جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
بررسی رابطه‌ی هرمنوتیکی متن شاهنامه‌ی فردوسی و نگاره‌های نسخه آل‌اینجو (مکتب شیراز)
نویسنده:
پدیدآور: ندا غیاثی ؛ استاد راهنما: محمد اعظم‌زاده ؛ استاد مشاور: قدسیه رضوانیان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
اهمیت والای زبان، تاریخ، هنر و اندیشه‌‌ی شاهنامه در تثبیت و غنای فرهنگ ایرانی، آن را از سایر متون متمایز می‌کند. ارتباط شاهنامه با هنر نگارگری، خود یکی از جایگاه‌های مهم فرهنگی در طول دوران بوده است. شاهنامه‌ی منسوب به حکومت آل اینجو در فارس، یکی از نسخه‌هایی است که به دلیل موقعیت بحرانی سیاسی و فرهنگی زمان خود که در اوج استیلای مغولان قرار گرفته، دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است. مفاهیم به تصویر درآمده در این نگاره‌ها، ترکیب‌بندی، رنگ‌پردازی و نوع نگرش نگارگران از خوانشی متفاوت حکایت می‌کنند. هرمنوتیک مدرن نظریه‌ای است که به بررسی و تحلیل اندیشه‌ی نهفته در متون و تاثیر آن بر مخاطب می‌پردازد. هانس گئورگ گادامر یکی از نظریه‌پردازان این مکتب بوده که با اصلاح و بسط نظریات اندیشمندان پیشین، مفاهیم برجسته‌ای را مطرح و از نو بررسی می‌کند. در این پایان‌نامه، با به کار بردن نظریه‌ی هرمنوتیک گادامر، به بررسی ارتباط شاهنامه و نگاره‌های مکتب آل‌اینجو می‌پردازیم. آن‌چه در این پژوهش بررسی می‌شود، این است که نگارگر به عنوان مفسر شاهنامه در چه شرایط تاریخی قرار داشته و نگاره‌های او حاصل کدام فهم از متن هستند. یافته‌های این پژوهش به روش تحلیلی تاریخی بدست آمده و روش جمع‌آوری اطلاعات آن نیز کتابخانه‌ای بوده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می‌دهد که نگاره‌های مکتب اینجو به عنوان پاسخی به پرسشی تاریخی به وجود آمده و ادامه‌ی سنت حماسه‌پردازی ایرانی هستند. درواقع، نگارگر شاهنامه در فرایند فهم مفاهیم این متن وارد جهان آن شده‌ و در بطن افق دوران خود با متن به گفت‌و‌گو پرداخته و از آن پرسش می‌کند. این رابطه‌ی دیالکتیک پرسش و پاسخ در نهایت به فهمی منجر می‌شود که حاصل آن نگاره‌هایی است که در این پژوهش مورد بررسی‌ قرار می‌گیرند.
مضامین مذهبی در نقاشی های عامیانه تکایا در مازندران
نویسنده:
انصاری مجتبی, اعظم زاده محمد, پورمند حسنعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تکایا گونه ای معماری آیینی هستند که در دوره قاجار در اغلب روستاهای مازندران برپا شده اند. سقف و بدنه تکایا آکنده از نقوش متنوع با مضامین مذهبی و غیرمذهبی - متاثر از اندیشه های ایران قبل و پس از اسلام – است. بخش قابل ملاحظه ای از نقوش با مضامین مذهبی در قالب نقاشی عامیانه آشکار شده اند. نقاشان سعی داشته اند فضای تکایا را متناسب با نیاز مردم تزیین نمایند و جلوه هایی از وقایع عاشورا، قصص قرآنی و مضامین خیر و شر را مجسم سازند. بررسی های به عمل آمده، هدف نقاشان این خطه را ضمن احترام به باورهای مردم، پیام رسانی با تاکید بر جنبه های اخلاقی و حفظ سجایای انسانی متاثر از حوادث عاشورا و زندگی ائمه اطهار (ع) و نیز توصیف مفاهیم معنوی با بیانی ساده و رسا با تلفیقی از جنبه های عینی گرایی و ذهنی گرایی- دانسته اند ضمن آن که بر جنبه نمادین آن نیز تاکید شده است.روش گردآوری داده ها به صورت اسنادی و میدانی و تدوین آن به شیوه توصیفی – تحلیلی بوده است.اهداف مقاله:-1 بهره گیری نقاشان از مضامین مذهبی جهت انتقال پیام با هدف بررسی ویژگی ها و ارزش های نهفته در تصاویر. -2دست یابی هنرمندان به نوع بیان در تصویر، برای رساتر شدن مفهوم نقوش.سوالات مقاله: -1مهم ترین اهداف هنرمندان در نقاشی عامیانه مذهبی در تکایا با توجه به اعتقادات و باورهای مردمی چیست؟  -2تصاویر و صحنه های مذهبی ترسیم شده در تکایا، عمدتا چه نوع بیانی دارند؟
صفحات :
از صفحه 73 تا 90
  • تعداد رکورد ها : 2