جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
شرایط تحقق انقلاب جهانی
نویسنده:
فاطمه شاهی ده سرخی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این تحقیق به بررسی شرایط تحقق انقلاب جهانی-با این ادعا که این انقلاب همان انقلابی است که با ظهور حضرت مهدی ( عج) وقوع می پیوندد-پرداخته شده است. شرایط به معنای سبب ها و زمینه ها به اموری گفته می شود که تحقق مطلوب و مشروط به وجود آن ها بستگی دارد و تا آن ها محقق نشوند مشروط به وجود نمی آید. یعنی یک نوع رابطه علی و معلولی میان آن ها برقرار است. شرایط انقلاب در پیدایش آن مؤثرند و با یگدیگر ارتباط دارند و بعد از به وجود آمدن از بین نمی روند و باید با هم در یک زمان جمع شوند تا انقلاب شکل بگیرد. این شرایط عبارتند از: 1-وجود رهبری آگاه و توانا که شایستگی رهبری انقلاب جهانی را داشته باشد. 2-وجود برنامه ای جامع که بتواند وحدت همه جانبه را بر جهان حاکم کند و عدالت راستین را در عالم برپا کند. 3-وجود یاران فداکار با امتیازات ویژه که رهبر را در امر انقلاب یاری کنند. 4-آمادگی همگانی جامعه بشری برای پذیرش انقلاب. این تحقیق با هدف شناخت و بررسی شرایط تحقق انقلاب جهانی و آشنایی با وظیفه خود در جهت زمینه سازی برای آن انجام گرفته است. امتیاز این پژوهش نسبت به کتاب های مشاهده شده که در این زمینه مطالبی آورده اند این است که به موضوع شرایط به صورت تفصیلی پرداخته است برخلاف آن کتاب ها که یا اشاره ای گذرا به بحث شرایط دارند و یا فقط به بررسی یک یا دو شرط پرداخته اند. این تحقیق در چهار بخش تدوین شده است. در بخش اول نقش و جایگاه رهبر و شرایط آن مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش دوم به نقش و چیستی برنامه های حضرت اشاره شده و برنامه های حکومتی ایشان در سه قسمت فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی مطرح گردیده است. در بخش سوم به ضرورت وجود یاور برای انقلاب جهانی و گزینش آنان و ویژگی هایشان پرداخته شده است. و در بخش آخر ضرورت وجود آمادگی عمومی و چگونگی ایجاد این آمادگی به بحث گذاشته شده است. این تحقیق درصدد بیان این مطلب برآمد که رهبر یک انقلاب جهانی باید خلیفه الهی باشد تا با پشتوانه الهی که دارد بتواند برنامه ای را که از طرف خداوند متعال برای سر و سامان دادن به اوضاع جهان طراحی شده است را به طور کامل به اجرا در آورد و در این مسیر باید یاورانی داشته باشد که بندگان شایسته ی خداوند باشند و از شجاعت کافی برخوردار بوده در اجرای اوامر امامشان درنگ نکنند و جانشان را فدای آرمان های الهی کنند و در آخر بیان شد برای این که چنین انقلابی رخ دهد باید آمادگی عمومی برای پذیرش آن فراهم شود که بعضی از راه های ایجاد آمادگی عواملی چون آگاهی بخشی، جا انداختن مفهوم صحیح از انتظار در میان مردم و مبارزه با قدرت های استکباری مورد بررسی قرار گرفت. کلید واژه های این تحقیق عبارتند از: امام زمان ( عج) ، ظهور، شرایط ظهور
تفریح از منظر اسلام
نویسنده:
الهه بابائی زو
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تفریح در دین اسلام جایگاه ویژه ای دارد. این واژه در لغت به معنای شادمانی روح است. تفریح یکی از نیازهای اساسی انسان است و همواره باید مورد توجه واقع شود. و از آنجا که اسلام دینی کامل و جامع است نگاهی همه سویه به این پدیده نموده تا آنجا که یک قسمت از ساعات روز را به تفریح اختصاص داده است و آنرا کمکی برای سایر امور دانسته است. بر هر مسلمان لازم است با تفریحات سالم و ناسالم و به کار بردن تفریحات سالم در زندگی آشنا گردد. در زمینه تفریح کتاب و مقالاتی که به طور اختصاصی به آن پرداخته شده باشد وجود ندارد. ولی در کتاب های گوناگونی به طور اختصار به آن اشاره شده است؛ اما امتیاز تحقیق حاضر با دیگر تالیفات نوع دسته بندی آن و توجه به منابع دینی و متون روایی است. بخش هایی که در این مبحث مورد بررسی قرار می گیرد تعریف و تبیین واژه تفریح؛ جایگاه و ضرورت آن، بیان ویژگی ها ، نمونه ها و آثار تفریحات سالم و ناسالم هر کدام به طور جداگانه می باشد. واژگان کلیدی: تفریح، لذت، فراغت، لهو و لعب.
