جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
نقد و بررسی ادله شکاکیت و نسبیت با تاکید بر نظریه کانت
نویسنده:
پدیدآور: سیدضیشم احمد ؛ استاد راهنما: صفدر الهی راد ؛ استاد مشاور: محسن انبیائی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
این پایان نامه در سدد ازمایش ادعا و ادله ی شکاکیت و نسبیت، با توجه ویژه بر ادعای آنها که عقل انسانی نمی تواند به علم فراگیر و غیر نسبی برسد، خصوصا در مورد حقیقت خارجی. در این بررسی، تاکید بیشتری داده شده بر تبیید نظریه گانت بخاطر اهمیت فلسفه ی او دارد بر مسیر فلسفه غرب بعد از ایشان. تا اینکه تاریخی بودن این شبهات خوب روشن شود، ادله ی فلسوفان یونان باستان هم آورده شدند و مورد بررسی قرار گرفتند. با توجه به تاکید این پایان نامه بر گانت، فلسفه هیوم هم بررسی شده بخاطر تاثیرات که داشته بر شکل گیری تفکر کانت. انتقادات بر این ادعا و ادله که در آثار فلسوفان غربی پیدا می شوند آورده شدند، اما نقد اصلی از دیدگاه فلسفه و معرفت شناسی اسلامی می باشد. این بررسی منتهی می شود بر نشان دادن که ادعا و ادله هم شکاکیت و هم نسبیت بیشتر اوقات خودشکن و خودمتناقض هستند. در میان فرایند این بررسی، بعضی از نکات اساسی از دیدگاه فلسفه اسلامی بر معرفت شناسی آورده شدند.
منطق كوانتومی: منطقِ صادقِ كاذب!
نویسنده:
محسن انبيايی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نيروبرد (مکانيک) کوانتومي در طليعه قرن بيستم جانشين نيروبرد سنتي شد. براي معادله موج شرودينگر که در اين نيروبرد جديد، داراي جايگاهي همچون جايگاه قوانين حرکت نيوتن در نيروبرد سنتي است، تعبيرهاي فلسفي بسياري ارائه شده که تعبير منطق کوانتومي يکي از اين تعابير است. بنيان‌گذاران منطق کوانتومي مدعي‌اند که بر اساس مشاهداتشان در سطح کوانتومي، منطق سنتي که پيش‌ از اين به‌ عنوان معيار سنجش استدلال صحيح از ناصحيح بوده است، فاقد کارايي مناسب است و بايد آن را با يکي از تقارير منطق کوانتومي جاي‎گزين ساخت. در اين مقاله ضمن معرفي مختصر نيروبرد کوانتومي و تعبير منطق کوانتومي از اين نيروبرد، حتي‌الامکان از ورود به مباحث صوري منطق کوانتومي احتراز مي‎شود و با روش تحليلي، امکان جاي‎گزيني منطق سنتي با چنين منطقي بررسي مي‎شود. بر اساس اين تحقيق مشخص شد که منطق کوانتومي را بايد صرفاً يک صورت‌بندي رياضياتي دانست، نه يک منطق جاي‎گزين، چراکه اولاً منوط به يک تعبير خاص از معادله شرودينگر است و ثانياً به‌وضوح از منطق سنتي براي ابطال آن استفاده کرده است. همچنين نتيجه‌اي که از کاربست اين منطق بر دو منطق سنتي و کوانتومي حاصل مي‌شود، صادق و کاذب بودن هم‌زمان هر دو منطق است، نه کاذب بودن منطق سنتي و صادق بودن منطق جاي‎گزين.
صفحات :
از صفحه 91 تا 101
روش برخورد امامان معصوم علیهم السلام با مدعیان دروغین در جامعه شیعه
نویسنده:
انبیائی محسن
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (pdf) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 217 تا 252
  • تعداد رکورد ها : 3