جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
الگوی برتر: اخلاق اجتماعی پیامبر ( ص)
نویسنده:
زهرا شکاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
نوشتاری که پیش روی شماست « اخلاق اجتماعی پیامبر اکرم6» می باشد. اخلاق اجتماعی شیوه های رفتاری مرسوم در جامعه می باشد. چگونگی سبک و روش رسول خدا6در اجتماع و نحوه ی برخورد ایشان با طبقات مختلف مردم در این پژوهش مورد بررسی قرار می گیرد. مهم ترین هدفی که در این پژوهش مورد نظر است رسیدن به کمال مطلوب و یک زندگی ایده آل از طریق الگو قرار دادن اخلاق حضرت 6 می باشد. بدون شک مطالعه در اخلاق و حسن سلوک پیامبر6و آشنایی بیش تر با ابعاد گوناگون شخصیت ایشان بهترین الگو برای تحسین روابط و تعاملات اجتماعی است. برخی از اصول اخلاقی حضرت 6 اصل مشورت، تکریم و عدالت اجتماعی است. پیامبر6با طبقات مختلف مردم مانند خانواده، کودکان و جوانان به تعامل می پرداختند. مدارا و مهربانی، گذشت، جود و کرم، تواضع و ادب معاشرت از ویژگی های اخلاقی و تربیتی رسول اکرم6 می باشد. در این پژوهش از منابع تفسیری مانند تفسیر المیزان(علامه طباطبایی;)، تفسیر نمونه(آیت الله مکارم شیرازی)و منابع تاریخی مانند سیره ی ابن هشام، تاریخ یعقوبی، هم چنین از کتاب های روایی مانند وسائل الشیعه ( شیخ حر عاملی)، بحار الانوار(علامه مجلسی) و کتاب های اخلاقی مانند سیره ی نبوی(مصطفی دل شاد تهرانی)، رسول الله الگوی زندگی(حبیب الله احمدی) استفاده شده است. این تحقیق به اعتبار ماهیت، توصیفی و تاریخی است و به روش کتابخانه ای می باشد. مهم ترین دستاورد این پژوهش این است که پیمودن راه کمال و سعادت بدون ارزش های اخلاقی ممکن نیست که اگر این ارزش ها در جامعه شکل بگیرد و حاکم شود بی تردید معنویت و نظم اجتماعی و سیاسی نیز تحقق خواهد یافت و انسان هایی که در این جامعه تربیت می شوند و رشد می کنند انسان هایی متعادل و خردورزخواهند بود. کلید واژه ها: اخلاق، اجتماع، پیامبر
سعادت دو گیتی: نگاهی بر آثار ایمان از منظر آیات و روایات
نویسنده:
محبوبه صدفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
می باشد که آثار ایمان با « تبیین آثار ایمان در آیات و روایات » موضوع این تحقیق الهام از قرآن علمی(قرآن مجید) و قرآن عملی(ائمه معصومین : ) مورد بحث قرار گرفته است تا انسان با تقویت ایمان خود راهکار عملی درحل مشکلات فردی و اجتماعی در دست داشته باشد و پاسخ قانع کننده ای برای پرسش های خود بدست آورد و از زندگی خود احساس رضایت کند. ایمان اعتقاد قلبی و اقرار به وجود خداوند متعال ، پیامبران، ائمه معصومین ، کتب آسمانی و معاد است که عمل با اعضاء مؤید این عقیده است. ایمان درجات مختلفی دارد، گاه سطحی است و گاه آن چنان عمیق است که با هیچ شبهه و حادثه ای متزلزل نمی گردد که این ایمان سبب می شود تا مؤمنان در زندگی دنیوی، قوه تمیز حق از باطل داشته و از عزت بهره مند شوند و اعمال صالح انجام داده و از ارتکاب گناه خودداری نمایند و به آرامش روحی و روانی؛ که بهترین خواسته هر انسانی است، برسند. تجلی ایمان در آخرت نورانیت در قیامت، قرار گرفتن در زمره صالحان و مأوی در بهشت خواهد بود و مقام رضای الهی که اشرف نعمت هاست را نصیب مؤمن خواهد نمود. زندگی اجتماعی مؤمنین نیز توأم با رعایت اخلاق و آرامش اجتماعی، تعاون و همکاری، انظباط و محبوبیت اجتماعی بوده و عدالت در جامعه حکم فرما خواهد بود. هم چنین تقویت شعائر اسلامی؛ هم چون وحدت و یکپارچگی، احیاء امر به معروف و نهی از منکر و شرکت در عبادات جمعی؛ هم چون حج و نماز جمعه از دیگر آثار اجتماعی ایمان به خدا است. مهم ترین ارمغان ایمان در جامعه؛ استقلال سیاسی، اقتصادی، فرهنگی می باشد. منابع مورد استفاده با محوریت قرآن کریم عبارتند از: منابع تفسیری هم چون المیزان فی تفسیرالقرآن علامه طباطبایی، نمونه آیت الله مکارم شیرازی، مجمع البیان فضل بن حسن طبرسی و... . و کتب روایی مانند: بحارالانوار علامه مجلسی، وسائل الشیعه حر عاملی، مستدرک الوسایل محدث نوری، و... و کتب اخلاقی و اعتقادی.همانند ایمان و آثار سازنده آن آیت الله جعفر سبحانی، انسان و ایمان، مرتضی مطهری و ایمان زیر بنای شریعت محمد تقی مدرسی و نظریه ایمان در عرصه کلام و قرآن محسن جوادی و... . مطالب نیز به اعتبار ماهیت، توصیفی و تحلیلی بوده که با استفاده از روش کتاب خانه ای فراهم شده است. بنابراین ایمان دستاورد های مهمی در زندگی دنیوی انسان دارد و سعادت مندی در حیات اخروی را نیز در پی خواهد داشت. هم چنین برای جامعه اسلامی برکات فراوانی را به ارمغان خواهد آورد.
