جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
بررسی و تحلیل محتوا وسبک مدائح و مراثی اهل بیت(ع)در دیوان مصطفی جمال الدین
نویسنده:
فرخنده افشار
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
شعر شیعی بخشی از ادبیات اسلامی است؛ در این نوع شعر، نظر کلی، بر نشر مبادی دین، احیای حقایق ایمان، زنده کردن دل‌ها و جان‌ها، جاری ساختن روح حماسه و تعهد در رگها است؛ از این رو شاعران شیعه، همیشه برای حکومت‌های فاسد خطری بزرگ محسوب می‌شدند؛ چرا که آنان در خلال مدح اهل بیت (ع) به بیان واقعیّت‌های جامعه، تحقیر زمامداران می‌پرداختند و دل‌ها را متوجّه حقّ و حکومت حقّ می‌کردند.مصطفی جمال الدین از شاعران متعهد شیعی است که با سابق? درخشان خانوادگی ودینی خود، اشعارش را در خدمت عقاید و باور‌هایش قرار داده است. او قصایدمتعددی به مناسبت‌های مختلف پیرامون پیامبر (ص)، امیرالمومنین (ع)، امام حسین (ع)، امام هادی (ع) و حضرت رقیه (س) سروده است.این پژوهش سعی داردبا روش توصیفی- تحلیلی به تحلیل محتوا و سبک قصائد متعهد او بپردازد تا روشن شود که در هر یک از اشعار چه مضامین و موضوعاتی مورد توجّه شاعر بوده است؟ و اشعار او از چه سبک زبانی برخوردار است؟ حاصل پژوهش بیانگر آن است که یکی از مضامین مورد توجّه و بارزشاعر در این اشعار، توجّه به وضعیّت امّت اسلامی در گذشته و حال است؛ او در این اشعارنگرانی و دغدغه های خویش رادربار? وضعیّت امّت اسلامی وجامع? خود بیان می‌کند. امّا از نظر سبک نیز به کارگیری اوزان متنوّع، واژگان مناسب، صنایع ادبی مختلف و توازن نحوی، شعر او را تاثیرگذار و شنیدنی کرده است؛ چنانچه او در هر یک از سطوح سبک، هنر و مهارت خود را نشان داده است، امری که باعث شده است، نه تنها بر زیبایی شعر او بیفزاید، بلکه مستقیم و غیر مستقیم اندیش? خود را به مخاطب منتقل کند.
زیبایی شناسی اسلوب حکیم در قرآن (بررسی موردی ده جزء میانی قرآن)
نویسنده:
محمد میرحسینی، نرگس انصاری، زهرا سلیمی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اراک: دانشگاه اراک,
چکیده :
اسلوب حکیم یکی از عناصر زیباشناختی در متون است که گوینده بنابر اقتضاهای بافتی وموقعیتی، روش خردمندانه و حکیمانه ­ای برای بیان غرض خود در پیش می­ گیرد. این عنصر اگرچه گاه در بدیع و گاه در استفهام مطرح می­ شود اما به دید غالب در علم معانی و موارد خروج کلام از اقتضای ظاهر است که به کارگیری آن بر بلاغت کلام می ­افزاید و بلیغ بودن قائل آن را ثابت می­ کند. به کارگیری این شیوۀ هنری در زبان قرآن که متصف به بلاغت بوده و جنبۀ بلاغی آن از جمله موارد اعجاز زبانی آن به شمار می ­آید، اهمیت این مسأله را روشن می­ سازد. اثبات بلاغت قرآن کریم با بررسی این آرایه برای نشان دادن زیبایی وبخشی از وجوه اعجاز قرآن کریم و عمق بخشیدن به فهم کلام وحی الهی، با بیان اسرار و اغراض بلاغی مورد نظر خداوند در به کار بردن آن، از اهداف این پژوهش هست که تلاش شده ­است با روش توصیفی- تحلیلی واز طریق ذکر نمونه ­هایی از ده جزء میانی قرآن کریم و نیز نموداری آماری به آن دست یابیم. اشاره به فراوانی و میزان کاربرد این آرایه برای اثبات تاثیر کارآمدی آن در جهت نشان دادن و تثیبت بلاغت قرآن کریم وتقسیم­ بندی این آرایه بر چهار وجه مذکور از مهم­ترین مشخصه­ های این پژوهش است. رویارویی با عناد و ناسازگاری مخالفان پیامبر اکرم (ص) مبنی بر خواسته­ هاو بهانه­ هایی غیر قابل قبول برای نپذیرفتن ربوبیت خداوند متعال و رسالت رسول اکرم (ص)، از جمله دلایل به کاربردن آرایه ادبی اسلوب حکیم است .
صفحات :
از صفحه 47 تا 64
  • تعداد رکورد ها : 2