جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 5
ملکه ی خبیثه: غیبت از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
اشرف سلیمی سیس
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«و لا یغتب بعضکم بعضا ایحب احدکم این یاکل لحم اخیه میتا فکرهتموه» « غیبت یکدیگر روا مدارید آیا شما دوست می دارید گوشت برادر مرده خود را بخورید البته کراهت و نفرت از آن دارید.» یکی از گناهان کبیره در قران مجید و روایات بر آن وعده عذاب داده شده غیبت کردن است. در میان مخلوقات هیچ احترامی بالاتر از احترام انسان نیست و در میان انسان ها احترام مسلمان و پس از آن احترام مؤمن و شیعیان چهارده معصوم ( ع) برترین درجه را به خود اختصاص داده است. غیبت آن است که انسان عیوب برادر مسلمان را در مورد اندام و بدن و اعمال و معاشرت و رفتار نقص اخلاقی و مذهب برای دیگران بازگو کند، و ذکر عیوب منحصر به زبان نیست بلکه هر گونه رمز، اشاره چشمک زدن، نوشت، و هر حرکتی که مقصود را بفهماند تحت عنوان غیبت مندرج می شود. اما انگیزه غیبت عبارت است از فرو نشاندن کینه، حسد، غضب، متهم کردن فرد، بدگمانی به افراد، تمسخر، شامل می شود. پیامدهای غیبت می تواند فردی و اجتماعی و اخروی باشد که از نظر فردی آبروی فرد در بین خانواده و اطرافیان از بین می رود. شخصیت اجتماعی افراد متزلزل می شود شخص غیبت کننده روز قیامت مانند سگ محشور می شد نان و غذایش گوشت مردار متعفن است. در مواردی نیز غبت کردن روا می باشد برای دادخواهی، مشورت برای ازدواج، رفع ظلم و ستم و نفاق، شهادت، نهی از منکر و ... بنابراین این تحقیق در سه بخش تنظیم شده است که بخش اول آن شامل دو فصل می باشد. در فصل اول به ارکان و علل غیبت پرداخته و در فصل دوم آن به آثار و قبیح ترین انواع غیبت اشاره شده است. و بخش دوم آن شامل دو فصل می باشد که در بخش دوم به ادله غیبت پرداخته شد که شامل دو فصل می باشد در فصل اول به دلایل حرمت غیبت ذکر شده است و در فصل دوم آن موارد جواز غیبت پرداخته شده است. در بخش سوم آن شامل دو فصل می باشد در فصل اول آن به شناخته و درمان غیبت اختصاص داده شده است. و در فصل دوم آن به علاج نظری و عملی مورد بحث قرار گرفته است. بنابر اهمیت غیبت در قرآن و مبارزه با این رذیله اخلاقی تحقیق خود را در این مورد با آیات قرآن و احادیث معصومین مستند نمودم زیرا اگر به آیات و روایات مستند شود تأثیر بیشتری در مخاطب خواهد گرفت. امید که این مطالب تلاشی در راستای از بین بردن این رذیله اخلاقی و روسیله ای در جهت رشد و تعالی انسان، جهت نیل به سوی اهداف بزرگ کمک و یاری رساند. همچنین در این تحقیق سعی شده به بعضی سؤالات پاسخ داده شود. و از خدای تبارک و تعالی خواستارم که این رساله حاضر که با صفا و اخلاص مزین گشته به یمن الطاف الهی و به عنایت اهل بیت ( ع) مورد توجه قرار گیرد.
چشمه ای از خورشید حقیقت: ویژگیهای حکومت امام مهدی ( عج)
نویسنده:
اشرف سادات نوعی باغبان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این مجموعه سعی گردیده ویژگیهای حکومت حضرت مهدی ( عج) را بررسی نموده تا خوانندگان بدانند که اگر حکومتی باید جهانی شود و همه ی جوامع را ر برگیرد، باید رهبر و حکومت آن دارای چنین ویژگیهایی باشد تا توانایی اداره ی حکومت بر جهان را داشته باشد. لذا این اثر دارای چهار بخش است که بخش دوم آن دارای سه فصل و بخش سوم، دارای پنج فصل و بخش چهارم دارای دو فصل می باشد. در بخش اول که کلیات است به اهداف تحقیق، فرضیه ها، روش تحقیق، پیشینه موضوع محورهای پژوهشی مهدویت، پیشینه مهدویت در آثار فرهنگی شیعه و ضرورت و اهمیت بررسی ویژگیهای حکومت امام مهدی ( عج)، واژهای کلیدی و تعریف حکومت پرداخته شده است. در بخش دوم که شرایط و عوامل تشکیل حکومت امام مهدی ( ع) است، در فصل اول آن عرصه های آمادگی و آرمان حکومت جهانی حضرت، در فصل دوم آن امکان تحقق حکومت جهانی و اهداف حضرت، در فصل سوم دوران حکومت و اوضاع عمومی جنان در حکومت حضرت، مورد بررسی قرار گرفته است. بخش سوم ویژگیها و سیرت حکومتی حضرت می باشد و درای پیشگفتار و در فصل اول آن ویژگی و سیرت رهبر حکومت جهاغنی، در فصل دوم