جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
پدیدار‌شناسی هرمنوتیک ارتباطات انسانیِ مبتنی بر حکایت؛ با تأکید بر مفهوم مَجال در میتوس
نویسنده:
سروناز تربتی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف از تحقیق حاضر شرح و تفسیر ارتباطات انسانی مبتنی بر روایت/حکایت و خوانشی متفاوت از دوستی در یک ارتباط میتولوژیکال است. با توجه به این‌که شعرا و متفکران یونان باستان برای مفهوم «کلمه» از میتوس استفاده می‌کردند و از دوره سقراط به این سو مفهوم لوگوس جایگزین آن گردید و رواج یافت؛ ابتدا با تفسیر مفهوم لوگوس درسنت پدیدارشناسی و روش هرمنوتیک گادامر بیان می‌کنم که گفت‌وگوی مبتنی بر لوگوس چگونه در مفهوم همدمی‌ تجلی می‌یابد. سپس اینپرسش اصلی را مطرح می‌کنم که در صورت بازگشت به مفهوم میتوس و اعاده حیثیت معنایی آن به مثابه کلمه، چگونه میتوس دریک گفت‌وگوی دوستانه حضور می‌یابد و خصوصیات چنین ارتباطی از چه قراری می‌تواند باشد؟ به عنوان فرضیۀ فرعی، این پرسش را مطرح می‌کنم که اگر حضور لوگوس در دیالوگ زنده منجر به جریان افتادن نفْس(پسوخه) و فرارسیدن لحظۀ همدمی می‌گردد، آیا ارتباط میتوسی نیز یک ارتباط انفسی خواهد بود؟ برای آشکار ساختن نسبتِ نفْس و میتوس از خوانش ریکور از نظریۀ زمان اگوستین بهره می‌گیرم و برای دست‌یازیدن به غایتِ ارتباط مبتنی بر میتوس با استفاده از روش پدیدارشناسی هرمنوتیک ریکور بیان می‌کنم که چگونه گفت‌وگوی حقیقی در مقام میتوس مجالی برای خلوت انس خواهد بود.
صفحات :
از صفحه 41 تا 61
برساخت فانتزی و تحلیل سوژه‌ی هیستریک درگفتمان فیسبوک با تاکید بر ابژه‌ی نگاه‌خیره
نویسنده:
سروناز تربتی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
تحقیق حاضر به منظور تحلیل ارتباط‌گران فیسبوک همچون سوژه‌های لکانی انجام گرفته است. سوژه‌ی لکانی نه "فرد" است و نه "سوژه‌ی آگاه" در فلسفه مدرن غرب. تبیین روان‌کاوانه‌ی سوژه‌ی خط خورده لکانی، شرح و تحلیل ابژه‌ی نگاه‌خیره را در برساخت فانتزی و سوژه‌ی هیستریک امکان‌پذیر می‌کند. این تحقیق با بهره‌مندی از رویکرد پساساختارگرا و روان‌کاوی لکانی، در صدد پاسخ به دو پرسش است: ۱- چگونه ابژه‌ی نگاه‌خیره (ابژه a) فیسبوک را عرصه‌ی فانتزی می‌کند؟ ۲- چگونه گفتمان فیسبوک سوژه‌های هیستریک برمی‌سازد؟ در این تحقیق، کاربران فیسبوک چون سوژه‌هایی که در عرصه‌ی رانه‌ی دیداری با یاری امر تصویری برای پر کردن حفره‌ی تروماتیک تا بالاترین حد فانتزی، تعاملات خود را گسترش می‌دهند، تحلیل می‌گردند. با بازسازی هویت‌مندی کاذب سوژه‌ها در پیش‌زمینه‌ای نامرئی و کامیابی تنزل یافته از احاطه شدن توسط تصاویر منجمد، گفتمان فیسبوک در برساخت سوژه‌های هیستریک در گسترش رسوخ ایدئولوژی سرمایه‌داری، تحلیل‌پذیر و تولید حاصل از گفتمان فیسبوک همچون ابژه‌ی نگاه‌خیره، تبیین‌پذیر می‌گردد.
صفحات :
از صفحه 39 تا 70
  • تعداد رکورد ها : 2