جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
 بررسی حیات طیبه از دیدگاه قرآن وروایات
نویسنده:
معصومه رحیمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
حیات طیبه به معنای حیاتی واقعی و جدید است که خداوند آن را به کسانی که سزاوارند افاضه می فرماید و این حیات جدید و اختصاصی جدای از زندگی سابق که همه در آن مشترکند نیست، در عین اینکه غیر آن است ، همان است، تنها اختلاف در مراتب است. از مهم ترین ویژگی های حیات طیبه خدا محوری بودن آن است، یعنی صاحبان این حیات محور همه ی امورات زندگی شان خداوند است ، برای رسیدن به حیات طیبه باید دو رکن در کنار هم باشند، ایمان و عمل صالح. که اگر یکی از این دو نباشد دیگری نمی تواند کارگشا باشد. این دو مهم ترین عامل رسیدن به حیات طیبه نیز می باشند. همچنین از مهم ترین عواملی که مانع رسیدن به حیات برتر است، مشغول شدن به دنیا و مظاهر متجلی آن و گناه کردن است . از آثار مهم دست یابی به حیات طیبه دوری از ترس و اندوه ، انس با خداوند و نورانیت دل است چون خداوند را مالک حقیقی همه چیزی می دانند، این مهم ترین دستاوردی است که صاحبان این حیات به دست می آورند. محقق در این زمینه با محدودیت هایی چون : نبودن منابع و کتاب مستقلی در مورد حیات طیبه، عدم دسترسی آسان به کتابخانه و منابع تحقیق و همچنین محدودیت زمانی برای پژوهش روبرو بوده است . پیشنهاد می گردد در این زمینه تحقیقات جزئی تری انجام پذیرد.
بررسی و نقد نظریه «وحدت موضوعی» حوی در تفسیر سوره احزاب
نویسنده:
پرچم اعظم, رحیمی معصومه
نوع منبع :
نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
وحدت موضوعی و به دنبال آن، تناسب و ارتباط میان آیات و سوره های قرآن کریم از جمله مباحثی است که در سالهای اخیر، توجه قرآن پژوهان را به خود جلب کرده است. یکی از مفسرانی که در بحث های تفسیری خویش، این نظریه را با نگاه ویژه ای دنبال کرده، سعید حوی، مولف کتاب «الاساس فی التفسیر» است. وی در جانبداری از نظریه وحدت موضوعی قرآن، معتقد به یگانگی مفهومی تمام سوره ها در مجموع سوره بقره است. در این مقاله، پس از باز نمودن روش حوی در تفسیرش، سوره احزاب از این تفسیر مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد؛ از آن جهت که شیوه وی در تفسیر این سوره، با تفسیر دیگر سور تفاوت دارد و هم زمان، میان چهار سوره (بقره، احزاب، نساء و مائده) ارتباط برقرار کرده است. هدف این پژوهش بررسی روابط میان سور مذکور و تاثیر روش مفسر فوق الذکر در فهم و تفسیر قرآن است. از جمله نتایج این پژوهش پی بردن به فقدان معیاری مطمئن و فراگیر از جانب این مفسر برای تفسیر تمام قرآن و اعمال سلیقه و رای شخصی او در بیان ارتباط آیات و سور است.
صفحات :
از صفحه 175 تا 210
  • تعداد رکورد ها : 2