جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
آشنایی با مجموعه عرفان اسلامی ( بخش کلیات و عرفان نظری) به زبان سندی
نویسنده:
پدیدآور: محمدیاسین محسنی ؛ استاد راهنما: جواد جعفریان ؛ استاد مشاور: وسیم رضا سبحانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
ترجمه کتاب آشنایی با مجموعه عرفان اسلامی(بخش کلیات و عرفان نظری) به زبان سندی در جهان اسلام در کنار پژوهش های مختلف در عرصه های حدیث ، فقه اصول ،فلسفه،کلام ،تفسیر و استنباط و تفسیر و تبیین آموزه های دینی پژوهشگران در عرصه عرفان و تصوف نیز گامهای زیادی برداشته اند و کتاب زیادی در این زمینه تالیف شده است از جمله این کتابها در قلمروی عرفان اسلامی تلاش و پژوهشگر ارجمند جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای علی امینی نژاد است. هدف اصلی نویسنده ارائه دوره فشرده از بحث های مرتبط با عرفان اسلامی است. کتابی بسیار شیوا و روان که مطالب عرفانی را به صورت کامل و در عین حال ساده بیان کرده است و می توان آن را به عنوان اولین کتابی قرار داد برای کسانی که قصد دارند مطالب عرفانی را فرا بگیرند . مصنف در این مجموعه مسائلی را در چهار مبحث به شرح زیر ارائه کرده است. در مبحث نخست مطالب کلی که از جهتی به عنوان مقدمه های آشنایی با عرفان به شمار می آید مطرح کرده است.در مبحث دوم دوره فشرده ای از تاریخ اسلامی با نظمی خاص ارایه شده است. در مبحث سوم که از جهاتی مهمترین قسمت این کتاب است مباحث عرفان نظری در سه فصل تبیین شده است. در مبحث چهارم مسایل مرتبط با عرفان عملی را بیان کرده است. در پایان برخی مسایل مهچون شطح و فرقه های صوفیه و مستحسنات ایشان مورد بررسی قرار داده است ،بنا بر این می توان ادعا کرد که در مجموعه حاضر دوره فشرده ای از همه مباحث عرفانی ارائه شده است. به علت اهمیت فوق العاده مطالب عرفان اسلامی و مطالب نوشته شده در این کتاب بنده تصمیم گرفته مطالب کلیات و بخش عرفان نظری این کتاب به زبان سندی ترجمه کنم بعون الله تعالی و توفیقه.
نقد بخش امامت کتاب "الاربعين في اصول الدين" فخر رازي
نویسنده:
‫وسيم‌رضا سبحاني
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫مسأله امامت از مهم‌ترين مباحث کلام اسلامي است، که متکلمان بسياري از شيعه و اهل سنت، آثار متعددي را درباره آن تدوين کرده‌اند. پژوهش حاضر با روش کتابخانه‌اي به بررسي و نقد کتابي از فخر رازي با عنوان "الاربعين في اصول الدين"، با تأکيد بر بخش امامت آن، پرداخته است. از آن‌چه در تعريف امامت ذکر شده مي‌توان به شاخص‌هايي مانند جانشيني پيامبر (، ولايت و سرپرستي، و وجوب اطاعت اشاره کرد. منصب امامت ابعاد گوناگوني مانند هدايت باطني، الگوي اخلاقي و رفتاري، تعليم معارف و احکام دين، و رهبري سياسي جامعه را در بر مي‌گيرد. اشاعره و معتزله درباره شرايط امام گفته‌اند که بايد مجتهد، صاحب‌رأي، شجاع، عادل، عاقل، بالغ، مرد و حرّ باشد؛ در حالي که شيعيان به سه شرط اساسي عصمت، افضليت و اعلميت اشاره مي‌کنند. فخر رازي وجوب امامت را امري شرعي دانسته، در حالي که دلايل عقلي بسياري بر وجوب امامت مي‌توان اقامه نمود. ضرورت ارتباط با غيب، و همچنين بعد هدايت باطني امام، ضرورت عصمت او را ثابت مي‌کند؛ به‌علاوه، از آيات قرآن مانند آيه امامت و آيه اولي‌الامر نيز عصمت امام استفاده مي‌شود. در برابر اين دلايل متقن، فخر رازي تلاش کرده تا دلايل عصمت امام را مخدوش جلوه دهد و شبهاتي را مطرح کرده است که از اتقان کافي برخوردار نيست. او همچنين درباره راه‌هاي نصب امام به نصب خدا و پيامبر، بيعت، تعيين امام سابق، و غلبه اشاره نموده، و سپس تلاش کرده تا دلايل رد بيعت از سوي اماميه را نقد نمايد. در ادامه، دلايلي براي اثبات خلافت ابوبکر با استناد به آيات و روايات ارايه مي‌کند، که مهم‌ترين آن‌ها اجماع است. اما بررسي واقعه سقيفه نشان مي‌دهد که هيچ اجماعي محقق نشده است. افضل بودن ابوبکر با استناد به روايتي ضعيف، از ديگر دلايل اوست. و عجيب است که در مقابل، نصوص صريح پيامبر درباره امامت علي(، مانند حديث غدير را انکار مي‌کند.
  • تعداد رکورد ها : 2