جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
علل خودنمایی زنان
نویسنده:
زهرا مهرآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیق علل خودنمایی در زنان می باشد، از اهداف تحقیق، بالا بردن سطح آگاهی زنان نسبت به هویت و اصالتشان و آماده سازی آنها برای حمایت از خانواده، همچنین شناخت جایگاه واقعی زن در جامعه امروز و آشنایی با مسائل و مشکلات زنان است. از فواید دیگر آن می توان ضرورت توجه به زنان و نقش آنها در جامعه و تأثیر نگرش در پیدایش روحیه خودباوری در آنان را نام برد. مسائلی که در طول تحقیق مورد بررسی قرار گرفت شامل: 1- علل و عوامل خودنمایی در زنان چیست؟ 2- میل به خودنمایی چیست؟ آیا فطری است یا اکتسابی؟ 3- میل به خودنمایی ممدوح است یا مذموم؟ 4- میل به خود نمایی همان خودآرایی است؟ 5- آثار سوء بروز چنین میلی در بستر خانواده و اجتماع چیست؟ 6- چگونه می توان در جامعه برای شکوفایی استعداد ها و رشد شخصیت زن بستر سازی کرد؟ 7- راهکارهای کنترلی خودنمایی در زنان چیست؟ دامنه مطالب تحقیق مربوط به مقطع زمانی و مکانی خاصی نیست و کلاً برای زنان و دختران ، کاربردی تر است. روش انجام کار به اعتبار نوع و هدف بنیادی است و به اعتبار موضوع، دینی است و به اعتبار ماهیت توصیفی و به اعتبار جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای است. سعی شده ، منابع استفاده شده در تحقیق تا حد امکان از کتب معتبر و همچنین کتبی ، با تازه ترین اطلاعات باشد. نتایجی که به دست آمده شامل موارد ذیل است: 1- به عمل زن برای آشکار ساختن زیبایی های خویش خود نمایی می گویند. 2- خودآرایی و آراستگی ، امری فطری و مطابق فطرت زیبا خواهانه انسان است ، منتها باید این خودآرایی در چهار چوب خود یعنی در جایگاه های عبادت، خانواده، ملاقات و .. انجام پذیرد. 3- خودنمایی به هر صورتی که باشد ؛ ضمنی(غیر مستقیم)، رفتاری، عینی( واضح و آشکار) مذموم و ناپسند است. 4- از مهمترین عوامل خودنمایی می توان علل سیاسی، اجتماعی ، روانی و فرهنگی اشاره کرد. 5- انتقادها از پوشش اسلامی بیشتر برخاسته از عدم آگاهی و ناشی از نبود باور قلبی به زمینه هایی است که این پوشش در آن معنا پیدا می کند. در این تحقیق به درستی فرضیه ای که در ابتدا مطرح نمودیم پی بردیم: خودنمایی در زنان علل مختلفی دارد که علل عمده آن ضعف بینش دینی، فراموش کردن هویت و اصالت و عدم شناخت جایگاه و مقام در خانواده و اجتماع است. واژگان کلیدی در این تحقیق شامل: علل، خودنمایی، زنان.
 احسان از دیدگاه قرآن و سنت ( ریشه های فردی و اجتماعی؛ پیامدهای فردی و اجتماعی)
نویسنده:
زهرا مهرآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در پژوهش انجام شده با موضوع احسان از دیدگاه قرآن و سنت؛ ریشه ها و پیامدهای فردی و اجتماعی آن. با توجه به اینکه احسان و نیکوکاری، یکی از مصادیق مهم خیرخواهی و دگر دوستی است و بنیانی است که روابط بین اعضای خانواده را مستحکم تر و دوستی ها را پایدار تر می کند و با توجه به اینکه اهمیت این موضوع با توجه به آیات کریمه قرآن و احادیث برکسی پوشیده نیست، هدف از انجام این پژوهش آن است که ببینیم قرآن و سنت چه مطالبی را در رابطه با احسان و نیکوکاری و ریشه ها و پیامدهای فردی و اجتماعی آن دارد. برای این کار ابتدا باید انواع احسان را در قرآن و سنت بررسی کنیم تا مشخص شود این صفت چه مواردی را تحت سیطره خود دارد. پس از آن ریشه های فردی و اجتماعی احسان و نیکوکاری را در قرآن و سنت بررسی می کنیم و بعد از آن به بررسی آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی احسان و نیکوکاری می پردازیم. و در آخر هم موانع فردی و اجتماعی احسان را بررسی می کنیم تا مشخص شود چه عواملی باعث کم رنگ شدن این صفت حمیده اخلاقی می شود. همچنین دامنه و محدوده تحقیق مربوط به یک قشر خاصی نمی شود, بلکه تمام افراد بشری را تحت سیطره خود دارد, ناتوانی را دست گرفتن, یتیمی را نوازش کردن, راه گم کرده ای را هدایت کردن و .... همواره مورد تشویق و ترغیب اولیای الهی بوده و هست. در گردآوری این تحقیق از کتب تفسیری معتبری همچون تفسیر نمونه , المیزان و .... و کتب حدیثی معتبر همچون اصول کافی, بحار الانوار و .... و کتب اخلاقی معتبر مانند معراج السعاده, منتهی الآمال, شرح و تفسیرهای دعای مکارم الاخلاق و ...... استفاده شده است. این اطلاعات به دست آمده که جمع آوری آن به صورت کتابخانه ای بوده ما را به این نتیجه می رساند که اگر احسان و نیکوکاری در وجود آدمی نهادینه شود، باعث می شود عواملی چون خودخواهی، بخل و حرص و ریا و ... بسیار کم رنگ شوند. و به تبع آن مشکلات فردی و اجتماعی حل شود و هنگامی که این عمل خیر ملکه ذهن جامعه و افراد آن شود افراد در قبال نیکی کردن به دیگران از هم چشم داشتی ندارند و در نتیجه با منت نهادن عمل خیر خود را باطل نمی کنند. آنچه در واژگان این تحقیق به عنوان کلید معرفی شده است. احسان، قرآن، سنت، ریشه و پیامد بوده است. اما از باب مقدمه آنچه به عنوان کلید اصلی تحقیق معرفی شده است همان احسان است و بقیه واژگان بعد از این کلید قرار گرفته اند. به امید آنکه این مجموعه رهاورد مفیدی باشد برای احیاء این صفت ارزشمند در زندگی افراد و جامعه.
  • تعداد رکورد ها : 2