جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
بررسی تاریخی اصل عدم تکلف در سیره نبی مکرم اسلام (ص)
نویسنده:
علیرضا حیدرزاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
درواکاوی سیره و روش نبی مکرم اسلام ص، درخصوص شخص متکلف که دارای شخصیت دوگانه در مراودات اجتماعی است روشن میگردد که ایشان این نوع رفتار نابهنجار را ناپسند دانسته وکاملا طرد مینمودند. برای اینکه بدانیم شخص متکلف چه ویژگیهایی دارد که موجب نابهنجاری اجتماعی میگردد و آیا این ویژگیها در بیانات معصومین تبیین گردیده است وراهکاری درمواجهه باآن ارائه شده است، به تحقیق در سیره نبی اکرم( ص )پرداختیم، تا راهنمایی برای بهتر زیستن در جامعه مدنی اسلامی قرار گیرد . ویژگیهایی که برای شخص متکلف در روایات ذکر گردیده است ،نشان از آن دارد که بعد اجتماعی این صفت رذیله از بعد فردی آن با اهمیت تر است لازم به ذکر است که روش تحقیق در این مقاله ،روش تحلیل داده هاوبررسی ایات وروایات به صورت تطبیقی میباشد.چه آنکه تحقیقات موجود در این زمینه به جنبه فردی این خصیصه بیشتر توجه داشته است. در حالی که توجه به اثرات اجتماعی این موضوع درمنظرروایات بیشترمورد توجه واقع شده است.
صفحات :
از صفحه 201 تا 216
مؤلفه‌‌‌های سیاسی تمدّن نوین اسلامی بر اساس سیرة نبوی
نویسنده:
حامد جوکار ، علیرضا حیدرزاده ، مهدی رضازاده جودی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف: هدف از انجام این پژوهش، بررسی سیرة عملی پیامبر اکرم(ص) در بخش سیاسی و کشف مؤلفه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اصلی ساختار سیاسی مطلوب به منظور ارائة الگوی اصیل اسلامی است که توان شکل‌دهی به تمدّن نوین اسلامی را داشته باشد. روش: در این مقاله با روش تحلیل مضمون و واکاوی سیرة عملی پیامبر(ص)، مؤلفه‌های تمدّن‌ساز سیره در بعد سیاسی استخراج و معرفی شده است. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش را می‌توان ذیل مواردی چون: ایجاد امت واحدة اسلامی، تأکید بر امامت و رهبری امت، مدارا و رواداری، مشورت و پرهیز از استبداد رأی، قانون‌مداری در امر حکومت، آزادی بیان، پایبندی به عهد و پیمان و برخورد قاطعانه با تخلفات عوامل حکومت دسته‌بندی کرد. نتیجه‌گیری: رعایت موارد پیش‌گفته، زمینه‌ساز به سامان آمدن ساختار مطلوب سیاسی است که با توجه به شرایط و اقتضائات زمانی و مکانی می‌تواند صورتهای مختلف به خود بگیرد، اما در هیچ حالتی نباید به کلی از این اصول تهی و عاری باشد.
صفحات :
از صفحه 933 تا 958
  • تعداد رکورد ها : 2