جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
تولی و تبری در ولایت اهل بیت شرطیت و آثار مبحث کلامی از منظر دروس امامیه
نویسنده:
پدیدآور: عبدالله آدم گایا ؛ استاد راهنما: محمد الباوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
تولی و تبری از اعمال قلب است، و این اعمال را اقدامات بزهکارانه می نامند و این عمل دارای یک اثر عمیق و نتیجه رضایت بخش است زیرا منطقی را از دیگران و انسان از بقیه آفرینش متمایز می کند ، زیرا خداوند متعال انسان را بر بقیه آفرینش با عقل ترجیح می دهد و خداوند متعال توجه زیادی به ذهن داشته است. و از جایگاه و ارزش برخوردار است ، همانطور که در کتاب عزیز آیات خود تأیید شده است که این اهمیت و آن وضعیت را تأیید می کند ، و مشخص است که یکی از برجسته ترین چیزهایی که خداوند انسان را از همه مخلوقاتش مورد علاقه قرار می دهد ، ذهن است و ذهن می داند چه کسی باید باقی بماند تا اینکه بزرگسالی را بداند. و تولی خدا و رسولش و أولی الأمر و تبری از دشمنانشون ، مخالفان و انکار آنها چیز ساده ای نیست که با شهوت و عصبانیت یا با عشق ، دشمنی و نفرت حاصل شود ، بلکه آموزه ، ایمان و تسلیم است که به غریزه صورت می گیرد که مردم روزه خود را شکستند! بنابراین ، این تصور وجود دارد که تولی و تبری از اصول دین است ، نه از فروع دین. ذهن و عقل نیز به نوبه خود به عالمان می گوید که انسان یک انسان ذاتی است ، باید یک استاد داشته باشد که به او ایمان داشته باشد ، یک شخص معتقد است که استاد او بت ، مغز متفکر ، بیمار و ..... است و فکر می کند که او را با همه خوبی ، امنیت و خوشبختی به ارمغان می آورد و او را برای همه می پردازد. شر و بازیگوش بودن ، او طاعت خود را می گیرد و دشمنان خود را از بین می برد. به همین ترتیب ، شواهد زشتی و ذکاوت ذهنی ، یعنی اینکه ذهن ، بدون وابستگی به هیچ مدرک حقوقی ، فرض خوبی را که او از هیچی ، آفرینش و بهترین خلقت خود آفریده است ، قضاوت می کند و او را از گرسنگی تغذیه می کند ، او را از تشنگی سیراب می کند ، او را از بیماری ، درمان او از فقر و سایر نعمت ها درمان می کند. . به همین ترتیب ، ذهن انسان بر بندگان صالح خدا حاکم است ، همانطور که ذهن سالم برای رد کردن دشمنان خدا و دشمنان شرور بردگانش حکم می کند. به عبارت دیگر ، ذهن حکم می کند که باید حق و افراد آن فرض شود ، و باید باطل را از باطل و افراد آن گرفت و این باید قبل از هر چیز به شرط اعتقاد موفق و کردار نیک حاصل شود.
اصول الدین در قصه های قرآن با محوریت داستان حضرت ابراهیم با رویکرد کلامی
نویسنده:
پدیدآور: مهدی علی ؛ استاد راهنما: محمد الباوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه یکی از موضوعات مهم زندگی مسلمانان را مورد بحث قرارداده، و آن موضوع پیگیری مطالب اصول اعتقاد در داستان های قرآنی است. به ویژه داستان حضرت ابراهیم که خیلی مهم وحائز اهمیت است و در برانگیختن فکر دینی نقش بسیار مهمی دارد. البته تمام انبیاء در مورد اصول عقاید یک دعوت مرتبط به هم داشته اند و بهترین روش برای بیان آنها روش داستانی است که قرآن کریم نیزبه کرات از این استفاده نموده است. حضرت ابراهیم برای دعوت به اصول دین هیچ مدی را رها نکرد. لذا تمام داستانهای ابراهیم حول و محور توحید و اقسام آن و اسماء و صفات الهی می چرخد. حضرت ابراهیم معترف به اسماء و صفات الهی بود. بلکه برای دعوت به آیین اسلام از اسماء و صفات الهی استفاده نیزکردند. همینطور داستان ابراهیم عدل الهی را نیز معترض شده است که درآن علل و اهداف افعال خدا و بحث قضا و قدر را مورد بحث قرار داده است و بحث ابتلا و آزمایش را در قصه حضرت ابراهیم پشت سر گذاشته است. داستان حضرت ابراهیم موضوع نبوت واهداف آن را نیز شامل میشود که خداوند برای انذار وتبشیر وتهذیب نفس و برپایی دلیل و حجت از آن استفاده شده است. بحث امامت یکی از مباحث مهم داستان حضرت ابراهیم است. امامت یکی از منصبهای مهم الهی است که به ظالمین نمیرسد. در داستان ابراهیم سهم بسیاری برای بحث معاد وجود دارد. لذا در مورد برانگیختن و خروج و شفاعت و ورود به صحنه ی محشر را مورد بحث قرار داده است. خصوصا وقایعی که موقع حضور در پیشگاه خداوند اتفاق می افتد.
  • تعداد رکورد ها : 2