جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
 امتحان الهی: بررسی سنت ابتلاء در قرآن و روایات
نویسنده:
مریم دهقان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
قوانین حاکم بر هستی که در اصطلاح فلسفه بنام « نظام جهان» و « قانون اسباب» خوانده می شود در فرهنگ دینی، سنت های الهی خوانده می شوند و در همه زمان ها جاری بوده و محدود به زمان خاصی نیستند. سنت ابتلاء که یکی از سنن الهی است از این قانون مستثنی نبوده و شامل همة انسان ها بوده و خواهد بود و منظور از آن آزمایش و امتحان خداوند در مورد انسان ها و در همة زمان ها برای آشکار شدن صفات درونی آنهاست و آن گاه است که مستحق دریافت پاداش و ثواب و یا تحمل کیفر و مجازات خواهند شد. بر طبق سنت الهی حوادث و مصائب و ابتلائات باید پیش آید چه در مورد مؤمن و چه غیر مؤمن؛ زیرا سنت و حکمت خداوند این نیست که مؤمنان را به همان حال و وضعی که دارند ثابت و راکد واگذارد. باید گرفتاریها و مصائب روی آورد تا اولاً استعدادهای درونی او آشکار گشته و به فعلیت و کمال لازم برسد و ثانیاً مجذوبین به زینت های دنیا از مؤمنان صادق و راستین جدا گردند. خداوند هر فردی یا امتی را به وسیله خاصی که متناسب با اوضاع روحی و اجتماعی آنهاست آزمایش می کند گروهی را به وسیلة قبض نعمت و گروهی را بسط نعمت، گروهی را به وسیلة دلبستگی ها و گروهی را به وسیلة مصائب و شداید و ... و رمز پیروزی در راه ابتلاء الهی، صبر و استقامت و پایداری است و برای صابران بر مصائب و مشکلات در راه خدا، و شکیبایان بر امتحانات و آزمون های الهی، اجر و ثواب بسیار است. «... اولئک علیهم صلوات من ربهم و رحمة و اولئک هم المهتدون» ( بقره، 157) «... بر صابران از سوی پروردگارشان مغفرت و رحمت است و آنها هدایت شدگانند.» این تحقیق با استفاده از متون قرآن و حدیث و کتابهای تفسیری و حدیثی شیعی به روش کتابخانه ای و فیش نویسی گردآوری شده و از کتابهای نویسندگان معاصر نیز کمک گرفته شده است. واژگان کلیدی این تحقیق عبارتند از: ابتلاء، امتحان، مصائب، فتنه، خیر و شر، بلا، سنت، تمحیص، سنت الله، قوانین مختلف، صبر، حوادث.
 سیره اخلاقی حضرت علی ( ع)
نویسنده:
سمیه بختیاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق، سیره اخلاقی امام علی علیه السلام می باشد. اهدافی که این موضوع را دنبال می کند، این است که مطالعه کنندگان با اخلاق فردی و اجتماعی حضرت علی علیه السلام آشنا شوند که از میان تعداد زیاد خصوصیات اخلاقی حضرت به چند مورد اشاره شده است. مطالعة اخلاق فردی حضرت می تواند ما را کمک کند تا بتوانیم در جهت رشد معنوی گام برداریم و به صفای درونی و آرامش برسیم و مطالعة اخلاق اجتماعی به ما کمک می کند تا بتوانیم تعامل با دیگران را بیاموزیم و بتوانیم فرد مفیدی در جامعة خویش باشیم. بنابراین مطالعة خصوصیات زندگی حضرت می تواند راهنمایی برای زندگی انسانها باشد، زیرا بسیاری از انسانها در جستجوی الگو و روشی برای زندگی خویش هستند که مطالعة سیرة اخلاقی حضرت علی علیه السلام می تواند به آنها کمک کند، پژوهشگران زیادی در این زمینه تلاش فراوانی نموده اند، ما نیز از آثار و نوشته های ایشان در ارائه این تحقیق کمک گرفته ایم و البته بیشتر از کتابهای روایی استفاده نموده ایم. مجموعه حاضر شامل چهار بخش می باشد که هر بخش شامل چند فصل می باشد: بخش اول: اخلاق فردی حضرت علی علیه السلام فصل اول: ساده زیستی فصل دوم: برخی دیگر از صفات و خصوصیات اخلاقی حضرت علیه السلام فصل سوم: عبادت و عمل بخش دوم: اخلاق اجتماعی حضرت علی علیه السلام فصل اول: در برخورد با دیگران فصل دوم:اخلاق سیاسی امام علی علیه السلام فصل سوم: اخلاق همسرداری بخش سوم: امام علی علیه السلام در کلام قرآن و پیامبر و اهل بیت علیهم السلام فصل اول: سیمای امام علی علیه السلام در قرآن فصل دوم: امام علی علیه السلام از زبان پیامبر و اهل بیت بخش چهارم: امام علی علیه السلام از زبان دیگران فصل اول: امام علی علیه السلام از زبان یاران پیامبر فصل دوم: امام علی علیه السلام از زبان یاران فصل سوم: امام علی علیه السلام از دیدگاه دشمنان فصل چهارم: امام علی علیه السلام در کلام بزرگان فصل پنجم: امام علی علیه السلام در زبان شعر و نویسندگان واژگان کلیدی این تحقیق عبارتند از:امام علی علیه السلام ، سیره، اخلاق ، فرد، اجتماع، الگو.
  • تعداد رکورد ها : 2