جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
نشاط و شادی از دیدگاه قرآن و روایات
نویسنده:
حسن رشنوادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تحقیق حاضر تحت عنوان «نشاط و شادی از دیدگاه قرآن و روایات»» در پی آن است تا با مراجعه به قرآن کریم و منابع مختلف تفسیری و منابع روانشناسی مسأله نشاط و شادی را مورد بررسی قرار بدهد. پژوهش حاضر برای رسیدن به هدف کلی خود بررسی معنا و مفهوم نشاط و شادی، تعریف اجمالی از غم و عوامل مؤثر بر آن، اقسام شادی، ادخال السرور، عوامل شادی آفرین و آثار و نتایج نشاط و شادی را به عنوان هدف جزئی خود انتخاب و دنبال کرده است. با توجه به ماهیت اهداف تحقیق و امکانات موجود، روش تحقیق توصیفی تحلیلی برای موضوع انتخاب شده است پس از تجزیه و تحلیل مطالب نتایج ذیل حاصل گردید: شادی معادل واژه های عربی سرور و فرح می باشد. سرور در لغت از ریشة «سَرَرَ» به معنای شادی مکتوم در قلب است. شادی در اصطلاح عبارتست از: احساس خوشبختی و رضایت از زندگی، بهره گیری بهینه از نعمات الهی و به جا آوردن شکر و سپاس پروردگار. غم عبارتست از: آنکه انسان مطلوبی دارد. اگر انسان به مطلوب خود دست نیافت یا مطلوبی که داشت از دستش رفت حالتی به نام غم و اندوه به او دست می دهد. عوامل مؤثر برغم عبارتند از: 1 دست نیافتن به مقصود و از دست دادن محبوب 2 فقر 3 ثروت 4 بیماری 5 قطع رحم 6 شک و ناخشنودی 7 گناه 8 کوتاهی در انجام وظیفه 9 دلبستگی به دنیا10 ناهنجاریهای اخلاقی مثل حسد و کینه. اقسام شادی عبارتند از: شادیهای دنیوی و شادیهای اخروی. شادیهای دنیوی عبارتند از: 1 شادیهای ممدوح دنیوی 2 شادیهای مذموم دنیوی شادیهای ممدوح دنیوی عبارتند از: 1 شادی عارفان 2 شادی از نعمات الهی 3 مزاح و شوخی های سالم 4 شادی از انجام اعمال نیک 5 تفریحات سالم. شادیهای مذموم دنیوی عبارتند از: 1 شادی به خاطر متاع دنیا 2 شادی از تعریف و تمجید دیگران 3 شادی از انجام گناه و ترک فریضه 4 شادی از استهزاء مؤمنین 5 شادی از استهزاء آیات الهی6 شادی در مصائب دیگران7 شادی و اثر شوخی نابجا. شادیهای اخروی عبارتند از: 1 شادی از آرامش خاطر 2 شادی از متنعم بودن به نعمات الهی 3 شادی دوری از عذاب 4 شادی از لقای پروردگار. ادخال السرور: یکی از ابواب مهم حدیثی در اسلام، باب ادخال السرور است. این موضوع از جایگاه و رتبه ای خاص در نزد محدثان و همچنین شاعران دارد. اهمیت این موضوع در حدیث زیر به خوبی روشن می گردد آنجا که امام محمد باقر(علیه السلام) می فرمایند که پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) فرمودند: « هر کس مؤمنی را شاد و خوشحال سازد پس براستی که مرا خوشحال ساخته و هر کس مرا خوشحال سازد براستی خدا را خوشحال نموده است». اهمیت این موضوع در نزد شاعرانی همچون علاء الدوله سمنانی تا بدان جاست که در این زمینه می گوید: « اگر به طاعت صدخانه آباد کنی / به ز آن نبود که خاطری شاد کنی» در بیان آثار ادخال السرور به حدیث زیر اکتفا می کنیم. آنجا که معصوم (علیه اسلام) می فرمایند: « هر کس اندوهی از اندوههای دنیا را از دل برادر مؤمن خود بزداید خداوند هفتاد اندوه از اندوه های آخرت را از دل او بزداید». فاکتورهای مهم تأثیر گذار بر شادی عبارتند از: 1 بینش و تربیت اسلامی 2 زهد 3 قناعت 4 رضایتمندی5 صبر 6 نیایش 7 کارو تلاش. از جمله محدودیت های این تحقیق می توان به عربی بودن منابع معتبر و مربوط به تحقیق اشاره نمود پیشنهاد می گردد اشخاصی دیگر رابطة بین عزت نفس، خویشتنداری، بازی و اثرات آن، تشویق و تنبیه، موسیقی و شعر را با شادی مورد تحلیل و بررسی قرار دهند.
مهدی(ع) در قرآن
نویسنده:
مجتبی مهرابی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه پژوهشی است پیرامون آیاتی که درباره حضرت مهدی نازل شده اند و طی آن سی مورد ازآیات قرآن بررسی شده است.
