جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
چالش های برون متنی کشف گونه ی زبان قرآن در حوزه ی هرمنوتیک
نویسنده:
کمال الدین صالحیان راد ، عبدالهادی فقهی زاده ، محمد هادی امین ناجی، محمود کریمی ، ناصر محمدی
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
فهم حقیقت زبان قرآن، نیازمند اندیشه‌ورزی تام، در چالش‌گاه‌های «درون متنی» و «برون متنی» این کتاب است. این نوشتار، با ورود به عرصه‌ی «هرمنوتیک»، ضمن بررسی اجمالی این علم، جدّی‌ترین شبهات و چالش‌های «هرمنوتیک متن»(به طور خاص: هرمنوتیک فلسفی) را، مورد نقد و ارزیابی علمی و عقلی قرار داده و تلاش نموده است تا با تعدیل نگاه یا رد شبهات، راه را بر هرمنوتیکی ملائم با نگاه سنتی اسلام به مقوله‌ی فهم و تفسیر، باز نماید. با توجه به اصول ثابت و ماهیت مطلق‌گرای دین اسلام و شواهد و قرائن متقن عقلی، نقلی که وجود معانی ثابت در مکتوبات را اثبات می‌دارد؛ نگاه نسبی‌گرایانه‌ی افراطی به فهم معنا در دوره‌ی «مدرن»، و پاره‌‌ای از نظرگا‌‌ه‌های متمایل به آن در دوره‌ی «پسامدرن»، در تعارض کامل با ماهیت ذاتی دین، و منافی حکمت خدا در انزال «متن پیا‌م‌مدار قرآن» و «ارسال رسل» می‌باشد. لذا ابتنای زبان این کتاب، بر اصول غیر صریح و متزلزل تفاهم در این دوره‌ها، منتفی است. از طرفی تعدیل نگاه بر اساس هرمنوتیک مطلق‌گرا و دستورمدار در ادوار کلاسیک، نئوکلاسیک، و حتی پیشاکلاسیک، تنها مسیر دست‌یابی به هرمنوتیکی متناسب با کتاب قرآن است. گرچه تفاوت‌های ویژ‌ه‌ی کتاب قرآن با دیگر کتب، لزوم پایه‌گذاری «هرمنوتیکی خاص و متناسب با این کتاب» را می‌طلبد.
صفحات :
از صفحه 93 تا 110
 بررسی پدیده مرگ از دیدگاه قرآن و روایات
نویسنده:
کمال الدین صالحیان راد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در زندگی انسانها، پدیده های مختلفی به ظهور می رسند، که هر کدام در جای خود، برای وی واجد ارزش خاصی می گردند، اما بی گمان مهمترین و بارزترین پدیده در زندگی این جاندار مختار، پدیده مرگ است. پدیده ای که، با ورود فراگیر و حتمی إکراهی یا اختیاری به زندگی دنیوی انسانها و خاتمه دادن به آن، تمامی پدیده های دیگر را تحت الشعاع خود قرار می دهد. طبعاً، برای هر انسانی این سؤال مطرح خواهد بود، که با بروز این پدیده چه تحولی بر فرد عارض می شود؟ مختصر اینکه: آیا وی بعد از ممات، حیاتی دارد یا اینکه در دل:«مام خاک»، تا ابد محو و نابود می شود؟ می دانیم که در جواب این سؤال و پرسشهایی مشابه، دیدگاه های مختلفی ابراز شده است. رساله حاضر، ضمن استقصای أهم دیدگاههای ارائه شده در این باب، در صدد ارائه پاسخ حقیقی و متقن به این مهم، از دیدگاه مرجع واقعی ذی صلاح برای این أمر یعنی آیین مبارک اسلام با محوریت آیات روشنگر قرآن می باشد، و از سه بخش مجزا تشکیل یافته است: بخش اول نگاهی کلی و اجمالی، به مهمترین دیدگاههای شخصی، فرقه ای، و نحله ای ارائه شده درباره این پدیده، از دیرینه ایام تا به امروز، داشته است. در بخش دوم، چند موضوع اساسی و محوری(برزخ، چیستی نفس، تناسخ، إحضار روح و تشابه خواب و مرگ)، که به شکل تنگاتنگی با مرگ در ارتباط هستند، با نگاهی عمیق، مورد تجزیه و تحلیل اسلامی عقلی قرار گرفته است. و بالاخره در بخش سوم، که در حقیقت بخش اصلی و پایانی رساله ما نیز می باشد ضمن تبیین لغوی واژه موت و دیگر واژگان و تعبیرات ناظر با این معنا، و نقل مشهورترین دیدگاه های مطرح درباره این پدیده در عالم اسلام، پدیده مذکور با محوریت قرآن کریم و بر اساس داده های یقینی بخشهای پیشین، با نگاهی نو مورد مداقه و امعان نظر گرفته است. نتیجه تحقیق: با بروز پدیده مرگ، دنیا برای شخص مرده پایان می یابد و وی وارد سرایی دیگر(آخرت) می شود و در اولین منزلگاه آن(قبر)، امساک و إقبار می گردد، و در آنجا، بسته به نوع زندگی، عمل، و عواقب عمل مثبت یا منفی خود، تا روز رستاخیز، مفرًح یا معذًب خواهد بود.
  • تعداد رکورد ها : 2