ایمان و آثار آن
نویسنده:
سمیه پروانه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
ایمان نخستین رکن کمال انسانی است. بدون آن هیچ عملی از انسان مورد قبول واقع نمی شود. ایمان قرار گرفتن عقیده در قلب است و به معنای باوری است که توأم با اقرار و عمل به مقتضای آن عقیده می باشد. و با اسلام هم تفاوتی دارد. برخلاف ایمان، اسلام امری ظاهری است به این معنا که هر کس شهادتین را بر زبان جاری کند، عنوان مسلمان بر او صدق می کند. ایمان از عمل جدا نیست، در آموزه های قرآن، ایمان و التزام به عمل را اساس پیشگیری از خسران معرفی می کند. و دو قسم است ایمان آگاهانه و نا آگاهانه، و نیز دارای درجاتی است که نباید در آن شک و تردید نمود. ایمان متعلق های مختلفی دارد که عبارت است از : ایمان داشتن به خدا، روز قیامت، فرشتگان، قرآن و پیامبران. برای ایمان آثار و فوایدی را بیان کرده اند؛ از آثار ایمان می توان به ایجاد آرامش خاطر در فرد، تعدیل غرایز، رسیدن به اهداف الهی، ایجاد خوش بینی، خشوع و اخلاص اشاره کرد. ایمان دارای آثار اجتماعی نیز می باشد؛ از جمله سبب می شود فضایل اخلاقی در جامعه پرورش پیدا کند، موجب اتحاد و همدلی می شود و ضامن اجرای قوانین و مقررات در جامعه است. فردی که ایمان دارد دارای اوصافی است که به سه دسته تقسیم می شود: دسته اول، اوصاف فردی است که از جمله این اوصاف می توان به تقوی و خویشتن داری، اعتدال و میانه روی، صبر در همه امور و ... اشاره کرد. دسته دوم، اوصاف معنوی می باشد که عبارت است از: خوف و رجا، شکر و سپاس و ... و دسته سوم اوصاف اجتماعی است مانند: عفو گذشت، تواضع، خوش رفتاری و .. در این رساله ابتدا مختصات ایمان بیان شده که، ماهیت ایمان و مراتب آن را تبیین می کند. سپس آثار فردی و اجتماعی ایمان بیان می گردد؛ و در پایان از صفات فردی و معنوی و اجتماعی مومنین سخن به میان می آید. واژگان کلیدی این رساله شامل: ایمان، دین و یقین می باشد. امتیاز این تحقیق از دیگر نوشته های موجود، در چینش نو و جمع آوری کاملتر مطالب در مورد صفات مومنان است.
صله رحم، پیامدها و آسیب ها
نویسنده:
سمیه تاتار
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیق پایانی« صله رحم از دیدگاه قرآن و روایات» است. انسان می بایست شناخت و آگاهی دقیقی نسبت به « صله رحم» داشته باشد؛ حفظ ارزش های دینی و سنتهای سودمند و ریشه دار دینی از عوامل تحکیم رابطه ها در خانواده است این مطلب از ضرورتهای نگارش این تحقیق است. صله رحم از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است تا آنجا که خداوند متعال آن را در ردیف پرستش خویش قرار داده است و در روایات نیز به این سنت پسندیده پرداخته شده است. صله رحم دارای حد و مرزهایی است، لازم است انسان در مواقعی که ارحام گرفتاری دارند به یاریشان بشتابد. عواملی وجود دارد که باعث قطع رحم می شود قطع رحم، در پیشگاه خداوند متعال مبغوض است و در ردیف شرک به خداوند محسوب می شود. صله رحم از آثار و پیامدهایی دنیوی و اخروی برخوردار است و باعث تخفیف حساب و طولانی شدن عمر انسان می شود. بنابراین برای تحکیم رابطه های خانوادگی و ایجاد همبستگی و پیوندهای اجتماعی توصیه اکید به صله رحم و دوری گزیدن از قطع رحم شده است، از جمله راهکارهای جلوگیری از قطع رحم کم کردن توقعات است. در کتب مختلف روایی و حدیثی از این موضوع صحبت شده است. استناد بر آیات و روایات و بیان علل و عوامل و آثار صله رحم و قطع رحم امتیاز این تحقیق می باشد. در این تحقیق سعی شده است که به صورت منسجم به آن پرداخته شود که شامل کلیات و بخش های مفاهیم شناسی و آثار و مصادیق، علل و عوامل و پیامدها و راهکارها باشد. کلید واژه ها : صله ، صله رحم، قطع رحم.
  • تعداد رکورد ها : 4