جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 14
نقدی بر فلسفه‌ی دین (هاسپرز)، خدا در فلسفه (خرمشاهی)، هرمنوتیک کتاب و سنت (مجتهد شبستری)
نویسنده:
علی صفائی‌حائری (عین صاد)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
وضعیت نشر :
لیله‌القدر,
چکیده :
این کتاب نقدی است از "علی صفایی حائری" در باب بعضی از شبهات کلام جدید و نوشته‌های دین‌پژوهی معاصر. این کتاب شامل دو مقاله است. اولین مقاله، متن دست نویس نگارنده در نقد و بررسی بخش هفتم کتاب "آشنایی با فلسفه تحلیلی" به نام "نقدی بر، براهین اثبات وجود خدا" و نیز نقد کتاب "خدا در فلسفه‌ی" "بهاءالدین خرمشاهی" است که آن هم ترجمه‌ی مقالات مربوط به برهان‌های اثبات وجود باری، نوشته و ویراسته‌ی "پل ادواردرز" از "دایره المعارف فلسفه" است. دومین مقاله، نقد و بررسی کتاب "هرمنوتیک کتاب و سنت" نوشته‌ی "محمد مجتهد شبستری" است.
مبانی تفسیر
نویسنده:
علی صفایی حائری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
شارحان مکتب ابن عربی
نویسنده:
علی صفایی حایری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
تو می‌آیی
عنوان :
نویسنده:
علی صفایی حائری
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: ل‍ی‍ل‍ه‌‌ال‍ق‍در,
چکیده :
حقیقت، ریشه ها، ادب و اثر انتظار، جایگاه امامت و ضرورت امام و... تو می آیی، حاصل پنج نوشته، _ به جز عصر انتظار که متن پیاده شده یک گفت و گو است _ در رابطه با امام زمان (عج) می باشد. این پنج نوشته عبارتند از: انتظار، ای نزدیک تر از من به من، عصر انتظار، ای قامت بلند امامت و سر فصل هایی برای تحقیق.در این مجموعه از حقیقت انتظار، ریشه های انتظار، ادب انتظار، اثر انتظار، ضرورت و جایگاه امامت و... صحبت شده است. زندگی بسیاری از ما با اعتقاد به امامت گره خورده است. با این طرح، راه خویش را در تاریخ آغاز نموده ودر این راه رنج ها برده ایم. این تاریخ خونین تشیع و این رگ های جوشان پدران ماست که دست های حاکمان مسلط را خضاب کرده و افق را رنگین! امروز و در این نسل، ما امامت را پذیرفته ایم ولی شاید طرح امامت برای خود ما که شیعه هستیم هم، گنگ و مبهم باشد. کتاب های «غدیر» و «تو می آیی» بر آن است تا ما را با زیر بناها و ضرورت و اهداف امامت و ولایت آشنا سازد. در ادامه این ها، دو کتاب «وارثان عاشورا» و « از معرفت دینی تا حکومت دینی» سعی دارد به یافتن تعریف جامعی از مفهوم حکومت و دین بپردازد و با ذکر خصوصیات حاکم، پاسخ این پرسش اساسی را به دست آورد که: آیا حکومت دینی معنایی دارد و این دو با هم جمع و ترکیب می شوند؟ و اصولاً چگونه یک حکومتی دینی می شود؟
اخبات
عنوان :
نویسنده:
علی صفایی حایری
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: لیله القدر,
چکیده :
اخبات نویسنده: علی صفایی حایری انتشارات: لیله القدر نوبت چاپ:سوم سال چاپ:۱۳۸۸ «اخبات» متن ویرایش شدۀ سه سخن‌رانی است در شب‌های مبارک قدر سال ۱۳۷۰٫ «اخبات» بیان‌گر مرحله‌ای از مراحل رویش و فلاح انسان است که پس از «اسلام»، «ایمان»، «تقوا» و «احسان» قرار می‌گیرد. اسلام حد ذهنی و معرفتی مذهب است و ایمان، پیوند ذهنیت انسان با حالت‌های قلبی. تقوا نیز حد عملی مذهب است و عمل بر اساس معرفت و عشق. و احسان همراه کردن عمل است با حسن و خوبی. تا قبل از مرحلۀ اخبات، از قرب رحمت حق باید سخن گفت و اطمینانی به وصول آن نیست؛ که فرموده‌اند: «إن رحمه الله قریب من المحسنین» و اخبات، آن انکسار و خشیت باطنی و دل‌شکستگی است که انسان را رحمت حق می‌رساند.نویسنده (یا به‌تر است بگویم: سخن‌ران) در ادامه، به بررسی علائم و زمینه‌های اخبات می‌پردازد و از راه رسیدن به آن می‌گوید؛ علائم آن «وَجَل» است و «صبر» و «صلاه» و «انفاق»، و زمینه‌های آن «فهم»، «مذاکره»، «محبت» و «بلاء». راه‌های رسیدن به آن را هم نمی‌نویسم، تا کمی به خود حرکت داده و سری به کتاب بزنید! به جان عزیزتان قسم، ارزش خواندن دارد!