 بررسی تحلیلی داستان اصحاب کهف از دیدگاه قرآن و روایات
نویسنده:
صادق مرادی صلح
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این تحقیق بر آنست با توجه به آیات قرآن کریم و روایات اسلامی به بررسی تحلیلی داستان اصحاب کهف از دیدگاه قرآن و روایات بپردازد. در فصل اول ضمن بیان روشنی از ابعاد مختلف مسئله، ضرورت این تحقق اثبات گردیده است و برای رسیدن به هدف نهایی تحقیق«بررسی تحلیلی داستان اصحاب کهف از دیدگاه قرآن و روایات» اهداف ویژه ای شامل بررسی قصه های قرآن، تفاوت قصه های قرآن و عهدین ، معنا و مفهوم قصه و قصص، داستان، اصحاب کهف و رقیم، علت بیان داستان اصحاب کهف، وضعیت اصحاب کهف در هنگام خواب، اصحاب کهف و رقیم، تعداد اصحاب کهف، نام اصحاب کهف، سگ آنها، دین آنها و مردمان آنان و آنانی که در زمان آنها بیدار شدند، دوباره برانگیخته شدن اصحاب کهف، وضعیت کاری و سنی، تاریخ حادثه، مکان اصحاب کهف، اصحاب کهف از دیدگاه غیرمسلمانان، اختلافات روایات اسلامی در رابطه با اصحاب کهف، آموزه ها و پندهای داستان اصحاب کهف مطرح شده و برای رسیدن به این اهداف سوالاتی به قرار ذیل مطرح شده است: قصه های قرآن چگونه هستند؟ تفاوت قصه های قرآن و عهدین چیست؟ معنای لغوی قصه و قصص، داستان اصحاب کهف و رقیم چیست؟ علت بیان داستان اصحاب کهف در قرآن چیست؟ خواب اصحاب کهف چگونه بوده است؟ اصحاب کهف الف) تعداد آنها چند نفر می باشد؟ ب) نام آنها چیست؟ ویژگی های سگ اصحاب کهف چیست؟ دین اصحاب کهف و مردمان آنها و آنانی که در زمان آنها بیدار شدند، چه بود؟ آیا اصحاب کهف در زمان ظهور حضرت حجت (عج) دوباره برانگیخته می شوند؟ وضعیت کاری و سنی اصحاب کهف چگونه بود؟ تاریخ حادثه اصحاب کهف چیست؟ مکان اصحاب کهف کجاست؟ دیدگاه غیرمسلمانان در مورد اصحاب کهف چیست؟ اختلافات روایات اسلامی در رابطه با اصحاب کهف چیست؟ آموزه ها و پندهایی که از داستان اصحاب کهف استفاده می شود چیست؟ در فصل دوم تعدادی از متون مرتبط با موضوع مورد بررسی قرار گرفت. در فصل سوم با توجه به ماهیت و هدف موضوع روش تحقیق، توصیفی – تحلیلی- گذشته ای برای انجام پروژه برگزیده شده است و فن تحقیق هم کتابخانه ای است. با توجه به بررسی های انجام شده نتایج ذیل حاصل شد: سیاق قرآن با سایر کتب در قصه گویی متفاوت است. قصه داستان بیان خبر و سرگذشت واقعی است، اصحاب «یاران» و کهف «غار وسیع»، رقیم «نوشته» است. علت بیان داستان سوال مشرکین از پیامبر (ص) بوده است. وضعیت آنها در غار هنگام خواب به صورتی بود که هیچ مانعی برای آن وجود نداشت. اصحاب کهف و رقیم یکی هستند. تعداد آنها با سگشان هشت نفر بوده، اما نام آنها متفاوت است. در مورد سگ آنها نظرات بسیار است. آنها مسیحی و مردمشان یهودی و مردمان زمان بیدار شدن آنها یهودی و مسیحی بوده اند. اصحاب کهف کهنسال و دارای مقام بالای اجتماعی بوده اند. تاریخ حادثه بین دو پادشاه روم بوده است. مکان آنها در اردن کنونی است.
بررسی آداب معاشرت اجتماعی از دیدگاه قرآن و روایات
نویسنده:
بهزاد جعفری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این تحقیق به دنبال آن است که با توجه به آیات مطهره قرآن کریم و روایات منقول از ائمه اطهار(ع) و صاحبان سخن به بررسی آداب معاشرت اجتماعی بپردازد. و برای رسیدن به هدف های تحقیق اهداف ویژه ای شامل معنا و مفهوم آداب، معاشرت، اجتماع و اجتماعی، اخلاق هم چنین شناسایی رفتارهای پسندیده اجتماعی و شناسایی رفتارهای ناپسند اجتماعی مطرح شده است. برای رسیدن به اهداف مذکور سوالاتی به شرح ذیل مطرح شده است: 1- معنا و مفهوم آداب، معاشرت، اجتماع و اجتماعی، اخلاق چیست؟ 2- رفتارهای پسندیده اجتماعی کدامند؟ 3- رفتارهای ناپسند اجتماعی کدامند؟ لذا، با توجه به ماهیت، اهداف و امکانات موجود، روش تحقیق به کار گرفته شده در این تحقیق، توصیفی- تحلیلی می باشد و از فن کتابخانه ای استفاده شده است. پس از گردآوری و تجزیه و تحلیل موارد ، نتایج زیر به دست می آید: 1- آشنائی با مفهوم معاشرت«معاشرت یعنی با هم زندگی کردن، با یکدیگر دوستی و آمیزش داشتن» و مفاهیم مربوط به آن. 2- رفتارهای پسندیده اجتماعی از دیدگاه قرآن و روایات عبارتند از: سلام، دیدار برادر دینی، خوشرویی و خوش اخلاقی، عفو و گذشت، نیکی به پدر و مادر و معاشرت با یتیمان و ضعیفان و فقیران و .... 3- و همچنین شناسایی برخی از رفتارهای ناپسند اجتماعی مهم مثل دروغ، تکبر و تمسخر، بدزبانی و فحاشی، سخن چینی، ریا و .... و درباره این موارد نتایجی حاصل شده است. در تدوین این تحقیق، سایت های مناسب و کتابخانه های مجهز و غنی در محل سکونت، وجود نداشت. اما پیشنهاد می شود که، برای پژوهش در این زمینه به جنبه های جزئی تر موضوع بپردازید و از مطالب جدید و نظریات نو استفاده کنید.
  • تعداد رکورد ها : 4