستندات قرآنی و تفسیری و گزارش‌های تاریخی موثق مورد بررسی قرار گیرد، به همین سبب مؤلف از برخی تفاسیر شیعی و سنی استفاده کرده است. کتاب مشتمل بر پنج فصل اصلی است و مطالب آن براساس پاسخ به مهم‌ترین سؤالات مؤلف تنظیم شده است، سؤالاتی از این دست که ابعاد کارشکنی یهود در عصر پیامبر چیست؟ چرا یهود در قرآن مذمت شده است؟ علت کارشکنی‌ها و پیروی‌نکردن آنان از پیامبر چه بود؟ و رفتار پیامبر با یهود چگونه بود؟ براین اساس قلمروها، علل، پیامد کارشکنی‌ها و روش رویارویی حضرت رسول با آنان بررسی شده است. قلمروهای یادشده به شاخة سیاسی - نظامی، فرهنگی، اعتقادی و اقتصادی تقسیم ساده است. شایان ذکر است که در فصل نخست به وضعیت یهودیان در شبه‌جزیره عرب اشاره شده است.
کارشکنی های یهود در عصر پیامبر(صلی الله علیه وآله)
نویسنده:
علی جدید بناب
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این تحقیق، کوشیده شده است، کارشکنی های یهود در عصر پیامبر(صلی الله علیه وآله) بر اساس مستندان تفسیری، قرآنی و گزارش های موثّق تاریخی بررسی شود; بنابراین در ارائه مطالب، از تفاسیر شیعه و سنّی استفاده شده است. پرسش اصلی این است که ابعاد کارشکنی های یهود در عصر پیامبر(صلی الله علیه وآله)چیست، و به تبع آن، چرا یهود در قرآن، سرزنش شده است؟ علّت کارشکنی های یهود و پیروی نکردن از پیامبر(صلی الله علیه وآله)چیست؟ رفتار پیامبر(صلی الله علیه وآله) با یهود چگونه بود؟بر این اساس، قلمروها، علل، پیامدهای کارشکنی یهود و روش مواجهه پیامبر(صلی الله علیه وآله) با یهود بررسی، و قلمروها به شاخه سیاسی نظامی، فرهنگی، اعتقادی و اقتصادی تقسیم، و مورد تحقیق قرار گرفته; سپس علّت ها و پیامدهای ناشی از آن تحلیل و بررسی شده است. با تأمّل در تفسیر آیات و تتبّع در منابع تاریخی، روشن می شود که یهود، دارای برخی رذایل نفسانی بودند که منحصر به فرد است; به ویژه علاقه شدید آن ها به مسائل مادّی و تعصّب خاص نژادی که سبب تمییز از سایر انسان ها می شود. آنان برای رسیدن به مادیات و برتری نژادی، حاضرند بسیاری از ارزش های دینی خود را زیر پا بگذارند. اعتقاد به معاد در آن ها بسیار کمرنگ است یا اصلا وجود *. از طرف دیگر، روحیه عناد و لجبازی در آن ها ریشه دوانده است; از این روی چون با وجود پیامبر(صلی الله علیه وآله) منافع دنیایی خود را در معرض خطر می دیدند، با وی به مخالفت برخاستند.به نظر می رسد با بررسی های به عمل آمده، از آن جا که رسول خدا(صلی الله علیه وآله)، پیامبر رحمت بوده است، به شیوه های مسالمت آمیز، آنان را به اسلام دعوت کرد; ولی به دلیل عناد و لجاجت شدید، کلام حق در آن ها کارساز نشد; به این جهت، خداوند متعالی، تنفّر و انزجار خویش را از قوم یهود برای پیامبرش اظهار داشت و فرمان جنگ را صادر کرد.رفتار شدید پیامبر(صلی الله علیه وآله) با یهود، امری معقول است; زیرا چنین رفتاری بر اساس پیمان نامه ای بود که بین دو طرف منعقد شده بود و در صورت تعرّض و توطئه، پیامبر(صلی الله علیه وآله)می توانست مردان آن ها را اعدام، و زنان و بچه های آنان را به اسارت بگیرد یا به مناطق دیگر تبعید کند.
  • تعداد رکورد ها : 3