جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 5
ولایت فقیهان جامع الشرایط از دیدگاه عقل، قرآن و سنت
نویسنده:
طیبه سیداحمدی سلطانقلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع ولایت فقیه یکی از مهمترین عناوین مورد بحث از گذشته تا بحال بوده اهیمت این موضوع بر کسی پوشیده نیست چرا که چارچوب نظام اسلامی کشور ما بر این اساس ریخته شده است و پذیرش ولایت فقیه هم از مسائلی است که اهیمت بسزایی دارد چرا که رهبری اسلامی در امتداد و طول رهبری الهی می باشد و ما به عنوان یکی مسلمان و یک ایرانی موظف به شناخت عمیق این موضوع با استفاده از دلایل عقلی، قرآنی و روایی می باشیم تا کارکرد و اهمیت رهبری اسلامی در کشور و جهان را بهتر و بیشتر درک کنیم. در این تحقیق من سعی کردم تا مفاهیم ولایت، فقیه جامع الشرایط را با توجه به معنای لغوی و اصطلاحی توضیح دهم و بعد از آن نظام سیاسی و لایت فقیهان جامع الشرایط بررسی شده و ضرورت حکومت اسلامی اهداف و اصول حکومت اسلامی تشریح شده و بعد از آن به اثبات این موضوع مهم ( ولایت فقیهان جامع الشرایط) از دیدگاه عقل، آیات قرآن و ده روایت پرداخته پیشینه ی تاریخی و نظرات بزرگان در ادوار تاریخی مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت وظایف و اختیارات ولایت فقیهان جامع الشرایط رهبری اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است. امید است با این تحقیق هر مسلمان در برخورد با مسئله ی مهم رهبری در اسلام اگر با شک و شبهه ای در این خصوص مواجه شد جواب قاطع و کاملی در این باب داشته باشد تا دچار گمراهی و سردرگمی در این مسئله نشود. این تحقیق شامل 4 بخش می باشد: ادبیات و مفاهیم ولایت فقیهان جامع الشرایط، نظام سیاسی ولایت فقیهان جامع الشرایط، اثبات ولایت فقیهان جامع الشرایط، شرایط، تشخیص و وظایف ولایت فقیهان جامع الشرایط.
واقعه ی حره
عنوان :
نویسنده:
عزت نسا بیات
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیق « واقعه ی حره» می باشد. پس از شهادت حسین بن علی(ع) و یاران فداکارش یکی از اسفبارترین رخدادهای سیاسی اجتماعی که در تاریخ صدر اسلام روی داد واقعه ی حره می باشد بررسی و تحقیق وقایع صدر اسلام به ویژه حوادث پس از رحلت پیامبر(ص) و همچنین دوران حکومت ائمه ی معصومین لازم و ضروری است و همچنین بی توجهی به نصایح و سفارشات ائمه و فراموش کردن دو مسئله ی امر به معروف و نهی از منکر باعث می شود که اشرار و افراد فاسد بر جامعه ی اسلامی تسلط یافته و حیات اسلامی به خطر بیفتد. و از این نظر که « فاجعه حره» پس از « واقعه عظیم کربلا» و شهادت فرزندان رسول خدا(ص) به دست سپاه یزید دومین رخداد تأسف باری است که بی درایتی و بی کفایتی دولت اموی، آفریننده آن بوده و نشان داد که اگر حکومت جامعه ی اسلامی از قلمرو معیارهای دینی و انسانی خارج شود امر به معروف و نهی از منکر و تبعات منفی ترک این دو مسأله و سرانجام و عاقبت کار افرادی که سکوت کردند و خود باعث شدند که افراد پلید و فاسدی چون یزید بن معاویه در رأس حکومت اسلامی قرار گیرد و چنین فجایع هولناکی رادر تاریخ اسلام مرتکب شود را بیان نماییم. این مجموعه از چهار بخش تشکیل شده و هر بخش نیز دارای فصل هایی می باشد. بخش اول تخت عنوان عوامل قیام مدینه که به عواملی چون احساس و حمیت دینی و نابسامانی ها و خطاهای سیاسی و ارتباط این قیام با واقعه ی عاشورا و قتل عثمان و کینه ی بنی امیه از مردم مدینه اشاره شده است و بخش دوم به رویارویی آشکار مردم مدینه با امویان و عکس العمل امویان پرداخته و بخش سوم به درگیری لشکر شام و قوای مدینه اشاره کرده و بخش چهارم هم پیامدهای واقعه ی حره را بیان نموده است و منابع مورد استفاده در این مجموعه شامل کتاب های تاریخ عمومی از جمله کامل ابن اثیر و طبقات ابن سعد و نهای? الارب نویری و تاریخ طبری و مروج الذهب مسعودی می باشد و کلید واژه هایی که در این تحقیق بکار رفته واقعه، حره، شهادت و قیام می باشد و روش انجام کار به صورت تحقیق کتابخانه ای است.
