جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
کنکاشی پیرامونِ گزارش‌های مربوط به «نفرین قریش از سوی رسول خدا(ص) در جنگ احد» (براساس نگاشته‌های علامه جعفر مرتضی عاملی(ره) در کتابِ الصحیح من السیره النبی الاعظم(ص) )
نویسنده:
اصغر میرزاپور
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در تحقیق حاضر بر اساس متن کتابِ شریف الصحیح من السیره النبی الاعظم9 به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که آیا رسول خدا9 در جنگ احد قوم خود را نفرین کرده است یا خیر؟ علامه جعفر مرتضی(ره) ذیلِ یکی از مباحث خود در جلد ششم از کتاب الصحیح با عنوانِ «هل یدعوا النبی علی قومه» به بررسی روایتِ مربوط به نفرین پیامبر اکرم9 در حق قریش اشاره کرده و به بررسی روایات در این زمینه پرداخته و در نهایت گزارشات در این خصوص را به دلیل تعارضاتی که در آن دیده شده است، نمی‌پذیرد.
صفحات :
از صفحه 229 تا 239
زمینه‌های کفر و بت‌پرستی در عصر جاهلیت
نویسنده:
اصغر میرزاپور ، محمد شرفی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
شرک و بت‌پرستی در بین بشر همواره بوده است و یکی از بخش‌های اساسی دعوت انبیاء را دعوت به توحید و نفی شرک و مبارزه با آن تشکیل می‌دهد. این انحراف در جامعه جاهلی اعراب نیز بوده است. شناخت انحرافات و باورهاى دینى ساکنان جزیرة العرب و حجاز، پیش از ظهور اسلام ضرورى و سودمند است. این آگاهى از ادیان و مذاهب عصر جاهلى مى‌تواند خاستگاه انحراف‌ها و ریشه تحریف‌هاى در ادیان الهى را بشناساند. این شناخت به ما کمک مى‌کند تا بدانیم چگونه رسول الله9 توانست با آن انحراف‌هایى دینى مبارزه کند و در اندکى بیش از دو دهه، شرک و بت‌پرستى را در جزیرة العرب ریشه کن نماید. در پژوهش حاضر تلاش بر این است زمینه‌های کفر و بت‌پرستی در عصر جاهلیت به درستی تبیین گردد، تا برای همگام مشخص گردد که اسلام در چه زمینه‌ای توانست رخ نمایاند و زمینه‌های شرک و بت‌پرستی را به کلی بر طرف نماید.
صفحات :
از صفحه 121 تا 132
انطباق یا عدم انطباق کوروش بر ذوالقرنین با تأکید بر دیدگاه علامه طباطبایی (ره)
نویسنده:
اصغر میرزاپور ، عباس تقوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
برخی از مفسران متقدم، مانند وَهب بن منبّه و محمد بن صائب کَلبی و یوسف بن موسی قطان نه تنها در تفسیر سوره کهف، بلکه در چند جای دیگر تصریح کرده‌اند که ذوالقرنین همان کوروش هخامنشی است. در دوران معاصر، نخستین پژوهشگری که موضوع مطابقت کوروش با ذوالقرنین را پیش کشید سِر سید احمد خان (1817-1898)، از پیشگامان اصلاحات فرهنگی و بنیادگذار تجدد طلبی اسلامی در هند، بود. مولانا ابوالکلام آزاد (1888-1958)، وزیر فرهنگ دولت وقت هند، نیز همین نظریه را مطرح و به شکل مبسوط‌تری تبیین کرد. مرحوم علامه طباطبایی نیز، در المیزان، نظر ابوالکلام آزاد را پذیرفته و مشخصات کوروش را بر ذوالقرنین منطبق می‌داند. علامه طباطبایی در المیزان، پس از بررسی نظریه ابوالکلام آزاد، که اثبات می‌کند کوروش، پادشاه هخامنشی، همان ذوالقرنینِ ستوده شده در قرآن است، می‌نویسد: «هر چند بعضی از موارد گفته شده خالی از اعتراض نیست، لکن از هر گفتار دیگری انطباقش با آیات قرانی روشن‌تر و قابل قبول‌تر است». آیت الله مکارم شیرازی هم می‌نویسد: «درست است که در این نظریه نیز نقطه‌های ابهامی وجود دارد، ولی فعلاً می‌توان از آن به عنوان بهترین نظر درباره تطبیق ذوالقرنین بر رجال معروف تاریخی نام برد.»
صفحات :
از صفحه 7 تا 18
  • تعداد رکورد ها : 3