نگاهی به اوصاف قرآن کریم از منظر آیات و روایات ( جلوه ی حق)
نویسنده:
مریم فضائلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این تحقیق ، تبیین اوصاف قرآن مجید در آیات و روایات می باشد. برای شناخت قابل قبول از قرآن، این نسخه شفابخش الهی، شناخت ویژگی های آن و بررسی پیرامون آن ها ضروری است. هویت و حقیقت هر شئ و شناساندن دقیق آن در گرو آگاهی به خصوصیات آن شئ است. قرآن مجید نیز از این قائده میتثنی نمی باشد. ماهیت و حقیقت کلام الهی در قرآن علمی ( قرآن مجید) و همراهی آن با قرآن عینی ( عترت(ع)) مورد بحث قرار گرفته است. قرآن ، کتاب، ذکر و فرقان از اسامی این کتاب آسمانی است که از اوصاف بی بدیلی برخوردار بوده که عقل هر منصفی را به خود جذب می کند. قرآن ، والاترین مخلوق الهی و بهترین سخن خدا، عزیز، کریم، مبارک، عظیم، مجید و مبین احتیاجات اعتقادی ، اخلاقی و عملی بشریت بوده، و عصاره علم اولین و آخرین در آن موجود می باشد. عبارات ، اشارات، لطائف و حقایق قرآن بی نظیر و پرفایده است. قرآن مجید، مصدق کتب پیشین و مهیمن بر آن هاست. حق است، و از حق تراوش یافته، و فارق بین حق و باطل است، از احکام و اتقانی عجیب برخوردار بوده، لذا قول فصل و مصون از هرگونه شک و ریب است. قرآن حکیم عاری از هر گونه نقص و شک و اختلاف و سستی ، سراسر نور و هدایت بوده، و مظهر اسم هادی و مضل است. صراط مستقیم که تنها راه نجات است در وجود نورانی ثقلین تجلی یافته است. قرآن مجید ، منادی انذار و تبشیر و شافی امراض و آلام جسمی و روحی است، و از مظاهر شاخص رحمت بی کران پروردگار عالم است. قرآن کریم ، جاودانه ای است که تا پایان جهان مادی و برپایی قیامت هدایت گر بشر، و در قیامت شافع دوستانش خواهد بود و جاودانگی آن بر دو پایه استوار است؛ خاتمیت آن و عزتی که آن را از هر گونه تحریف و نقصان مصون می دارد. رسلت قرآن ، جهانی است، پس زبان جهانی دارد و همگان در سیر الی الله و نیل به کمال و آرامش مادی و معنوی به او نیازمندند. بنابراین قرآن مجید، باید از مهجوریت خارج شود، تا در سایه دستورات آن، حکومت جهانی اسلام محقق گشته و بسریت حیران و حسرت زده معاصر ، راه نجات و سعادت را بپیماید. برای دستیابی به مطالب مورد نیاز ، با استفاده از روش کتابخانه ای ، به کتب تفسیری، روایی، علوم قرآنی، اعتقادی و اخلاقی رجوع شده است.
 تدبر در قرآن
نویسنده:
سمیه خداپرست سنگانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این تحقیق تدبر در قرآن می باشد . برای شناخت تدبر باید تعریفی از آن ارائه گردد تا با مفهوم آن آشنا شویم . عده ای گمان می کنند کلام خداوند ثقیل است و قابل فهم نیست در حالی که قرآن نور است و بدون ابهام می باشد و به زبانی ساده و برای همگان نازل شده است . تدبر از اهداف نزول قرآن است و همچنین مایه هدایت و عبرت از گذشتگان می باشد و کتابی است که در آن اختلاف و تناقض وجود ندارد و فرد می تواند با اطمینان کامل و حتی با گذشت سالیان دراز از آن به عنوان برنامه ی زندگی استفاده کند . عمل تدبر اگر بخواهد به درستی انجام شود باید با رعایت شرایط و آداب آن باشد و همچنین در پیش گرفتن روشی صحیح در تدبر و آراسته شدن به صفات مدبر لازم می باشد . وجود حجاب هایی همچون ، ارتکاب به گناهان و وابستگی به دنیا و عدم اخلاص و همچنین تقلید کورکورانه از دیگران باعث می شود از فواید این کتاب الهی محروم شویم و نتوانیم تدبری واقعی داشته باشیم . عقایدی فاسد که گروهی به آن معتقدند باعث می شود یا عمل تدبر را ترک کنند و یا به انحراف کشیده شوند همچون عدم اعتقاد به عصمت بی چون چرای پیامبر و عقل گرایی افراطی و ... گروهی نیز به گمان اینکه تدبر در قرآن باعث می شود به سوی تفسیر به رأی کشیده شوند این عمل مهم را ترک می کنند و خود را از فضائل این مأدبه الهی محروم می کنند . هدف از انجام این تحقیق شناخت بهتر از تدبر و رغبت افراد به سوی این امر و آشنا شدن با موانع آن می باشد . این مجموعه به روش کتاب خانه ای گرد آوری شده است و به علت اینکه برای رسیدن به شناخت بیشتر پیرامون تدبر است توسعه ای می باشد و منابع به کار گرفته شده در این تحقیق شامل کتب تفسیری ، روایی ، علوم قرآنی و اخلاقی می باشد . کلید واژه های این تحقیق عبارتند از : تدبر ، قرآن ، قرائت ، تلاوت ، شرایط ، موانع .
  • تعداد رکورد ها : 4