بررسی
عنوان :
نویسنده:
علی صفایی حایری
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: لیله القدر,
چکیده :
بررسی آزادی، انقلاب، اصلاح، طبقات، برابری و حجاب، مالکیت و... این مجموعه، به بررسی و تحلیلی از فلسفه مارکسیسم می پردازد و به ریشه های عاطفی و زمینه های عمومیش نظر دارد و از طرز برخورد و بحث درباره مسایل فلسفی (در قلمرو طبیعت و تاریخ) و مسایل سیاسی (حکومت اسلامی، آزادی، انقلاب و اصلاح) و مسایل اجتماعی (طبقات، زن، برابری و حجاب) و مسایل اقتصادی (ملک داری، سرمایه داری، مالکیت و کار) سخن گفته است و در سه فصل: دیدگاه ها، زمینه ها و برخوردها تنظیم گشته است
انسان در دو فصل
نویسنده:
علی صفایی حایری
نوع منبع :
کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم: لیله القدر,
چکیده :
روش تربیتی اسلامی در دو دوره قبل و بعد از بلوغ انسان در دو فصل، نوشته ای است که در فروردین ماه سال ۱۳۶۰ به صورت سخنرانی در تالار وحدت مطرح شد و به تربیت انسان در دو مرحله پیش از بلوغ و پس از بلوغ نظر دارد و در دو فصل مکتوب گردیده است. در فصل اول به محیط های تربیتی، شکل های تربیتی، عوامل تربیتی و وسایل تربیت توجه دارد و در فصل دوم، انسان را در چهار حوزه معرفت، احساس، عمل، علوم مورد ارزیابی قرار می دهد. در این نوشته از تربیت اسلامی، فلسفه اسلامی، عرفان اسلامی و اخلاق اسلامی، صحبت شده و به اشاره میان دو جریان اسلامی و مسلمین در تربیت و فلسفه و عرفان و اخلاق خط فاصل گذاشته شده است؛ چون جریان التقاط همیشه ریشه در بیرون مرزهای اسلام ندارد که گاهی از دل مسلمین هم منشاء می گیرد و دستاورد مسلمین به اسلام بسته می شود.
ذهنیت و زاویه دید
نویسنده:
علی صفایی حایری
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: لیله القدر,
چکیده :
ذهنیت، همان فلسفه و بینش و شهود هنرمند است. و زاویه دید نگرش هنری و بیان هنری او. در مورد زبان هنر، گاهی از ناخودآگاه و گاهی از جریان سیال ذهنی و تداعی معانی و گاهی هم از انعکاس حادثه در ذهن و عکس العمل های گوناگون در برابر حادثه، به نام زبان هنری و نگاه هنرمندانه، گفت و گو می شود. و از اجتماع این عکس العمل های متفاوت است که به نوعی کوبیسم در ادبیات و یا کولاژ در سینما می رسیم. در حالی که زاویه دید و نوع برش و نگرشی که به یک حادثه داریم، جدا از ناخودآگاه، تداعی معانی و عکس العمل می تواند بیان هنری را عرضه کند. وقتی از کاسه ای چینی و گران قیمت را از دست می دهم و به شکسته هایش نگاه می کنم، می توانم از ناخودآگاه و یا تداعی معانی و یا عکس العمل های متفاوت، نشانی بیاورم و می توانم به چنین حادثه ای با نگرشی تازه روی بیاورم و این نکته را نشان دهم که بر شکستنی ها تکیه نکنم و از شکستگی ها، درس وارستگی بگیرم و به جای رنج و غصه و بی خیالی و ای بابا ولش کن، به این اقتدار و این نگرش دست بیابم که این زاویه دید، بیان هنری همین واقعه را عهده دار است و هنرمندانه ترین برداشت ها و نگرش ها را به دنبال دارد. این نوشته در زمینه نقد ادبیات داستانی است که در آن، کتاب صد سال داستان نویسی ایران و چندین رمان بلند و کوتاه، به تحلیل و نقد و بررسی کشانده شده است.
اندیشه من
عنوان :
نویسنده:
علی صفایی حایری
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: لیله القدر,
چکیده :
اندیشه من نویسنده: علی صفایی حایری انتشارات: لیله القدر نوبت چاپ:دوم سال چاپ:۱۳۸۶گزیده کتاب مذهب عاطفی با هر چیزی می سازد و صلح کلی است و خدایش هم آفریده دل توست.مذهب دستوری هم همیشه دستاویز است و قربانی خدایان تاریخ و نردبان باطل و طاغوت.مذهب اصیل ناچار از توحید برخوردار است و همین توحید جبهه دارد و درگیری دارد، هم زیر بنای جهاد با نفس است و هم انگیزه ی جهاد با طاغوت.هم جهاد اصغر را می آورد و هم جهاد اکبر را، خدایش آفریده دل ها نیست که خدایان دل ها را به دار می کشد و بت دل را می شکند.ونردبان باطل نیست و دستاویز طاغوت نیست، که طاغوت ها را می سوزاند و خلق را به عظمتی می رساند که آن ها را کنار بریزند و در دام آن ها اسیر نگردند.
فقر و انفاق
عنوان :
نویسنده:
علی صفایی حایری
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: لیله القدر,
چکیده :
دیدگاه اسلام نسبت به فقر و انفاق در این مجموعه که متشکل از دو بحث: فقر و انفاق می باشد، دیدگاه اسلام نسبت به این دو پدیده مطرح شده است. در بحث فقر با توجه به عوامل و ریشه های آن به تقسیم و دسته بندی آن به فقر سرمایه داری، استعماری، خودساخته و طبیعی توجه شده، سپس به راه حل های ارائه شده در این زمینه پرداخته شده و در نهایت راه حل جامعی پیش روی خواننده قرار داده شده است.در بحث انفاق نیز به ارزش و انگیزه و اندازه و شکل و روش و مصارف و موانع و وسعت و گستردگی انفاق، توجه شده و مورد ارزیابی قرار گرفته ان
  • تعداد رکورد ها : 14