جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
اعتبار سنجی احادیث تقدّم اسلام امیرالمؤمنین علیه السلام در منابع اهل سنت
نویسنده:
حسین غفوریان ، محسن طبسی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دربارۀ امیرالمؤمنین علیه السلام مناقب و فضایل بسیاری در کتب اهل‌سنت ذکر شده است که بر افضلیت آن حضرت بر سایر صحابه دلالت کنند. یکی از این فضایل، «نخستین مسلمان بودنِ امیرالمؤمنین علیه السلام است که امتیاز و افتخار بزرگی به شمار می‌رود و امیرالمؤمنین علیه السلام در این زمینه گوی سبقت را از همگان ربوده‌ است. در این پژوهش، «احادیث تقدم اسلامِ امیرالمؤمنین علیه السلام از منابع اهل‌سنت مورد بررسی قرار خواهد گرفت و اعتبار این احادیث با توجه به اصول و مبانی ایشان در علوم حدیث اثبات خواهد شد. همچنین با بررسی معارضات و پاسخ به شبهات گفته شده درباره این احادیث، بطلان ادعای مخالفان مبنی بر نخستین مسلمان نبودن حضرت علی علیه السلام ثابت خواهد شد.
صفحات :
از صفحه 43 تا 97
بررسی دیدگاه وهابیان نسبت به عدم مشروعیت سفر، برای زیارت قبور اولیای الهی
نویسنده:
علی اصغر کمالی ، محسن طبسی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
زیارت به این معنا است که انسان با قصد و توجه، به ­دیدار شخص دیگری برود. وهابیان اصل رفتن به زیارت قبور را قبول دارند و آن را سنت می­دانند؛ ولی سفر کردن برای زیارت را بدعت می­شمارند. دلیل اصلی وهابیان، روایت "شد رحال" است که در آن، فقط سفر کردن به سه مسجد را جایز می­شمارد. وهابیان می­گویند: در استثنایی که در این روایت است، مکان در تقدیر است؛ پس سفر برای زیارت تمامی قبور بدعت است؛ در حالی­که مستثنی­منه در این روایت مسجد است و ربطی به­دیگر سفرها ندارد. در روایاتی که از طریق محدثین اهل سنت وارد شده، تصریح به این مستثنی­منه شده و علمای اهل سنت نیز در فتاوای خود تصریح به­جواز، بلکه استحباب سفر برای زیارت قبور دارند.
صفحات :
از صفحه 25 تا 41
هنر سنتی و مناسبات نسلی
نویسنده:
طبسی محسن, رازانی اسد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
یکی از بحث های مهم جامعه امروز ما، گسست نسل ها است. مشکلات و آسیب های اجتماعی ناشی از این پدیده آن قدر واضح است که در ضرورت پرداختن به این مساله هیچ تردیدی وجود ندارد. هنر یکی از جنبه های قابل بررسی در پدیده گسست نسل ها است. هنر چه نقشی در فرآیند گسست نسل ها داشته است؟ آیا اساسا هنر می تواند در کاهش شکاف موجود میان نسل ها، نقشی بر عهده گیرد یا خیر؟ و اگر می تواند، چگونه؟اگر بپذیریم که سنت، یکی از ارکان مناسبات نسلی است؛ به تبع آن هنر سنتی نیز می تواند یکی از عوامل ارتباط میان نسل ها تلقی گردد. در این مقاله منظور از هنر سنتی، هنری با سیمای امروزی است که فقط ریشه در گذشته داشته باشد. محققان بسیاری در باب سنت و هنر سنتی مطالبی نوشته اند، اما تقریبا هیچ کدام از آنها به هنر سنتی به عنوان عامل ارتباط میان نسل های امروز و دیروز اشارتی نداشته اند.در مقاله حاضر، ضمن مرور مفاهیم هنر، سنت، و هنر سنتی و یادآوری لزوم بازنگری و اصلاح تعاریف؛ به چگونگی تاثیر هنر سنتی، به شرط اصلاح تعریف، در کاستن از شکاف میان نسل ها، و چه بسا پیش گیری از آن می پردازد، و برای این منظور راهکارهایی نیز عرضه می کند.
صفحات :
از صفحه 141 تا 158
کرامات رضا(ع) به روایت اهل سنت
نویسنده:
محسن طبسی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
  • تعداد رکورد ها : 4