رابطه ی متقابل فقر و گناه از دیدگاه اسلام
نویسنده:
شهربانو ظفردوست
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
این پایان نامه با عنوان رابطه ی متقابل فقر و گناه از دیدگاه اسلام است با هدف شناخت این رابطه و آثار آن و یافتن راه حل از بین بردن فقر و گناه تنظیم شده است. در آن به انواع فقر و گناه و آثار آن در فرد و جامعه و رابطه متقابل آن و راهکارهای اسلام برای رفع فقر و گناه اشاره شده است. در این نوشتار از کتب روایی چون اصول کافی، بحارالانوار، غررالحکم و از کتب تفسیری البیان و المیزان و از کتب اقتصادی مثل اقتصاد در اسلام، فقر و توسعه در منابع دینی و همچنین از مجلات و روزنامه ها استفاده شده است. نتایجی که از این تحقیق می توان گرفت این است که برای از بین بردن گناه و فقر، باید راه حل های اسلام را به کار بست، چرا که هر دو ( فقر و گناه) از عوامل مهم سقوط و انحطاط جامعه ی بشری است و هدف برتر این تحقیق نشان دادن اصول کاربردی اسلام می باشد یعنی اسلام و دستورات آن در همه ی ادوار و دوره ها بهترین راهکارها را ارائه داده است. این تحقیق شامل این بخش ها می باشد: فقر، بررسی فقر در آیات و روایات، گناه، رابطه متقابل فقر و گناه، راهکارهای اسلام و توسعه اسلامی. کلید واژه ها: فقر- گناه- اسلام.
 سیری بر زندگانی حضرت ابوالفضل ( ع)
نویسنده:
عقیله روحانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
در مسیر طولانی تاریخ بشر، حوادث و وقایع بی شماری رخ داد که تنها پاره ای از آن ها دارای تلالو و درخشندگی ویژه ای است. یکی از آن رویدادها که بسان نگینی گران سنگ بر حلقه انگشتری این حوادث، درخشش و بالندگی دارد، واقعه جانسوز کربلاست؛ همان حادثه ای که برای حفظ اسلام ناب محمدی ( صلّی الله علیه و آله و سلّم) از دستبرد طاغوتیان زمان به سرکردگی یزید، عمر سعد و... پدید آمد. ابوالفضل العباس ( علیه السّلام) به عنوان بزرگترین سردار یگانه ای که انسانیت در قهرمانیهای نادر و دیگر صفات برجسته اش که زبانزد ملل جهان است، همانندی برای او نمی شناسد؛ در عرصه تاریخ اسلامی ظاهر شد. ابوالفضل ( علیه السّلام) در روز عاشورا ایستادگی فوق العاده و اراده استوار و وصف ناپذیری از خود نشان داد و با قلبی مطمئن و آرام و عزمی نیرومند و شکست ناپذیر؛ سپاه دشمن را هراسان کرد و نه تنها از نظر روحی ، بلکه در میادین رزم نیز آنان را شکست داد. قهرمانی های ابوالفضل ( علیه السّلام) در گذشته و حال، مورد گفتگوی مردم بوده است. حضرت ابوالفضل ( علیه السّلام) در خانواده ای بسیار ارزشمند پا به جهان گشود به طوری که پدر ایشان حضرت علی ( علیه السّلام) و مادر گرامی ایشان ام البنین بود. حضرت ابوالفضل ( علیه السّلام) در این خانواده پرورش پیدا کرد و همچون حضرت علی ( علیه السّلام) فردی نیرومند، استوار، شجاع... به بار آمد و همچنین در کنار برادران گرامیشان یعنی امام حسن ( علیه السّلام) و امام حسین ( علیه السّلام) بزرگ شدند و راه و روش متانت و زندگی را آموختند. به طوری که وفاداری خود را در روز عاشورا ثابت کردند. حضرت ابوالفضل ( علیه السّلام) شاهد حوادث زیادی در زندگی خود بودند دیدن به شهادت رسیدن پدر گرامیشان و برادر بزرگشان امام حسن ( علیه السّلام). و در قیام عاشورا بی وفایی بیشتر مردم به امام حسین ( علیه السّلام) که در میدان نبرد ایشان را تنها گذاشتند و فقط افراد اندکی در کنار امام حسین ( علیه السّلام) قرار داشتند در این میان حضرت ابوالفضل ( علیه السّلام) یک لحظه امام حسین ( علیه السّلام) را تنها نگذاشت. و شاهد این حوادث بود که چگونه با امام رفتار کردند به طوری که آب را بر ایشان و یاران اندک اما با وفایشان بستند. حضرت ابوالفضل ( علیه السّلام) در اوج وفاداری برای دفاع از اسلام در مقابل دشمنان ایستاد و با آنان به نبرد پرداخت و در همین راه به شهادت رسیدند.
