جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
مفهوم‌شناسی بغی در تفسیر آیه 9 حجرات
نویسنده:
محمدعلی تجری، محترم شکریان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
حفظ اسلام و ارزش‌های اسلامی وابسته به حاکمیت اسلامی قدرتمند است. حاکمیت اسلامی باید دارای حریمی باشد تا مصالح پنج‌گانه جامعه اسلامی؛ عقل، دین، جان، مال و ناموس، مخدوش نگردد. از آیات اجتماعی قرآن که ناظر به ضرورت آرامش در جامعه اسلامی و ثبات امنیت و حاکمیت اسلامی است، آیه 9 سوره حجرات است. این مقاله درصدد است تا ضمن مفهوم‌شناسی «بغی» در این آیه شریفه، به این سؤال ـ که اعتراض به چه حاکمی و چه نوع اعتراضی و با چه شرایطی بغی محسوب می‌شود؟ ـ پاسخ دهد. نتیجه این مقاله با تأمل در آیات قرآن کریم به‌ویژه آیه مورد اشاره، به‌عنوان مهمترین خاستگاه این مفهوم، و روایات معصومان^ آن است که «بغی» اختصاص به خروج علیه امام معصوم ندارد و خروج علیه امام حاکم عادل را نیز شامل می‌شود، چنانکه قیام علیه حاکم جائر از اساس، بغی شمرده نمی‌شود؛ نه آنکه بغیِ به‌حق و ممدوح باشد. نیز اقدامی بغی محسوب می‌شود که اقدام‌کننده مسلمان باشد، نه غیرمسلمان؛ گروهی باشد، نه انفرادی؛ مسلحانه و خشونت‌آمیز باشد، نه مسالمت‌آمیز و قصد خروج آنان علیه امام معصوم یا عادل احراز گردد.
صفحات :
از صفحه 7 تا 28
صحابه پيامبر در نهج البلاغه
نویسنده:
‫محترم شکريان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
چکیده :
‫اين پايان نامه را تحت عنوان »صحابه پيامبر (ص) در نهج البلاغه« مستند به منابع حديثى، تاريخى شيعه وسنّى به منظور نيل به دو هدف عمده به نگارش درآوردم: 1 - بررسى سيره عملى ونظرى اصحاب پيامبر (ص) از ديدگاه امام على (ع) با استفاده از كتاب شريف نهج البلاغه، تا بتوانم ملاك جديدى را براى عدالت اصحاب ارائه دهم. 2 - پرده بردارى از گوشه‏هايى از معارف عميق كتاب نهج البلاغه؛ لذا آن را بر يك مقدمه، سه فصل ويك خاتمه مشتمل نمودم. مقدمه: شامل كليات موضوع فصل اوّل: صحابه (صحابه در لغت واصطلاح، عدالت صحابه از ديدگاه شيعه وسنّى وارائه قاعده تشخيص صحابه بر حق از صحابه باطل) فصل دوم: سابقين (مهاجرين وانصار وهر كدام به تفكيك بدريون وغير بدريون) فصل سوم: خلاصه ونتيجه‏گيرى، جداول و ضمائم، پيشنهادات براى آينده، فهرست منابع و مآخذ)
صحابه پیامبر(ص) در نهج البلاغه
نویسنده:
محترم شکریان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه را تحت عنوان«صحابه پیامبر(ص) در نهج البلاغه» مستند به منابع حدیثی، تاریخی شیعه و سنی به منظور نیل به دو هدف عمده به نگارش درآوردم: 1) بررسی سیرة عملی و نظری اصحاب پیامبر(ص) از دیدگاه امام علی(ع) با استفاده از کتاب شریف نهج البلاغه، تا بتوانم ملاک جدیدی را برای عدالت اصحاب ارائه دهم. 2) پرده برداری از گوشه هایی از معارف عمیق کتاب نهج البلاغه؛ لذا آن را بر یک مقدمه، سه فصل ویک خاتمه مشتمل نمودم. مقدمه: شامل کلیات موضوع فصل اول: صحابه(صحابه در لغت و اصطلاح، عدالت صحابه از دیدگاه شیعه و سنی و ارائه قاعدة تشخیص صحابة بر حق از صحابة باطل) فصل دوم: سابقین(مهاجرین و انصار و هر کدام به تفکیک بدریون و غیر بدریون) فصل سوم:خلاصه و نتیجه گیری، جداول و ضمائم، پیشنهادات برای آینده، فهرست منابع و مآخذ)
  • تعداد رکورد ها : 3