جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
مبانی فقهی و حقوقی پرداخت دیه از بیت‌المال
نویسنده:
محمد خانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
پایان نامه حاضر به بررسی مبانی مواردی می پردازد که مسئولیت پرداخت خونبهای مقتولین از بیت المال قرار داده شده است.مسئولیت بیت المال در پرداخت دیه مبتنی بر قاعده لایبطل و قاعده غرم است.مسئولیت بیت المال در پرداخت دیه مقتولین یک استثناء است، لذا تعمیم داده نمی شود و در موارد مشکوک باید به قدر متیقن عمل نمود. پرداخت دیه از بیت المال مشروط به آن است که صاحبان خون دیه را درخواست کرده و بیت المال نیز تمکن مالی پرداخت دیه را داشته باشد. امام مسلمین دیه کشته شدگانی را که قاتل آنها شناسایی نشده و در آشوب، اغتشاش، ازدحام به قتل رسیده اند یا در اثر اشتباه قاضی به مرگ محکوم شده اندو یا در راستای اجرای فرامین مشروع مسئولین جان خود را از دست داده اند، از بیت المال می پردازد. در صورت فرار قاتل در قتل عمد و شبه عمد و اعسار قاتل و اقربای او، امام از بیت المال خونبهای او را می پردازد. در قتل خطای محض هرگاه قاتل خویشاوندی نداشته باشد یا اقربای او تنگدست باشند و نیز هرگاه قاتل از اهل ذمّه و غیرمتمکن باشد، بیت المال دیه را می پردازد. پرداخت خونبها در صورت اقرار دو نفر به قتل عمدی شخص واحد و رجوع نفر اوّل از اقرار خود و نیز کشته شدن شخصی در اثر تیراندازیمأمورین در حال انجام وظیفهبر عهده بیت المال است..
بررسی تطبیقی قلمرو عصمت پیامبر اسلام (ص) از دیدگاه اشاعره معتزله و امامیه
نویسنده:
محمد خانی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسی تطبیقی قلمرو عصمت پیامبر اسلام (ص): از دیدگاه اشاعره، معتزله و امامیه
نویسنده:
محمد خانی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسي تطبيقي عصمت پيامبر اکرم (ص) از ديدگاه اشاعره، معتزله، اماميه
نویسنده:
محمّد خاني
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
‫قم؛ خراسان رضوی : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی؛ مدرسه علمیه عالی نواب خراسان رضوی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫بررسي تطبيقي يكي از مهمترين ويژگيهاي پيامبراسلام (ص) يعني«عصمت»، از نگاه اماميه، معتزله و اشاعره موضوع اين تحقيق مي‌باشد. اين رساله كه در پنج فصل و هر فصل در دو بخش تنظيم يافته به مهمترين مسئله‌هاي بحث عصمت با رويكرد تطبيقي پرداخته است. در بخش اول از فصل نخست به معرفي فرقه‌هاي مورد بحث يعني فرقه معتزله، اماميه و اشاعره پرداخته شده است. در بحث مفهوم شناسي كه بخش ديگر فصل اول مي باشد واژه عصمت، در لغت و اصطلاح، آيات و روايات، طبق ديدگاه سه فرقه مورد بررسي قرار گرفته است. در بخش نخست فصل دوم، تاريخچه بحث عصمت در دو قسمت قبل و بعد از اسلام مورد بررسي قرار گرفته كه حاكي از ريشه دار بودن اين اعتقاد در ميان مسلمانان صدر اسلام تاكنون بوده است. درخصوص عوامل عصمت پيامبر (ص) كه بخش دوم از فصل دوم پايان نامه را به خود اختصاص داده است اختلاف اقوال فراواني خصوصاً در ميان فرقه اماميه وجود دارد كه وجه جمعي براي اختلاف بيان شده است. قلمرو و ابعاد عصمت پيامبر (ص) و دلائل آن از ديگر مباحثي است كه در فصل سوم به آن پرداخته شده است. ابعاد عصمت ايشان در دو بخش كلي قبل وبعد از بعثت در سه مرحله ي دريافت وابلاغ وحي، گناهان، سهو ونسيان تنظيم يافته كه مرحله نخست آن در اين فصل و مرحله سوم آن، يعني سهو و نسيان در فصل چهارم مورد بررسي قرار گرفته است. در بخش ديگر اين فصل دلائل عصمت پيامبر (ص) با روش عقلي ونقلي ادامه يافته و ادله سه فرقه در مراحل مختلف آن بررسي شده است. در بخش نخست فصل چهارم عصمت مطلقه پيامبر (ص) از ديدگاه اماميه ثابت شده ونظريه اشاعره و معتزله مورد نقد وبررسي قرار گرفته است. ادامه فصل سوم با موضوع سهو النبي مي‌باشد كه ديدگاههاي مختلف و متعدد ارائه گرديده است. در پايان، فصل پنجم رساله با پرداختن به شبهاتي كه عصمت آن حضرت را مورد خدشه قرار مي‌دهد در دو بخش قضاياي تاريخي، آيات وروايات تنظيم يافته وعكس العمل سه فرقه بطور كامل و شفاف بيان شده است. شايان ذكر است در تمام اين فصول و بخش‌ها ديدگاههاي سه فرقه بصورت تطبيقي با يكديگر مقايسه شده و در برخي موارد نيز تحليل و نقدي صورت گرفته است. كليد واژه: فارسي: عصمت، عصمت پيامبران، خطا، فراموشي، پاك، ويژگيهاي پيامبران، محمد (ص) ، معتزله اشاعره، اماميه. عربي: العصمة، عصمةالانبياء، الخطأ، الخصائص النبوة، تنزيه الانبياء، السهو، النسيان، المعصوم المطهرون، سهوالنبي (ص) ، الاسهاء،النبي (ص) ، الرسول، المعتزلة، الاشاعره، الامامية.
  • تعداد رکورد ها : 4