بررسی اجمالی خرافات ( آثار، مصادیق و راهبردهای دینی)
نویسنده:
مریم صادقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق بررسی اجمالی خرافات است. متأسفانه کم نیستند کسانی که در عصر دانش، هنوز به دنبال خرافات و موهومات بوده و آن چنان به آن پایبند هستند که لحظه لحظه ی زندگیشان از آن متأثر می شود و اعتقاد به پیشگویی، فال بینی، کف بینی و دیگر خرافه ها به حدّی قوی است که در برخی موارد، افراد دلایل و علت های علمی پدیده ها را به طور کلی انکار می کنند. با توجه به این معضل که یک آسیب جدّی برای عرصه های فرهنگی، دینی و علمی جوامع محسوب می شود، ضرورت انجام چنین پژوهشی مشخص می گردد. هدف از بررسی این موضوع، بالا بردن سطح آگاهی مردم در مورد چیستی خرافه، انواع و مصادیق آن، تعدادی از راهبردهای مقابله با خرافات و ذکر دیدگاههای اسلام می باشد. این پژوهش شامل دو بخش می باشد، بخش اول با عنوان علل، آثار و راهبردها، شامل چهار فصل است که عبارتند از ؛ خاستگاه ، گستره و انواع خرافه- آثار زیان بار خرافات- دیدگاه اسلام درباره خرافه گرایی- راهبردهای خرافه زدایی. بخش دوم با عنوان نمونه ها و مصادیق خرافه گرایی شامل شش فصل با عناوین ذیل می باشد؛ نمونه هایی از خرافه در میان اقوام گوناگون، سعادت و نحوست ایام - تفأل و تطیّر- خرافه های مربوط به چشم زخم- نمونه هایی از خرافه های رایج در ایران- طالع بینی و فال گیری و شانس. نتیجه ی بدست آمده از پژوهش حاضر این است که خرافات در عرصه های مختلف زندگی مردم از جمله فرهنگی، علمی و دینی رسوخ یافته و عموماً هر کجا دلیل چیزی مشهود نبوده است، خرافات و موهومات سر برآورده اند. و از آنجا که خرافات یک نوع و گونه ی واحدی نیست، نمی توان برای آن یک راه مبارزه ی مشخص تعیین نمود. امّا به طور کلی می توان گفت برای جلوگیری از ورود خرافه به عرصه های زندگی راههای ذیل مؤثر می باشد: از بین بردن جهل، تأمّل و تعمّق در مسائل، پیروی از حقایق، نپذیرفتن عقاید بی پایه و اساس، عقلانیت داده ها، ارتقای معرفت دینی، تقویت حس انتقاد و روشن اندیشی در برابر جمود فکری. پیشنهاد من به صاحبان امر در عرصه ی صدا و سیمای جمهوری اسلامی این است که با تهیه ی فیلم ها و سریال های جذّاب، مردم را از انواع و مصادیق خرافه ها در زندگیشان آگاه ساخته، آنها را به حذف خرافات از متن کارهایشان تشویق نمایند.
  • تعداد رکورد ها : 5