ویژگی و سیرت مدیریت و سیاسی حکومت حضرت، در فصل سوم ویژگی و سیرت علمی و فرهنگی حکومت حضرت، فصل چهارم ویژگی و سیرت اقتصادی و اجتماعی حکومت حضرت، در فصل پنجم به ویژگی و سیرت قضایی حکومت حضرت پرداخته شد. در بخش چهارم که عنوان آن، حضرت و فرق و مذاهب می باشد و دو فصل دارد. فصل اول مبارزه با انحرافات و آیین جدید می باشد، که شامل: مبارزه با خرافات و بدعت ها، مهدی و آیین جدید، حضرت و نسخ احکام، تجدید دعوت به اسلام و قرآن است، فصل دوم عاقبت ادیان وتحقق وعده ی الهی، که شامل: برخورد حضرت بامسیحیان، سرنوشت یهود و نصاری سرنوشت کفار و مشرکین، معامفه با فرق و مخالفین، حکم جزیه از یهود و نصاری، شیعه و قیام حضرت مورد توجه واقع گردید. در بخش پایانی، نتیجه ی موضوع مورد تحقیق، پیشنهاد و راهکار و بعد از آن چند تذکر کلی، سخن آخر، عرض سلام به امام مهدی ( ع) و شهادت به حقانیت حضرت، طلب دستگیری و فهرست منابع تحقیق بیان شده است. بنابراین با بررسی ویژگیهای حکومتحضرت به این نتیجه می رسیم که جوامع عصر حاضر تنها به بعضی از ویژگی های مادی فوق آن هم به طور ناقص دست یافته اند و در دیگر ویژگی های واقعی توسعه یافتگی بسیار عقب افتاده هستند و توانایی آن را ندارند که بتوانند یک حکومت جهانی را اداره کنند. بدین ترتیب جوامع اسلامی برای دستیابی به یک جامعه ی موفق، باید راه دیگری را بپیمایند که محور آن معنویت و خداپرستی و ایجاد مسئولیت در انسانهاست و پیرایه های آن عدل و حکمت وعلم و رفاه و مساوات و قانونمندی می باشد. تا در جهان آمادگی های لازم و لیاقت و استعداد حکومت توحیدی، بوجود آید که حکومت و ساست عدل گرایانه و فراگیر جهانی حضرت، تحقق یابد. ان شاء الله.
حیاتی دوباره: مرگ و احوال مردگان
نویسنده:
زهره پراکنده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی: ,
چکیده :
این تحقیق به موضوع « مرگ واحوال مردگان» از منظر قرآن و احادیث پرداخته است. مرگ جدایی روح از بدن است. احوال مردگان همان ماجرایی است که مرده در جریان مرگ با آن روبروست. در پرتوی شناخت مرگ و اوضاع مردگان، هدف باور نمودن مرگ و بسیار یاد کردن آن در امور زندگی است تا افراد با یاد مرگ به احیاء زندگی خویش بپردازند. پژوهشگران بسیاری در این زمینه کار نموده اند، اما دامنه تحقیقات آن ها از حد مرگ و احوال مردگان وسیع تر بوده و به طوری که در مورد معاد و برزخ و... نیز بحث کرده اند. در مطالعه ی این مجموعه انسان با پدیده ی مرگ آشنا می شود و جایگاه و ضرورت آن در زندگی بشر نمایان می گردد. مرگ زمان و مکانش برای بندگان نامعلوم است، تکرار پذیر نمی باشد. غالباً نوع بشر از مرگ می ترسد و عامل این ترس، جهل از مرگ و علاقه به دنیا و... می باشد که می توان با تلاش برای شناخت حقیقت مرگ، خوف صحیحی نسبت به آن پیدا کرد. مرگ نعمت است و یاد آن نیز برای زندگی نوع بشر ضروری و پر فایده می باشد. حال چرا مردم به یاد مرگ نیستند؟ موانعی چون عدم آگاهی به جهان پس از مرگ وعدم ایمان به آخرت ودل بستگی به دنیا و...وجود دارد که با تدبیر در آیات قرآن،زیارت قبور و تفکر در احوال مردگان ومحاسبه نفس و...می توان آن موانع را رفع نمود. چند نوع مرگ را می توان برشمرد؛مرگ مادی اعم از: شهادت،خودکشی،قتل و...می باشد.مرگ معنوی نیز شامل: مرگ دل،مرگ جاهلیت،مرگ در راه کسب علم وروزی حلال و...است. واسطه مرگ افراد، قابضان هستند . قابضان ارواح می تواند،خداوند،عزراییل ویا دیگر ملایکه باشند.اما قابض اصلی خداوند متعال است. قبض روح افراد مختلف، با یکدیگر فرق می کند واین بسته به عمل افراد است. حاضر شدن مرگ در نظر محتضر به این معناست که او مرگ را در حضور خود حاضر می بیند و در حال احتضار، حالات و عهد و پیمانی با خداوند خود دارد، مشاهدات، سکرات و ن شاطی دارد. گاه تقاضای بازگشت دارد ولی معمولا تقاضای او رد می شود و روح او قبض می گردد. اطرافیان نیز در قبال انسان محتضر وظایفی دارند و حتی شهادت اطرافیان نسبت به مؤمن بودن میت و خوب و بد بودنش، موجبات حکم خداوند را فراهم می کند. و در مجموع مخاطب، به شناختی صحیح از مرگ واحوال مردگان رهنمون می شود. واژگان کلیدی: مرگ، توفی، سکرات، وصیت، احتضار،احوال.
