جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
مسئله طلاق در کلیسای کاتولیک معاصر
نویسنده:
احمد رضا مفتاح، محمد حسن عبداللهی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
جایزنبودن طلاق در مسیحیت و احکام مترتب بر آن همواره برای مسیحیان، به‌ویژه کاتولیک‌ها، مشکلات فراوانی به دنبال داشته است. در دوره معاصر مسائلی چون ازدواج‌های مدنی بدون رعایت قوانین کلیسایی و زندگی‌های مشترک بدون ازدواج رسمی و شرعی کلیسا را با مشکل مواجه کرد و نگرانی در خصوص فاصله‌گرفتن بیشتر مؤمنان از ایمان و سنت مسیحی، کلیسا را به چاره‌اندیشی، بازنگری و اصلاح قوانین کلیسایی واداشت. این مقاله دیدگاه برخی الاهی‌دانان همچون هانس کونگ و کاسپر را در این زمینه می‌کاود و به تغییرات و تصمیمات کلیسا در این موضوع اشاره می‌کند. مطالبات عمومی و اندیشه‌های نوعالمان مسیحی، کلیسا را بر آن داشت تا با تشکیل شورای اسقفی ویژه‌ای در این باره تصمیم‌گیری کند. این شورا در قوانین کتاب مقدسی مربوط به طلاق تغییری ایجاد نکرد، ولی در تبعات مترتب بر آن تا حدی انعطاف نشان داد و شرکت در آیین عشای ربانی را به حسب مورد و با تشخیص کلیسای محلی اجازه داد.
صفحات :
از صفحه 5 تا 28
اصلاحات از دیدگاه امیرالمؤمنین با تکیه بر سیره عملی آن حضرت در دوران حکومت
نویسنده:
محمّد حسن عبداللّهی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
انحراف مسأله رهبری جامعه اسلامی پس از رسول خدا(صلی الله علیه وآله) سبب رشد و گسترش انواع مفاسد در جامعه اسلامی شد تا به آن جا که وضعیتی همچون دوران جاهلیت در جامعه اسلامی پدید آمد.آن گاه که امیرمؤمنان علی(علیه السلام) در پی اصرار و پافشاری مردمی که از مفاسد و ستم های خُلفا و عُمّال آن ها به ستوه آمده بودند، زمامداری جامعه اسلامی را پذیرفت، هدف خود را اصلاح مفاسد اعلام کرد و از همان روزهای نخستین حکومت تا واپسین لحظه عمر شریف خویش بر این هدف استوار ماند.آن چه اکنون برای ما مطرح می شود، آن است که محورهای اصلاحات موردنظر حضرت و اصول و معیارهای حاکم بر اصلاحات و موانع آن چه مسائلی بوده است. محورهای عمده اصلاحات موردنظر امیرمؤمنان علی(علیه السلام) را که این تحقیق در چهار فصل به آن پرداخته است می توان مسائل ذیل دانست: أ. اصلاحات سیاسی: امام(علیه السلام) در نخستین اقدام های خود با عزل کارگزاران فاسد منصوب عثمان، انتخاب شایسته افراد موجود در جایگاه کارگزاران حکومت، تربیت و مراقبت مداوم از آنان و برخود قاطعانه با هر گونه تخلّف از سوی آنان، در سالم سازی بدنه سیاسی و اداری حکومت کوشید. ب. اصلاحات مالی و اقتصادی: قطع دست خیانتکاران از بیت المال، باز گرداندن اموال عمومی به غارت رفته، الغای امتیازات نابجا، و تقسیم بیت المال به صورت مساوی، مراقبت و حسابرسی دقیق از کارگزاران خود، نظارت مستقیم بر بازار و برخورد جدّی با متخلّفان و... از اقدام هایی است که امام(علیه السلام)در جهت اصلاح مفاسد مالی و اقتصادی انجام داد. ج. اصلاحات فقهی و حقوقی: امام(علیه السلام) با برشمردن بدعت ها و آگاه ساختن مردم از آن ها، سعی در ایجاد زمینه مناسب برای اجرای اصلاحات فقهی و حقوقی کوشید و در دوران حکومت خود موفّق شد بعضی از بدعت ها را تغییر دهد. د. اصلاحات اخلاقی: امام(علیه السلام) با بیان مطالب بلند اخلاقی و عرفانی در گفتارها و نصیحت های خود و از سوی دیگر با برخوردهای جدّی، تهدید و اجرای حدود و مجازات های اسلامی، به سوی این هدف گام برداشت، و معیار و اصل اوّلی اصلاحات خود را اصل عمل طبق کتاب خدا و سنّت رسول گرامی اسلام قرار داد. عمده ترین موانع اصلاحات حضرت را می توان دشمنی های گسترده دشمنان، انحطاط جامعه و ریشه دواندن مفاسد در آن، عدم معرفت و شناخت درست مردم از اسلام و امام(علیه السلام) و فقدان یاران برجسته دانست.
  • تعداد رکورد ها : 2