جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
عدالت اجتماعی از منظر امام علی علیه السلام
نویسنده:
محمد فاضلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
چکیده :
این پژوهش با موضوع عدالت اجتماعی از منظر حضرت علی ع اصلی ترین دغدغه اش آن است که بداند عدالت از نظر حضرت علی ع چیست. پاسخ این سوال که در واقع فرضیه ما در این پایان نامه است عبارت است از عدالت اجتماعی امر نظر مولای متقیان یعنی دادن هر حقی به صاحب آن که این امر زمانی صورت می گیرد که سه عنصر در آن باشد. فرهنگ حق مداری 2- دستگاه قضائی سالم 3- دستگاه اجرایی کارآمد. این پژوهش از چهار فصل و یک خاتمه تشکیل شده که بیان می شود: ا- در فصل اول کلیات و مفاهیم بحث شده که عبارتند از مفهوم سوسیالیسم کمونیسم و لیبرالیسم تعریف عدالت اجتماعی فقر و غنی آزادی امنیت و محبت. 2- در فصل دوم عدالت اجتماعی از منظر نظام های سوسیالیسم و لیبرالیسم و آنگاه عدالت در میان اندیشمندان مسلمان و بخشی از نحله های اسلامی مورد کنکاش قرار گرفته است. و نکته قابل توجه در بحث مکاتب اجتماعی مذکور در آنست که هر دو فصل که دیدگاه اندیشمندان مسلمان و بخشی از نحله های اسلامی اشاعره معتزله و امامیه درباره عدالت اجتماعی آمده است آنچه که در این میان از اهمیت زیادی برخوردار است آنست که عدالت در نگاه آنان معلول شریعت است یعنی عدالت زمانی اجراء می شود که احکام و قوانین شریعت در جامعه اجراء شود. 3- فصل سوم پایه های عدالت اجتماعی از منظر امیرالمومنین علی بن ابیطالب ع را به خود اختصاص داده است که عبارتند از: 1- فرهنگ حق مداری 2-دستگاه قضائی سالم3- حاکمان اجرایی کارآمد. 4-در فصل چهارم که با عنوان شکوفه های عدالت بحث دنبال شده است عبارتنداز: 1- ایجاد رفاه اجتماعی- اقتصادی 2-مساوات 3-آزادی4-امنیت 5-محبت و مراد از شکوفه آنست که مردم این مقولات یاد شده را در زندگی لمس کنند و با جان و دل احساس نمایند. آنگاه است که شیرینی و میوه عدالت را چشیده اند و در نهایت با یک جمع بندی کلی از مطالب و مرور مجدد بحث به پایان رسیده است.
دیدگاه های مایکل فیشر در باره انقلاب اسلامی ایران
نویسنده:
مصطفی مهرآیین,محمد فاضلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش انسان شناختی مایکل فیشر، انسان شناس امریکایی، درباره انقلاب اسلامی ایران نمونه ای خاص از رویکرد فرهنگی در مطالعه انقلاب ها است. هدف این نوشتار بررسی آرا و اندیشه های فیشر درباره انقلاب ایران و پیامدهای آن است. این مقاله با مرور پرسشهایی که فیشر درباره انقلاب اسلامی ایران مطرح ساخته آغاز می شود و سپس با بررسی چهارچوب اندیشه ورزی فیشر درباره انقلاب ایران، روش شناسی وی، نگاه او به ایران قبل از انقلاب، دیدگاهش در مورد امام خمینی(س)، تحلیلی که از علل ساختاری انقلاب ایران دارد و همچنین نظریاتش درباره پی آمدهای انقلاب ایران ادامه می یابد. در آخرین بخش مقاله نیز اندیشه های فیشر به صورت انتقادی مورد بررسی قرار می گیرد.
  • تعداد رکورد ها : 2