جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7
العوسج الملتهب وأنوار العقل ؛ ابتكار فلسفة الدين [في 4 مجلدات توزعت على 3 عناوين]
نویسنده:
جان غريش؛ ترجمة: محمد علی مقلد, عزّ العرب لحكيم بناني ؛ مراجعة: مشیر باسیل عون
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
دار الكتاب الجديد المتحدة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب «تیغ سوزان و چراغ‌های ذهن» اولین تحقیق تحلیلی عمیقی است که به زبان فرانسوی در مورد پیدایش فلسفه دین نوشته شده است، این کتاب در سه بخش و چهار جلد است، بخش اول (جلد اول) که به میراث می‌پردازد. قرن نوزدهم و وارثان آن، شامل یک مقدمه کلی است که ما را به تخصص و مطالعه مدل جایگزین عقلانی و انتقادی نزدیکتر می کند.بخش دوم (جلد دوم) به بررسی رویکردهای پدیدارشناختی و تحلیلی می پردازد، در حالی که بخش سوم [که به دو جلد تقسیم شد. بخش‌هایی در ترجمه عربی به دلیل عظمت آن] به رویکرد هرمیتی اختصاص دارد. مهمترین پیامی که فلسفه دین برای آن پدید آمده «تدبر در دین» است، با علم به اینکه این تخصص از دو قرن پیش به وجود آمده است و هدف این کتاب بررسی شرایطی است که منجر به ایجاد این تخصص شده است. هدف این است که به دین در مظاهر عمده آن بیاندیشد و این همان چیزی است که کتاب را به روشن ساختن مفهوم ادیان الهام بخش، به جای ایجاد یک برداشت مصنوعی فلسفی از دین، موظف می کند، و این همان چیزی است که باعث می‌شود کتاب علاوه بر بررسی مقوله‌های بلاغی ذهنی و منطقی که منجر به پیدایش آن‌ها شده است، بار مظاهر فردی و جمعی دین از قبیل آیین‌ها، اعتقادات و نگرش‌های معنوی را نیز بررسی کند: داده‌ها را در نظر می‌گیرد. از تاریخ ادیان، که مستلزم ادغام آنها در تفکری است که به افقی وسیع باز می شود.درباره معنای کل تاریخ. اصطلاح «نوآوری» مفهومی دوگانه دارد: از یک سو، به ارائه ارائه تاریخی به خواننده از نمایندگان بزرگ این رشته، پس از آشنایی با مدل‌های جایگزین عقل که فلسفه‌های مسلط دین را کنترل می‌کنند، مربوط می‌شود. از زمان کانت تا آغاز قرن بیست و یکم. از سوی دیگر، این کتاب می‌خواهد افق‌هایی را به روی موضوعاتی بگشاید که فلسفه هرمنوتیک دین امروز باید با آن‌ها مواجه شود و همچنین می‌کوشد تا خطرات بحث‌های داغ امروز در مورد میراث معنوی و دینی متعلق به اروپا را آشکار کند.
برمبل‌های درخشان و چراغ‌های ذهن: نوآوری در فلسفه دین - بخش سوم: به سوی پارادایم هرمنوتیکی [کتابشناسی فرانسوی]
نویسنده:
Jean Greisch
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Paris: Cerf,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: هرمنوتیک، یعنی نظریه عملیات فهم درگیر در تفسیر متون، آثار و افعال، سابقه ای طولانی دارد، حتی قدیمی تر از فلسفه. بیش از یک بار تأمل در اشکال متعدد هنر تفسیر با مشکل دین مواجه شده است. نه تنها پدیده‌های دینی نیاز به تفسیر دارند، بلکه تفسیر آنها مشکلات خاصی را ایجاد می‌کند، زیرا تفسیر از بسیاری جهات سازنده خود پدیده دینی است. در این منظر است که این کتاب به بررسی مشکلات عمده ای می پردازد که فهم گفتمان دینی برای لوگوس فلسفی ایجاد می کند. دو فصل اول دلایلی را توضیح می‌دهند که به نفع پارادایم جدید عقل، یعنی عقل هرمنوتیکی، که در قرن بیستم در دیلتای، گادامر، هایدگر و ریکور بیان فلسفی خود را یافت، توضیح می‌دهند. سهم آنها در تجدید فلسفه دین، در سه فصل آخر، با مواجهه با میراث سه گانه فلسفه های زندگی (برگسون)، تأمل (نابرت) و فلسفه دین، به تحلیلی عمیق ارائه شده است. فلسفه وجود (یاسپرس).
برمبل‌های درخشان و چراغ‌های ذهن: نوآوری در فلسفه دین - بخش نخست: وارثان و میراث های قرن نوزدهم [کتابشناسی فرانسوی]
نویسنده:
Jean Greisch
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Paris: Cerf,
کلیدواژه‌های اصلی :
برمبل‌های درخشان و چراغ‌های ذهن: نوآوری در فلسفه دین - بخش دوم: رویکردهای پدیدارشناسی و تحلیلی [کتابشناسی فرانسوی]
نویسنده:
Jean Greisch
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Paris: Cerf,
کلیدواژه‌های اصلی :
العيش بالتفلسف: التجربة الفلسفية، الریاضات الروحیة، وعلاجیات النفس
نویسنده:
جون غرايش؛ ترجمه: محمد شوقي الزين
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مومنون بلاحدود,
آموزه هنرِ فهمیدن
نویسنده:
ژان گریش
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در جریان کنفرانس سه‌روزۀ «دین و حقیقت» که به ابتکار استادم ژان گروندن ـ فیلسوف برجسته کانادایی ـ در دانشگاه مک‌گیل مونترال برگزار شد، با ژان گریش (Greisch) ملاقات کردم که کشیش کلیسای کاتولیک و از فیلسوفان نامدار جهان فرانسه‌زبان است. او در سال ۱۹۴۲ در بحبوحه جنگ جهانی دوم در لوکزامبورگ به دنیا آمده و اکنون ساکن فرانسه است. گریش از سال ۱۹۷۳ استاد فلسفۀ «انستیتو کاتولیک پاریس» بود و از سال ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۴ رئیس این بنیاد بود. او کتاب‌های بسیاری نوشته که از جمله می‌توان به «دیدار با حقیقت»، «شعلۀ طور»، «شنیدن با گوشی دیگر»، «از نه ـ دیگری به تماما دیگری»، «هرمنوتیک به‌مثابه حکمت عدم یقین»، «فلسفه، شعر، عرفان» و «عصر هرمنوتیک خرد» اشاره کرد. گریش از مهمترین متخصصان فلسفۀ مارتین ‌هایدگر و پل ریکور شناخته می‌شود و تحقیقاتش بیشتر در زمینه پدیدارشناسی، هرمنوتیک و فلسفه دین است. کتاب «پدیدارشناسی حیات دینی» ‌هایدگر را او از آلمانی به فرانسه ترجمه کرده است. کتابی نیز با عنوان «هستی‌شناسی و زمانمندی» به رشته تحریر درآورده که تفسیر «وجود و زمان»، شاهکار ‌هایدگر است. از ژان گریش به خاطر اینکه به پرسش‌هایم پاسخ گفت، بسیار سپاسگزارم.
  • تعداد رکورد ها : 7