جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
تحلیل رفتار استنادی نویسندگان مقالات فصلنامۀ حکمت و فلسفه دانشگاه علامه طباطبائی (ره) (1393-1384)
نویسنده:
مهدی بهنیافر، امیرحسین رجب زاده عصارها، زهره عباسیان
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
پژوهش حاضر به بررسی وضعیت استنادی مقالات منتشرشده در فصلنامۀ حکمت و فلسفه در دورۀ ده‌سالۀ 1384 تا 1393 می‌پردازد. این پژوهش با استفاده از روش تحلیل استنادی و بررسی کیفی انجام شده و داده‌ها با استفاده از قابلیت‌های آماری نرم‌افزار اکسل تجزیه و تحلیل شده‌اند. در این تحلیل، بخش‌هایی به تحلیل آماری مآخذ مقالات، متوسط تعداد استنادها، میزان استناد به انواع اقلام علمی، وضعیت زبانی مآخذ، میزان خوداستنادی و حوزه‌های موضوعی مقالات اختصاص یافته است. در قسمت بحث و نتیجه‌گیری این پژوهش هم ده فقره تحلیل کیفی در حوزه‌هایی مانند: نوآوری، علم‌سنجی و اخلاق پژوهش عرضه شده است. گرایش کم این تولیدات فلسفی به مقالات در مقایسه با کتاب‌ها و سایر منابع، مسئلۀ «نوآوری» در این مقالات و رابطۀ آن با کمیت استنادها، «چند نویسندگی» و نسبت آن با نوآوری، سهم ناچیز تولیدات بومی در تولیدات جهانی این حوزه، گرایش زبانی مآخذ مقالات و نیز نسبت خوداستنادی نویسنده و خوداستنادی مجله و نیز دلالت‌های قابل استخراج دربارۀ «کار جمعی» در حوزه‌های نظری‌تر علوم انسانی، ازجمله محورهایی هستند که مدلول آن‌ها در این پژوهش و در ارتباط با تحلیل استنادی انجام شده در حوزۀ فلسفه به‌عنوان یکی از حوزه‌های اصلی علوم انسانی در ایران مورد توجه قرار گرفته‌اند.
صفحات :
از صفحه 45 تا 64
پیامدهای فردی و اجتماعی امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه قرآن و سنت ( انجام- ترک)
نویسنده:
زهره عباسیان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این تحقیق در باره ی پیامدهای فردی واجتمعی امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه قرآن و سنت است. با مشاهده ی اوضاع نابسامان جوامع اسلامی و انحطاط روز افزونشان از چند قرن پیش همیشه چیزی مرا وا می داشت دنبال دلیلی برای چگونگی به اوج رسیدن این تمدن عزیز باشم. بدانم چرا جوانان ما با این همه پشتوانه الگو و اسوه های مناسبی که در دین و کشورشان می درخشند دچار بی هویتی هستند. یقینا اگر خودمان به فکر جامعه و جوانانمان نباشیم دیگران برایشان فکر خواهند کرد و به هر راهی که بخواهند، خواهند کشاند. پس اگر به احیای آنچه به عنوان امر به معروف و نهی از منکر در دینمان واجب شمرده شده بپردازیم، خودمان توصیه می کنیم و اجازه دهیم تا توصیه شویم، بهترین راه رسیدن و به دست آوردنه هر آن چیزی است که از دست داده ایم. در جهانی افسار گسیخته، که همه جوامعه در معرض خطرات گوناگون قرار دارند، هر روز و هر لحظه، عاملی انحرافی وجود دارد تا کوچک و بزرگ را به راهی جز راه خدا و مستقیم بکشاند، تنها کسی که می تواند به مهار و کنترل یا تعدیل جامعه کمک کند همدلی، همراهی و حیثیت جامعه است که با پشتوانه ی معنویت قرآن و سنت رسول الله و ائمه ی اطهار خلل ناپذیر می شود. در تعالی انسان و جامعه همیشه باید تک تک افراد مسئول باشند و رشد دیگران را تعالی خود و تنزل سایرین را خللی در پیشرفت خود بدانند. با این تفکر همه سعی می کنند که کمترین اشتباه را داشته باشند و نیز اشتباهات دیگران را یادآوری و پیوسته به نیکی دعوت نمایند. این همان اصلی است، که در کلام خداوند و سنت رسول با عنوان امر به معروف و نهی از منکر بر فرد و جامعه واجب شده است. عمل به آن برابر با عظمت جامعه است و ترک آن یقینا وابستگی، هرج و مرج و بلاتکلیفی، و در نهایت زوال جامعه را در پی خواهد داشت امر به معروف و نهی از منکر در جای جای قرآن و کلام بزرگان اصلی توصیه شده است، که راه پیشرفت، نجات و جلوگیری از نابودی است و شرایط و مراحلی دارد، با آنکه بسیار ارزشمند است، حساسیت ویژه ای نیز دارد که اگر به حساسیت و شرایط آن هم توجه نشود یا سرسری به آن عمل شود، بالطبع نه تنها تأثیر مثبتی نخواهد داشت، بلکه باعث دلسردی مردم به خصوص جوانان از دین و اصل مذهب خواهد داشت باید این توصیه ی الهی در تمام افراد جامعه آن چنان نهادینه شود که هر کس پلیس درون خود رهبر جاخمعه ای باشد که در آن زندگی می کند و با وجود آن به این مرحله از حیات خود رسیده است. روش این تحقیق، توصیفی و کتابخانه ای می باشد و جمع آوری اطلاعات با استفاده از منابع اصیل و مهمی همچون قران و روایات و سیره ی عملی انبیاء دین بوده است. در این پایان نامه سعی شده است به این مسائل پرداخته شود که: 1-دیدگاه قرآن در مورد امر به معروف و نهی از منکر چیست؟ 2- دیدگاه سنت در مورد امر به معروف و نهی از منکر چیست؟ 3- آثار فردی و اجتماعی امر به معروف کدامند؟ 4- علل و پیامدهای ترک امر به معروف و نهی از منکر کدامند؟ 5- شرایط و شیوه های امر به معروف و نهی از منکر کدامند؟ و پرسشهای دیگری که این پایان نامه سعی دارد به این مسائل پاسخی مناسب ارائه دهد.
  • تعداد رکورد ها : 2