اوصاف و نشانه های قیامت
نویسنده:
محبوبه ناطق گلستان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در مجموعه ای که پیش رو دارید سعی شده است تا قیامت و اوصاف آن مورد بررسی قرار گیرد. قیامت در لغت به معنای بپاخاستن است و در اصطلاح روز قیامت روزی است که مردگان از قبر برمی خیزند. در قرآن کریم قیامت با نام های یوم فزع اکبر، یوم الجزاء، یوم الدین، یوم الحساب، یوم النشور، یوم المشهود، یوم التغابن، حشر، صافّه و ... نیز آمده است و آیات زیادی در قرآن وجود دارد که بیان کننده روز قیامت و حوادث هولناک و وحشتناک قیامت است. قیامت دارای مواقفی است که در کتابهای مختلف از آن به گردنه های قیامت، ایستگاههای قیامت و ... تعبیر شده است. این مواقف عبارتند از: صراط، میزان، حساب، نامه ی اعمال و شاهدان قیامت که انسان در هر مرحله و موقف باید جوابگوی اعمال خویش باشند. صراط پلی است که دارای چند بازداشتگاه است و انسان باید از آنها یکی پس از دیگری بگذرد و به سؤالاتی که از او می شود جواب دهد. خداوند در این روز ترازوهایی را قرار می دهد که اعمال انسانها را وزن می کنند و بدون هیچ استثنایی این اعمال مورد حسابرسی قرار می گیرند. به یاد داشتن قیامت و تفکر در آن به عنوان یکی از اصول اعتقادی شیعیان به انسان کمک می کند تا در این دنیا به حسابرسی اعمال خویش بپردازد تا در آن دنیا به راحتی از این مواقف عبور کند. حب به اهل بیت علیهم السلام و به ویژه ولایت حضرت علی علیه السلام اخلاق نیکو داشتن، اعمال شایسته انجام دادن، نیکی به پدر و مادر، روزه گرفتن نماز سر وقت خواندن و ... از جمله مواردی است که حسابرسی را آسان تر می کند. کلیدواژه این تحقیق، مواقف، قیامت، صراط، میزان، حساب و نامه ی عمل است.
 آب و سراب: سعادت و شقاوت در قرآن و روایات
نویسنده:
محبوبه مشهدی سعدآباد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مفهوم و مصادیق سعادت و شقاوت، ودیدگاههایی در مورد سعادت وشقاوت، رابطه سعادت با سرنوشت انسان، تغییرسرنوشت، مسیرسعادت وملاک ها واسباب خوشبختی موضوعات مطرح شده می باشند. سعادت به خوش فرجامی، بهترین حالات زندگی کردن و فراهم بودن اسباب نعمت تعریف می شود و شقاوت بد سرانجامی یا فراهم بودن اسباب گرفتاری و بلا است. مصادیق « سعادت» با توجه به نگرش انسان به هستی، متفاوت خواهند بود. رویکرد دینی، سعادت جاودانه را در عالم آخرت جستجو می کند و رویکرد غیردینی،می خواهد خوشبختی را با امکانات محدود این دنیا بدست آورد. انسانها از آن جهت که دارای استعدادهای یکسان هستند، سعادت یکسانی دارند. هم چنین سعادت به عنوان تنها مسیر کمال آدمی، او را به استعدادها و آنچه لایق وجودی اوست، می رساند. کامیابی و سعادت انسان، بدون تلاش اختیاری تحقق پذیر نیست و تنها با سعی خویش به کمال نهایی خود می رسد و دیگران نمی توانند سرنوشت او را تغییر دهند و سعادت و شقاوت او محصول اعمال خود اوست. این که خداوند علم به این موضوع دارد، از انسان، قدرت اختیار و اراده سلب نخواهد شد. البته در این راه و مسیر، نیازمند راهنمای جامع می باشد. بیان ملاکهای این مسیر و اسباب سعادت، فرع بر شناخت انسان و آشنایی با ظرفیتهای مختلف این موجود مرموز است که انسان غیر معصوم قادر به تشخیص آن نیست و خداوند با علم به این موجود و غرایز و خواسته های او، پیامبران و اولیای الهی را به رسالت برگزید تا با پیروی از دستورات آنان و طی کردن مسیرآنان به سعادت واقعی برسند.
  • تعداد رکورد ها : 5